Gå til innhold

Priest32

Medlemmer
  • Innlegg

    330
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Priest32

  1. Hei..

    Går med flytteplaner til utlandet. Til Filippinene..

    Ser at Norge har en skatteavtale, som skal hindre dobbeltbeskatning.

     

    Leser da en del om kildeskatten på 15%, på regjeringen.no og skatteetaten.no.. Men, finner ingenting om ... Om noe jeg mener å ha hørt om 3 år varighet..

     

    Noen som vet noe mer spesifikt der ? Skatt på uførepensjon fra Norge. Samt evt dette med folketrygdavgiften...

     

    På forhånd takk.

  2. Hei..

     

    Jeg har en datamaskin med 2stk SATA-disker.. (gammel maskin nå)

    69GB Raptor systemdisk (Win XP SP3)

    400GB bruksdisk..

     

    Maskinen skal gis bort til en bekjent. Tenkte derfor å slette ALT!

     

    Hvordan går man frem da ? Jeg mener, formatering er ikke nok alltid hører jeg.. Har ikke noe så mye personlig lagret på maskinen, men vet jo ikke hvor nysgjerrig noen kanskje er..

     

    Finnes det gratisprogrammer ?

    Har et program som heter Eraser 5.6 Som jeg bruker når jeg sletter papirkurven.. Men, det er jo et veldig tidkrevende program å bruke. Da det overskriver data, med ubrukelige data..

     

    Noen ideer ?

  3.  

    Du har ikke smak til å uttale deg dersom du sier NRK sender så mye dritt at det ikke er vits i å se på. NRK har fantastisk mye bra. Norges beste radioprogram Radioresepsjonen, de sendte The Pacific, serien om Norge i Afghanistan, danske dokumentaren Armadillo om samme tema, verdens beste naturdokumentarer fra BBC, True Blood, Tekno er ganske spennende, hvertfall om du henger på HW.no og den nederlandske dokumentaren Europa i uendelig antall episoder.

     

    Ikke undervurder NRK, de har mye av det beste som blir sendt i Norge.

    Radioresepsjonen er like elendig som ALT Harald (n)Eia, Bård "duste" Johansen, Johan Golden og Kristoffer Schau laget.. Passer nok best for de med 0,5 i promille. De havner i samme gruppe som Golden Goal og Torsdag kvedl fra Nydalen. Elendig !! Min mening.

     

    The Pacific .. En dårlig kopi av Brødre i krig.. Så to episoder, og var da enig med kritikken jeg leste om at det var for mange små karakterer.. Så ikke flere..

     

    Norge i Afganistan. Ok program, så 1,5 episoder. Men programmet var helt elendig i forhold til NatGeo's "Base Restrepo"..

     

    Naturdokumentarene er veldig gode, men sendetidspunktet har aldri passet meg, for jeg har vel bare sett 2 halve sendinger det siste halvåret..

     

    True Blood.. De klippene jeg har sett er elendige.. De følger samme konsept som mange andre serier fra USA. Hver eneste episode kan summeres i 3-4 setninger. Havner i samme kategori som LOST, HUNG, Heroes, og den nye serien *** Candleford et eller annet. Blæ..

     

    Tekno er helt borti natta kjedelig nå i forhold til før. Schrødingers katt er like elendig nå. Schrødingers katt var bra før i tiden..

    Akkurat som Norge Rundt var bra før i tiden..

     

    Armadillo er jo bare 1 film.. Ikke noe man kan trekke opp en hel kanal på.. Alle andre kanaler sender jo 1 god film iblant.

    Filmen var faktisk god, men jeg kjøpte den på dvd. Visste ikke at NRK sendte den.

     

    Europa-serien. Mener å ha lest tittelen på sendeskjema, men tror ikke jeg har sett den.

     

    FBI-forbrukerprogrammet er fremdeles brukbart.. (Tv2-hjelper deg er blitt dårlig.) Akkurat som Broom er dårligere nå enn før.

    Lokale nyheter er praktisk.

