Gå til innhold

krissh

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krissh

  1. Hei,

    Finner noen tråder på Telenor fiber og IP-TV med Unifi-utstyr, men ikke noe på hybrid fiber.

    Har i dag Altibox, men har fått et relativt godt tilbud på Hybrid Fiber 500/50 og T-WE, så vurderer det.

    Er det relativt grei skuring å ikke bruke Telenor sin ruter, men heller USG PRO? Iom at det er hybrid-løsning, vil jeg anta at det er Coax inn til tv-boks, og at oppsettet dermed blir enklere? 

    Eller er det mulig å bruke TV-boksene på kun IP og slippe å dra Coax? I tilfelle slipper jeg coax-kabel fra teknisk rom til stuer, ethernet har jeg. Selger mente det ikke var mulig, men virket på tynn is.

  2. Takker for innspill. SMS-reléet mitt er oppgitt til maks 5A@240V. Er ikke oppgitt noe mer ift induktiv eller resistiv last etc. Tenker altså å koble dette for å styre Pulsar S-impulsreléet som linket over. Spolen her ser ut til å ligge på rundt 1A.

     

    Har bare sett at i mange manualer for nettverksstyrte relékontrollere osv. står dette med beskyttelse for reléene. Legger f.eks. ved utsnitt fra manualen til Controlbyweb X-310

     

    Er det da sånn at jeg bør begynne å lodde inn dioder her altså? Eller betyr det bare at jeg kan forvente noe kortere levetid på SMS-reléet om jeg dropper dioder? Ikke så stø på dette..

    post-112585-0-75871400-1470078923_thumb.png

  3. Hei,

     

    På hytta har jeg et enkelt styringssystem basert på et SMS-relé. Dette da det kun er solcellestrøm og tilgjengelig strøm vinterstid er minimal.

     

    Skal nå koble om til 24V fra 12V og gjøre om litt på styringen. Jeg har dette SMS-reléet:

    GSM TR4-E

     

    Planen er, for å minimere strømforbruk, at dette skal styre impulsreléer, har to slike:

    Pulsar S

     

    Leser jo rundt omkring at man ikke bør styre induktive laster med relé, f.eks. styre et relé med et annet relé. F.eks her:

    http://www.yoctopuce.com/EN/article/relay-and-inductive-loads

     

    Så er spørsmålet; Er dette noe å bry seg om i en slik installasjon der reléene vil bli operert en gang iblant, eller bør jeg installere noe beskyttelse her?

     

    Takk for innspill.

  4. Hei. Du kan ikke bruke 1431207 da det er for AC. Er litt usikker på om 686104 passer for 12VDC, men "GE PC 666225" passer i allefall for 12V DC. Mye mulig at du klarer å finne tilsvarende fra Schneider, Eaton, ABB eller SIEMENS dersom ikke EFA Elektro tar inn riktig modell for deg.

     

    Hei, ut fra det jeg leser her forstår jeg det som jeg kan bruke 686104. Det er oppgitt på 24 V AC, men halve spenningen gjelder på DC sånn som jeg leser det:

    Coil voltage (V) 24 Vac   0.5:1 (12 Vdc)

     

    666225 klarer jeg ikke å finne igjen hverken i e-katalogen hos GE eller på siden til EFA, så mulig dette kan være en utgått modell?

  5. Ta en titt på dette releet:

    IMPULSBRYTER IB 16A -2POL / 12 VDC  - GE PC 666225 (Tas til Norge av EFA Elektro).

     

    Side 25 i denne:

    https://www.gepowercontrols.com/ex/resources/literature_library/product_brochures/downloads/Redline_Short_catalogue_English_EXP_ed01-07_680853-u.pdf

     

    Takker så mye, det virker perfekt! Skal se om jeg ikke får tak i et slikt. 14 312 07 som du henviste til ser ut for å være til 12 V AC, mens jeg må antageligvis ha 14 312 08 som ser ut for å være til 24 V AC / 12 V DC, blir ikke det rett?

