Gå til innhold

audungk

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av audungk

  1. Har ikke cyclocross selv, men en av mine neste sykler skal definitivt bli en Cyclocross!

     

    Det er en flott kompromiss-sykkel om du ikke trenger de hardcore sti-egenskapene i en fulldemper/hardtail eller asfalt egenskapene i en landeveissykkel. Skaffer du deg et racer-hjulsett og et grus-sett har du en veldig allsidig og bra sykkel.

  2. Det største problemet er vind og regn.

     

    Padding i rumpa klarer du deg uten etter en stund, men det er veldig greit å ikke gå rundt med vondt i rompa de første ukene...

     

    Du trenger en bib-shorts, en tettsittende trøye, løse ermer og ben og en regnjakke. Hansker og lue er også kjekt.

     

    Flaskholderer og flasker regner jeg med at du har, bortsett fra det er det bare å sykle....

  3. Det er nok mange som har en masse gode råd og komme med, men det kan være greit å vite hva du tenker deg å bruke på sykkelen, og hvor mye du tenker å bruke den.

     

    Noen generelle råd:

     

    - Gode hjul og ramme betyr mer enn dyre deler. Dura-Ace (Shimanos toppmodell) girer kanskje raskere og jevnere enn Sora og Tiagra, men det meste av tiden skal du sykle, ikke gire. En godt vedlikeholdt racer med Sora og Tiagra, kan være vel så god og gjerne bedre enn en dårlig vedlikeholdt Dura-Ace sykkel.

     

    - Sykler med komplett 105 / Ultegra gruppe som er super-billige er gjerne for godt til å være sant.

     

    - Om du ikke har råd til full karbon ramme, så er det greit om karbonen sitter i for- og bakgaffel, og ikke i flaskeholderne

     

    - Kjøp kombipedaler, så kan du bruke sykkelen også uten landeveissko

  4. Hei!

     

    Har ikke noe erfaring med akkurat den sykkelen, men var i en lignende situasjon selv, for noen uker siden. Sykkelen du linker til er et godt utgangspunkt, med karbon på de rette stedene (for- og bakgaffel), 105gruppe. Supert sted å begynne. Det jeg lærte av de med peiling, var at ramme og hjul er det viktigste. God ramme, og gode hjul er ofte bedre enn en middels sykkel med 105-gruppe.

     

    Søk litt på nett, og se om du finner noen som har noe å si om rammen. I den budsjettklassen er de anmeldelsene jeg har klart å finne uteukkende positive, så det er uansett et godt valg.

     

    Om du bor i Oslo, kan jeg anbefale deg å stikke innom sykkeldelisk i Bogstadveien, eller Raske Sykler i Pilestredet. Begge steder har kraftig nedsatte modeller som skal ut før 2009-sesongen.

  5. Systemet er bra. Har du ipod er det en billig investering som logger distanse, fart (min/km) og kalorier. Sensoren trives best om den ligger helt stabilt, i lengderetningen. Dette løses med enten nike+ sko, som er til salgs i de fleste sportsbutikker, eller en form for festeanordning. Jeg løper med Asics Gel Kayano 14, og har en innleggssåle som har lomme for sensoren. Han jeg løper sammen med, har en liten holder til å feste i lissene. Enkelt og greit system, som er underverker for motivasjonen.

     

    Jeg har aldri løpt/trent så mye som etter at jeg kjøpte meg dette!

  6. Tror jeg misforstod deg litt, beklager det.

     

    Sånn jeg skjønner det, så er rs800sd bare en betegnelse på at klokka blir solgt med løpesensor. Klokka heter egentlig rs800, sd er suffikset for fot-sensor. Den skal fint klare å registrere gps sensor og løpesensor, men altså ikke samtidig som løpesensoren. Det er det visst bare rs800cx som klarer.

     

    A Polar RS800 can only support either the G3 GPS pod (RS800G3) or the S3 stride sensor (Polar RS800SD) - A Polar RS800, RS800SD or RS800G3 can NEVER support the BIKE speed or bike cadence sensors. Only the Polar RS800CX can do this.
  7. Du har helt rett i det du påpeker, tigerdip, og jeg skal være den første til å beklage dette.

     

    Det første innlegget var fra en tråd jeg selv startet, på eget initiativ, for å se om det kom noe respons ut av dette. Ingen innlegg kom, og et par uker senere ble tråden min (som da ikke hadde noen innlegg) slått sammen med en senere startet tråd som viste seg å generere aktivitet.

     

    Da det begynte å komme opp en del spørsmål og tilbakemeldinger i denne tråden, tenkte jeg ikke over at jeg brukte det samme brukernavnet for å poste og valgte å svare på det som jeg følte at trengte svar.