    Top-Gear har jeg sett litt på før i tiden. Men det programmet har jo forfalt voldsomt de siste årene. Da Clarkson & Co bare ser ut til å ville ødelegge alt de tar i..

     

    Hotell cæsar er jo på tv2, men så elendige programmer. Verre en Dallas og Dynastiet til sammen.. Ser ALDRI på det hotellsuppe-serien..

     

    Da begynner du kanskje å skjønne hvorfor jeg ikke helt ser grunnen til å ha tv og betale lisens.. :whistle:

  4. Hvem sier at det er udelt positivt å lage "smale" programmer ?

    Hånda opp alle de som elsket fjernsynsteateret ? !

    Hvor smale kan de lage programmene da ? Jeg mener nrk må ha et veldig spesielt seerpanel som evaluerer programmene.. Tror nok de bommer ganske kraftig..

    Hvor smale skal programmene bli ? 1.000 seere ?

    Hvorfor skal jeg som aldri ser på de smale programmene betale lisens ?

     

    Det er såpass mye dritt på NRK at jeg sjelden ser på den kanalen.. Nytt på Nytt så jeg vel noen episoder av.. Samt, en gang iblant så jeg Norge Rundt og Rundt, måtte se den gamle utgaven, fordi den stilen de kjører idag, er helt borti natta surrete og stressende å se på.

  5. Heisann, vil bare legge til at jeg fikk sagt opp min nrk lisens for et par år siden etter jeg hadde sagt opp parabol tjenesten min. Jeg skreiv et brev til dem og forklarte at jeg hadde en tv, men ingen tv abbonomenter.

    Takk for tipset..

    Regner med at det er veien å gå, om jeg bestemmer meg i løpet av høsten..

    Dvs. Siden neste lisensgiro kommer i posten i juni, og siden det er 2mnd oppsigelse på Viasat, så vil jeg uansett ikke rekke fristen for juli-innbetalingen til NRK..

     

    Den andre elgen:

    -Staten tar inn nok penger i andre avgifter. Så om staten har noe informasjon som MÅ ut nå !

    Så regner jeg med at radiostasjonene gjerne stiller opp, mot et lite gebyr..

    Eller, at loven om opplysning omskrives, slik at staten får lov til å legge inn sine nyheter hos diverse stasjoner, mot at disse stasjonene får sende fritt ellers.

    Kan ikke akkurat påstå at NRK er mindre "farget" i sine saksfremstillinger.. (Salamova-saken f.eks.)

  6. Nesten riktig. 1 lisens pr husholdning.

    Dvs, om et barn i huset er over 18 år, så regnes det som myndig og dermed kan det være nødt til å betale egen lisens.

    Jeg bodde i mine foreldres hus, frem til 2001, da var jeg 26.. (Betalte litt for det da)

    Kjøpte selv tv, mens jeg bodde i huset, og ikke betalte leie. Kjøpte tv i 1998.

    I 2001, fikk jeg regning fra NRK. Tilbakedatert slik at jeg måtte betale halv lisens for halve 1998, hele 1999, hele 2000 og for 2001... Det ble ikke godt mottatt..

     

    En husholdning med mindreårige f.eks. kan ha så mange tv'er de ønsker.

  7. Hehe.. En alt for lang tråd å lese.. Ville bare fortelle om min korrespodanse med NRK-lisensavdeling forrige uke..

    Jeg sendte en mail, hvor jeg spurte om følgende:

    Har Viasat-parabol med abbonement, inkl NRK. Om jeg velger å si opp mitt Viasat-abb. så vil jeg ikke få inn noe signal lenger, da kortet må sendes tilbake til leverandør.

    Er dette tilstrekkelig, med tanke på å si opp lisens ?

    (Planen er å bruk tv'n til dvd-film evt tilkobling til kamera)

     

    Fikk da en laaang remse til svar..

    KRINGKASTINGSAVGIFT

     

    Vi viser til melding mottatt 25.05.2011.