     

    Denne typen relé kan regnes for å være rimelig pålitelig vil jeg tro? F.eks. om jeg aktiverer dette vinterstid vil jeg være avhengig av å få skrudd det av igjen for ikke å tappe batterier. Hytta ligger i annen landsdel ift der jeg bor og vanskelig tilgjengelig vinterstid, så må prøve å unngå unødvendig turer fordi noe henger seg opp etc. :)

  6. Hei,

     

    For 12 volt solcelleanlegg er jeg på jakt etter et relé som oppfyller følgende:

     

    - Min. 2 NO kontakter

    - 12 volt DC coil-spenning

    - Kontroll/forbruksspenning er også 12 V

    - Nominell strøm ikke vesentlig, blir i størrelsesorden 1-2 A

    - Bistabilt, dvs. kan skifte posisjon ved impulsstrøm, men ikke bruke strøm når posisjon er skiftet

    - Gjerne DIN-monterbart

    - Iom at dette skal styres remote er det en fordel om det kan tåle kontinuerlig coil-spenning dersom et eller annet feil skulle skje

     

    Skal brukes til å skifte over fra "vinter" til "sommer"-modus på en del utstyr på hytte, blant annet internettruter, liten PC etc. etc. Kontrolleres med et SMS-relé som kan gi "puls" fra 2-65000 sek.

     

    I sommermodus vil jeg at dette skal stå på kontinuerlig ettersom det er nok solcellelading tilgjengelig. Men uten at det trekker unødvendig strøm på at SMS-relé skal være kontinuerlig lukket (bruker rundt 40 mA som faktisk er en del i et mindre solcelleanlegg). Men ha mulighet til å skru det av en kort periode dersom noe skulle henge seg opp.

     

    På vinter skal utstyret være avslått normalt da det ikke er nok strøm tilgjengelig, og det kan være for kaldt for en del av utstyret. Men jeg ønsker muligheten til å slå det på en times tid ved behov når jeg ser at temperaturen er "innafor".

     

    Tenker at et impulsrelé må være veien å gå, men usikker på hvilke som kan oppfylle kravene ovenfor. Noen som kan hjelpe? Ønsker noe av skikkelig kvalitet iom at dette skal stå på kontinuerlig på en avsides plass.

     

     

  7. Jeg har Fibaro sin mulitisensor på batteridrift og den klarer seg bra. :)

     

    AeoTech sine har jeg kun på fast strøm.

     

    Ok, men du har ikke prøvd den nye til Aeotec på batterier heller, eller har du forsøkt og konkludert med at de må ha strøm? :) Aeotec skryter jo veldig mye av batteriene i den nye sensoren på sidene side, så tenkte kanskje det har blitt bedre ift den gamle versjonen. 

     

    Det som ser litt forlokkende ut med disse er at du kan montere de skjult men der jeg ønsker å montere de vil det bli mildt sagt klønete å få trukket/levert USB-strøm uten å rive veggen  :hmm:

     

    Edit: Skjult er jo litt overdrevet, innfelt er vel ordet :-P

  8. Hei

     

    Er det noen god løsning på tilstedeværelse i huset, og eventuelt hvor man oppholder seg? 

    Ser at noen har nevnt fitbit, og bruk av mobil, fungerer dette nå?

    Hva med GPS på mobilen kan den brukes til dette? Er det eventuelt problematisk/ønskelig?

     

    Tenker også på det med å koble fitbit eller lignende aktivitetsmåler/bånd til, hvilke fordeler og funksjoner kan dette ha?? Ser Fitbit Charge HD er på tilbud nå...

     

    mvh tonheim

     

    I epleverden har jeg en god stund brukt en plugin som sjekker trådløs-ruter om mobil er tilkoblet eller ikke. Ulempen er at mobilen kan skru av WiFi for å spare strøm i kortere perioder, men med en forsinkelse på 30 minutter (mobil må være frakoblet i 30 minutter før den blir satt som borte) har det vært 100% stabilt hos meg. Smartphone radar

     

    Et alternativ kan være å bruke FING

     

    Her er et alternativ som også bruker posisjon og avstand hjemmefra.

  9. Jeg skjønner ikke hvorfor man går bort fra 12V LED. Det er jo så enkelt å dimme på lavvoltsiden med PWM. Fibaros RGBW-modul f.eks. dimmer perfekt fra 2-100%, men det er jo nesten ikke mulig å få tak i 12v DC LED. Det meste av det som fins er ment å ersatte halogen er AC og DC kompatibelt, som vel blir et kompromiss.

     

    Det fins en del på hyttebutikker etc. f.eks. her. Har kjøpt mye pærer herfra til solcelleanlegg på hytta, og også installert PWM-dimmer på mange av de det står ikke dimbare på, det har fungert fint i to år.

  10.  

     

     

     

    Har forøvrig fått elektriker og hans grossist til å grave og lete etter 5v innbyggbar løsning og det var dessverre ikke noe oppløftende resultat. det er rett og slett et hull i markedet som ikke er fyllt.. så i øyeblikket får vi ikke skjult 5v anlegg:\

    Nei, det tror jeg på. Men jeg kunne heller tenkt meg 12V...

