Gå til innhold

heitildei

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heitildei

  1. NoTrace skrev (16 timer siden):

    De eier gjerne en større (ramme)avtale med kunden, som omfatter flere enn én konsulent. Således er det ikke nødvendigvis slik at man har anledning til å fortsette hos samme kunde om man bytter fra Omega til Folq (f.eks.). 

    Man betaler for å være en del av denne større avtalen, i tillegg til faktureringssystemet. Det er også noen som tilbyr pensjon, sykepenger o.l. for høyere cut av faktureringen.

    Kontrakten utlyses også til andre formidlere, men jeg har en "klausul" som sier at om jeg skal jobbe i samme stilling til denne kunden så skal jeg gå via min formidler.

  2. Jobber som selvstendig, og min nåværende kontrakt med kunde går ut ved nyttår. Har fått beskjed om at de ønsker å inngå en ny kontrakt på 2-3 år, og jeg har sagt at det ønsker jeg også. Jeg fakturer via en stor konsulentformidler, og de tar 10% av min timepris. Vet at flere andre tar mindre, der for eksempel Folq tar 5% etter to år. Siden min formidler er "dobbelt så dyr" som andre, vil jeg jo velge en annen formidler ved en senere anledning. 

    Er det urettmessig å be om at de reduserer sin cut til 5%?

  3. Som nevnt over, så bør (eller må) du ha en github profil med relevante prosjekter for den stillingen du søker på. 

    Du skriver at du lærer deg javascript. Antar at du da tenker på en frontend-stilling. Lær deg minst et frontend-rammeverk, for eksempel React, og publiser flere prosjekter på github.

    Dette er vel så og si den eneste måten for å få jobb på uten erfaring eller utdanning.

    Den beste og sikreste måten å komme inn i branchen på er en bachelor innen IT, men om du har en fin github-profil kan du nok få deg jobb uten utdanning. 

  4. Revie skrev (9 timer siden):

    Du kan ta ut utbytte basert på siste avlagte regnskap. Dette kalles tilleggsutbytte. Med andre ord kan du ta utbytte basert på 2021-regnskapet nå og betale det ut. 

    Merk at krav om forsvarlig egenkapital og likviditet av asl 3-4 gjelder. Tar du utbytte basert på 2021 må det altså være innenfor de rammene for forsvarlighet pr 31.12.2021. Skulle selskapet være dårligere stilt i dag, kan du ikke ta maks utbytte etter 2021.

    Et tilleggsutbytte krever kun en ekstraordinær generalforsamlingsprotokoll, men denne sendes ikke inn. Du vil derimot se utbetalingen på neste regnskap, men med sterkt lempede notekrav er det gjerne bare i disponering av resultatet.

    Merk at dersom du er bedre stilt og ønsker mer utbytte enn tilgjengelig av regnskapet pr 31.12.2021, må du få revidert en mellombalanse og ta et såkalt ekstraordinært utbytte, evt vente til neste avlagte regnskap. Samme gjelder om du ikke har noe avlagt regnskap.

    Utbytte opp i holding AS er skattefritt jf fritaksmetoden. Når pengene går ut til deg fra holding får du en reell utbytteskatt på drøyt 35%. (utbytte x 1,6 (gitt oppjusteringsfaktor) x 22% = utbytteskatt). 

    Ellers høres du ut som du har en god plan for strukturen. Hadde du drevet konsulentfirma og "kun" det, kunne du like gjerne drevet i et EPF/ENK. Som regel ikke kredit og varelager osv som er greit å beskytte i et AS. Siden du derimot allerede har et AS, kan du også fusjonere disse på et senere tidspunkt dersom du ikke lenger planlegger ansatte eller noe slikt. Det er en smal sak. 

    Slik du har rigget deg kan du også en gang i fremtiden selge konsulentfirmaet (om det er aktuelt) og slippe umiddelbar skatt på gevinsten, siden det er Holding som eier aksjene der. Det spørs jo hvor aktuelt det er, men det kan jo være du har eller opparbeider deg et navn og kundeportefølje og ønsker å drive noe annet på et tidspunkt. 

