Gå til innhold

Snøfrisk

Medlemmer
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snøfrisk

  1. Jeg fløy til Bangkok og tok taxi til Pattaya. Bodde på Jumtien road en eller annen plass, ganske langt unna sentrum men fortsatt yrende byliv.

     

    Mye dagsturer og utflukter, zoo(tigershow, krokodilleshow, apeshow), watermarked, big budda, Kambodsja, strender, restauranter, fiske osv. Mye store kjøpesentere og mye rart man kan se i Pattaya, men ellers er det vel mest kjent for by/nattlivet - som forøvrig var helt sinnykt og grunnen til at jeg var der.

     

    Å bade i "big toilet" rett utenfor Pattaya hadde jeg ikke gjort. Strandselgere er også et stort, irriterende og innimellom farlig problem.

     

    Tok derfor dagsturer/langhelg ut på øyer som heter Ko samet, Ko lan, Ko chang osv for å bade. Leide bungalow. Bra strender og mye bra strandshows på kvelden. Her var man også fredet for selgere. Sanden på disse strendene er så hvit å fin at folk tar det med hjem.

     

    Jeg var der i 3 mnder og det er en opplevelse jeg aldri glemmer. Thailand må oppleves. Tror ikke det spiller noen rolle hvor du drar.

     

    Jeg anbefaler Thai airways direkte fra Oslo.

     

    Pattaya er ikkje heilt det vi ønsker trur eg, virker litt slitsomt, pluss at vi vil ha rein og fin strand. Alle øyene du nevner har vi sett på, dei ser alle veldig fine ut, men dog litt meir styrete når man må ta båt/fly (kva er egentlig best?). Tok du båt eller fly, og er det sånn man bør bestille på forhånd, eller er det greit å bestille der nede dagen før f. eks.?

     

    Noken som har vert både på disse øyene(Koh Tao, Koh Chang, Koh Samet) og i Hua Hin, og kan sammenligne strendene? 

     

    Vi flyr fra Bergen, så då trur eg KLM/Qatar er det billigste, ut i fra det eg har sett på våre datoer  :)

     

    Takk for alle tips og info! :)

     

     

    Mange flotte steder i Thailand. Personelig vil jeg anbefale Cha Am som ligger nærme Hua Hin. Koh Lanta er også et flott sted, men litt dyrt. Skal dere til Phuket, så ville jeg bodd på Kata. Men verdt en tur innom Patong også, men ville ikke ha bodd der.

     

    Kata ser fint ut, men las på et britisk forum at det kryr av russere der  :sick: Russere er dei værste turistane trur eg! Merka du noke til det der? 

     

    Lenger oppe var det en som anbefalte Cha Am framfor Hua Hin, kva er det med Cha Am som gjer at du anbefaler å bu der? Alt av info = :D Alle tips ang. resturanter, strandliv, lokalbefolkning blir satt stor pris på  :)

  2. Ville kanskje hatt et eksempel ganske tidlig, på egenopplevd situasjon: jente-leikar/gutte-leikar, osv. Deretter drøfte rundt kvifor det er slik: fra genetikk - jenter skal oppdra barn, leiker med dukker for å trene på morsrolla? Kan trekke inn div. "apestudier", som viser at jenteaper leiker med dukker og gutteaper leiker med biler (har ingen kilde på det). Drøfte litt fram og tilbake - ligg det i oss eller blir det laga av ytre faktorar? Har sjølv en nevø som er glad i å leike med dukker, kle på dei og trille dei i vogn, men også glad i å leike med biler. Foreldrene lar han så klart leike med det han vil. 

     

    Trekke inn det med urolige gutter vs. urolige jenter - får dei lik respons, eller blir det forventa av jenter å vere roligare?

     

    Du må enten ha litteratur som bygger opp påstandane, eller eksempel som kan underbygge et poeng. Dette var litt raske tankar, håpar noko kan brukast :) 

  3. Hei!

     

    Skal til Thailand med sambuaren to første vekene i januar. Eg lurer egentlig på kor det er finast på denne tida, minst vind/farlige understrømmar, o.l. Vi ser etter en plass der vi kan bu i en bungalow/rimelig hotell, nyte strandliv og ha mulighet for utflukter, og sjølvsagt: ete god mat ;) (Har ikkje behov for å havne i dei største turistmøljene, men vi tåler litt, så lenge plassen er fin :) )

     

    Vi ønsker ikkje å backpacke rundt så veldig, vil helst ha en base/evt bytte etter ei veke, men vi er glade i å finne en plass og bli der, heller undersøke området rundt på dagsturar o.l. Flyr enten til Phuket eller Bangkok, alt etter kor vi skal og kva som bli nærmast. Fann rimelige billettar med Qatar airways, er det et ok selskap? Har lyst å bestille turen via et selskap og ikkje supersaver/gotogate el.l., for føler man har bedre trygghet viss det skal vere trøbbel, at kun et selskap har ansvar for oss og ikkje to/tre ulike.

