Gå til innhold

petvar

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av petvar

  1. Jeg tror problemet er at du kjøper ADSL fra StjeleHor .

    Een gang for Leenge siden da ADSL var nytt , kjøpte jeg et abonnement på ca 1,5 MBit og fikk det jeg betalte for 24/7 .

    Sånn er det ikke lengre , for nå skal alle på nett og dra båndbredde.

    Nå betaler jeg for en faktura som pålyder 4Mbit - noe jeg i praksis ikke får tilgang til fordi StjeleHor ikke ser seg "råd" til å dele den ut . I stedet driver de kreativ struping mot nettstder de ikke tjener penger på og trikser med hastigheten på oppkoblingen din for at du ikke skal "sløse bort" båndbredden deres . I den verste rushtiden "får" jeg 60 KiloBit (!!) å surfe for , og midt på natta og i ferietida kan jeg touche 50-70% av min pålydende hastighet - og dette er slett ingen feil .

    Jeg har opplevd utallige tilfeller av "uforklarlige" voldsomme hastighetstap (800 kB på 30 Sek) under nedlasting og fått speedometeravlesing som tilsvarte den lusne hastigheten jeg hadde akkurat da (Itavisens speedometer i 2006) . Jeg har også fått målt "resthastigheten" for mitt abb på speedometre som bruker andre porter som ikke har fått låst hastigheten .

     

    På meg virker det som om StjeleHor både setter fartsgrense på nettsteder de ikke tjener penger på (jeg lastet ned fra et "ufiltrert" nettsted i mellomjula , det ble utilgjengelig dagen etter og kom siden tilbake med sneglefart) og setter midlertidig hastighetsbegrensning på de portene som tas i bruk når jeg starter en nedlasting eller surfer : Et eller annet robotprogram måler hastigheten jeg oppnår de første 30 sekundene og setter den som tak for minst 40 minutter - dermed unngår de å sløse med kapasiteten og jeg blir sittende i klemma .

    Særlig går dette ut over P2P / BitTorrent - trafikk der mange forbindelser med ulik hastighet kommer og går hele tida .

     

    Så hvorfor selger StjeleHor "Bredbånd" ? Jeg tipper de gir full uttelling mot betalingstjenester de selv eier (iCanal) eller har kommersielle avtaler med , og kanskje noen av speedometertestene .

    Dere kan klage til dere blir blå - Statsmonopolisten StjeleHor har hevd på å spise norske borgere til frokost .

     

    Så hva er det vi betaler for ? vi finansierer norges fremste eksempel på organisert økokrim .

  2. skumle tyvkoblinger på telenors nett. Telenors telefonnett går forresten omtrent fra dør til dør mellom de to husene.

     

    Jeg tror de tilhører samme sentral. Det ene huset er litt under 6km unna og det andre litt over. Dette er avstandene vi har fått oppgitt fra telenor.

     

    På kort sikt er det billigere å sette opp privat DSL WAN over Telenor's kabler enn å legge nye.

     

    Telenor legger normalt TO trådpar til hver adresse (sjekk i husets telekobling) . Dere kan jo leie fastlinjer av telenor (brokobling på sentralen) og sette opp et WAN-nett med DSL-trafikk som bedrifter gjør mellom sine avdelinger - lengdene blir jo sammenlagt , og det kan vel hende at StjeleHor lukter lunta.

     

    (Aner ikke pris / utstyr)

    kjøpe 2 stk sdsl box'er som kan brigth mot verandre og på god gammel kobber kabel (aka gammel tlf ledning). box koster ca 1000kr pr stk på komplett.

     

    Hvis dere kjenner en grei Telemontør så kan han finne evt ubrukt "B-linje" til mottagerfamilien ved å søke etter støy han sender i tråden og mekke en direktekobling . Så lenge B-linja ikke brukes til noe annet vil heller ikke telenor finne ut av det - dere forstyrrer jo ingen andre ved å bruke husenes dedikerte kabler , og hele vitsen er jo å "svindle" StjeleHor.

     

    Hvis dere skal kable blir det vel "rimeligst" med privat DSL over "vanlig" kobberkabel , men skal det graves bør dere sjekke lønnsomheten i prosjektet.

  3. Hvis du vil slippe å formatere / slette HardDisken så bør du prøve å rense den fra EN ANNEN Windows-installasjon .

    Da kan du koble harddisken til en annen maskin med kraftig og oppdatert Antivirus oppe (f.eks Kaspersky,Norman, Norton/Symantec) med lang diskkabel og rense den derfra .

    Evt kan du koble fra den vanskelige , sette inn ny HDD og installere ny Windows og antivirus FØR du kobler tilbake problemdisken (og flytter den til kontakt nr 2 evt sette den som slave og sørger for at den står sist i oppstartkøen i BIOS) .

  4. Jeg bor i Trondheim , og der har Posten egen-"kontroll" skap en slags sosialdemonkratisk mafia av selvtekt - postbudene vet at de kan velge om de gider å levere - og komme unna med det .

