Gå til innhold

heitildei

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

heitildei sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kontrakten utlyses også til andre formidlere, men jeg har en "klausul" som sier at om jeg skal jobbe i samme stilling til denne kunden så skal jeg gå via min formidler.
  2. Jobber som selvstendig, og min nåværende kontrakt med kunde går ut ved nyttår. Har fått beskjed om at de ønsker å inngå en ny kontrakt på 2-3 år, og jeg har sagt at det ønsker jeg også. Jeg fakturer via en stor konsulentformidler, og de tar 10% av min timepris. Vet at flere andre tar mindre, der for eksempel Folq tar 5% etter to år. Siden min formidler er "dobbelt så dyr" som andre, vil jeg jo velge en annen formidler ved en senere anledning. Er det urettmessig å be om at de reduserer sin cut til 5%?
  3. Som nevnt over, så bør (eller må) du ha en github profil med relevante prosjekter for den stillingen du søker på. Du skriver at du lærer deg javascript. Antar at du da tenker på en frontend-stilling. Lær deg minst et frontend-rammeverk, for eksempel React, og publiser flere prosjekter på github. Dette er vel så og si den eneste måten for å få jobb på uten erfaring eller utdanning. Den beste og sikreste måten å komme inn i branchen på er en bachelor innen IT, men om du har en fin github-profil kan du nok få deg jobb uten utdanning.
  4. Ja, det er det jeg har kommet frem til jeg også, men jeg syns at det står veldig lite på nett angående dette. Må vel høre med Brønnøysundregistrene om hvordan dette gjøres. Jeg tenkte at det kunne være lurt om jeg senere finner ut at jeg vil ansette flere, eller opprette andre selskaper for andre formål.
  5. Jeg er eier 100% av aksjene i et holdingselskap, som eier 100% av aksjene i et datterselskap, der jeg er eneste ansatt. Med andre ord: Jeg -> 100% eier av Holding AS -> 100% eier av Konsulenttjenester AS -> Jeg er eneste ansatt. Siden jeg driver med konsulenttjenester har jeg svært lite kostnader og et ganske greit overskudd hver måned. Jeg ønsker å overføre penger til Holding AS, slik at jeg kan reinvestere pengene fortløpende. Hvordan kan jeg gjøre dette i nåværende regnskapsår? Må jeg sende inn mellombalanse til Brønnøysundregistrene og gjøre et ekstraordinær utbytte? Gjelder det samme om jeg ønsker å ta ut utbytte fra Holding AS?
  6. Takk! Jeg jobber vanlig 8-16. Økte lønna så mye fordi jeg startet eget AS, og får nå en mye større del av det jeg fakturerer sammenliknet med når jeg jobbet for et konsulentselskap. Som Blåbær sier, så er det ikke utbetalt lønn, men ~ det jeg fakturerer til kunde pr år minus arbeidsgiveravgift. Om jeg velger å ta ut mer enn 5 uker ferie, så "lønna" også synke deretter. Om jeg velger å jobbe overtid eller mer enn ~1950 timer pr år, vil lønna øke. Fikk oppdraget via en konsulentformidler, som feks eWork, Folq, Witted, Experis, Visma. De tar 10% av timespris ut til kunde. Oppdraget varer ut neste år, med mulighet til forlengelse.
  7. Sektor: Eget AS Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag Erfaring: 3.5 år Alder: 28 år Utdanning: Bachelor dataingeniør Sted: Oslo Goder: Velger selv 🙂 Lønn: Litt over 2 mill - Kommer nok til å ta ut noe som utbytte/la de stå Sa opp jobben og startet eget AS. Har landet et oppdrag som varer ut neste år. Veldig fornøyd. Var mye enklere å opprette et AS og føre regnskap enn det jeg hadde tenkt.
×
×
  • Opprett ny...