Gå til innhold

jh_

Medlemmer
  • Innlegg

    1 953
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jh_

  1. Som vernepliktig som blir sendt til Oslo, tenkte jeg at det var en fin mulighet for å begynne med klartring. Har prøvd det litt før, men det begynner å bli en stund siden, og erfaringene jeg fikk var ikke mange.

     

    Jeg starter altså fra bånnen, men hvor? Hvor er det gode vegger i Oslo, hvem klatrer jeg med, og trenger jeg noen form for kursing? Noen som har tips?

    Nå er det snart vinter, så jeg tar utgangspunkt i innevegger.

     

    Først registrerer du deg her, så går du på seksjonen som heter "Finn en klatrepartner". Her kan du enten legge ut en post selv, eller du kan se om det er noen i nærdistriktet som søker en klatrepartner.

     

    Av klatresentre i Oslo er det stort sett Klatreverket og Vulkan Klatresenter som gjelder. Ellers har du Skøyen Klatresenter og Gekko Klatring, men der har jeg ikke vært selv. Jeg vet at Klatreverket jevnlig holder diverse kurs, jeg er litt usikker på de andre.

     

    Du trenger ikke en klatrepartner, du kan ta deg en tur til Klatreverket og buldre på egenhånd (dvs. klatre uten tau, med tjukkas under). Dersom du ikke har klatret noe særlig før så vil du nok få mer glede ut av tauklatring i starten, selvom flere jeg kjenner synes buldring har vært tingen helt ifra starten.

    Forskjellen er i korte trekk at buldring ofte er mer eksplosivt og hardt (korte og harde ruter), mens tauklatring er en lenger løype hvor kun teknikk kan få deg høyt opp på grad-skalaen, uten nødvendigvis å være nevneverdig sterk. Du har også det mentale som spiller inn på tauklatring, du kjenner adrenalinet litt bedre når du er 15 meter oppe i veggen og skal strekke deg etter neste tak :)

  2. Jeg mener å huske at jeg har vært borti en bug ang å ikke ha limits på mailbox i 2003 (regner med det er det som gjelder siden du kjrer 75GB hack). Har du forsøkt å sette en avsindig høy limit på mailbox? Sett maks på deny send & recieve og litt lavere på prohibit send og igjen enda litt lavere på warning?

    Det var faktisk dette jeg gjorde, og har ikke hørt fra kunden siden. Men jeg er skråsikker på at jeg har hatt 2003 postbokser uten limit uten problemer før. Men det kan være at det skjer ved visse omstendigheter - i og med at dette fungerte.

     

    Takker for svar :)

  3. Hepp.

     

    Jeg har en exchange server (SP2) med 20 postbokser, exchange databasen er på 18 GB (har lagt til registry hack slik at den kan bli opptil 75 GB).

     

    Postboksen til denne ene personen får opp meldingen "Opprydding i postboks", hvor den ber om at han må rydde opp i postboksen da den har overskredet grensen. Denne spretter opp med uregelmessige mellomrom, plutselig kan den komme opp 3 ganger iløpet av ett minutt, mens andre ganger så kan han bruke den i flere timer uten at den kommer opp.

     

    Størrelsen på postboksen hans er 1,4 GB, han er den eneste som får denne meldingen, selvom flere andre har større postbokser.

     

     

    Det som er merkelig her, er at på Mailboks Store på exchange serveren, så er det ikke spesifisert noen limit, og ingen av kryssene for varsling er huket av. På selve brukeren så står Storage Limits til "Use mailboks store defaults", noe det også gjør på alle de andre brukerene.

    Om ikke jeg tar feil, så skal det ikke være noen grense eller varsling på størrelsene på postboksene utifra disse instillingene.

     

    Det er forøvrig ingen .pst fil som er tilknyttet mailboksen til denne personen.

     

     

     

    Er det noen som har noen anelse av hva dette kan komme av? Hvordan kan jeg evt. få fjernet denne meldingen som spretter opp?

  4. Har selv opplevd en bussfører som trodde han var veldig tøff. Jeg var på vei mot bussen etter skolen. Når jeg var 200 meter fra bussen hadde andre elever begynt å gå på bussen. Og når jeg var 10 meter unna bussen så han på meg og kjørte. Jeg løp forann bussen og vinka, og når han stoppa gikk jeg mot døra så han kunne sleppe meg inn. Men da bare fortsatte han å kjøre. Dagen etter spurte jeg hvorfor han ikke bare slapp meg på. Og da sa han at jeg var forsein og at jeg hadde veldig lang tid på å gå fra skolen til bussen. Det endte med at han sto der i 5 minutter og kjefta på meg av en eller annen grund, så alle de andre måtte vente.

     

    Nå kan det hende at han ikke følte seg så tøff. Men at siden han hadde et bedritent liv, så skal han gjøre så andre får dårlig dager også.

    Kan godt skjønne at han kjørte dersom du dassa bortover og forventet at bussen skulle stå og vente på deg, uten at du gadd å ta deg bryet med å få opp farta litt.

  5. To parter som er sterkt uenig blir sjeldent enige, det er innfallsvinkelen på situasjonen som avgjør hvordan saken utvikler seg. Å begynne å spekulere i dette uten å ha vært der er umulig. Alle som har sagt noe i denne tråden har snakket utifra deres oppfattning av hvordan de tror dette foregikk, det er enkelt og greit tvert umulig å diskutere på fakta i denne situasjonen og samtidig være realistisk.