     

    Takk for svar :)

  4. Ja, det er samme foreleser som eg har no som har laga oppgava, så er litt spent på korleis eksamen ser ut på torsdag! Kan prøve å få spurt han :) Stakkars dei som satt på eksamen med denne oppgava. Det beste svaret på slike oppgaver er vel å skrive at det ikkje gir meining og forklare kvifor? Da viser en vertfall kunnskap..

     

    Edit: Ja, det er på en måte einaste spørsmålet som kan virke logisk, som er nokenlunde likt. Synes det er ganske svakt å gi sånn eksamensoppg. Kva forventer foreleser av det?

  5. Tidligere eksamensoppg lyder som følger:

     

    post-114313-0-29194900-1401791815_thumb.png

     

    Kva skal en gjere her? Synes spørsmålet gir lite meining. Kvifor er man interessert i det 0-te leddet? Og summen i oppgava er vel en slags n-te delsum. Sjølv om n kanskje skulle vert stor n=N. Så at rekka konvergerer for alle Sn seier jo at sjølve rekka konverger. Men kva har det å sei med det 0-te leddet? Eg blir ikkje klok på det her :hm:

  6. Har meldt meg opp i religionsfaget. Noen som vet hvilken bok jeg bør bruke. Har tidligere lest Tro og Tanke, men den er ikke særlig pedagogisk skrevet. Faget blir så ekstremt abstrakt. Dersom noen vet om noen bedre bøker, så vær vennlige og si i fra ;) På tide å få i gang denne tråden igjen! :green:

     

    http://isammeverden.cappelendamm.no/

     

    hadde denne boka på vgs. Syns den var grei, men har ingenting å sammenligne med. I tillegg er det en link på nettsida om muntlig eksamen og tips!

     

    Nokre som tar geofag 1 og geografi? I Bergen?

     

    Eg har tatt nokre privatisteksamenar i Bergen, så berre å spør, så kan eg kanskje svare :)

     

    Edit: link til tips om muntlig eksamen i religion: http://isammeverden.cappelendamm.no/artikkel/vis.html?tid=686680

  7. Okey,

     

    Vel, jeg har tatt en beslutning. UANSETT HVA skal jeg studerere medisin, jeg klarer ikke å tenke meg noe n

    annet. Sivilingeniør går bare ikke. Magefølelsen sier medisin, selvom jeg de siste dagene har sagt at jeg vil bli sivilingeniør. Ohhh ... Men samtidig gjør det vondt å tenke på 5.3 i snitt ut vgs. jeg har rundt 4.8 i snitt nå. Det som vil trekke meg ned er Norsk, enten blir det 3 eller 4, jeg ligger midt mellom. Jeg går 1.året på vgs.

     

    Her er planen(e).

     

    Plan A :

    VG 1

    Få 5.3 i snitt, det er det beste! 1.året : Få to seksere, HELST HELST 3! dette gjelder avgangsfagene. Og resten av avgangsfagene = 5. Altså da vil det se slikt ut:

    56665

     

    Plan B

    Vente til jeg er 24 år, gå førstegangstjeneste. Ha 5.3-5.4 i snitt. Dette blir jo egentlig ikke veldig vannskelig, med tanke på hvor mange år jeg har på meg. Men hallo, 5 år på ingenting, det er jo bare sløs av livet.

     

    Plan B er jo litt upraktisk eller hva?

     

    Gå for Plan A, og viss du feila, så har du i allefall prøvd. Eg skulle ønske nokon hadde bedt meg gjere det her på vgs: Fokuser kun på avgangsfag, bruk ikkje mykje tid på å få en 5er i fag som ikkje er avgangsfag. Det er mykje viktigare å bruke tid på å få 6 i f.eks. matematikk, samfunnsfag, geografi og naturfag. Fokuser fullt på dei, fortell lærerane at du går for 6, sei at du er villig til å jobbe, og spør kva som må til for å få 6. Så kan du bruke høsten 2. klasse på å ta opp igjen avgangsfag du ikkje fikk 6 i, då har du det friskt i minne og har gode sjangsar for å greie 6.