    Et annet moment med din plan, er at når du har en holdingstruktur så vil eventuelle nye selskaper startet opp under Holding AS være søsterselskaper til Konsulent AS. Da har du et skattekonsern og kan gi konsernbidrag på tvers av selskapene. Utbytter går kun en vei (opp), mens konsernbidrag kan gis mellom søstre, opp til mor, ned til datter eller direkte opp eller ned i indirekte eie osv. Dersom du får underskudd i oppstartsperiodene i nye selskaper, kan du gi konsernbidrag fra Konsulent AS til aktuelt selskap og motregne fremførbart underskudd i disse. På den måten sparer du skatt i dag (i Konsulent AS), mot at du utnytter "bufferen" fremførbart underskudd i Søster AS. Forskjellen på utbytte og konsernbidrag er ikke bare retningen, men at konsernbidrag (så lenge du eier og kontrollerer mer enn ni tiendeler) gis før skatten beregnes. Så har Konsulent AS et skattemessig overskudd på 500 tNOK og Søster AS har et underskudd på 200 tNOK, så kan Konsulent AS gi bort 200 tNOK og så skatte for 300 tNOK. 

    Det er ingen magisk pille eller noe slikt, men det gjør at et etablert selskap kan holde hjula i gang for andre enheter i skattekonsernet, samtidig som det får "fradrag" i skatten for å gi denne hjelpen. Det nettes derimot på konsernnivå. Søster AS ville hatt et fremførbart underskudd på 200 tNOK til neste år (og fremover), men dette vil nullstilles om Holding utnytter det i år. Alternativet er at Søster AS har denne bufferen selv og motregner dette mot fremtidig inntekt, men penger i dag er mer verdt enn om ett år så det kan være gunstig.  

    Poenget er, du er godt rigget.

    Tusen takk for detaljert svar!

    • Liker 1
  5. Herr Brun skrev (11 timer siden):

    Utbytte kan deles ut innenfor rammene av de netto eiendelene (altså eiendeler fratrukket gjeld) selskapet har som overstiger selskapets aksjekapital og øvrig bundet egenkapital, beregnet enten etter sist godkjente årsregnskap eller en mellombalanse etter asl. § 8-2 a. Merk at utbetalingen ikke kan skje før mellombalansen er registrert i og kunggjort av regnskapsregisteret. Hvis årsregnskapet allerede er behandlet av generalforsamlingen tidligere må det så vidt jeg forstår utarbeides en mellombalanse. 

    Ja, det er det jeg har kommet frem til jeg også, men jeg syns at det står veldig lite på nett angående dette. Må vel høre med Brønnøysundregistrene om hvordan dette gjøres.

    Herr Brun skrev (11 timer siden):

    Hva er egentlig begrunnelsen for å eie et enmanns konsulentselskap gjennom en holdingstruktur og ikke direkte? 

    Jeg tenkte at det kunne være lurt om jeg senere finner ut at jeg vil ansette flere, eller opprette andre selskaper for andre formål.

  6. Jeg er eier 100% av aksjene i et holdingselskap, som eier 100% av aksjene i et datterselskap, der jeg er eneste ansatt. Med andre ord:

    Jeg -> 100% eier av Holding AS -> 100% eier av Konsulenttjenester AS -> Jeg er eneste ansatt.

    Siden jeg driver med konsulenttjenester har jeg svært lite kostnader og et ganske greit overskudd hver måned.

    Jeg ønsker å overføre penger til Holding AS, slik at jeg kan reinvestere pengene fortløpende. Hvordan kan jeg gjøre dette i nåværende regnskapsår? 

    Må jeg sende inn mellombalanse til Brønnøysundregistrene og gjøre et ekstraordinær utbytte?

    Gjelder det samme om jeg ønsker å ta ut utbytte fra Holding AS? 

  7. Gustav 1 skrev (2 timer siden):

    Hvor mye jobber du og hvordan har du klart å øke lønna så mye på så kort tid?

    PS

    Gratulerer!

    Takk! Jeg jobber vanlig 8-16. Økte lønna så mye fordi jeg startet eget AS, og får nå en mye større del av det jeg fakturerer  sammenliknet med når jeg jobbet for et konsulentselskap.

