Gå til innhold

Ituca

Medlemmer
  • Innlegg

    309
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ituca

  1. Har et spørsmål, eller en situasjon, som vi har kommet oppi en del ganger:

     

    Motstander 1 har: K og 4

     

    Motstander 2 har: D og 4

     

    Kortene på bordet:

     

    3 5 6 7 A

     

    Hvem vinner potten når begge har straight? Her har vi tatt splittpott forrige gang, siden det høyeste kortet (esset) er på bordet og ingen av oss har det. Men er det sånn eller er det korrekte at high-card teller uansett, og da personen med kongen vinner over motstanderens dame (selv om esset ligger på bordet?) Kan noen vær så snill å skjære igjennom å forklare en gang for alle hvordan reglene er her?

  2. For noen er sommerferien mer hellig enn andre. Selv jobber jeg lite om sommeren - helt bevisst. Jeg ønsker å utnytte den herligste årstiden i Norge maksimalt, og vil heller jobbe sene kvelder om høsten og vinteren. For desom har hytte, feriehus eller lignende er det vanvittig deiligå ikke sølse bort hee ferien påå jobbe, som du kan ghøre på si retsen av året. Jeg er klar over at sommeren er en yndet tid til det hvis man "kjeder" seg, men husk også at det er ferie etter et langt skoleår og man trengertid til avslapping og avkobling. Jeg sier ikke at man ikke skal ha sommerjobb, eller jobbe om sommeren,det er ikke dumt, men man må avveie selv hvor stor del av ferien som skal disponeres til jobb.

     

    Gjør som du selv vil, ikke hva foreldre eller andre sier. Du bestemmer selv, ingen andre! Du har fått råd, du bestemmer om de er de beste for deg. Det må du finne ut av selv. trenger du seks uker ferie, så trenger du seks uker ferie. Det er helt i orden det. Voksenårene og jobbing kommer fort nok uansett!

     

    Synes du har fått i overkant mye negativ kritikk for å ikke ønske å jobbe så mye om sommeren. Det er helt fair enought. Formeg som har hytteog har det veldig bra der på alle måter nedprioterer jeg jobbing om sommeren, om noen gjør det omvendte har jeg ingen problemer med, men da kan også respektere at noen ønsker det motsatte - iallfall i så ung alder.

  3. Hvis man noen gang har opplevd vitner holocaust og autswich snakke, som selv har opplevd det, så kan man umulig ikke tro på dem. Jeg er grepet den dag i dag av det jeg har hørt de levende tidsvitner for fem år siden. Sterkt. Noe av det mest intense opplevelsen jeg har. Anbefaler en tur til Polen selv, og se store områder der og ikke minst Autswich og konsentrasjonsleierene så vel i Tysekland som Kalgenfurt osv, forferdelig de metodene de brukte der...

     

    Hos noen er det dessverre mer stahet og fornektelse enn objektiv analyse...

  4. Noen som vet om noen fotballcuper som en kompisgjeng kan melde seg på i østlandsområdet? Som er åpne og "fritt frem"? Gjerne også futal. Hvis noen vet om dette, fortrinnsvis på Romerike, hadde jeg vært svært takknemlig og satt pris på det :)

  5. I wish it was varmer in Norway. But we have others privileges we have to appreciate. Warmer countries is marked by more bad infrastructure. Countries where the civilization and infrastructure is well, has a more cold climate. There is the main climate features in the world. In cold countries it is a clear limit how many people who could live there.

     

    In conclution I'm happy to live here, with changes between the seasons. Personally I love summer. I could have it the year around. I get never enough of it! I became gladly if someone correct my mistakes, and I think that it is a good point to write here - you learn more english.

  6. I will have an english test about around a week, and because I'am not write well, I decided to write something here to improve my language. At the same time I will use the opportunity to ask about grammar mistake at the end.

     

    But now I'm going to tell a interesting story. A friend of my, who cames from China, pay for a horse sausage in the shop. He was new in the country. He had only been here two times before, and dosen't know the routine and culture. As a note, horse sausage is usual to eat in China. When I come from school, I saw him fry the horse sausage in the stove. It's stink, and I was really shocked: A horse sausage in a pan! Horse meet is obviously not good to eat. I can't advise that to nobody, even though I never have eat or touch it.