     

    Jeg har ALDRI fått POSTENS pakker på døra , det har jeg bare fått fra andre speditører selv om jeg har bodd litt avsides .

     

    Toppen var når postbudet dreit i å levere en pakke hun hadde i bilen etter å ha sett på meg i kjøkkenvinduet i et kvarters tid (jeg venta på en annen sending og hun tok pause i blindvegen) . Da jeg kom ut fikk hun det travelt med å komme seg avgårde - med min pakke i bilen !! .

    Deretter opplevde jeg at avdelingslederen serverte løgner for å frikjenne budet sitt i ren sopranos - stil .

     

    Det finnes flere tråder om dette . Jeg mener at jeg selv startet en som het "postmanen (b)ringer aldri på døren"

  5. Vel , du får altså kortet til å gjøre jobben , men det krangler med noe annet på PC'n (evt basestasjonen ??) .

    Dette behøver ikke være en feil på kortet - det kan skyldes innstillingene i windows (eller wlan ??).

     

    Du kan finne windows(XP) egen diagnose på :

    Start / Kontrollpanel / System / Maskinvare / Enhetsbehandling / Nettverkskort : Høyreklikk / Egenskaper

     

    Systemets Feilmeldinger finner du på :

    Start / Kontrollpanel / Administrative Verktøy / HendelsesListe / System

  6. Hei bureaucrator - det er slett IKKE noe lokalt problem , det har å gjøre med hvordan postverket er organisert i Norge .

    I praksis er det en FRIVILLIG sak for de som kjører (? har ALDRI sett eller møtt dem) om de GIDER å levere pakke til deg . Dette bestemmer hver enkelt sjåfør selv og hvis kunden ikke klager så får det bare skure.

    Selv bor jeg i Trondheim ("Sentrum" sone) men litt "oppi lia" .Jeg har kjøpt mange datadeler og anner over internett som "på døren"- pakke UTEN å ha fått levert noe EN ENESTE GANG ! . Jeg har vært hjemme og ventet på dem nesten 10 ganger .

     

    Posten tar seg friheten til å innkassere pengene og droppe oppdraget uten å refundere prisforskjellen til vanlig "service"-pakke .

     

    Det hører med til historien at NSB Express leverte en 21"" CRT-skjerm (45 Kg , 70x70x70 cm) bokstavelig talt på døra med "flyttebil" .

     

    De som vil sjanse på posten får bare KLAGE SOM VILLE FANDEN og ringe forbrukerombudet .

  7. - Drivere ikke installert : Jeg sitter for tiden på et "omstokket" hovedkort (det må innrømmes at det er kjøpt på Lagersalg hos PSdata) . Det har seg altså slik at det er påmontert en ANNEN nettverksbrikke enn oppgitt for Asus P4C800-E . Er det rart at driverne ikke blir installert da ? Skal prøve med riktige drivere laget for NIC'en og Hovedkortets Chipsett (tror ikke jeg tør oppdatere BIOS'en) .

     

    Jeg har også et annet Lagersalgs-HK som ser ut til å ha noen komponenter som egentlig tilhører neste modell (ekstra kondensator , CPU-Termometer) .

     

    Det hender kanskje at det blir snurr på samlebåndet når de skifter produksjonsserier - så det kan lønne seg å sjekke visuelt hva som EGENTLIG er montert .

     

    - Får ikke internett : Det høres ut som om det er en feil i nettverksinnstillingene for "Default Gateway" på ditt HK . Gå i Dosvindu og skriv kommandoen "IPConfig /all" så får du listet opp dette . Sammenlign så med maskinene som virker som de skal . Du kan sende dataene til en tekstfil ved å tilføye kommandoen " > Nettverk.txt " (på en og samme linje) .

  8. Hei

     

    NTLDR er fila som laster OS - tror jeg .

     

    At NTLDR mangler betyr antagelig at Bios fosøker å starte fra en annen partisjon enn den WinXP er installert på - det vil vanlgvis legge oppstartfilene på en tidligere startpartisjon hvis du selv ikke overstyrer dette .

     

    En annen årsak kunne være at du har byttet om Master - og Slave diskene etter at WinXP ble installert , eller at BIOS er satt til å starte fra HDDx .

     

    Enkleste løsning blir da å endre startrekkefølgen i BIOS fra f.eks. HDD0 til HDD1.

     

    Hvis det meldes at Windows mangler kan du lage en alternativ startlinje i Boot.ini

     

    Meldingen kan bety at systemet ikke finner system Partisjonen , evt (Windows-)katalogen , kanskje fordi du har skiftet ut / byttet om harddisker eller endret oppstartsrekkefølgen mellom harddiskene i BIOS .

     

    Du kan sjekke innholdet i systemfila Boot.ini (Velg vis skjulte / systemfiler i win explorer) .

     

    Boot.ini er en tekstfil som bestemmer hva som vises på den svarte startskjermen der du velger OS i et multiboot system .

    "

    [boot loader]

    timeout=30

    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT

    "

    Alternative systemkataloger står listet opp med data som :

    "

    [operating systems]

    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Windows 2000 Advanced Server på IBM DTLA 18 Gb" /crashdebug /vga"

     

    Én av disse størrelsene kar altså være feil i din Boot og styre oppstarten til en ikke-eksisterende systemkatalog .

