Gå til innhold

tobler0ne

Medlemmer
  • Innlegg

    480
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tobler0ne

  1. Takk for innslag. Nå hadde jeg planlagt å teste med den andre SSDen for å utelukke software, og ... good news, jeg fikk 2350-ish i score da jeg kjørte Valley med min hardware på min bror's SSD/OS.

     

    Betyr dette at hardware er friskmeldt? Tar gjerne å følger de stepsa, Andrull, men bare sjekker først om det blir nødvendig etter at jeg fant ut at OSet mest sannsynlig er synderen.

     

    ...må fremdeles finne ut hva som er galt på mitt build av Windows da. Er jeg nødt til å kjøre en clean install?

  2. Heisann.

     

    For et par måneder siden bygde jeg to identiske PCer, en til meg og en til min bror. Komponenter:

     

    HK: ASUS Z97-PRO

    RAM: Crucial BallistixSport 2x4GB 1600Mhz

    CPU: Intel i5 4690k

    PSU: Corsair RM650

    OS: Windows 8.1

     

    Bygde altså uten skjermkort.

     

    Nå har jeg anskaffet meg et ASUS Strix GTX 970, og skulle til med litt benchmarking da jeg støttet på noen problemer.

     

    Når jeg kjører Unigine's Valley Benchmark, får jeg konstant rundt 1500 is score. *MEN*, viss jeg installerer det samme kortet hos broren min sin PC, scorer den rundt 2400 i samme benchmark. Bilde, av resultater:

     

    http://imgur.com/a/ViUqy

     

    (Det står Custom preset på den ene av en eller annen grunn, men jeg kjører Extreme HD preset på begge).

     

    I tillegg, har jeg et MSI GTX 970 liggende som jeg også har prøvd i begge systemene, og der opplever jeg samme ytelsesforskjell på PCene. Altså kan det ikke være selve grafikkkortet som er synderen.

     

    Fatter ikke hva som foregår, for noe må jo bottlenecke systemet mitt? Jeg har prøvd:

     

    - reinstallere drivere for nvidia.

    - kjøre med hakket lavere oppløsning for å luke ut evt. CPU bottleneck (tror jeg?); da går scoren og FPS opp, noe som burde indikere at problemet ligger hos GPU?

    - kjørt Prime95 for å stress teste CPUen

     

    Grunnen til at jeg ønsket å undersøke CPUen er fordi jeg var uheldig og bøyde noen pins på hovedkortet mitt tidligere. Disse bøyde jeg tilbake og ting har fungert helt fint. Jeg har likevel hørt at bøyde pins muligens kan påvirke ytelsen. Dette må være den eneste tenkelige forskjellen på mitt og broren min sitt system. Ellers kjører vi nøyaktige samme specs og har installert samme software.

     

    Dette var virkelig kjedlig! :hm:

  3. Her er et offisielt statement fra MSI ang. vifteproblemene:

     

    We discussed this internally and the fan issue (fan2 @100%) is most likely caused by the sticker.

    Many fans can withstand the removal of the sticker without any damage but a small amount of fans seem to get damaged.

    Our production has already stopped using these stickers.

     

    So we recommend all users that suffer from this issue to return the card to the point of purchase for warranty service.

     

    Mer info her: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=183618.150

     

    Så folk med nye kort: Vær forsiktig når dere fjerner klistremerket!

     

    Men det forklarer ikke hvorfor vifta spinner 100% selv på idle. Mitt kort gjør dette hver eneste gang jeg fyrer opp Dota2. Sist gang da jeg var ferdig gikk jeg bort i 10 min mens PCen idla. Da jeg kom tilbake dura fortsatt vifta på fullt, helt til jeg går bort og manuelt kick-starter den andre vifta med et lite flick.

     

    Men med Unigine Valley Bench starter begge to hver gang, helt normalt. Så er ganske random.

     

    :hmm:

     

    MSI har heller ikke addresert at enkelte brukere rapporterer motsatt vifte som spinner opp (altså den som ikke har klistremerke på seg).

     

    Jaja, shit happens, men jeg leverer hvertfall tilbake dette kortet.

  4. Kan bekrefte at min MSI av og til kjører den ene vifta på max mens den andre er avslått. Er helt idiotisk i følge meg da det burde være bedre om begge kjørte på et lavere lydnivå, selvom det er spot-cooling som foregår eller hva f det er. :p

     

    Dessuten sliter kortet med coil whine og en enda mer absurd lyd under load. Hadde jeg valgt igjen hadde jeg gått for ASUS. :/

  5. Du bør ta en titt på vifteprofilen, jeg synnes dette høres litt rart ut men vet at noen skjermkort med flere vifter kan feks kun aktivere en vifte og når det blir behov for det , aktiveres de andre viftene og så gradvis økes hastigheten på alle.

     

    Viftene kan gå i forsjellig hastighet på dette kortet ja..