     

    The point was he dosen't had saw the different between horse sausage and a normal sausage. He had thought that a horse meet had an brilliant quality, which it has in China. It can't impossible cross his mine that horse sausage is for dogs and cats, not for people! But mistakes is a part of human being, and I thought he has learned! I'm happy I reach to stop him befor he eats the sausage made of horse meet. If I had told him that after he had eat it, it had not been a very popular mood in the house! That can I promise you!

     

    I will be very glad if someone of the excellent english speakers here can give me an feedback and make right. Both spelling mistakes and grammar mistakes.

     

    And I have a question: When should I used "I'am", see e.g the first sentence, and when I shouldn't used it? It's some rules?

     

    And what the different between "has" and "had", og when should I used it? Haven't that the same meaning?

     

    If someone comment my text, I will thank you so much!

  7. Fordøyelsen senkes når man ligger? Hæ? Det var nytt for meg gitt. Hvor har du det fra?

    Husk at jeg skriver hvis man spiser og legger seg rett etterpå. Tror ingen kan støtte synspunktet om at det er gunstig å spise store måltider rett før man legger seg...

     

    Fra artikkelen: http://www.kk.no/8187/:

     

    "Spiser du og legger deg rett etterpå kan imidlertid fordøyelsen forstyrres noe, rett og slett for du ligger. Fordøyelsesorganane får ikke jobbet ordentlig når du er i denne stillingen. Dette kan gjøre at du føler deg uvel og oppblåst."

     

    Når det videre gjelder det første avsnittet kan jeg ikke skjønne hvordan man kan argumentere mot å spise frokost og ha en fast måltidsrtyme. Mulig sånne kvasiundersøkelser som det vises til funker for noen, men går du til en hvilken som helst ernæringsfysiolog skal jeg love hun eller han gir råd om å spise frokost og ha en fast måltidsrytme! Iallfall hvis du er en person som går på skole eller jobb og skal fungere i hverdagen! Var en frokostdebatt her i sommer, og jeg skal ikke begynne med den, men det ble kraftig tilbakevist at det er gunstig å skippe den for en person som trenger drivstoff til å møte hverdagens utfordringer, hvilket en skoleelev trenger for å få en god innlæringsevne og konsentrasjon! Det er vel ikke uten grunn at frokost er omtalt som dagens viktigste måltid.

     

    Det er bra med flere perspektiver når det gjelder å gå ned i vekt, men det er ett hovedprinsipp man ikke kommer bort fra: Kaloriunderskudd over tid er den eneste måten å gå ned i vekt på. Lavkarbo kan bidra til det, fordi man spiser mer næringstett, får bedre konsentrason, jevnere blodsukker, småspiser mindre og får mindre søthig. Men som sagt - pass litt på kolestrolet og også å spise "riktig" type fett.

     

    For øvrig, men det er kun min mening, mener jeg faste er "kunstig". Med mindre man har en ekstrem slack hverdag og ikke bør ha særlig hjerneaktivitet eller drivstoff for å gjøre noe særlig. Det lurer kroppen til å tro at det er en "hungerstilstand". Samtidig er det vist i undersøkelser blant muslimer at de har en tendens til å legge på seg, fordi de overspiser når det først spiser. De har jeg dessverre ikke for hånden.

  8. Den basale forbrenningen er konstant hele døgnet...

     

    Karbohydrater har som regel høyere glykemisk indeks enn fett og er fordelaktige før og etter trening. Jeg er enig i at lavkarbo kan fungere om man tar høyde for karbobehovet rett før og rett etter trening...