     

    Alle som har fjernsynsmottaker i bruk skal betale den kringkastingsavgift som til enhver til settes av Stortinget, jfr. § 1 i Forskrifter om fjernsynsmottakere. Begrepet fjernsynsmottaker er teknologinøytralt og betyr alle innretninger som kan brukes til å motta levende fjernsynssendinger og videreformidle dem direkte. Fjernsynsmottaker omfatter bl.a. fjernsyn, tv-kort til pc, parabol, digitaltuner og dvd med innebygd dekoder.

     

    Hvis man ønsker å ha fjernsyn i bruk kun til dvd-avspilling eller tv-spill og er 100 % avskåret fra å kunne motta fjernsynssendinger, kan man søke om fritak fra plikten til å betale kringkastingsavgiften. Det forutsettes da at husstanden ikke har skaffet seg digital tuner, parabol, ikke er tilknyttet et kabelnett eller har fjernsynsmottaker med innebygget MPEG4 dekoder. I utgangspunktet er det lisensplikt for bruk av fjernsynsmottaker, uavhengig av hva man bruker mottakeren til. Skjermer uten tuner er ikke lisensbelagt og kan brukes i stedet for fjernsyn til monitor, filmer eller tv-spill.

     

    Fjernsynsmottakere med MPG4 teknologi er fjernsyn klargjort for å ta imot sending fra det digitale nettet og er avgiftspliktig uavhengig om man har kabel-tv, parabol eller annen digitaltuner, da disse kan ta inn NRKs kanaler uten tilleggsutstyr. NRK’s radio og TV-tilbud ligger fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet og det er ikke nødvendig med abonnement hos Riks-TV eller CAM-tilgang/modul for å ta inn disse sendingene. NRK er sin egen distributør i det digitale bakkenettet, helt uavhengig av Riks-TV. NRKs tv-kanaler sendes ukryptert og er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet og er ikke kostnadsbelagt ut over lisens.

     

    Hvis man kjøper et fjernsyn med MPG2-tuner og er 100 % avskåret fra å motta fjernsynssignaler kan man søke om fritak fra lisensplikten ved å fylle ut et skjema man vil få tilsendt fra oss når man søker fritak ut fra de nevnte kriteriene. Hvis man har mulighet å motta fjernsynssignaler vil man ikke få fritak fra kringkastingsavgiften når man har et fjernsyn i bruk.

     

    Ved behandling av saker vedrørende det digitale bakkenettet skilles det mellom mulighet til å ta inn fjernsynssignaler og det å ønske å ta inn slike signaler. Den som har mulighet til å ta inn fjernsynssignaler anses i henhold til Forskrifter om fjernsynsmottakere pliktig til å betale kringkastingsavgift.

     

    Vi ber deg oppgi lisensnummer, eventuelt fullt navn og adresse eller fødselsnummer ved henvendelse. Vi kan ikke finne deg i vårt register ved hjelp av oppgitte opplysninger.

     

    Forskrifter om fjernsynsmottakere finner du på www.nrk.no/lisens

     

    Med hilsen

     

    NRK Lisensavdelingen

     

    Jeg svarer da at jeg har følgende utstyr: Bruker ekstern PVR-tuner fra Viasat, samt NAD-tv med innebygget tuner (analog og digital), men at denne vistnok krever CAM eller noe slikt.

    Skal vistnok ikke kunne brukes i Norge pga ????

    Skriver også at jeg har prøvd å ta ut parabolkortet, og da forsvinner alle kanaler.

    Har betalt lisens siden 1998, så jeg ser ikke problemet med å svare på spørsmålet.

    Gjorde vel også en tabbe, da jeg blandet inn dette med bredbånd. Har jo bredbånd, ADSL og kan jo gå inn på NRK's sider, og se enkelte tv-sendinger der..

     

    Uansett. Dette er jo kun spørsmål, ikke noen forsøk på kontrakt.

    Så dukker dette svaret opp :

     

    For at vi skal kunne viderebehandle saken må vi få oppgitt fullt navn og adresse evt. ditt lisensnummer.

     

    _____________________________

    NRK Lisensavdelingen

     

    Hmm, hvorfor trenger de disse opplysningene for å svare på et spørsmål ?

