Gå til innhold

5110

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 5110

  1. Hei,

     

    Jeg har en dataskjerm til overs som jeg tenkte å bruke som slaveskjerm til TV'en. Dataskjermen har HDMI- og DVI-inngang. Fra dekoder er det per i dag koblet fra "optical out" til TV'ens HDMI-inngang.

     

    Dekoderen har også DVI-utgang (han). Dersom jeg kobler denne til PC-skjermen, vil jeg da kunne få bilde på begge skjermer samtidig? Lyden vil vel bare komme fra TV, men det gjør i grunn ingenting i dette tilfellet.

     

     

  2. Min bil ble (i tillegg til to av mine naboers biler) i natt/går kveld utsatt for hærverk. Det kan se ut til at de har brukt hurtigtørkende lim (type loctite elle lignende) og sprutet dette på sidespeilene. Veldig artig practical joke...

     

    Nå har jeg faktisk klart å fjerne limet fra selve speilet. Kunne bare bruke en tapetkniv for å skrape vekk restene, da de ikke heftet skikkelig på dette underlaget. Så jeg får i det minste brukt speilene og benyttet bilen i div nødvendige ærend.

     

    Verre er det at limet også har kommet på selve billakken, samt på sidespeilhuset i plast (svart metallic).

     

    Noen som har noen tips til å fjerne slik lim, eller er det bare å belage seg på å slipe ned og lakke om igjen med en gang, samt bytte ut hele sidespeilhuset?

     

    Blir anmeldelse i morgen, men har vel ikke spesielt stor tro på at de skyldige noen gang blir tatt for dette:(

  3. Har erfaring med Sparebank1, Nordea, Yabank og Skandiabanken, og regner meg selv som storbruker av nettbank pga jeg har min egen lille bedrift hvor alt av transaksjoner går via nettbank. Alle bankene har jo nedetid, men i motsetning til deg er min erfaring at Sparebank1 er den desidert mest stabile (av dem jeg kjenner til) når det kommer til nedetid. Nordea fungerer også greit, mens jeg har hatt større problemer med Yabank og Skandiabanken (sist i dag).

     

    Når det gjelder funksjonalitet er Skandiabankens nettbank veldig innholdsrik. Jeg har litt å utsette på brukergrensesnittet - skulle gjerne sett at menysystemet var mer oversiktelig og brukervennlig. Jeg bruker Skandiabanken utelukkende for å handle aksjer og aksjefond. Pluss for meget grei kundeservice via chat inne i selve nettbanken. Gjør terskelen for å ta kontakt veldig liten.

     

    Sparebank1 har i mine øyne den mest oversiktelige og brukervennlige nettbanken. Forsiden med oversikt over de etterhvert tallrike kontoene er veldig god. I tillegg er det god oversikt over transaksjonshistorikk og e-faktura er godt implementert. Det Sparebank1 faller helt igjennom på er derimot rentenivået, og det er ganske mange tusen i året man går glipp av ved å ha pengene plassert der. Jeg bruker Sparebank1 som hovednettbank, men skal jeg plassere pengene blir det hos andre banker (fond i Skandiabanken og høyrente hos Yabank).

     

    Yabanks nettbank er den enkleste. Ikke noen fryd for øyet, og den ser nærmest lavteknologisk ut, men samtidig fungerer den jo. Ingen kan i alle fall si at det er vanskelig å finne frem i Yabank, så den gjør sin nytte.

  4. Jeg pusser opp gangen min. Ny tapet, nye lister og nytt gulv med gulvvarme. Problemet er at jeg ønsker å beholde den ganske nye skyvedørsgarderoben jeg har i gangen. Flisene med gulvvarme bygger derimot så mye opp ift dagens gulv (laminat) at det umuliggjør å legge fliser under garderobeskinnene. Garderobedørene vil da bli for høye.

     

    Hvordan kan jeg løse dette, uten å skifte ut den relativt kostbare skyvedørsgarderoben, og samtidig som at det hele selvfølgelig skal se bra ut?

     

    Gulvskinnene er lav med en liten profil som spor, og jeg tviler derfor på at det blir særlig pent å bare legge flisene inntil dette sporet. Den eneste muligeten jeg selv har kommet på er å ha høye gulvskinner a la takskinnen. Da kan jeg muligens lagt flisene inntil gulvskinnen (med fuge imellom) uten at det blir stygt. Problemet er at jeg ikke en gang vet om slike skinner finnes.

     

    Noen som har forslag til løsning, evt vet om slike skinner finnes?

  5. Det ser ut til at url'en ikke endrer seg når man navigerer på netonnets sider, og at linken derfor ble feil (ser at du linken til kameraveska også ble Olympus-kamera:)). Oppdaterte med den riktige linken nå. Frakten kommer på ca 100 kroner, dvs at det skiller minimalt mellom dette tilbudet og det hos Elprice, så da er det kanskje like greit å hente det i Elprice-butikken. Produktet er etter hva jeg kan se nøyaktig det samme.