    Om kvelden og mot natten går kroppen inn i hvilemodus. Maten blir i større grad lagret til bruk neste dag. Spiser du og legger deg etterpå forstyrres fordøyelsen forstyrres noe, rett og slett fordi du ligger. Men det er riktig som du sier, det er den totale mengden kalorier som teller, og ikke først og fremst når på døgnet du inntar dem. Likevel et lite ops, særlig store måltider før du legger deg. I samme bane vil jeg også sterkt fraråde å skippe frokosten og vente til ute på dagen å spise, da er det lett overspise og ta igjen på kvelden - ikke minst til punktet ovenfor. Spis frokost som holder lenge, hold forbrenningen oppe og ha en best mulig rytme på når du inntar måltidene.

     

    Til det siste forsto jeg det som trening var et hinder her. Ergo blir karbohydrater før og etter trening ikke viktig. I vår "tidsalder" er går vi for så vidt rundt med fulle glykogenlagre uansett. Særlig for oss hobbytrimmere. Riktig det med høy og lav GI, men vær ops på å ikke spis karbohydrater med høy GI før trening, som kan gi høy blodsukkerstigning. Det kan gi en "down" før startsstreken. Karbohydrater med ganske lav GI er det beste. Det gir jevnt blodsukker som holder presetasjonsnivået oppe.

  9. Om magemsuklene skal komme bedre markert fram er det avhengig av to ting: Hvor mye underskuddsfett du har på magen og hvor hardt du trener. Det er det det går på.

     

    Om du skal la muskler vokse, mådu være i energioverskudd (kalorioverskudd). Ellers får ikke musklene noe av bygge av. Hvis du er i energiunderskudd og driver styrketrening får du ikke et godt resultat. Da vil kroppen bruke musklene til å hente energi fra når glykogenlagret er tomt, med andre ord muskelnedbrytning for å dekke opp underskuddet.

     

    Men selv om du skal være i overskudd for å stimulere muskelvekst, bør du passe påhva du spiser. Proteiner før og etter trening, og ikke lass på med alskens usunne varer bare fordi du må mat. Spise riktig og sunt er viktig for å få en fin kropp, det kn du spørre alle kroppsbyggere om.

     

    Om som en liten kommentar til slutt hjelper ikke disse alskens proteinpulverne og markedsføringssakene som skal hjelpe, og har forlokkende navn som høres behjelpene ut. Det fungerer ikke, og har ingen signifikant forskjell fra protiner du har i kjøtt, melk, bønner, linser osv. Kreati hjelper, med pass da på at du kan gå opp i vekt i denne perioden,fordi det blir mer væske i kroppen, og jeg anbefaler åvente littmed det. Kratinfinnes dessuten i sin naturlige form i for eksempel kjøtt, så det er bedre å foretrekke.

     

    Pass også på å ikke løfte for tungt i begynnelsen siden du er 15. Fokuser heller på å løfte riktig og mindre, og få inn teknikken. Og så kan du ta s mange push-ups og sit-ups du vil med din egen vekt som motstand.

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  10. Lavkarbo kommer du til å gå ned i vekt på. Maten du spiser blir mer næringstett, altså du blir lenger mett, konsentrasjonen og humøret blir bedre grunnet et stabilt blodsukker, du slipper søthigene og tilsvarende jojo i blodsukkeret. Bare pass på kolestrolet, det er en fare for at det kan gå en del opp hos dem som sverger til lavkarbo. Selv om du går over til mest proteiner og fett, bør du passe på hva slags type fett du spiser. Spis mest mulig umettet, dvs fra avekado, nøtter, fisk osv. Egg som start på dagen er lurt og godt - da holder du langt utover dagen. Ellers står det mye info om lavkarbo på diverse nettsteder og fra enæringsfysiologer rundt omkring, så jeg anbefaler å lese litt der og kanskje selv oppsøke en ernæringsfysolog for en time. Der kan de legge opp et skreddersydd kostholdsprogram og få gode råd og oppfølging. Husk at skal du endre kosthold må det skje gradvis over tid, ellers så er det lett å gli tilbake. Ca tre uker tar det før kroppen er vant til nye smaker og nye "retter", så det krever tålmodighet. Spiser man imidlertid alene er det enklere å forandre kostholdet enn om man spiser mye sammen med andre, fordi da er man selv ansvalig over maten og gjerne lagingen og blir ikke påvirket av det "andre" spiser.