     

    _________

     

    For 12v finst det nok fleire løysingar som er godkjente for skjult anlegg (om du har tilgang til inspeksjon gjennom lokk i Elkoboks e.l.). Tronika har ein variant om du klarer deg med 500mA ellers ringetrafoer og anna. Då er det jo berre PN rett opp for 220v strøm og 12v ut.

    https://www.tronika.no/no/smarthus-stromkilder/842-acdc-adapter-4100.html

     

    Utfordringa mi (og andre her ser eg) er å finne 5v til iPod/iPad o.l.

    http://www.comatec-hitech.com/sottocategorie.php?id_categoria=12

    krissh:

    Dette ser jo ut som akkurat det produktet eg treng for å gi konstant straum til ein iPad/iPod som felles inn i vegg. Har søkt og søkt i fleire månadar, samt posta spørsmål om det her på forumet. Eksempelvis har OTS 05 05 skruterminaler for 220v inn og det samme for 5v ut. Denne modellen leverer jo også 1A.

    http://www.comatec-hitech.com/en/86_2/product.php?id=86

     

    Har du funnet noko plass på nettet å bestille frå? Er gjerne med på ein samlebestilling om du (og eller andre) skal handle.

    Slo det opp nå når du spurte så vet ikke så mye om de. Fant comatec via conrad.com men lette ikke gjennom alt der, da de har vanvittig mye.. Men det er kanskje en mulighet for å finne det for å få bestilt. Så også at elfa hadde comatec, men fant ikke 5v hos de. Tror ikke det er noe jeg trenger akkurat nå ift samlebestilling.

  11.  

    Har forøvrig fått elektriker og hans grossist  til å grave og lete etter 5v innbyggbar løsning og det var dessverre ikke noe oppløftende resultat. det er rett og slett et hull i markedet som ikke er fyllt.. så i øyeblikket får vi ikke skjult 5v anlegg:\

     

    Nei, det tror jeg på. Men jeg kunne heller tenkt meg 12V...

     

    _________

     

    For 12v finst det nok fleire løysingar som er godkjente for skjult anlegg (om du har tilgang til inspeksjon gjennom lokk i Elkoboks e.l.). Tronika har ein variant om du klarer deg med 500mA ellers ringetrafoer og anna. Då er det jo berre PN rett opp for 220v strøm og 12v ut.

    https://www.tronika.no/no/smarthus-stromkilder/842-acdc-adapter-4100.html

     

    Utfordringa mi (og andre her ser eg) er å finne 5v til iPod/iPad o.l.

    http://www.comatec-hitech.com/sottocategorie.php?id_categoria=12

  12.  

    Synes Indigo er utrolig brukervennlig og liker at den kjører på mac, men det har ikke den plugin databasen som HS har. 

    Ikke veldig erfaren på programmering så minst mulig av det er greit. (Kun basic C++)

     

     

    Har vært veldig fornøyd med Indigo i noen år. Veldig god støtte i forums og annet, når jeg har hatt feature requests har utviklerne vært flinke til å implementere dette raskt. Det fins en oversikt over plugins og script her og her men det vet du sikkert. Tror ikke disse listene er 100% komplette, en må gjerne lete i forumet for å finne alle plugins etc, så det er en ulempe, men fordelen er at alle plugins er gratis. Ulempen med Indigo er vel at det er et relativt lite firma med to utviklere, så ting går nok ikke i samme tempo som hos Homeseer, men til gjengjeld er de svært aktive på support og forum etc.

     

    Kan ikke si at jeg er veldig erfaren verken på AppleScript eller Python men begge deler har gått greit for å lage de script og plugins jeg har hatt behov for. Veldig greit med AppleScript iom at Indigo da enkelt kan "snakke" med de fleste andre programmer på Macen.

     

    Har ingen erfaring med HomeSeer.

    • Liker 1
  13. Det må jeg faktisk sjekke.. husker ikke i farten.

     

    Veldig fornøyd med Deltronic sine trådløse, de har også kommet veldig bra ut i tester. Da jeg undersøkte disse var det et par fordeler ift Nexa-varianten etc.:

    - Noen sekunder forsinkelse/pre-warning før alarmen går ut på alle, dvs. at om røykalarmen går på kjøkkenet rekker du å trykke på den sensoren slik at alarmen ikke går ut på alle

    - Forskjellig lyd på "utløsende" alarm slik at du kan identifisere den

    - Dersom du avstiller "utløsende" alarm stopper alle sensorer (tar noen sekunder før resten stopper men)

    - Mindre risiko for falske alarmer da det er mere støy på 433 MHz (aldri hatt falsk alarm på Deltronic, hatt de i 3 år)

    - Mulighet for midlertidig å nedsette følsomheten på en sensor, f.eks. ved matlaging

    - De har også varmesensorer på samme systemet, pluss kombinert optisk+varmesensor

     

    Men mye mulig Nexa og andre varianter på 433 MHz har blitt bedre siden jeg så på dette.

