Gå til innhold

ApeiBur

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ApeiBur

  1. Hei! Jeg har muligens havnet i en litt kinkig situasjon.

     

    I sommer kom jeg inn på skole i Oslo og trengte derfor et sted å bo.

     

    Jeg søkte på finn.no og fant en leilighet som leies ut via et meglerfirma, men annonsen var lagt ut av de som leide leiliheta.

     

    I annonsen sto det at de hadde en tidsbestemt kontrakt med utleiemegleren som gikk ut 01.12.09. og at kontrakten eventuellt måtte fornyes etter det.

     

    Jeg takket ja til å leie rommet og skulle skrive kontrakt når jeg kom ned til Oslo.

     

    Utleiemegleren rotet fælt med å ferdigstille en kontrakt, hver gang jeg var innom virket han overasket og sa at han skulle gjøre det så snart som mulig.

     

    I starten av september bestemte vi oss for at ingen ville fornye kontrakten etter 01.12.09. Vi ringte megleren (muntlig oppsigelse) og han sa det var greit og at han da ikke så noe vits i å tegne kontrakt med meg. (ikke vits å signere kontrakt når jeg allerede har sagt opp...)

     

    Jeg fant meg en ny leilighet og har betalt første husleie og depositum der. Alt var i orden og jeg skal flytte inn der i løpet av neste uke.

     

    Men så kommer problemene. I går ringte megleren, han hadde sett gjennom papirene og det viser seg at kontrakten ikke går ut før 01.12.10, altså om et år, og at det i kontrakten står at muntlig oppsigelse ikke er gjeldende, den må være skriftlig. Så vår 3måneders oppsigelses tid starter nå. Jeg må altså betale dobbel husleie de tre neste månedene.

     

    Men må jeg egentli det? Jeg har aldri fått noe kontrakt med megleren som sier noe om at kontrakten var tidsbestemt til 01.12.10 selv om jeg etterspurte kontrakt flere ganger, så det eneste jeg har hatt å basere meg på er den opprinnelige annonsen hvor det sto 01.12.09. I forhold til den informasjonen jeg har hatt tilgjengelig har jeg jo gjort alt riktig...

  2. Ja om du tar høyeste nivå som privatist får du godskrevet de lavere nivåene.

     

    FOR 2006-06-23 nr 724: Forskrift til opplæringslova

     

    § 4-13. Særlege reglar om vurdering for fag på høgaste nivå

    I Læreplanverket for Kunnskapsløftet er det for enkelte fag fastsett at privatistar berre treng å ta eksamen på høgaste (høgare) nivå og likevel få godskrive faget på lågare nivå. For både elevar og privatistar gjeld at slike fag er bestått når det høgaste (høgare) nivået er bestått.

    I fag der det i Læreplanverket for Kunnskapsløftet er fastsett at privatistar berre treng å ta eksamen på høgaste (høgare) nivå, kan privatistar velje om (eventuelle) karakterar frå lågare nivå skal førast på vitnemål eller kompetansebevis.

  3. Liten forhistorie: Da jeg var liten var vi nabo med rektoren på ungdommsskolen. Hun hadde en katt som jeg brukte å leke mye med. Rektoren flytta en god stund før jeg bynte på ungdomsskolen.

     

    Så en dag i 8-klasse (på ungdomsskolen der hun var rektor) hadde vi henne som vikar i engelsk, hun så meg i klassen og kjente meg igjen fra når vi var naboer. Så presterte hun å spørre meg om "DO YOU REMEMBER MY PUSSY?" :O

  4. Gå inn her: http://matportalen.no/matvaretabellen Så kan du søke på de forskjellige ingrediensene.

     

    Kjøttet man bruker vil nok sikkert være den største utslagsgiveren på næringsinnholdet i en taco. Så da kan det være lurt å bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig. Kjøttdeig inneholder nesten dobbelt så mye kcal som karbonadedeig. Tortilla-lefser er også litt sunnere enn tacoskjell. Og på den sunne tacoen kan det være lurt å styre unna produkter som rømme og ost, eller i alle fall erstatte dem med lett-varianter.

×
×
  • Opprett ny...