     

    Uten å trene hardt er det mer utfordrende å gå ned i vekt fort, men det er selvsagt mulig. For å ta et eksempel: En time jogging og en time fotball forbrenner ca 570 kcal. En kjøpemuffins inneholder ca 420 kcal, så det gjelder å være bevisst på hva man putter i seg og det er lett å ta igjen det man har trent bort bare på kaloririke matvarer, spesielt om kvelden hvor fprbrenningen er lavere.

     

    Er du bevisst, legger opp en målrettet plan over kostholdet og optimalt får oppfølging ved siden av bør det være gode muligheter til å gå ned i vekt selv ved fortrinnsvis kostholdet. Men det er essensielt å være i negativ energibalanse, det vil si det kommer bare om du putter i deg mindre enn det forbruker, og det er lettere ved mer næringstett mat, det vil si lavkarbo. Men igjen - hold litt oversikt over kolestrolet.

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  11. Må få komme med noen ord:

     

    For det første er jeg svært enig med dem som sier blås i andres forventninger! Gi faen i hva folk mener eller forventer av deg.

     

    Tror noen også overvurder hvor stor nyttårsaften er, og at "alle andre" er på "tidenes" fest. Det kan jeg si med en gang: Det er tull. Mange har for høye og for store forventninger. Det er alltid mange som ikke er på fest på nyttårsaften. Noen fordi de er med familien og slektninger, som jeg selv trives godt med, eller jobber, kjører, er på hytta eller vil slappe av i eget selskap. Tenk på alle som jobber!

     

    Eller tenk deg en vanlig lørdag. Det virker som "alle" går ut, men tenk da på alle de som IKKE er der. Det er kanskje 250 på utestedet. Hvis du legger sammen hele årskullet ditt samt f.eks det over, og teller opp, er kanskje 75 % av dem IKKE der. Men man legger så godt merke til dem som skal dit, enten de plokramerer på facern eller hva for noe snarere enn alle dem som IKKE skal dit. Kronglete sagt, men den illustrasjonen gjelder også i høyeste grad for nyttårsaften.

     

    Det er flere som ikke får invitasoner dumpene ned foran oss, de fleste må oppsøke litt og ta litt initiativ selv. Nyttårsaften er en "vanlig" dag i forstand at det du nødvendigvis ikke gjør på nyttråsaften kan du gjøre 360 andre dager i året. Jeg er f.eks på fest med venner flere helger i løpet av et år, men oppsøker ikke aktivt fester denne dagen hvor jeg blant annet har besøk av slekninger som har kommet langveis og familie, som jeg trives stort ilag med. For mitt vedkommende hadde "festen" vært omtrent akkurat likedan i august som i går.

     

    Det er lett å tenke negativt og la tankene balle på seg, men da skal du vite: Det er flere med deg, og det er sikkert mer vanlig enn du tror. Denne tråden minner meg litt om det spørsmålet du vurderer å si i en skoletime, men engster deg fordi spørsmlet er for "dårlig", og det viser seg at mange flere lurer på akkurat det samme.

     

    Du har sikkert fritidsaktiviteter og interesser som er flere ikke har, og er et unikt mennekse. Ingen bør følge "normen" om hva man skal gjøre bare på bakgrunn av at det er en forventning, det viser tvert imot styrke at man tør å gjøre noe annet. De som er mest opptatt av fest og legge ut om hvor mye de skal drikke etc, er kanskje de som er mest "sårbar" og har minst selvtillit for å ikke ende opp på noen fest.

     

    Og husk at Facebook er selvutlegging og skryting og et fullstening "glansbildet" av seg selv. Ikke overvurder det der.

