Gå til innhold

Oystein90

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oystein90

  1. I dag er planen å kjøre mot sørlandet, destinasjonen er ukjent. Vi tar med telt, alkohol og godt humør! Det eneste vi kanskje kunne tenke oss er en tur til Bø I Telemark. Pga av badelandet. Men forslag til hva vi kan gjøre? Vi kjører fra Ålesund. Og vil gjerne være i områder med en del folk og gjerne andre unge. Ikke så inn for campingplass med bare gamle tyskere.

     

    For å oppsummere: Reisen går fra Ålesund og sørover. Forslag til destinasjoner og aktiviteter? Vi er 19 år hele gjengen. Har ikke så veldig mye penger, sann det er sagt.

  2. Er i gang med å skrive analyse av Jo Nesbøs Rødstrupe. Jeg lurer derfor på om det er noen som har skrevet analyse på denne boken? Som kan komme med tips om hva som er viktig å få med. HAr jo fått et oppsett fra læreren på hva punkt som skal være med, men jeg har nok ikke fått me med alle viktige punkt på en 400 siders bok. Selv om det er mange sider med notat.

    Har allerede dårlig tid, så tar imot alle tips som kan hjelpe.

     

    takk på forhånd!

  3. Du skal kode æøå som:

     

    æ = æ

    Æ = Æ

    ø = ø

    Ø = Ø

    å = å

    Å = Å

    Hmm. Men design funksjonen gjør vel det for meg? Jaja. Men takker. Har vel godt av å se litt på koding uansett så :thumbup:

     

    Men det som var rart, var at Å har funket helt fint før. Uten at jeg brukte koding. Var bare på den ene siden jeg hadde nå. Lurer på om det kan være at jeg kopierte innholdet fra et template jeg skulle til å lage....

  4. ..det skjer når jeg viser siden i Firefox. Alt fytter seg, er ikke i nærheten på rett plass. Siden ser ca rett ut i Explorer, men er ikkje 100% korrekt.

    Har akkurat begynt med Dreamweaver, så er litt blank. Har valgt å jobbe med tabeller, siden jeg har lest noen tutorials rundt det.

     

    Måten jeg gjør det på nå: Lager en del tabeller oppdelt i kolonner og rader. Der jeg plasserer tekst og bilder. Har ikke funner noen annen måte å gjør det på. Er det en bedre måte for å tilpasse plassering av bilder og tekst? Kan litt CSS, men bare for å skrifte tekst farge og type, og andre lette ting.

     

    Forslag til hvordan jeg kan løse problemet?

  5. Hei!

     

    Skal til å skrive min første jobbsøknad. Har vært å snakket med sjefen for den lokale Coop butikken, der det var mulighet for søk på sommerjobb og helgearbeid.

    Har aldri hatt en ordentelig jobb før, så lurer på hva jeg skal skrive. Siden jeg ikke har tidligere erfaring.

     

    Vurderer også å søke på andre jobber. Kan man søke på flere jobber samtidig, for så å eventuelt takke nei senere? Muligens ledige jobber på den lokale shell stasjonen også.

     

    Hva er isåfall viktig å få med i en søknad?

  6. Hmm. Merklig at den startet opp ja:S kom helt inn inn i "logg inn" menyen. Så bare skrudde jeg av.

     

    Det piper fra selve hardwaren. Ikke fra høgtalerne ialefall.

     

    Kan alltids være at pcen er overhetet. Bruker å pipe slik da.Men har ingen måte å se hvor varm den er.. uten å starte pcen da..og logge inn. Prøvde igjen før i dag, og da hadde jo pcen vært av i lang tid. Fortsatt piping.

     

    Det er noen tall som lyser på hovedkortet. Tror de skal vise eventuell feilmelding. Men fant ikke det tallet i manualen...

     

    Nei nå er jeg helt blank...

  7. Hva sier det da noe om? Hvorfor ha med "vi ser" da ? :o

     

     

    "

    Vi ser fingre som tripper på et bord. Ser så en LÆRER som står

    ved en tavle og underviser. "

    "Ser oversiktbilde av Ole og Silje som sitter i sofaen og

    snakker."