     

    Som Blåbær sier, så er det ikke utbetalt lønn, men ~ det jeg fakturerer til kunde pr år minus arbeidsgiveravgift. Om jeg velger å ta ut mer enn 5 uker ferie, så "lønna" også synke deretter. Om jeg velger å jobbe overtid eller mer enn ~1950 timer pr år, vil lønna øke.

     

    HansHansen skrev (1 time siden):

    Hvordan fikk du oppdraget du i nå og hvor lang avtale har du?

    Fikk oppdraget via en konsulentformidler, som feks eWork, Folq, Witted, Experis, Visma. De tar 10% av timespris ut til kunde.

    Oppdraget varer ut neste år, med mulighet til forlengelse.

  8. heitildei skrev (På 5.11.2021 den 12.21):

    Sektor: Privat

    Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag

    Erfaring:  3år

    Alder: 28 år 

    Utdanning: Bachelor dataingeniør

    Sted: Oslo

    Goder:  Standard, mobil + abonnement, internett, forsikringer. Gratis treningssenter.

    Lønn: 700 000 fast, faktureringsbonus i tillegg (50% av fakturering over en gitt sum). Blir totalt ~820-830k med nåværende timepris til kunde.

    Gikk fra statlig til konsulentbransjen. Føler jeg nå tjener godt til å ha 3 års erfaring?

     

    Sektor: Eget AS

    Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag

    Erfaring:  3.5 år

    Alder: 28 år 

    Utdanning: Bachelor dataingeniør

    Sted: Oslo

    Goder:  Velger selv 🙂

    Lønn: Litt over 2 mill - Kommer nok til å ta ut noe som utbytte/la de stå

    Sa opp jobben og startet eget AS. Har landet et oppdrag som varer ut neste år. 

    Veldig fornøyd. Var mye enklere å opprette et AS og føre regnskap enn det jeg hadde tenkt.

    • Liker 5
  9. heitildei skrev (På 5.11.2021 den 12.21):

    Sektor: Privat

    Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag

    Erfaring:  3år

    Alder: 28 år 

    Utdanning: Bachelor dataingeniør

    Sted: Oslo

    Goder:  Standard, mobil + abonnement, internett, forsikringer. Gratis treningssenter.

    Lønn: 700 000 fast, faktureringsbonus i tillegg (50% av fakturering over en gitt sum). Blir totalt ~820-830k med nåværende timepris til kunde.

    Gikk fra statlig til konsulentbransjen. Føler jeg nå tjener godt til å ha 3 års erfaring?

    Reforhandlet timespris ut til kunde ut neste år, og lønnen fom januar går derfor opp.

    Lønn: 700 000 fast ~350 000 bonus. Totalt ~1 000 000 - 1 100 000 ved vanlig fakturering.

  10. Kajac skrev (12 timer siden):

    Kognitive egenskaper. Finne mønster i ting. Osv. 

    Er jo derfor du kan ha autister med skyhøy iq som ikke klarer å snakke engang, og samtidig ha tilbakestående mennesker som kan sitere et leksikon utenat.

    Jeg liker ikke å være kranglefant, men IQ beskrevet av Wikipedia:

    Sitat

    Resultatet av en IQ-test bør ses på som en hypotese om en persons intelligens.

    Siden om intelligens:

    Sitat

    Til intelligensen regnes vanligvis evnen til å lære, å resonnere, å planlegge, å løse problemer, å tenkte kritisk og abstrakt, samt til å forstå ideer, språk og kompliserte årsakssammenhenger

     

  11. Gjest 8fce0...211 skrev (23 timer siden):

    Antall års erfaring brukes nok fordi det er lett å måle. Alle skjønner nok at antall års erfaring ikke sier gir hele bildet.  Det handler jo om hvordan man har brukt årene.

    Anonymous poster hash: 8fce0...211

    For å sette det veldig på spissen, så er det veldig stor forskjell i hva en med 150 IQ har lært seg på 5 år sammenlignet med en på 70 IQ.

    Flere teknologier man bruker i dag fantes ikke for 5-10 år siden. 

    Antall års erfaring er lett å telle, men sier ikke så mye om din kompetanse, ditt kunnskapsnivå og evnen til å lære.