     

    Det blir altså minnekort jeg må kjøpe i tillegg? Dette er garantert tidenes dummeste spørsmål, men hvilken type minnekort er det jeg trenger? Er det det som heter SD (SanDisc/Secure Digital eller hva det nå står for)? Jeg visste ikke en gang at det var forskjell på disse kortene, og at 4GB bilder er 4GB bilder. Men da kan jeg jo kjøre safe og gå for det du linket til. 249 kr er jo uansett for småpenger å regne i kamerasammenheng.

     

    Takk for svar!

  6. Jeg skal kjøpe kamera som bursdagsgave til min fotointeresserte samboer. Hun har tidligere brukt speilrefleks (ikke digitalt) og "avanserte" kompaktdigitalkamera, men nå er tiden definitivt inne for digitalt speilreflekskamera.

     

    Selv har jeg dessverre tilnærmet null peiling på kamera, så jeg trenger litt hjelp for å unngå å gå i baret grunnet min kunnskapsløshet. Jeg har forsåvidt allerede nesten bestemt meg for Canons 450D, siden dette kameraet ser ut til å passe hennes behov i klassen lett øvet nybegynner. Jeg har lest at de fleste kamera i dette prissegmentet har relativt lik ytelse, så da slår det positivt ut at hun tidligere har uttalt at 450D er pent å se på (skal ikke undervurderes hos en kvinne). Et par dumme spørsmål trenger likevel svar før jeg endelig går til innkjøp.

     

     

    Er det tilstrekkelig å kjøpe hus + objektiv (18-55mm), eller er det ekstrautstyr man uansett ikke kommer utenom, selv i komme-i-gang-fasen? Jeg antar at kameraveske er noe alle må ha? Veskene er vel stort sett like, så jeg trenger ikke tenke på noe spesielt for å kjøpe dette? Hva med stativ, minnekort og batterigrep (er det lenger batterilevetid som er hensikten med sistnevnte?) - er dette ting det er fullt mulig å vente med? Jeg synes vel strengt tatt at gaven er dyr nok i utgangspunktet, så veldig mye ekstradill ser jeg ikke for meg i denne omgang.

     

    Billigste pris fant jeg hos Netonnet (5290 kr hus+objektiv). Noe humbug jeg bør være obs på i dette tilbudet? Eller noen som vet om en enda mer prisgunstig tilbyder? Ellers har Elprice tilsynelatende samme pakke til 5500kr. Noen som vet om jeg kan regne med samme pris i butikk som på nett?

     

    Ikke mange dagene igjen til bursdagen, så kjappe svar mottas med endeløs glede og stor takk:) Lett å gå på en lei smell for meg her siden jeg verken har den nødvendige generelle kunnskapen eller kontroll på aktuell terminologi og forkortelser.

     

     

    Edit: RIKTIG LINK: Canon 450D hos Netonnet

  7. Takker for alle innspill!

     

    Nå endte jeg opp med å bestille meg en My Passport Elite (500GB) som jeg kan ha med meg på jobb og ellers når jeg er ute og farter, og én My Book Home Edition (1TB) stående hjemme for backup. Da får jeg heller minimere eventuelle tap og tåle at Passporten kanskje går til helvete før eller siden. Jeg kan jo la høre fra meg når jeg får testet ut Passport-harddisken i vinterstormene.

  8. Jeg har sett meg nødt til å gå til innkjøp av en ekstern harddisk. Dessverre er dette ikke på noen måte mitt fagfelt, så jeg skulle gjerne fått svar på et par spørsmål før jeg handler.

     

    Jeg jobber på sjøen (offshore) og er derfor naturlig nok mye ute og reiser i hele verden. Derfor er det om å gjøre at HD'en skal ha lite volum/vekt og ikke trenge ekstern strømforsyning. Valget falt derfor på WD My Passport (500GB er mer enn nok til mitt bruk). Det jeg lurer på er hvor mye man kan "regne med" at en slik harddisk skal tåle. I tillegg til at den kommer til å reise mye rundt omkring, kan jeg heller ikke utelukke at den en gang går i dørken i høy sjø (kjøpte bevisst robust laptop som til nå har tålt hard behandling godt). HD-kræsj er noe jeg ikke ønsker å oppleve.

     

    Jeg har dessuten problemer med å se forskjellen på My Passport Essential og My Passport Elite. Begge utgavene kan lagre 500GB og begge ser tilsynelatende ut til å ha like specs. Men siden Elite koster ca 200 kr mer (ca 1350 kr mot 1150 kr), må det være noe jeg har oversett?