    Jeg har ikke innstalert programvaren for dette og har ingen problemer.

     

    De starter ikke før kortet når 50gr heller..

    At de spinner av og på slik hørtes merkelig ut..

    Var det slik før du la inn programvaren også ?

     

    Hender slike program kan være litt buggy også..

     

    (håper ikke du tok råtta på den ene vifta når du tok av den fordømte plasten..) :)

    Har ikke lagt inn noe MSI programvare til kortet. Kun driver fra Nvidia.

     

    Vifta fungerer nok, den kjører av og til. Er litt hipp som happ hvilke av de to som ønsker å dure rundt.

     

    Men (i tillegg til coil whine) min har også denne "buzzingen": https://www.youtube.com/watch?v=Un5B23eaS98&feature=youtu.be&list=UUMkHL7BsxlkbOKbUwFqQWBg

    Eller hvertfal noe likende. Under load. Det er ikke viftene; starter før viftene starter og når de kjører kan jeg holde de igjen og fortsatt høre lyden.

     

    Hadde vært greit om noen kommenterte på denne lyden og avklarte om det er normalt eller ikke. Ellers kommer jeg til å bytte kortet tror jeg. :/

  6. Er det intentional at viftene spinner opp individuelt for å avkjøle enkelte deler av kortet? I mitt tilfelle går often en vifte på max (bråker hvertfall noe inn i helvete), mens den andre vifta kan være avslått.

     

    Er ofte viftene ikke virker helt sikker på om de ønsker å gå eller ikke, heller; de fyres opp i 2 sec før de går mot stopp igjen; fyres opp i 2 sec og stopper osv osv.

  7. Hmm

     

    Mitt kort har coil whine ved idle. Under load blir denne overskygget av en enda høyere "buzzing". Aner ikke hva denne lyden er fornoe, men det er ikke viftene, de står stille.

     

    Når jeg kjører kortet under ekstra load og viftene må trå til, er det veldig hipp som happ av hvilke av de to viftene som slår seg på. Ofte surrer de rundt noen runder før de stopper, og repeterer dette. Noen ganger kjører kun den ene vifta, og da gjerene på ganske høy styrke (som lager noe inni helvetes til lyd).

     

    Er ganske sjeldent jeg har observert at begge viftene slår seg på samtidig.

     

    Så er det meningen at MSI 970 skal oppføre seg slik som dette? :p Her frister det dessverre å returnere kortet for å prøve på en Strix istedet.

  8. Noen som vet om Digital Impuls i Trondheim har MSI 970 på lager?

     

    Hva anbefales forresten av å kjøpe i forretning (DI) mot netthandel (Komplett) når prisene er like? Jeg føler meg tryggere med netthandel da jeg får 45 dagers returrett, i tilfelle prisene skulle droppe. :D

    (Tid er ikke viktig, jeg er tålmodig nok til å vente på post :) )

  9. MSI-kortet har coil whine, litt irriterende. Treffer powerlimit på 1485 mhz, throttler på 110%. Smekke inn en customBIOS i morgen. Lite gøy å benche med en Pentium Anniversary, men gidder ikke sette det inn i gamingriggen enda :)

    Hører Gigabyte's kort har coil whine også. Enkelttilfelle, eller kan flere bekrefte coil whine på MSI?

  10. Går for det meste alt i havregrøt, men de penga går heller til sparing :D

     

    Tror neppe jeg kan investere i en 980 og kalle det en forsvarlig investering. Er det ikke snakk om en 10-15% ytelsesforskjell? Her går det nok bare i Dota2 som skal kjøres i 1080, også håper jeg på å få spilt Skyrim på Ultra, så 970 blir nok mer enn bra nok :p

  11. Enig. Men kan like gjerne vente på AMD og se hva som skjer. Hvorfor har ikke 770 og co droppa i pris enda t_t.

     

    Hva ville du gått for, Nizzen?

     

    MSI og ASUS til 3.2k.

    EVGA til 2.8

    EVGA "SC" til 2.9

     

    Asus og MSI sine silent modes frister for meg, men da må de under 3000 først. Helt nødvendig :p

  12. Fulgte ikke med på racet sist år, men ble 700-serien lansert med nogenlunde lik pris, slik at man kan forvente en drop når AMD kommer med kunngjøringen sin elns?

     

    Sitter på Intel HD 4600 her og er veldig keen på å komme igang med noe heftigere. :p Bygde denne riggen for en måned siden, planlagt å vente på maxwell fra dag 1.

  13. For å gå ned i fettprosent må du regne ut din BMR og gå på et underskudd av kalorier. Om du spiser mindre eller trener mer er helt opp til deg. Så lenge du trener for å fortelle kroppen at muskler er prioritet, og spiser rent tror jeg muskeltap vil være minimalt.

     

    Jeg har hørt mye godt om intermittent fasting for fettreduksjon og har tenkt å prøve på min neste cut. Se litt på Hodge Twins og Elliot Hulse på YouTube viss det høres interessant ut.