     

    Kan jo også fortelle tre eksempler fra min hverdag. Har en venninne som er populær og stort utadvent, som skulle kjøre på nyttårsaften, på grunn av at hun ikke hadde noen planer, en annen som også er populær som blei hjemme for kvelden, en annen som hadde hanlga litt de siste dagene og tok det med ro, en som skulle gå skirenn om ikke lenge og en som jobbet. Det er flere rundt deg, ikke lull deg inn i felle om at du er "den eneste". Nyt og slapp av, gjør noe artig, se deg rundt, tenkt hvor heldig du er, mulighetene du har, du er velfungerende og har ingen skader, du sliter ikke med f.eks rusmisbruk, du har familie rundt deg, du HAR et nettverk og se rundt i verden hvor godt DU har det sammelignet med MANGE andre. Vær tekknemling, og gå samtidig inn i det nye året med nytt mot og gjør akkurat det du vil. Blanke ark og fargestifter, full av muligheter. Godt nytt år.

     

    19 sjæl, og hjemme.

     

    ...og samtidig tenker på at det er ikke jævlig kult blant dem som har vært i slåsskamp, våkner i fyllearresten eller med øyeskader i dag... Forferdelig disse øyeskadene - for min del kunne man forbydd alskens fyverkeri og latt det offentlige ta seg av det. I utlandet hadde det ikke vært snakk om.

    • Liker 3
  12. Problemet er jo bare det at vitenskapen og legene mener veldig mye forskjellig, og det ikke finnes en fasit, så jeg er uenig: jeg mener man absolutt ikke bør være rigid i kostholdsdebatten.

    Der er du inne på noe. Det største problemet, slik jeg ser det, er at folk mangler kunnskap til å navigere seg gjennom jungelen av informasjon man får gjennom media, ukeblader, PR-kåte "ekspeter" og randome "ernæringsfysiologer" som maner om den og den "superdietten". Det er ikke lett, og det viktigste er å være kildekritisk. Mange har kommersielle interesser i det de sier. Det er bra begge deler - både flere perspektiv og konkrete råd - men folk må ha kunnskap til å skille kunnskapen fra hverandre og se "bak" rådene.

  13. Mye interessant som har kommet opp i denne tråden når det gjelder faste og omdannelse av karbohydrater til fett osv. Til det siste er det heller ikke rart at karbohydrater ikke omdannes til fett når undersøkelsen har kombinert det med lite fettintakk, da blir det sjelden overskudd. For det er overskuddskarbohydratene som er "farlig" og tar den veien i Acetyl-CoA-veikrysset i energiomsetningen. Det er påvist i en rekke lærerbøker, i det minste at det kan ta den veien.

     

    Jeg mener faste er "kunstig". Det lurer kroppen til å tro at det er en "hungerstilstand". I tillegg trener jeg opptil fem ganger i uka, og mener faste og idrett ikke på noe som helst måte er forenelig med hverandre. Bedre med litt høyt og litt svingende blodsukker som følge av "litt" for mye karbohydrater enn et lavt blodsukker som følge av faste, som iallfall ikke får meg til å fungere. Eller sagt på en annen måte: Bedre med litt disel i en full blyfritank enn null drivstoff i det hele tatt. Samtidig er det vist i undersøkelser blant muslimer at de har en tendens til å legge på seg, fordi de overspiser når det først spiser. I tillegg er forbrenningen lavere på kvelden og natten. Et kjent evolusjonært trekk; man visste ikke før når neste bytte ble tatt.

     

    Ellers anbefaler jeg noen av Dag Viljen P. sine bøker om lavkarbo.

  14. Jeg må si det at jeg tenker som så at vi mennesker er forskjellige, og vi har også ulik toleranse for både mat og hva det nå måtte være. (...)

    Meget godt innlegg, og du er inne på kanskje det viktigste i ernæringsdebatten: Alle er forskjellige og det finnes ikke et fasitsvar på godt kosthold.

     

    Blodtypedietten er et eksempel. Det viser at menneske genetisk er tilpasset et kosthold mer enn annet. Blodtype O er for eksempel tilpasset steinalderkostholdet og lavkarbo. Andre noe annet og andre alskens varianter av det. I tillegg er det vanskelig å si i hvilken grad vitenskapen faktisk har "rett" i slike funn. Det kanskje et mer kompleks bilde enn som så, og kroppen er et ufattelig maskineri. Hovedreglen må og bør være at alle må behandles individuelt - og ikke som gruppe.