     

    Men det er ingen krise om du ikkje kjem inn rett fra vgs heller. Dette er no mitt 2. år der eg jobbar for å gjere ørten 5era om til 6era. Men jobben hadde vert enklare om eg hadde f.eks fem 4-era og fem 6-era, i stedet for ti 5-era (derfor er det uansett lurt å fokusere på å få 6 i mange 1klasse-fag). Men sånn er no livet, og sånn går no dagan. Med mine to år har eg fått arbeidd, reflektert og blitt et meir modent menneske enn eg var etter vgs. Livet går bra uansett. Halvparten av plassane er for oss som har jobba etter vgs, så en blir ikkje åleine om å vere "gammal" uansett. Det kjedelige er kanskje det å ikkje ha noke spennande svare når folk spør: "Kva er det du studerar egentlig?"

  8. Ok :) Da får jeg prøve å ringe dem på mandag så får de undervise den gamle skolen min direkte.

     

    Min gamle vgs har et slags dataprogram som dei kjører vitnemålet igjennom for å sjekke at det følger alle reglar. Veit ikkje om det er vanlig å ha eller ei, men kontordama/rådgiver på min gamle vgs var veldig begeistra for den. Sitat: "Går vitnemålet ditt gjennom her, så er det godkjent på SO". :)

    • Liker 1
  9. Jeg går første året på vgs. Jeg har 4.8 i snitt, men vipper oopp mot seks i 2/5 av avgangsfagene. Det 'store ' problemet er at jeg er utrolig dårlig i norsk skriftlig der jeg vipper opp mot 4,,men jeg får alltid en 3. Dette vil jo ødelegge snittet drastisk da man også har eksamen i faget. Norsk er håpløst, det er det faget som ligger på bunnen av interesselisten min. Det blir hardt!

     

    Det er leit at du ser det sånn, men eg skjønnar at det kan føles håplaust. Du får tenke litt på det og finne ut om det er verdt jobbinga. Det går an å øve seg til å bli flinkare i norsk også. Du har store sjangsar for å heve karakteren i norsk viss du jobbar med å lære deg ein eller to typiske sjangerar, artikkel og tekstanalyse f. eks. Det er som regel ei oppgave der en skal skrive artikkel eller analysere tekst/retorisk analyse på eksamen, og viss du då er begynt å bli flink på det, kan det gå veldig bra. Du har god tid på deg til å bli god i norsk! :) I tillegg vil eg anbefale å prøve å ende opp med full realfagspoeng-pott, då kan du ha gode sjangsar for å komme inn i Norge rett etter vgs om du jobbar målretta og greier å finne ut akkurat kva karakterar du treng i dei ulike faga. Skulle ønske eg tenkte så langsiktig i 1vgs :)

     

    edit: la til sitat.

  10. Samme her. Ikkje ute etter at andre skal "lage" ei oppgave for meg, men ønsker egentlig berre litt informasjon til korleis man skal lage den oppgava. Det er jo logisk at man skal følge kompetansemåla under hovedområdet geoforskning, men syns det er vanskelig å vite om man må ha med alle kompetansemåla i oppgava, eller om man kan velge ett eller to kompetansemål og legge vekt på det. I følge det eg har skjønt så må man velge et land/område utenfor Skandinavia. Nokon som har hatt geofag 1 og som vil fortelle korleis dei gjekk fram? Må ha 5 eller helst 6, så er kjedelig viss eg lagar oppgava feil og blir trekt for det.

  11. Er nok bare å gi opp denne drømmen. Umulig å bli lege uten å studere i utlandet. Jeg vil ikke studere i utlandet da jeg er redd for å få skyhøye lån, som jeg kanskje ikke klarer å betale senere. Lønnen til legene synker ... Har sinnsykt lyst til å bli lege, men når jeg ikke kommer inn i Norge lenger, er det heller bedre å gi opp drømmen :( trist slutt på dette da, får bare trøste meg med at andre har det dårlige i verden.