     

    Akkurat nå kjører jeg et program kalt Shortcut-to-Shred som er det hardeste treningsopplegget jeg har vært borti ever. Men jeg kan hvertfall si at det har gitt veldig gode resultater bare på 3 uker allerede. Det som overrasker meg er at jeg både har gått ned i fett og blitt mer definert, men samtidig blitt sterkere (noe jeg trodde var vanskelig/umulig på cutting). Programmet ligger på bodybuilding.com viss det er av interesse. Viktig å ikke skippe cardio acceleration, og følge diettplanen. Virker som å kutte ut karbo til fordel for fett er konge på fettreduskjon, og på programmet går det går progresivt ned med karbohydrater etter den første og tredje uka. Nå i fase tre ligger jeg på 2060kcal om dagen der 48% kommer fra proteiner, 36% fett og kun 16% kommer fra karbohydrater.

  14. Er det noen som har noe innspill om dette? Skal sende en mail til vertsfamilien, men skulle gjerne hørt noen andre tips først :)

    Viss det hjelper så var jeg selv junior. Da gikk jeg glipp av senior hendelsene. Dette tror jeg ikke ville endret seg så mye dersom jeg var sophomore. Husk også at du ikke er en egen klasse som i Norge hvor du henger med de samme folka hele tiden. I mine fag var det elever fra de fleste trinn. Verdt å sjekke om du har anledning til å ta alle de viktige faga, da, som f.eks pre-calc og physics viss du går realfag.

     

    Kan også nevne at jeg kom over ens og ble venner med folk fra alle trinn. Sophomores var faktisk det trinnet med mine beste venner som jeg tilbringte mest tid med. :)

     

    Men nå skal du jo i utgangspunktet få bli senior osv så du må nesten ta kontakt med organisasjonen din dersom du er misfornøyd.

  15. Trenger ikke gå miljørelaterte linjer viss du vil jobbe med fornybar energi i fremtiden. Du kan f.eks. utdanne deg innen kjemi og løse det store batteri regnestyket, vi trenger sårt bedre batteriteknologi. Eller du kan bli elektroingeniør og jobbe med utvikling av solcelleteknologi, eller utvikle innovative nyvinninger som elbil.

     

    Som ingeniør er du først og fremst på skolen for å bevise at du har evnen til å tilegne deg kunnskap og tenke nytt. Du bruker ikke mye av selve fagstoffet du lærer, ut i jobben. NTNU er veldig teoretisk og (unødvendig?) tungt. Jeg verdsetter helst en pragmatisk ingeniør over de som kommer rett ut fra skolebenken med akademisk pretisje og null praktisk sans. Du finner nok andre universiteter og høgskoler i Norge som gir deg akkurat den kunskapen du trenger. Lengre ned i veien betyr hvilket universitet du tok graden din på null og niks for deg og jobberfaringen alt.

     

    Må presisere at nå disser jeg ikke NTNU. Det er et godt valg det. Jeg bare setter spørsmålstegn ved holdningen din om "NTNU eller ingenting".

  16. Det er ingenting som heter vanlig bruk når det gjelder mobiler. Det er sykt store forskjeller på hvordan folk bruker mobilene sine. Noen har 20 minutter skjermtid hver dag og noen har 8 timer.

    Skummelt når noen av oss bruker 1/3 av livet sitt på å glane inn i en skjerm? Tror jeg er på ca 1time i gjennomsnitt og det er litt for mye.

  17. Du mener mens min deilige N5 ligger her på bordet rett ved siden av meg? ;)

     

    Hvilken farge går folket for? Jeg har svart, men i ettertid syns jeg "panda"-telefonen virker mer og mer stilig. Sett bort fra den glossye plastikken på sidene, det ødelegger kvalitetsinntrykket.

     

    Angående batteri har jeg ingen problemer med å komme meg gjennom en dag, og det er det telefonen min trenger å gjøre. Jeg er riktignok ikke noen poweruser, sitter kanskje på 1-2t on-screen time gjennom en dag. Bruker Nexus 7 når den er med og passer bedre til oppgaven (så og si hver situasjon som ikke innebærer på farten eller ute), og da er det hvertfall ikke noe problem å komme seg gjennom en dag med den komboen.

     

    Nå har jeg skrudd av Google Location reporting og history for å sjekke om jeg ikke klarer to dager på en ladning. Bruker ikke de aspektene av Google Now uansett.

     

    Når jeg får tak i en trådløs ladestasjon blir nok batteri en glemmesak. Blir sikkert Google's offisielle når den kommer, men vurderer sterkt en fra LuguLake da den også fungere som en powerbank som er nice.

    http://www.youtube.com/watch?v=7xutTrB5J4E

     

    Dårligere batteri og kamera er helt ok kompromisser for en telefonen til 1/2 prisen av konkurrerende toptelefoner, folkens!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...