  8. En venn, slik jeg ser det, er en person :

    -Du kjenner det hele og full enavnet på.

    -Du vet hva foreldrene het(er)

    -Om h*n har søsken

    -Når gebursdagen er

    -Hva slags mat h*n foretrekker

    -Hvor h*n liker seg (sted)

     

    Om vennen er god, så vet du kanskje også :

    -Hemmeligheter sammen

    -Personer h*n liker godt eller hater

    -Hvilke sykdommer eller skader h*n har

    -Hva h*n er redd for å gjøre, eller redd for skal skje

     

    Man pleier også å vite alt dette, UTEN å slå det opp noe sted.. Man husker det, fordi den personen vet akkurat det samme om deg..

  9. Er selv motstander av både Google og Facebook. Strekker meg til å delta med kommentarer i div forum evt i nettaviser..

    Når google prakker på deg masse reklame (ja jeg kaller det reklame), og man må logge seg inn på youtube osv.. Alt du gjør registreres og det lagres garantert en profil av deg et eller flere steder i systemet.

     

    Det er desverre ikke Zuckerbergs feil at folk er slik som dette. Men, man kan kanskje strekke seg til å si at det er feil av M-Z å lage et program/samfunn hvor han utnytter den svakheten blant folk.

    Som å fortelle folk at alkohol er usunt i mengder. Men samtidig selge det, fordi folk vil ha det.

     

    Leste at "shortcut" -han nrk-programlederen- skulle holde en liksombegravelse for seg selv, og skulle bare invitere de 3000 nærmeste vennene fra FB..

    TRE TUSEN VENNER ??

    Tviler sterkt på det igrunn.. Tviler på at han kjenner mer enn 100 av de..

    Kunne kanskje heller kalt det '3000 tilhengere' ?

     

    En annen "trend" er at folk ofte kan pynte litt på sannheten på FB eller nett. Dette kan misforståes av "vennene" og dermed vil trender utarte seg.

    Slik som champagnebruk i fester ? "strawberry -daquiri" hos jenter ? og på samme tid vil kroppsidealer fremheves. Som kan gjøre det vanskelig for de som ikke "passer i gruppen"..

     

    Hadde det ikke vært så vanskelig, så hadde det vært moro å prøve seg utenfor systemet.

  10. Hei.

    Er det flere enn meg som synes at signalstyrken er blitt dårligere på NRK radio ?

    Tenker da spesielt på P1 og P2 .. (Bor på sørlandet)

    Tidligere har jeg hatt både CD'er og radiovolum på 17-19 i bilen min..

    Men, nå har jeg cd'er på 17-19 og NRK P1/P2 på 25-30 Altså det virker som om signalet er blitt svakere. Lokalradio, P4 osv har tilnærmet normal sendestyrke virker det som.

     

    Skulle nesten tro dette var et forsøk på å få folk til å kjøpe DAB-radioer fortest mulig ?

    Men det blir vel for paranoid å si.. ;)

  11. 1. Hvor mye veier du på morgenen? - 93-94

    2. Er du fornøyd med vekten din? - Nei

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? - 90

    4. Hvor høy er du? - 183

    5. Er du gutt eller jente? - Gutt

    6. Trener du jevnlig? - 5 gonger i veka

    7. Hvor gammel er du? - 19

     

    1. Hvor mye veier du på morgenen? - 91

    2. Er du fornøyd med vekten din? - Nei

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? - 85

    4. Hvor høy er du? - 183

    5. Er du gutt eller jente? - Gutt

    6. Trener du jevnlig? - 6-7 gonger i veka

    7. Hvor gammel er du? - 19

    Hmm, så når du veide 93-94, ville du veie 90, når du veier 91, vil du veie 85 ?

    Høres ikke ut som om det er vekta det er noe galt med. Den høres bra ut..

     

    1. Hvor mye veier du på morgenen? - 138

    2. Er du fornøyd med vekten din? - Nei

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? - 105

    4. Hvor høy er du? - 184

    5. Er du gutt eller jente? - Gutt

    6. Trener du jevnlig? - Går en liten tur noen ganger i uka

    7. Hvor gammel er du? - 36

  12. hmm. Tenkte faktisk litt på den muligheten..

