Gå til innhold

Garanti

Medlemmer
  • Innlegg

    2 026
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Garanti's innlegg in [Løst] Printe URL til Googles første søkeresultat? ble markert som svaret   
    Hei!
     
    Interessant problemstilling. Kom fram til et tålelig greit utkast, det kan vel tenkes det finnes mer effektive måter å gjøre det på. Eksempelet gjør bruk av en HTML-parser, finnes her: http://simplehtmldom.sourceforge.net/. Den gjør det relativt lett å hente ut data fra nettsider.
    <?PHP // laster inn bibliotek for å kunne gå gjennom html-dokumenter include('simplehtmldom_1_5/simple_html_dom.php'); // søkestreng, kan selvsagt byttes ut med variabel fra $_GET $search = 'test'; // bytter ut eventuelle mellomrom med +, da url-er med mellomrom gir trøbbel $search = str_replace(' ', '+', $search); $url = 'http://www.google.no/search?q=' . $search; // url til googlesøk // henter siden med søkeresultatet $html = file_get_html($url); // finner første link i <div id="search"> $link = $html->find('div[id=search]', 0)->find('a', 0); // dersom den finner en link: if($link) { $href = $link->getAttribute('href'); //henter selve linken echo '<a href="http://google.com' . $href . '">Første søkeresultat til søket "' . $search . '"</a>'; } ?>
  2. Garanti's innlegg in Hvordan legger jeg ny favoritt mappe i sidepanelet i finder? ble markert som svaret   
    Nå er jeg litt usikker på hva du mener. Mappen du drar inn i sidepanelet, er jo den som blir liggende der. Ønsker du i stedet å legge til mappen den ligger i, må du gå et steg opp i mappestrukturen og legge til denne i stedet.
     
    "Filmer", "Bilder" osv. ligger i hjem-mappen din, dvs i /users/dittbrukernavn/. Ønsker du en lignende mappe, for eksempel "Programmering", lager du den i hjem-mappen din, og drar den over i sidepanelet.
     
    Mulig jeg har misforstått deg!
  3. Garanti's innlegg in Hvordan velge folkehøgskole? ble markert som svaret   
    Mange velger folkehøyskole etter anbefaling fra venner og evt. foreldre. Helt generelt tror jeg ikke lokasjonen til folkehøyskolen man velger har så mye å si. Viktigere er det at du har et ønske om å ta et friår for å dyrke interessene dine og bli kjent med nye mennesker. Enkelte søker seg på folkehøyskole uten mål og ser på hele året som bortkastet, men det virker ikke som det er tilfellet her
     
    For en sport/friluftslinje har selvsagt plasseringen en del å si, ut fra fasiliteter og turer i løpet av året. Du får sammenligne skolene du vurderer og se hva de har å tilby.
     
    Et lite råd til slutt: Jeg vil ikke anbefale å gå på folkehøyskole sammen med folk du kjenner fra før..
    Lykke til, og gled deg!
×
×
  • Opprett ny...