Gå til innhold

gardso

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gardso

  1. Hm. Får saumfare alle deksler i morgen en gang til. 11år gammel reim.. Jaja, alt går selvfølgelig ann, og den blir svært lite brukt i dag også. Bortsett fra en lengre tur-retur Trdhm-Oslo for en måned siden, så har den bare blitt brukt for kjøring av Rema1000-poser.

     

    Får vel investere i ny reim snart da. Takk :)

  2. Jeg prøver å finne ut av om min jentes bil har blitt skiftet reg-reim på, eller aldri.. :hmm: Jeg spurte service-verksted Okkenhaug Bil, som ikke fant noe hos seg. I motorrom finner jeg ingenting, det eneste er vedlagt bilde av lapp i førerdøren.

     

    Kan den lappen tyde på at dette ble gjort 28.09.11?

     

    Det er en Hyundai Atos fra 2005 som har gått ca 40 000km, og har alltid blitt svært lite brukt - kjøpt fra dødsbo.

    http://www.vegvesen.no/kjoretoy/Kjop+og+salg/Kj%C3%B8ret%C3%B8yopplysninger?registreringsnummer=VF64247

     

    Den har et intervall på 6 år /75 000 km mener jeg å huske Okkenhaug sa, og synest da det er rart at den har gått i 10 år uten at det er blitt gjort/ikke har skjedd noe. Eller er dette å regne med at burde gå fint, og at det i såfall haster med å få skiftet den?

    post-111097-0-03080400-1467751565_thumb.jpg

  3. Eg er sikker på at mine maskiner også takla det. Både ei 1559 og 2stk 1557 maskiner. Utifrå oppgåvebehandlinga låg den ofte å brukte opp omlag 1GB av minnet, men ein gong eg testa å bruke opp alt, åpna eit par NFS-spel, The Sims og PS og Pinnacle og andre heftige greier, brukte den opp alle 2GB til slutt. Dette var på ei 1559 maskin.

     

    Maskinene mine gjekk også fortare etter minneoppgraderinga. Den første maskina eg kjøpte var på Netshop, og då reklamerte Netshop for å kjøpe med ram i tillegg. Noko eg gjorde.

     

    At netshop dreiv gjøn eller sjølve ikkje var klar over det, eller at oppgåvebehandlinga ikkje er ei sikker kilde på bruk av ram veit eg ikkje. Eg kjøpte ein del rambrikker på ebay, då dei blei "oppbrukt" (som førde til at blåskjermar kom i søkk og kav) etter eit års tid. Utanom dette og eit lite støvproblem har eg vore strålande nøgd med dei alle.

     

    Eg hadde alltid 2GB i alle maskinene.

     

    Eg kan ta skjermdump neste gong eg er heime - sannsynlegvis til jul.

  4. Alt det der er jo fremdeles under definisjon av nettverkskabel.

    Krysset eller ikke krysset har da vel bare med om man skal kople til en lik enhet eller ikke?

    Og man kan umulig trenge en krysset kabel fra veggkontakten til modemet.

    Cat5,5e,6,7 har jo vel bare med hastigheten å gjøre?

     

    Men at det er noe annet enn en nettverkskabel kan jo hende.

  5. Vi har NGT som nettleverandør, og hadde mye problem under overgang fra ADSL til VDSL. Men under de mange telefonsamtalene, som forresten kostet latterlig mye, var de Alltid raske til å poengtere, og spurte meg bestemt om "jeg har skiftet den hvite kabelen, den som er koblet til boksen i veggen."

    Jeg har aldri rørt den her hjemme, men forstår ikke hva som skal være så viktig med denne? Er ikke en nettverks-kabel bare en nettverks-kabel, og ikke noe mer? Eller har jeg gått glipp av noe svært relevant i min IT-faglige opplæring?

  6. Hei!

     

    Jeg trenger litt kabel-hjelp til min Xbox360!

     

    Det jeg har, er en litt eldre Xbox PRO med denne komponentkabelen med mulighet for å velge mellom HDTV og TV, og en Ferrari F20 skjerm med forskjellige innganger, deriblant DVI-inngang.

     

    Det jeg har brukt til nå, er den vanlige gule RCA-inngangen som min F20 har, og da brukt TV-knappen på komponentkabelen, men lurer på om jeg klarer å få til noe bedre kvalitet.

     

    Jeg har googlet en god del, men klarer ikke finne noen overfører fra de xbox360-komponent-inngangene til noe annet, men det er kanskje noen her som vet bedre enn meg?

     

    Om sistnevnte stemmer, må jeg kjøpe en helt ny kabel fra Xbox360 til HDMI+lyd (pluss HDMI til DVI regner jeg med), men syntes ikke dette var lett heller. Jeg fant noe som heter XCM White 360 HDMI 1080p cable men jeg er usikker på om dette kommer til å fungere da min skjerm ikke støtter noe større oppløsning 1680x1050, og i tillegg, så har min F20 bare DVI-D inngang, såvidt jeg vet, og dette vil vel også bli et problem?

     

    Nå har også min skjerm både S-video og VGA inngang. Er en av desse et Bedre alternativ enn den gule RCA-inngangen, i tilfelle det ikke er mulig å utnytte DVI-porten?

     

    Jeg er ikke helt stø på området, så beklager om jeg er på villspor.. men håper noen kan hjelpe meg med å finne en god løsning.