     

    Hvordan er det forresten med støy på disse harddiskene?

  9. Til tross for at jeg ikke ser særlig mye tv (foruten film på DVD) har jeg nå begynt å se me lei på elendige signal til fra parabolen min.

     

    Signalstyrken er den jeg sliter mest med (typisk rundt 70%), mens kvaliteten er ganske bra. Det skal ikke mye uvær til for at signalstyrken blir såpass dårlig at det ikke lenger er mulig å se tv med noenlunde kvalitet. Finnes det noen måte å fikse dette på? Jeg prøvde å skifte ut den noe utrangerte antenna (m 2 hoder) med en ny, uten at jeg merket særlig forskjell. Den litt slitne switchen er også forsøkt byttet ut, uten at dette gjorde noen forskjell.

     

    Parabolutstyret er nedprioritert hos meg i forhold til audiovisuelt utstyr forøvrig. Kan dette ha noe å si? Kan jeg f.eks hente mye signalkvalitet på å gå til innkjøp av en kvalitetsswitch (i stedet for billigvarianten jeg har nå til mellom 100 og 200 kr)? Og hva med antennekabelen på ca 15 meter? Noe annet jeg kan gjøre for å bedre signalet, uansett værforhold?

     

    Jeg har nå i ren frustrasjon sagt opp Viasat-abonnementet mitt og bare satse på CD. Dvs at jeg kun trenger ett hode. Da kan vel signalet bli bedre dersom jeg dropper å gå via svitsj? Uansett har Viasat utrolige 3 mnd oppsigelsestid, så det hadde vært greit å kunne bruke dette en stund til.

     

    Verste av alt er at jeg nå har skrudd såpass mye at jeg har mistet alt av signal...

  10. Jeg kjøpte meg ny tv for et par dager siden (42" plasma fra Samsung).

     

    TV'en fungerer forsåvidt bra den, bortsett fra at jeg sliter med å slå den av (av alle ting...). Når jeg skrur den av, står den fortsatt og surrer og går, og selv etter å ha stått "av" i flere timer er den fortsatt varm over luftingen. TV-skjermen blir heller aldri riktig svart (det blir den først når jeg kutter strømmen). I tillegg har det skjedd en del ganger at den plutselig slår seg på igjen. Da jeg sto opp i morres var tv'en på. Når TV'en velger å slå seg på virker helt tilfeldig (kan vel ikke være noen timerfunksjon).

     

    Så før jeg evt kontakter forhandler og klager, kan noen bekrefte/avkrefte for meg at TV'en oppfører seg irrasjonelt? Jeg tenkte kanskje at dette kanskje kunne være et vanlig innkjøringsproblem eller noe for en ny plasmaskjerm. Min forrige TV var en bedriten LCD, så dette er min første erfaring med plasma. Tenkte det var bedre å drite seg ut her på forumet enn hos forhandler:)

  11. Hva man personlig mener/tror er egentlig revnende likegyldig. Jeg kan si "jeg lar meg f... ikke påvirke av tåpelige tv-reklamer", men likevel kjører alle store merkevarer på med ufattelig mye reklame i alle former for media. Det er en smule naivt å tro noe annet enn at også telefonnr kan ha sin markedsføringseffekt.

     

    For meg personlig spiller det derimot overhodet ingen rolle om nummeret mitt er lett for andre å huske. Hadde jeg eid en pizzasjappe eller drevet en taxisentral, ville jeg derimot vurdert et gullnummer eller lignende.

  12. Se vedlegg

     

    Dette er fremsiden på hjemmesiden, hvor de 5 siste nyhetene blir hentet inn (include), sammen med dato og forfatter. Jeg vil ha forfatter helt til høyre i div'en. Hva skal jeg putte inn i templaten?

     

    Nå har jeg dette i "Active News" i templaten:

    <div style="width:360px; margin-bottom:0px;">{date}: {title} - {author}</div>

     

    Jeg regner med at jeg må ha inn noe float left/right, men dette har til nå bare blitt kluss, da jeg ikke akkurat er blant de smarteste websidebyggerne.

     

    Hjelp?

     

    På forhånd takk!

  13. Jeg har til nå klart meg utmerket med min enkle hjemmeside basert på html og css, men verre er det når jeg nå vil ha inn et simpelt responsskjema på siden (evt som popup). Hvordan kan jeg løse dette, uten å behøve å ha noen som helst slags kunnskaper om php, asp og det som verre er? Jeg er dog en racer på copy/paste:D

     

    Finnes det kanskje noen som leverer ferdige løsninger (gratis) på skjema/databaser, eller finnes det andre måter å "jukse til dette" på?

     

    Skjemaet skal ha to felt ("Navn" og "Spørsmål/kommentar").

     

     

    Hva gjør jeg?

×
×
  • Opprett ny...