     

    Har en slik som kan kobles opp til relé/sensor både på z-wave og rfxcom om ønskelig. (Men ikke fått surret meg til å prøve denne ennå..)

  14. Er klar over det. Det er ikke så enkelt å finne ut av hva denne ruteren støtter. Derfor spør jeg om noen har erfaringer med den mot Voip...

     

    Noen som har fått testet Phonzo/B593 nå?

     

    Og noen som kan bekrefte at B593 eller B593s støtter 4G på 800 Mhz i Norge? Ble litt usikker når jeg leser spesifikasjoner iom at det er oppgitt 800 Mhz under LTD.

    http://snorlaus.no/gsm-og-talekommunikasjon-/telefoner-og-modem-3g/4g/4g-wifi-router-huawei-b593s

  15. Krissh, den RTI-greia var fin, men jeg syns jeg så dollarene løpe som små kaniner oppover der! ;) Neppe noe for en som skal ha så mange enheter som jeg trenger. Med relé, mener du å slå av og på 10A kurser? I så fall er jo Nexas innebygde for 16A grei å ty til.

     

    Ja, det jeg mente, men trekker tilbake det jeg sa om at det ikke fins 10A relé for Z-wave, for det gjør det selvfølgelig :) Gikk litt fort i svingene.. Det jeg mente var at én slik kan erstatte opptil 8 Fibaro eller Nexa etc. og dermed ikke koster så alt for mye per reléutgang. Når det er sagt er det Nexa og Z-wave jeg bruker selv..

  16.  

    Hobby? Det holder på å bli en heltidsjobb for meg... :dremel:

    "Holder på"? Tror det toget har gått for en stund siden, ja.

     

    Jeg er der at vi har et 100% stabilt system. HVIS JEG BARE KLARER Å SLUTTE Å LEKE MED DET! Noe som selvfølgelig er komplett umulig. "Hva hvis vi..." eller "Har vi ikke bruk for..." er to starter på setninger som kona misliker.

     

     

    1995 per rom, det er jo mulig å få fire billige Android-nettbrett for den prisen! :ohmy:

    Dette er både styrken og svakheten til KNX. Det er dyrt, det vet vi jo. Det er slike paneler som gjør at det er dyrt, 2000 kr for en LCD-skjerm med 8 knapper er godt overpriset etter dagens teknologiske standard. Men det er også slike paneler som gjør at det er fancy... ;)

     

    Enig i at det er dyrt, men f.eks. 8x10A relé koster 2400 kr hos HDL, mens 8x3A (Fibaro f.eks.) i Z-wave koster fort 4000 kr eller mer. 10A relé med Z-wave fins vel heller ikke ennå? Så vet ikke om dette er 100% svart/hvitt.

     

     

    Personlig hadde jeg ønsket med ett panel der man bare fikk overført bilde via ethernet, fikk power fra ethernet, og overførte styresginal tilbake. Så kunne man bare hatt oset på en sentral server, det hadde jo vært nyttig til mye annet enn kun hjemmautomasjon også, men jeg har tilgode å finne noen bra slike produkter.

    Det var muligens en enda bedre idé. Mindre elektronikk, mindre mikkmakk, og enda mer fleksibilitet.

     

    En ulempe er muligens at man ha en virtualiseringsserver for OS(ene). Det blir en større utfordring med OSet, men det burde la seg løse på et vis.

     

     

    Kom over RTI her om dagen. Har ikke fått tid til å sette meg inn i hva det er for noe etc., men ser at de har tilbehør for 433 MHz, Zigbee, IR etc etc. Så virket litt spennende, står på ToDo-lista å lese litt mer om disse :)

  17. Jespolini, he-he, det siste kommer jo an på hvem som totalrenoverte det... Selv registrerte firmaer kan gjøre elendig arbeid, jeg har hørt om en del morsomme. Som et "seriøst", erfarent murerfirma som klarer å få sluket som det høyeste punktet i rommet! To år er mer enn nok til at en feil i gulvet kan få noe til å råtne og stinke. En vannlås bør iallfall holde en måned før den går tørr, kanskje to måneder.