    Dvs, skrive inn en ny yahoo eller hotmail-adresse som kontaktinfo i spillet.

    Deretter selge spillet sammen med den brukerinformasjonen.. Hmmm..

     

    Det går vel med noen av spillene.. Men, det er kanskje ikke mulig i Valve.... Tror jeg..

     

    Dette var forresten listen over spill..

     

    Test Drive Unlimited

    FlatOut Ultimate Carnage

     

    Hitman "Codename 47"

    Hitman 2 "Silent Assassin"

    Hitman 3 "Contracts"

    Hitman 4 "Blood Money"

     

    Splinter Cell 1

    Splinter Cell 2 "Pandora Tomorrow"

    Splinter Cell 3 "Chaos Theory"

    Splinter Cell 4 "Double Agent"

    Splinter Cell 5 "Conviction"

     

    Assassin's Creed 1

    Assassin's Creed 2

    Assassin's Creed 3 "Brotherhood"

     

    Medal of Honor - Airborne

    Medal of Honor (Utgitt 2010)

     

    Stalker -Shadow of Chernobyl

    Stalker - Clear Sky

     

    Fallout 3 -Game of the year edition inkl: Op. Ancorage, The Pitt, Broken Steel, Point Lookout og Mothership Zeta

    Fallout - New Vegas

     

    Call of Duty 2

    Call of Duty -Modern Warfare 2

    Call of Duty -Black Ops

     

    Battlefield - Bad Company 2

     

    Operation Flashpoint -Game of the year ed. (inkl Cold war crisis, Red hammer og Resistance)

    ARMA (Armed Assault 1 - 2007)

     

    Andre titler :

    Mirrors Edge.

    Sniper Elite (2005)

    Sniper -Ghost Warrior (2009/2010)

    Mafia 2

    The Chronicles of Riddick -Assault on Dark Athena

    Flight Simulator -Gold Edition (inkl Acceleration expansion pack og Deluxe Edition)

    Metro 2033

    Boiling Point -Road to hell

    Mercenaries 2 - World in flames

    En del av dem burde være lette nok..

    Å selge komplett Assassin's Creed, inkludert 170 U-Play-poeng kan vel gjøre det enklere.

  13. Ok. Det er noe jeg har lurt på, når det gjelder pc-spill..

     

    Har kjøpt noen pc-spill gjennom årene, og etter å ha spilt gjennom de, eller evt at de er blitt gamle "klassikere", så har jeg solgt eller gitt de bort..

     

    Men, mange av dagens spill er jo knyttet opp mot brukerkontoer..

    Enten LIVE, EA-Master account, Valve eller liknende.. Det kan vel for noen spill by på problemer om man selger unna..

    I noen tilfeller har jeg solgt til bekjente, dermed har de fått låne tilgang til å en brukerkonto for å kunne spille spillet..

    (Noen har kanskje mod'et litt, og spilt på andre måter.. Jeg vet ikke.. )

     

    Noen som vet hva man bør gjøre ? Har lov til å gjøre ? osv..

     

    Ser at mange selger nyere pc-spill på finn.no ihvertfall..

  14. Ville bare si tre ting..

    -Lykke til med kompisen..

    -Tror kanskje det å si at det er 1000 ganger verre for deg om han gjør "noe", så vil det virke "en smule" egoistisk overfor ham. Da overser man liksom hans problemer, og trekker frem seg selv.

     

    -Akkurat det er desverre en ting som ofte dukker opp. Dvs når det er snakk om selvmord, så trekker ofte folk frem "Tenk på meg/oss/dem som blir igjen"..

    "Så egoistisk å ta livet sitt"

    I etterkant, hvis noe skjer, så hender det ofte at folk synes synd på seg selv. Fremfor den som faktisk er gått bort. Da kan vi spørre hvem som er egoistisk...

×
×
  • Opprett ny...