     

    Men, kanskje siving i bygg og annlegg er noe for meg? Ser spennende ut, men aldri spennende enn lege-yrket :(

     

    Kvifor gir du opp? Er du sikker på at du ikkje kjem inn i Norge? Har du samla alle alderspoeng? Eg kjenner ikkje til situasjonen din, men synes det er trist å høyre at du må gi opp drømmen din. Har vert inne på tanken sjølv før, men etter noken runder med meg sjølv kjem eg alltid fram til at eg er villig til å jobbe for å komme inn på dette studiet, og no ser det veldig lyst ut for meg! :)

  12. Eg har tenkt fleire gangar at ja, eg kunne nok greidd å bli ingeniør, og det kunne nok vert eit heilt ok yrke med gode jobbmuligheter og god lønn, men eg har meir lyst å studere medisin. Har også tenkt at eg kunne blitt lektor i realfag, men endte opp på medisin fordi det å skulle jobbe som lege og lære så mykje om menneskekroppen virkelig motiverar meg! (Kunne nok studert biologi og tatt master i human biologi, men det blir ikkje heilt det same.)

  13. Et veldig godt råd er å øve seg på å skrive svar på "typiske" spørsmål, sånn at du kan skrive fine svar med korrekt bruk av faguttrykk o.l. Dette liker lærarane veldig godt! I tillegg er det lurt å sjå på kompetansemåla for det stoffet du går gjennom, mange lærarar brukar desse som utgangspunkt for spørsmåla på prøva. Lykke til!

  14. Hei. Noen som vet om året på sykehus i turnustiden, kan inngå som det året man trenger på sykehus for å bli spesialist i allmennmedisin? Leste noe om dette på nettet, men kan ikke helt se at det stemmer, selv om det hadde vært veldig greit!

     

    Ser ut som det kan stemme:

     

    "Turnusordningen vil bli en del av en første, obligatorisk del av spesialisering for dem som ønsker en videre spesialisering i norsk helsevesen. Dette betyr at det ikke lenger blir forskjellsbehandling av norske studenter og studenter fra 17 andre EU-land, som i dag ikke behøver turnustjeneste."

     

    Kilde: http://www.legejobber.no/Nyheter/Optimisme-og-usikkerhet-rundt-ny-turnusordning/

    • Liker 1
  15. Har lest det lille som står på universitetenes sider om forskerlinjen, - det virker veldig spennende, men også nok så ufordrende. Jeg er også sterk i tvil om det fordi man må ta et års pause midt i studiene. Jeg syns i utgangspunktet det virket mye mer naturlig at man hadde forskningsåret etter fullført ordinært løp, men ser jo at det ikke er slik det er lagt opp.

     

    Er det noen her inne som går eller har gått forskningslinjen?

     

    Kjenner en som har gått forskerlinjen, og etter det eg har hørt er det veldig tidkrevande, men også kjekt sjølvsagt. Men du må nok regne med å bruke endel tid i åra etter forskerlinja(altså jobbe med det mens du fortsetter medisinstudiet), viss ikkje han eg kjenner la meir i det enn det han trengte. Utifra det eg har hørt kjem nok ikkje eg til å velge det, men det kan jo hende eg endrar meininga mi etter kvart. Viss det er noko man brenn for så er det lettare å finne motivasjonen for det :)

     

    Ellers, nokon som vil spekulere i om poenggrensene vil stige i år? I Bergen steig det jo 0,5 på et år, syns det er litt skremmande.

  16. Gratulerer aagmed! Ligg sjølv på 66. Skal ta to ekstra fag til våren sjølv om 66 burde vere godt nok for Bergen.

     

    Ikkje at eg har all verden peiling på kva som kan vere interessant å lese, men du kan kanskje skaffe pensumbøker som man uansett bruker 1. året? Hadde det vert meg hadde eg nok slappa av med noke heilt anna, valgfritt lesestoff. (ASOIAF :) ) Blir nok ikkje mykje lesing av skjønnlitterært før fagpensum-samvittigheten slår inn når man går medisin.

  17. Hei!

     

    Eg vil anbefale deg å ta båt/ferge ut til ei av øyene, Hvar eller Brac f.eks.. Sjekk ut Jadrolinja for fergetider.

     

    Ellers vil eg anbefale å leige hus/leilighet via homeaway.no. Har leigd leilighet på Brac to ganger via den sida og har vore fornøgd begge gangane. Det er veldig mange små plassar de kan velge, men eg likte veldig godt Sutivan på Brac. Liten, koselig fiskerlandsby. Så er det egentlig berre å komme i snakk med lokalbefolkninga for å finne ut om turmuligheter o.l. når de kjem ned, evt google litt rundt.

     

    Håpar de får ein fin tur, Kroatia er veldig fint og menneska der er herlige!! :)

×
×
  • Opprett ny...