     

    Det viktigste er at man har et kosthold man fungerer på og trives med. Så får kostholdsråd være nettopp det - råd. Godt kosthold er ikke eksakt vitenskap. Vi reagerer alle ulikt på ting, men det er godt å se det funker såpass bra for deg med lavkarbo. Det er mange fordeler med det.

     

    Selv er jeg ingen "karbohydratbrenner" og har også slitt med dårlig konsentrasjon og humørsvigninger - nå er blodsukkeret mitt mye mer stabilt. Det var ikke bra slik jeg før hadde det med insulinrespons oppi 8 og 9 etter brød med syltetøy, og rett ned til 4 og 5 igjen. I tillegg slipper jeg å bli småsulten - når jeg nå spiser frokost med hovedandel fett og proteiner holder det nesten til middag. Herlig.

  15. Er denne TOEFL-testen krevende? Da tenker jeg på ifbm søking til utveksling til utlandet på høyskole/universitetsnivå. Noen som har tatt denne som kan gi noen velmenende råd og tips om hvordan denne er lagt opp, og også gjerne hvordan det er lurt å forbrede seg. Da hadde du made my day :)

  16. Det blir kanskje feil å si at matvarene ikke påvirker blodsukkeret, men blodsukkeret holder seg stabilt uten å spise matvarer med lav GI. Herregud, blodsukkeret ditt er stabilt 1 uke uten mat (og utover)

    Det er sant. Men mange spiser før trening for å yte og prestere bedre, og da er det ikke helt uessensielt om det er karbohydrater med lav eller høy GI.

     

    Jeg faster 16 timer daglig, på treningsdager drikker jeg en shake med 0,5l melk og 1 scoop proteinpulver før treninga, men utover det er ingenting inntatt på ~16 timer. Jeg stortrives på trening. Etter trening spiser jeg en svær middag. - Vil du si at dette er bakstreversk?

    Hvis det fungerer for deg er det fint det, men hvis du for eksempel trener styrke og vil ha økt muskelmasse, er det en fordel om du er i postiv energibalanse og spiser oftere. Hvis du skal ut å løpe en langtur eller trene ganske hardt tror jeg jeg ville spist mer før trening for å ha mer å gå på, men så lenge det funker fint for deg måten du gjør det på, så for all del :)

  17.  

    Anbefalningen din er bra, men vil ikke passe inn for noen på psmf (under 20 g karbo daglig). Karbohydratkilder med lav GI vil bruke lang tid på å tas opp i systemet, altså ikke noe du benytter deg før trening. Det du skriver om blodsukkernivået er også helt på trynet, dette reguleres ikke av matvarene du putter i deg, men av helt andre kroppslige prosesser. Feks, etter 45 min på tredemølla er blodsukkeret ditt på samme nivå som når du starta. 

     

    Kaloriunderskudd er ikke en grunn til å kutte ned på intensiteten (=tyngden) på treningene, men volumet kan kuttes ned på. Jogging er unødvendig og gåing fungerer like bra på fettforbrenning.

    Matvarer påvirker absolutt blodsukkernviået, som igjen påvirker kroppslige prosseser. Det er bare å drikke en flaske cola og se hva det gjør med blodsukkeret ditt. Nettopp derfor er mat med lav GI mer langfordøyelig og gir et stabilt blodsukker over tid. Enkelte ganger ønsker man en rask blodsukkerstigning (etter trening), mens det ellers er gunstig å holde et stabilt blodsukker. Det gjelder ikke minst også før trening, for unngå en down rett før startsstreken, men selvfølgelig med en balanse - ikke bare mat med lav GI, men røfly ca 65/35 %-forhold favør karbohydrater med lav GI.

     

    Ellers er det viktig, som jeg skrev i forrige innlegg, at du spiser så du blir behagelig mett, og unngår å bli sulten mens du trener eller konkurrerer. Unngå mat med mye fett og kostfiber før trening fordi det gir lite energi, gir lite karbohydrater og kan medføre mageproblemer.

×
×
  • Opprett ny...