     

    Opplysningene er ordnet hierarkisk med den laveste inndelingen (partition) til slutt . Jeg tror at rdisk er "startnummeret" til disken i BIOS , disk=Diskkontroller-nummeret (for ekstra RAID-eller ATA-kontrollere) og at Multi velger om du starter med ATA eller SCSI - men detaljene kan du google .

     

    Først må du starte et system som kan lese NTFS , evt starte fra diskett med et lite program som heter NTFS-Boot eller noe sånt .

  9. GigaBit LAN er innebygget Nettverkskort som oppgis å kunne yte 1000 mBps , altså den raskeste nettverkshastigheten på privatmarkedet i dag .

    I noen tilfeller (Intel ICH5R chipset) er det også koblet til egen "buss" på HK så det ikke hemmes av trafikken på PCI-bussen , slike HK egner seg til filtjenere eller andre servere med tung trafikk .

  10. Hei Daniel ,

    Selv om bøyde heatpipes sikkert ikke er fordelaktig, så har ingen sagt at dette skal være avgjørende for en kjølers ytelse . Thermalright XP120 er faktiak langt (4° C) bedre enn Coolermaster Hyper 6 på lav luftgjennomstrømning , ganske enkelt fordi den har en ribbekonstruksjon som er mere åpen for gjennomtrekk og like mange heatpipes (mens vekten er det halve) .

    Testdata fra http://www.hartware.net/review_436_6.html viser altså at ribbekonstruksjonen er viktigere enn formen og orienteringen til heatpipene (de skal helst stå vertikalt så tyngdekraften hjelper væskesirkulasjonen) , og at godt designet Aluminium kan slå dårligere designet Kobber . Den kraftigste kjøleren er kanskje Thermaltake Tower 112 cl-p0024.jpg(kjøletårn i kobber med 6 heatpipes og 60 ribber) , men den er for stor og tung til praktisk bruk , og vil fungere best på et liggende hovedkort.

    Thermaltake Fanless103 cl-p0019.jpgkan også være verdt å se på .

  11. Jeg har sett på noen testdata fra : http://www.hartware.net/review_436_6.html . Disse viser at XP-120 er betydelig bedre enn XP-90 da den har 2 flere Heatpipes og større areal - Temperaturforskjell på 6° ved lave turtall.

    Load Temp med P4 , 90 W var ca 55° for begge (med bråkevifter).

     

    Det kan tenkes at Thermaltake Tower 112 er enda bedre , men den er et ordentlig drog . For øvrig trenger heatpipes hjelp av tyngdekraften til væskesirkulasjonen , så se an f.eks Thermaltake Fanless103

  12. Watch the News : Hjemmebrannmur fra D-Link med bl.a. Traffic shaping (båndbreddebegrensning) og :

    Innebygd 4-ports 10/100Mbit/s switch for LAN-tilkobling

    10/100Mbps WAN-port for kabel/ADSL modem-tilkobling

    10/100Mbps DMZ-port

    Stateful Packet Inspection (SPI)

    Triple Data Encryption (3DES)

    Advanced Encryption Standard (AES)

    IP-Sec VPN (inntil 70 tunneller)

    PPTP, L2TP, IP-Sec VPN pass-through

    Denial of Service (DoS)

    Innholdsfiltrering

    Støtte for NAT/PAT/Routing eller transparent kommunikasjon

    Konsoll port/Web basert administrasjon

    - - - - - -

    D-Link DFL-200 "Securiwall" blir tilgjengelig i juni og vil koste rundt 2800 kroner med moms.

    Pyttsan

  13. Selv med Jet Carrier som transportør så vil det bli dyrt å bestille fra USA, fordi Klipsch ProMedia 5.1 Ultra veier sine kilo ja, ikke mindre enn 52 Ibs

     

    52 Ibs x 0,454 = 23,6 Kg

    Jet Carrier tar 980 NOK for 25 Kg og 890 NOK for 20 Kg som FAST pris fra USA - jeg tror ikke at private kan få bedre pris .

     

    Promedia Ultra 5.1 selges for 350 - 400 $ i USA , men det er betydelig lavere priser på utgående modeller som 4.x (som ny i eske) og brukt 5.1 .

     

    Uansett så ser det ut til at en kan spare 1500 til 2500 Kr på å importere til Norge , + moms hvis du bruker Poste Restante i Sverige og henter selv .

  14. Får ikke slettet fil = kjørende program

    Det hender at det tilsynelatende er "umulig" å slette selv fordi man nektes tilgang og trojaneren har lagt inn start-"kode" i registeret slik at den startes av Windows før du får logget inn .

    Jeg har erfart Trojaner med egen UBESKYTTET underkatalog ; du får lov til å endre navnet på katalogen og start-adressen i registeret blir dermed ugyldig .

    Neste gang starter Windows uten Trojaner og du kan slette hele dritten.

×
×
  • Opprett ny...