     

     

    Kanskje jeg misforstår men jeg ville tolket dette som delegasjon av bilde-utsnitt. Evnt. Skifte i fokus, alt kommer ann på kameravinkelen etc... :)

     

    Endel gode scener i manus, men noe skjøre karakterreaksjoner. F.eks at de hilser på samme måte, "Hei! Ole her!" "Hei! Silje Her!". Blir statisk og man får inntrykket av at dette er laget for å filmes. Ikke for å fortelle en historie.

     

     

    Men husk, alt i alt er dette mine personlige meninger og kun ment som veiledning og ikke kritikk, om du vil bry deg eller bare gi faen er opp til deg : )

    Takker for tilbakemelding! Ser er selvsagt unødvendig å ha med. Brukte vel en del av det i filmfortellingen, så har smittet over på manus. Har allerede blitt kuttet ned på mye unødvendig, er enig med at "Hei" scena blir statisk. Skal få lagt ut en ny og forbedret versjon over helga.

  8. Hvilket ferdigforum man bør bruke kommer vel helt ann på hva man skal bruke det til, samt hva man trenger. IPB, som Diskusjon.no bruker, er vel i det meste laget for en privatperson som sikkert ikke får mer enn et par hundre medlemmer. Men hvis man er villig til å bruke så mye penger, er det en annen sak.

     

    Selv kan jeg anbefale PunBB. Det er simpelt, inneholder ikke masse unødvendige funksjoner og er veldig lett å forandre stilen på, så lenge du kan litt CSS og har tålmodighet.

    Holder på å sette meg inn i Dreamweaver nå. Så må jeg vel også finne litt ut av koding. Skjønnte ikke så mye om hvordan jeg skal få dette forumet på en webside. Lastet det ned for å se. Men kommer vel med tiden.

     

    Nå har jeg ikke tenkt å sette meg grundig inn i koding. Liker mest programmer som gjør det for deg. Men hva må jeg kunne for å få dette på en webside? Da av css og den slags. Noen tips til guider hvor en lærer dette?

  9. Lær deg HTML, CSS og eventuellt Javascript slik som oss andre. Så slipper du å bruke dyre programmer slik som Dreamweaver og bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

    Han spør om hjelp til Dreamweaver, så da bør du ikke dra inn at han skal sette seg inn i HTML og alt det som tar såååå lang tid. Er ikke alle som orker å ta seg tid til det. Noen vil ha det enklest mulig.

    Jeg er også nybegynner i Dreamweaver. Brukte GoLive før, men har nå fått CS3 så tenkte jeg skulle se litt på Dreamweaver. Når jeg opnet program forstod jeg ikke masse. Skulle tro det var noe likt GoLive, men det syns ikke det var så likt.

     

    Noen som vet om gode sider en kan lære seg Dreamweaver? Tutorials osv.

  10. Det er ganske enkelt! Særlig hvis du har en host med kontrollpanel som har Fantastico. Da er bare å velge navn på forum, brukernavn og passord, og trykke innstaller. Det som er litt vanskeligere er å beskytte mot hackere og spammere (var vel rundt 5-10 spammere som registrerte seg hver dag da jeg var admin på Gåte-forumet), men det finnes jo mange plugins for å stoppe det.

    Jeu, tror jeg får prøve ut det :cool: Er host hos web10.nu nå da.. Vet ikke om de har noe sant. Men kan hende det blir en annen host nå. Skal samerbeide men en annen gjeng og.

     

    Har du forslag til host som har Fantastico?

  11. Jeg skulle øverføre noen GB fra en partisjon til en annen. Fra D til C.

     

    Brukte da Norton Partition Magic. (for første gang)

     

    Fikk beskjed om at jeg måtte starte på nytt. Boota da opp en sann der "overføring". Begynte å flytte over. Det tok veldig lang tid! Så jeg valgtw å bare skur av pcen, var eneste måten å få det stoppet. For det hadde jeg gjort før uten problemer. Men da pcen kom på igjen denne gangen var D disken borte!!! Jeg gikk inn på Partition Magic. Der stod det at disker som "Other" og type PqRP.