     

    Jeg forstår frustrasjonen over hvordan jeg har fremstått, og beklager det hele. Kanskje litt sent, men jeg har altså sommerjobben min hos Ezmo, og en stor del av arbeidsoppgavene mine er å lokalisere steder som skriver om ezmo og følge opp disse, samt support og annen nettvakt.

  8. Det er bare å beklage at vi har vært litt ustabile i det siste. Utviklerene gjør sitt beste for å rette opp alle barnesykdommene, slik at ting skal funke bedre fremover. Forhåpentligvis skal ting være stabile nå, men om du opplever noe problemer er det bare å sende oss en mail på help [at] ezmo.com

     

    For de som ikke har funnet oss enda:

     

    Vi er på facebook!

     

    Vi er på myspace!

     

    Vi er på nettby!

     

    Audun fra Ezmo

  9. Ezmo er en ny tjeneste på nett som allerede har fått litt PR (VG og IT_avisen).

     

    Konseptet er ganske enkelt, etter at du registrerer deg får du en konto med ubegrenset lagring, samt ti inivtasjoner som gjør at du og vennene dine kan dele hverandres musikk.

     

    Hele greia er gratis, og begynner nå å bli litt mer stabil... Fikk ikke lasta opp musikken min i begynnelsen, men nå går det bedre....

     

    Eneste drawbacket er at det tar laaaaaaaang tid å laste opp 35GB!

     

    Prøv selv på www.ezmo.com!

  10. Vinkel og slikt avhenger av bildet! Det er litt dumt å fyre blitzen fra høyre, dersom brudeparet er vendt mot venstre? Anbefaler deg veldig å finne en "modell" som kan bli med på en test-fotografering i forkant. Å fotografere brudepar er krevende, og det kommer liksom ikke flere sjanser hvis noe skulle gå galt! Da er det greit å kjenne utstyret sitt på forhånd, slik at du ikke trenger å fomle og eksprimentere på selve dagen!

  11. Dersom du bare skal ta bilder ute med blitz på dagen, trenger du ikke en lyssterk 50. Den er uansett kjekk å ha i bagen, så kjøp den okke som. (hvis du har budsjett).

     

    Når det gjelder blitz, ville jeg definitivt satset på å bruke SB-600 som hovedblitz. Kople ut kamerablitzen, kjøp deg en forlengerkabel eller en radiotrigger (får de rimelig på ebay) og bruk blitzen som fill -in på 1/4 til 1/8 i styrke. Har du muligheten til en assisten, kan du få h*n til å holde blitzen litt til siden for kamera, noe som kan gi god lyssetting i situasjoner. er du alene kan du feste blitzen på en monopod og få til noe av den samme fleksibiliteten.

     

    Blitz på bilder i solskinn gir f.eks. en ekstremt blå himmel. (Eksponer da etter forgrunnen/motivet og ikke bakgrunnen!)

     

    Sjekk strobist.blogspot.com for mer inspirasjon!

  12. Men for å spørre litt mere om nikon-objektivet

     

    - Det er TUNGT (men du venner deg til det!)

    Opplevde du vekten som et hinder for å bruke dette objektivet? Eller skapte det andre problemer?

     

    Opplever ikke vekten som et hinder, men du må være klar over at dette objektivet veier adskillig mer enn kit-objektivet! For meg sitter det som støpt, men han jeg kjøpte det fra synes det ble for tungt for håndleddene

     

    - Det er STORT (men har du plass i bagen, og ikke bruker den innebygde blitzen)

    Litt usikker på hva du mener, men er det det at diameteren er så stor at det sperrer for den innebygde blitzen?

     

    Den innebygde blitzen sitter så lavt at den lager skygger på bildene, ja. Problemet er størst med påmontert solblender, men det er og tilstede på de største vidvinklene når du ikke har solblenderen på...

  13. Det jeg lurte litt på var om noen vet om det blir synlige forskjeller ved å bytte ut kit-objektivet med det andre. Både med tanke på lysfølsomhet og andre ting.

     

    Jeg gjorde samme byttet i januar, og kan etter ca. 5000 bilder med det objektivet fortelle deg følgende om 17-55 objektivet:

     

    + Det har adskillg mindre vignettering

    + Det er skarpere på åpen blender, og yter svært godt allerede rundt f/4

    + Det har bedre kontrast

    + Det fokuserer raskere

     

    - Det er DYRT (men defintivt verdt det, om du har råd!)

    - Det er TUNGT (men du venner deg til det!)

    - Det er STORT (men har du plass i bagen, og ikke bruker den innebygde blitzen)

    - Det kan ikke brukes på Film-hus

     

    Valget er vanskelig... Du får meget god fastoptikk for det du må ut med for det objektivet. Jeg valgte å kjøpe den linsa, da jeg gjorde en del reportasjefoto i vår. Nå er den mest en linse som er særdeles kjekk og ha.

×
×
  • Opprett ny...