Gå til innhold

krizla

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krizla

  1. Jeg trenger litt hjelp til å finne en passende programvare for å konvertere avi, mpg, wmv til MP4 (som jeg er litt usikker på hva slags format det er) evt kan også 3GP brukes. Har lest at MP4 er foretrukket format pga det har bedre kvalitet.

     

    Er det noen som har litt greie på hvilket program (helst one for all) evt flere programmer sammen som kan gi meg hjelp til dette.

     

    EDIT:09-11-07: Jeg har funnet programvare, og det fungerer utmerket.

  2. Se etter at hovedkortet ikke har egen skjermutgang. I fleste tilfeller vil skjerbildet komme utfra denne dersom det ikke er valgt eksternt skjermkort i bios (agp/pci-e)

     

    Sjekk også at skjerkortet som settes inn får ekstern strøm dersom det krever det (4 pins strøm kontakt)

     

    Prøv med en annen strømforsyning, i tilfelle den nye psu'en er for svak, eller defekt (dersom det sto en i kabinettet fra før)

     

    Sjekk at cpu armen som skal klemme pinnen i cpu socketen er klemt helt fast

     

    Dersom dere får pipe lyder kan dere bla opp i manual og se hva som ikke fungerer. Ofte blir ram brikkene ikke satt ordendlig nedi. Ta dem ut og sett dem inn på nytt. Pass på at de klikker skikkelig ned.

     

    Hovedkortet skal ha den "store" kontatkten samt en 4 pins strøm kontakt isatt. Sjekk at begge disse power pluggene er tilkoblet.

     

    Gi en tilbakemelding på hvordan det gikk...

  3. Du har svært få rettigheter ved å kjøpe bruktbil fra private personer. Kjøpsloven vil i mange tilfelle ikke hjelpe deg uansett, da du har kjøpt bilen "som den er" gjerne står det i kontrakten at du har prøvekjørt den og sett over bilen. Det finnes forsikringsselskap som kan forsikre bilen mot "feil og mangler som ikke kan oppdages" men denne bilen er for gammel til det. Tror det er for inntil 5 år gamle biler den kan tegnes på. Jeg har kun kjøpt biler fra private personer og har kanskje vært heldige med dem, og det har alltid gått bra...

     

    Vil forresten håpe og tro at en privatperson som har en så dyr bil også har hatt penger til å passe godt på den.

     

    Sjekk gjennom service hefte, og sjekk brønnøysund registeret for at bilen ikke har heftelser. (Heftelser (dvs pant i bil) vil du aldri kunne dra med deg fra forhandlere.

     

    Sett fra et annet synspunkt hvis du kan få denne bilen 20 000 billigere privat så kan vil det dekke en ganske stor reperasjon også...men er selvfølgelig enig i at verksted er dyrt.

     

    Velger du å kjøpe privat så be om å se kvitteringer fra hvem som har utført arbeid... ofte har du garanti på reperasjoner som er utført på godkente verksted. Reg reim er f.eks garantert en gitt kilometer dersom den er byttet på et godkjent verksted.

     

    Kjøper du bil på et verksted er det også som regel kun de 3 mnd du har garanti, og 3 måneder går ganske fort når du først begynner på dem.

     

    Vet ikke om du fikk noe svar som du ønsket av meg, men uansett så kan det være nyttige tips å ta med på veien dersom du handler privat for første gang. :)

  4. Om sommeren kommer mange polske arbeidere og tar sommerjobber som jordbærplukkere f.eks. Vil tro han fra tsjekkia kan få noenlunde det samme arbeidstillatelsen som de. Jeg ville ringt til NAV og spurt hvordan en går frem. www.nav.no. De pleier å være veldig behjelpelige med spørsmål i de tilfelle jeg har kontaktet dem.

  5. Finn ut hvilket program du vil bruke, og det står opplyst om det er støtte for akselerering av grafikken ved å bruke GPU. Pinnacle støtter f.eks bruk av sterke 3d kort for å forbedre ytelsen til programmet. Men les hva det programmet du skal bruke støtter. Finnes det ikke støtte for bruk av gpu så har du ikke noe igjen for å kjøpe et dyrt skjermkort... Enn så lenge.