     

    Krissh, jeg har selv to Xantech-blokker (en hjemme og en på hytta) som jeg bruker både mot Next Generation IR Remote Extender og RFXTrx433. Ypperlige saker! Og prisen kan jeg leve med på de to der, det kjipe er at de ikke har nok knapper.

     

    Edit: Og at iallfall den beste (med flest knapper) må koble til blokka med CAT5-kabel. Jeg vil ha noe som har innebygd sender og vanlige batterier.

     

    Har selv sett etter noen fornuftige paneler til hvert rom etter hvert som jeg går videre med denne "hobbyen" :roll:

    Men dessverre ikke funnet noe. Har rundt 30 enheter på Rfxtrx433 og 5-6 på Z-wave og vurderer nå å fortsette med Z-wave (og bytte ut en del NEXA), eller ikke. Mangel på rom-panel for Z-wave er nok det som holder meg litt tilbake. Har ikke så veldig lyst til å kline opp tablets/pads i alle rom.

    Likte veldig godt det nye panelet for HDL som ser ut til å dekke det aller meste, men det er dessverre uaktuelt med både HDL og KNX, ihvertfall der jeg bor nå..

  18.  

     

    Nå blir vel neste steg å utvide litt mere mtp AV-utstyr i oppsettet mitt, men foreløpig har jeg denne boret inn i veggen i stua. Receiver og dekoder etc. etc. står i et IKEA-skap i et annet rom bak stua, på stua er det kun TVen og høyttalere som henger på veggen. I skapet har jeg denne som sender ut IR-signal til alle enheter, inkl. Mac mini (med innebygd IR-receiver) som kjører Indigo med plugin for Global Caché (og Onkyo receiver). Global Caché er koblet til IR input på Xantech-blokka (med en jackplugg t-kobling). Så foreløpig begrenser det seg til at jeg med Logitech Harmony kan styre alle enheter på bakrommet og jeg kan bruke Harmony til å sende kommandoer til Indigo (f.eks. dimme opp lys ved pause av filmen, sette filmscene på lyset når jeg starter en film etc etc). I tillegg kan jeg selvfølgelig bruke Indigo til å sende IR-kommandoer til dekoder, tv, bluray-spiller etc. via Global Cache->Xantech. Kjører Remote Buddy for å få IR-signaler fra Harmony inn i Indigo.

    Har også såvidt eksperimentert med Roomie Remote som nettopp har fått støtte for Indigo, virker lovende.

    Mediaskapet på bakrommet ble jeg forøvrig veldig fornøyd med for de som måtte ha ønske om noe slikt :) Kjøpte et slikt, sagde store hull i skapdørene og trakk høyttalerstoff over for lufting. I bakkant er det stillegående PC-vifter som trekker ut. Mac minien er så godt som lydløs og bruker omkring 10 watt på idle så den er ganske idéell til bruken (bruker den som kombinert Indigo/HTPC). IR-signaler går også gjennom høyttalerstoffet der det er nødvendig.

     

    Kjempespennende! Hvilke(n) Global Caché boks(er) har du til oppsettet?

     

    iTach IP2IR

     

     

    Å, herregud... Virkelig smågutt, altså? Ekte mannfolk har da et eget rom til sånt, der kona og ungene har inngangsforbud! :tease:

     

    Edit: WAF-en kommer av at i rommene der hun får lov til å oppholde seg, er det ikke noe annet synlig enn høyttalerne og skjermen! Alt annet er skjult, med skjulte kabler for alt.

     

    Edit 2: Og i bad, kjøkken og lignende rom er det selvsagt integrerte tak- og vegghøyttalere. På badet på hytta brukte jeg tre dager på å bygge inne høyttalerne i taket i egne kasser som hindrer så å si alt av lyd i å spre seg.

     

    Velvel, får bli neste hus :) I denne omgang er dette mitt kombinerte kontor, bibliotek og server-rom (og dermed ingen konetilgang). Et 2 meter høyt IKEA-skap får plass til alt jeg trenger og vel så det, samtidig som det er nok ventilasjon og plass til kabeltrekk mellom hylleplate og bakvegg. Et tips til andre som vil ha et billig og pent skap til sin bruk :) Det inneholder nå UPS, 2 servere, NAS, Xantech IR, Global Cache, 16 ports switch, dekoder, bluray-spiller, kabelmodem og trådløs ruter, samt antenne til RFXtrx433 på toppen, og vertikal montering av Z-stick II oppå skapet for bedre rekkevidde på Z-wave :)

×
×
  • Opprett ny...