     

    Noen som kan hjelpe meg å få tilbake disken min??:O

  12. Er i planleggingsfasen av en webside. Skal være en slags nyhettside med forum.

     

    Har ikke peiling på PHP og annen avansert koding. Vil gjerne gjøre designet selv, men trenger noen til å lage forum.

     

    Er vel firmaer som tilbyr slikt? Forslag til hvem? Hva er vanligvis prisen?

  13. hehe, skrev noe saklig først men valgte å trekke det tilbake. Om du ønsker tilbakemelding kan jeg gjerne gi deg det:

     

    karakteren(e) virker tilfeldig valgt og deres handlinger som sådan

    - Hva slags funksjon har bestekompisen?

    - hvorfor oppfører Svein seg som han gjør? Ser jo egentlig ingen tegn på at han har noen atferdsproblemer elns før han skyter fyren.

     

    Den hele mopedgjengen er litt klisjé, om du ikke har noe imot klisjer bør jo ikke dette være negativt :)

     

     

     

    Lykke til videre :)

    Takker for tilbakemelding. Fortsatt en del som må rettes på ja.

     

    - bestekompisen er der for å introdusere han for det nye miljøet. Det at Ole kommer fra en annen plass og trenger noen til "vise han rundt". Også skal han være en litt morsom figur. Litt med for å få opp stemningen i filmen. Men ser at det ikke kommer så tydlig fram.

     

    - litt av poenget med Svein er jo at vi ikke helt skal forstå ham. Vi ser han er irritert over at Ole er med Silje, men skjønner ikke hvor stort sinne han egentlig har. På slutten reagerer jo Svein med at han er i sjokk. Gjør noen innpullsive handlinger,er ikke helt klar over konsekvensene. Nyhetsoppleseren på slutten sier jo også at gjerningsmannen overga seg til politiet.

    Men føler ikke at vi skal få vite for mye om Svein. Skal komme som et sjokk på oss. Får se om jeg kan gjøre det litt mer tydligere.

     

    - har ikke noe imot klisjeer. Ikke slik jag har det ialefall. Brukes de rett er det bare et pluss :new_woot:

  14. Kan du være tom for en eller flere farger blekk, evt at det kan være lenge siden du brukte printeren?

    Noen printere har program på blekkpatronene, du kan jo prøve å kjøre dette, evt skrive ut en testside og se om alle fargene er der.

    Har sjekket hvordan det står til med patronene. Er ikke fulle, men har en del blekk igjen. Er en skoleprinter så den brukes ofte. Kan prøve å kjøre en test da..

  15. Om du driter i den første routeren, og kobler den trådløse routeren rett i modemet, og kobler til den med kabel, hvordan hastighet får du da?

    Var vel litt dårlig forklart av meg. Sann er oppkoblingen: Er koblet opp til et Vood modem, som så er koblet til en trådløs router.

    Men har kommet et annet problem. Da modemet er tilkoblet en trådløs router, så har jeg en switch fra modemet. Når jeg bruker den switchen blir linja betydelig treigere..

     

    Hvorfor bruker du da switchen?

     

    Jeg spør igjen:

    Om du kobler den trådløse routeren inn i modemet, og kobler deg opp med kabel via den trådløse routeren til pcen, hvordan hastighet får du da?!?!

    Modemet står i andre etasje. Jeg har en kabel fra modemet og ned i første etasje. Der har jeg en switch til en PC og en skriver som trenger nettverkskabel.

    Er ikke sikker hvordan det funker når jeg har kabel fra trådløs switchen, kan teste det. Men nå bruker jeg uttakene på modemet. Kabel fra modem til trådløs router og kabel fra modem til en PC i første etasje. (vil der bruke switch)

     

    noe sånt..

    Problemet er egentlig at det blir dritteigt når jeg bruker en ekstra switch. Kan det være noe med kablene jeg bruker? For virker egentlig som om de hjemmelagde kablene funker best! Ialefall den jeg har fra andre etasje til første..

×
×
  • Opprett ny...