  6. Det kommer an på hva slags cd(er) du har brukt til å installere, og hva slags lisensnøkkel du prøver å skrive inn. Dersom du har en vanlig Windows XP Professional cd, og du prøver å skrive inn produktnøkkelen som står på PC-en så vil det ikke fungere, da nøkkelen som står på PC-en er en OEM lisensnøkkel. Dersom dette er tilfellet er du altså nødt til å ha Windows XP Professional OEM cd for at lisensnøkkelen skal godtas.

  7. Dette er ikke ment for å være frekk, men ta deg sammen! Ikke forvent at folk skal hjelpe folk som ikke gjør en innsats selv.

     

    Jeg gjør faktisk ikke det men jeg tviler på at alle andre her på forumet som maser om sixpack har akkurat samme problem som meg !

    Selvfølgelig er det andre som har samme problem som deg, problemet ditt (i rekken med mange andre) er at du er nødt til å kvitte deg med det "overflødige" fettet. En annen faktor er at du er knapt 15 år, du er ikke ferdig utviklet, musklene kan ofte la vente på seg.

     

    Om du fortsatt ikke har tatt poenget, så er det ikke greit og spørre om hvordan du får minsket fettprosenten i denne tråden uten å ta et søk. Jeg hater å gjenta meg selv, men det finnes utallige tråder og nettsider om akkurat dette!

  8. Faen så frekke folk skulle være da!! Jeg stilte bare et spørsmål, trodde forumet var til for å hjelpe!!?? :(

    Det er du som er frekk når du inbiller deg at folk skal gjøre ting for deg. Forumet er ikke til for deg, alle svar som blir gitt her er av vanlige personer som deg og meg, som frivillig bruker tid for å bidra og hjelpe andre. Det er ikke særlig fristende og faktisk bruke tid på personer som ikke ser dette, og forventer at folk skal kaste seg rundt og finne frem til kilder som allerede har besvart spørsmålene dine.

     

    Når det gjelder det siste spørsmålet ditt så understreker dette poenget mitt, om du søker på "Hvordan regne ut fettprosent" på google, så får du blandt annet frem denne siden.

     

    Dette er ikke ment for å være frekk, men ta deg sammen! Ikke forvent at folk skal hjelpe folk som ikke gjør en innsats selv.

  9. Hvordan går det med fingra til dere som har klatret mye egentlig? Har hørt at det etter en stundt begynner å kneppe veldig i leddene og at fingrene blir skjeve. Noen med erfaring der?

    Hva gjør dere med trælene egentlig? Pusser dere de ned?

    Det har jeg aldri hørt før, men ingen av de klatrerene jeg har vært i kontakt med har hatt problemer med fingrene. Det er selvfølgelig viktig og varme opp før man kaster seg ut på de saftigste crimpetakene, men tror nok kroppen sier ifra før man klatrer istykker fingrene :p

    Når det gjelder trælene så er det helt opp til en selv, det er ikke noe problem å file ned det øverste laget slik at det ikke synes noe særlig, dersom det er ønskelig.

  10. *snip*

    Det er sannelig godt å se et innlegg med litt substans iblandt.

     

    Det er selvsagt trist at foreldrene ikke klarte og glede seg over barnets fødsel, og man kan kanskje lure på hvordan dette skal gjøre situasjonen så mye bedre - men det er viktig og reflektere litt over ting før man bryter ut med sinnakommentarer etter å ha skummet over artikkelen med overskriften i bakhodet.

  11. Kva er tørste?

    •  
    • Når kroppens celler opplever væskeunderskudd, fører det til tørstefornemmelse. Dette er en meget hensiktsmessig reaksjon som bidrar til å opprettholde et riktig nivå av væske i kroppen

    *klipp klipp*

    Kilde: pasienthandboka.

    9650798[/snapback]

    Fjernet urelevant stoff. Men for ikke å betvile pasienthåndboka, så må vel det at man blir tørst av f.eks. sjokolade bli et helt annet spørsmål da?

     

    Jeg tror det å være tørst er en følelse som kommer av kroppens behov, men hva gjør at man føler dette behovet?

    9650704[/snapback]

    At *noe* i kroppen sier i fra at vannkonsentrasjonen er blitt for lav. Det er også interessant at kaldt vann slukker tørsten bedre enn vamt. Derfor kan mennesker som ikke får lov til å drikk før f.eks. en operasjon sutte på en isbit.

    9650806[/snapback]

    Ja du sier noe der, det med forskjellen på varmt og kaldt vann. Men du sier *noe*, jeg tror erstatningen av dette ordet er en del av svaret jeg er ute etter.

     

    At vann er et livsviktig stoff for oss er jeg også klar over. Så du mener at det har finnes flere skapninger som ikke har hatt egenskapen til å føle dette behovet, og derfor utdødd? Jeg kan ikke på noen måte se hvordan dette besvarer spørsmålet mitt?

     

    Jeg tror det å være tørst er en følelse som kommer av kroppens behov, men hva gjør at man føler dette behovet?

    Jeg vet ikke om slike vesner har eksistert, men vi snakker om mange mange milliarder med vesner som har levd på jorden. Er sikkert noen som har fått en slik mutasjon.

     

    Du mener rent teknisk sett, hva som skjer med kroppen når man blir tørst?

    9650824[/snapback]

    Om det er tilfellet eller ei, er i utgangspunktet ganske uinteressant i denne sammenheng. Ja, det er vel hva som skjer rent teknisk sett, som jeg er ute etter.

×
×
  • Opprett ny...