  6. Det går veldig greit med 20A, men det kan hende at sikringen går på julaften hvis du kjører alle fire platene på fullt. Uansett tre soner går utmerket, og kanskje den fjerde. I de tilfelle den slår ut er det jo bare å vippe opp bryteren igjen.

     

    Min topp kan trekke totalt 7.2KW som vil tilsvare 30A... Jeg har bare 25A kurs da men har ikke opplevd noen problemer med det. Den forrige komfyren jeg hadde var også stekeovn + 4 plater inkludert på en 20A sikring. Den røk heller aldri.

  7. LOL... innse nederlaget... ta deg en røyk og slapp av... Betal den 50 lappen du har veddet :p

     

    Bruk treningstimene på overtid på jobben istedet...du vil garantert gå sinnsykt i pluss... med mindre veddemålet er av et seks sifret beløp... :p

     

    Seriøs trening krever 2 timer til dagen, 4 dager i uka, tar du med reising, innkjøp av trengingstøy osv osv, tapt arbeidsinntekt (100% timer) så kommer du billigere ut med å betale/gjøre opp for deg :)

  8. Såvidt det ikke har skjedd noe nytt så støtter ikke playstation mer enn pal (520 linjer) Og den vil ikke ha støtte for komponent signal. KUN RGB og COMPOSIT. Composit er den gule ledningen, og RGB oppnår du gjennom å bruke en egen kabel fra ps2 til scart som gir rgb signal.

     

    RGB vil være det beste signalet du kan dra ut fra din PS2, og grunnen til at ting kan bli grønt med rgb på dvd kan se ut som du har et macro vision problem. Dette vil oppstå dersom du ikke kjører scarten direkte fra PS2 og inn tv. Dvs den må ikke gå via parabol eller videospiller, men direkte inn i tv'n. Har du chip vil denne fjerne macro dekodingen slik at dvd vil fungere fint uansett, og da kan du også ta opp filmer på en VHS video spiller dersom den går via denne.

  9. Gå for det billigste ASU kortet.

    Det støtter

    2000 MHz (3800+) - Dual Core

    2200 MHz (4200+) - Dual Core

    2200 MHz (4400+) - Dual Core

    2400 MHz (4600+) - Dual Core

    2400 MHz (4800+) - Dual Core

     

    LINK : http://www.shg.no/produkter/infobox.asp?mo...10866&lokation=

     

    Men hvorfor i all verden Socket 939. Jeg bytter i disse dager ut denne sokkelen til fordel for 775. Håper du har en av x2 4200+ prosessor grunn liggende for å gjøre dette :p

  10. En stabil psu har veldig mye å si for å få en stabil pc. De fleste psuer er gode nok for folk flest. Det er litt ulik støy og watt betegnelser på dem... men for en vanlig pc duger de aller fleste.

     

    Det som er kritisk er de lave spenningene. En cpu idag kan trekke opptil 120W (eks athlon 6000+) På en strømforyning står det også hvor mye strøm den gir på de ulike spenningene... Eks 2A 12V, 13A 5V og 12A 3.3V. Så skal du ha to skjermkort vil det kreve bedre psu for å holde stabile spenninger på skjermkortene dine. Har du mange hardisker vil de ta 12V fra strømforsyningen. Har du et enkelt skjermkort, en cpu alla core2duo @65W og en harddisk, optisk drev så vil en 300W strømforsyning være nok. Har hørt at Nortq leverer greie strømforsyninger. De har også 140mm vifte på dem. Dvs de flytter mye luft ved ikke være nødt til å ha så høy fart på viften = mindre støy og likevel kjølig psu.

     

    Jeg har selv gått for en 500W psu fra Nortq, skal koble til en bilstereo på 12V på den i tillegg til at den brukes på pc'n... (løye å se hvordan det blir) Men det er en kjekk forsterker å ha på kontoret da den ikke tar så mye plass som en standard forsterker, også skal jeg integrere den i veggen... ... Kan gi tilbakemelding på strømforsyningen når jeg har fått prøvd den dersom det er interessant.