    Det er selvfølgelig en god indikator på hva du kan og har jobbet med, men det er langt fra en fasit. Mennesker har store individuelle forskjeller, og disse burde vektlegges mye mer.

     

  12. Badeball1234 skrev (9 timer siden):

    Fascinerende hvordan man går fra junior->senior på under to år. 

    Ingen kritikk til deg på noe vis - du er sikkert flink. 

    Da jeg jobbet i staten så ble man senior den dagen man hadde tre år ansiennitet. Kan nevne at jeg har et bytte til i mellom, så jeg ble Seniorkonsulent etter litt under to år. Blir vel evangelist-konsulent om et år.. 

     

    Enig at det er tullete, men jeg syns også at antall års erfaring teller alt for mye. Mulig jeg er litt biased siden jeg kun har tre års erfaring, men jeg har møtt flere med 5-10+ års erfaring der jeg tror en med et års erfaring ville gjort en mye bedre jobb. Føler også at jeg og andre yngre deler mer kunnskap enn det de gjør i flere tilfeller. 

    Har man 10-20 års erfaring, og ikke har fornyet seg, så har jeg et (generelt) inntrykk av at en med et års erfaring gjør en mye bedre jobb.

     

    Prøver ikke å si at jeg kan alt. Lærer generelt noe nytt hver dag. Føler også at jeg var veldig heldig med hvor jeg startet karrieren. Teamet og de rundt meg i staten var svært flinke, og jeg lærte masse på to år. Ingen kunder har vært i nærheten mtp arkitektur, struktur, kunnskap og oppsett av ting og tang.

  13. heitildei skrev (På 21.11.2019 den 18.10):

    Sektor: Statlig
    Stilling: Junior fullstack utvikler
    Erfaring:  1 år i nåværende stilling
    Alder: 26 år 
    Utdanning: Bachelor dataingeniør
    Sted: Oslo
    Goder:  Standard
    Lønn: 565 000

    Sektor: Privat

    Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag

    Erfaring:  3år

    Alder: 28 år 

    Utdanning: Bachelor dataingeniør

    Sted: Oslo

    Goder:  Standard, mobil + abonnement, internett, forsikringer. Gratis treningssenter.

    Lønn: 700 000 fast, faktureringsbonus i tillegg (50% av fakturering over en gitt sum). Blir totalt ~820-830k med nåværende timepris til kunde.

    Gikk fra statlig til konsulentbransjen. Føler jeg nå tjener godt til å ha 3 års erfaring?

  14. Lol,afk,omg,omfg,omfglol,2k,atm,rofl, og hvis du kommer på flere så kom med dem.

     

    Hei.

     

    Lol = Laught out loud. (ler høyt)

    Afk = Away from keyboard.

    OMG =Oh my god.

    OMFG = Oh my fucking god.

    ATM = At the moment

    Rofl = Rolling on my floor laughin

    Roflmao = Rolling on my floor laughin my ass off.

    GID = Gla i deg.

    WTF? =What the fuck?

    BRB = Be right back

    ASL = Age, Sex, Location (Ofte brukt på jippii!)

  15. Finnes det noen kule RPG-spill, kule skytespill osv som det går an å laste ned og spille over nettet?

    er veldig hypp på noen kule spill nå.

     

    Helst ikke så alt for store heller.

     

    Du kan jo laste ned TTD, en kopi av Transport Tycoon. Kanskje ikke Rpg, men det er litt artig. Meningen er å frakte forskjellige ting til plasser som trenger det. Man kan også spille det med venner! LINKER:

    http://openttd-transport-tycoon-deluxe-clo...m/download.html

     

    Du kan også laste ned Warrock, nesten en blanding av BF2 og CS:S. Ganske bra grafikk til å være gratis!! Meningen er jo selfølgelig å drepe motstanderen! ;)

    http://www.download.com/3001-7452_4-107238...cfc96b340568ac8

     

    TM, eller Trackmania Nations er jo et gratis bilspill som er veldig bra!!

    http://www.gamershell.com/downloads/init.php

     

    Håper du eller noen andre koser deg/dere med disse spillene

×
×
  • Opprett ny...