  11. Interssant diskusjon. Jeg tror begge benevnelser blir brukt. Selv mener jeg det heter mediesenter ...av et "medie" (eks cd) også er det et senter av informajson som kan sendes til tv, forsterker osv.

     

    Bakgrunnen for media vil ligge i så måte som "media" fra tv... så kanskje det blir slik at det blir en media pc hvis du har et tv kort installert... ...

     

    Etter å ha lest mitt eget innlegg ble jeg litt i tvil om hva jeg skal velge.

    Multimediacenter... multimedia betyr lyd og bilde

    multimediesenter vil være ulike avspillingsmuligheter

     

    Tror vi går for en stue pc jeg ... :hmm:

  12. De har samme ytelses spec de modulene du har funnet der, men corsair har lavere spenning å operere på (1.8V vs 2.0V) Du vil da få kaldere minnebrikker, samtidig til at de kan klokkes litt uten å bli så varme. Men uansett... - gode minnebrikker begge to. CAS 5 på begge...du kan lete etter CL4 brikker da de er bitte litt kjappere.... .... iallefall etter spec.

  13. Anandtech gir geforce 8600-serien gode kommentarer. Men uansett om du velger HD 2600XT eller et 8600-kort får du gode muligheter. Begge kortene akselererer dekodingen såpass mye at en hvilken som helst moderne CPU er kjapp nok.

    9198608[/snapback]

     

     

    GF 8600 har ikke samme muligheter med HDMI, og også HDCP støtten er opp til produsenter å impementere. Brikkesettet er klargjort for det, men ikke alle produsenter har hdcp implementert på de korta. HD 2600 har egen lyd dekoder i kortet som sender lyd i HDMI utgangen, heller ikke 8600 kortet har det.

     

    HD 2600 pro/xt er overlegent det beste kortet til HD materiell og film i skrivende stund. Skal du kjøre Linux derimot bør du gå for nvidia da de har bedre driverstøtte på sine kort. Håper ATI skjerper seg der... ...

  14. Det finnes kort på markedet som har hardware akselerering og støtte i enkelte programmer. Dette er dog litt begrenset fremdeles, og dersom du kun bruker cpu til å gjøre all redigering ligger ingenting å hviler på skjermkortet. Det er fullt mulig å redigere bra på et skjermkort til 300 kroner, men da bør du ha en kjekk prosessor som gjør mye av jobben. Kvalitetsmessig vil det ikke være noen forskjell på det endelige produktet - kun at redigeringen vil ta noe lengre tid.

  15. Dumt er det kanskje ikke... men det er hvor mye minne som du tildeler AGP porten din. Dette minnet allokeres bort fra system minnet. Så allokerer du 256mb, så vil du får tilsvarende mindre minne tilgjengelig til systemet ditt. Men jeg har ikke merket at dette virker inn på skjermkort som har minne sjøl, det er bare dersom du setter inn et skjermkort som deler minne med systemet (hyper memory, delt minne osv) TOG DU AN :)

     

    Men jeg det beste var hvis noen som har tilsvarende skjermkort kan si noe om hva temperaturen på deres kort er.

  16. 5000:1 er et knallhardt krav på kontrast hvis du skal ha LCD. Vet ikke om noen på markedet som har det av LCD enda, og hvis det finnes er de ekstremt dyre. 1200:1 er å forvente av en lcd. 3000:1 på de aller beste. Plasma derimot er 10.000:1 fullt mulig å oppdrive. Men de er fra 37" og oppover.

     

    EDIT: Beklager at jeg ikke har fult så godt med på LCD teknologiene, men fant et bra med 8000:1 i kontrast. Det må bruke diode teknologien som bakgrunnsbelsyning. Leste at det skulle komme. Istedet for at de bruker ensfarget lysdiode så bruker de forskjellige farger for å oppnå bedre kontrast. Er usikker på om kontrasten er målt fra hvis/sort da de fleste ikke oppgir hvordan den er målt. Jeg vil tro at det er den dynamsike kontrasten som er 8000:1, og som uansett vil være særdeles bra. Den koster litt mer enn du hadde sett for deg, men jeg har sett samme skjermen med tidligere panel, og den leverer veldig bra bilde.

     

    LINK: http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...gory_tabcontent

×
×
  • Opprett ny...