     

     

    /Dragon5k

  7. Har hatt 2x 1GB ram no ei stund frå Apacer, men etter ein flytur klarte ei av minnebrikkene å bli defekte, så har kjøpt éin ny GB frå Ebay, i håp om å kome tilbake på 2gb-nivået som i alle fall er heilt nødvendig for maks ytelse etter mi meining :)

     

    Eg tok også å skrudde opp ein falleferdig 1559-Tundra og putta prosessoren Pentium M på 2,13Ghz inn i staden for 1,7Ghz-en som var der før. Merket bra forskjell då også, så no er Tundra1557-en som eit udyr :woot:

     

    1559-en min med litt dårligare prosessor fekk småsøskena mine styre med, såfremt med litt teip og denslags for å halde skjermen på plass, men å køyre NFSU2, Trackmania og ellers andre online-spel som dei er hekta på, går smørefritt :)

  8. Jeg går på Aopen sin hjemmeside som det er linket på side 1 her denne tråden, laster ned både WLAN og LAN driveren. Lan driveren har ingen setup, så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med den. WLAN driveren er det setup på men den stopper opp å installere etter den er halvveis, og slik står den. Ergo får ikke lagt inn fra Aopen siden.

     

    Er det noen andre som veit om motherboardet til tundraen? Og driverne til det og LAN driver som funker?

    Muligens litt seint svar, men dog eit forsøk på å skape liv i tråden att :)

    @gutt_81 så må du gå via kontrollpanel, administrative verktøy, datamaskinbehandling, enhetsbehandling, velge den rette hw-delen der og innstallere drivaren manuelt, ved å leite i mappen du lasta ned frå Aopen som i ditt tilfelle heiter LAN.

     

     

    Jo, maskina er intet annet enn kjempemessig å skrive med, men eg skimtar litt slitte tastar (at dei "matte prikkane" er slitt vekk), spesiellt på 1559-en, men litt på spacen på 1557-en også :)

  9. Lev dei framleis? :) Min gjer i vertfall i beste velgåande (sett vekk i frå litt ripe), og eg skal ta ein 2.13Ghz Pentium-M prosessor frå 1559-maskina mi som byrjar å ta kvelden, til 1557-en min som eg no har byrja å tatt i bruk igjen, samt kjøpe meir ram. Skal sjå kvar ein får kjøpt 2stk 1GB SODIMM DDR '1' ram.. :)

     

    Har nokon ein nedstøva harddisk til 1557 som dei ynskjer å selje/gi vekk?

     

    Hadde vore storarta om nokon framleis hadde godmaskina i bruk!

  10. Er det heilt umogleg å få karakteren forandra?

     

    Nei - har ikkje prata med eksaminator endå. Ville få litt informasjon angåande dette her på forumet før eg gjorde det.

     

    Faglærar har vore tilgjengeleg. Tingen var at eg kunne alt, og då meinar eg ALT frå kapittelet temaet omhandla. Men fordi foredraget mitt ikkje vart eit godt svar på problemstillinga, "Kunne eg ikkje få meir enn 2."

  11. Problemstillinga mi var "Kva verknadar fekk Det Store Hamskiftet" for utviklinga i Noreg?"

    Eg tok utgangaspunkt i http://www.ellisiv.no/index.php?artikkelid=6&back=1 undertema "Det Store Hamskiftet." Som du kan sjå blir dette avsnittet litt feil, då det fortel mest om industrialiseringa i Noreg ved Hamskifte, ikkje berre sjølve hamskiftet. Utifrå dette og noko eg fekk utdelt, laga eg eit foredrag om industrialiseringa i Noreg (ikkje om Det store hamskiftet (utviklinga av bondesamfunnet), som eg trudde). Der igjen hadde eg sjølvsagt mykje om Det store Hamskiftet inn i foredraget, men like så mykje om andre ting, slik som sosiale, økonomiske og politiske forhold osv.

     

    Det foredraget mitt eigentleg burde handle om, var Berre utviklinga av bondesamfunnet, og berre det, ikkje mykje anna. Dette blei då "feilen."

     

    Det må nemnast at alt eg sa var rett, sjølv om som sagt ikkje alt hadde med problemstillinga mi å gjere.

  12. I dag var eg opp i Historie munnleg, og hadde førebudd meg godt to dagar. Eg kjem opp, helser på sensor og eksaminator, og startar foredraget. Eg leggjer merke til at sensor ikkje skriv ned nokon kommentarar i det heile tatt, og eg tenkjer "flott - ho har forhåpentligvis ingenting å rette på." Når eg er ferdig med foredraget, blir eg stillt spørsmål av eksaminator, og 1 spørsmål av sensor. Eg svarte på det aller meste, sleit litt med noko, men ved alle faktakunnskapar hadde eg stålkontroll. Eg regnar med det fint burde halde til minst 5, om ikkje 6.

    Ein time etterpå får eg høyre med sensor at eg heile tida var littegrann utanfor problemstillinga mi, under foredraget, og sjølv om eg hadde med mykje fornuftig som hadde med problemstillinga mi å gjere, var mesteparten av foredraget mitt på sida av ho..

    Karakteren eg fekk var 2.

     

    Er ikkje oppgåva til eksaminator under ein munnleg eksamen å nettopp veilede meg på noenlunde rette vegar om eg faktisk har gått meg litt på villspor? Tilfelle her var at det på både eksaminator og sensor såg ut som at eg klarte meg bra - dei smilte og følgde med alt eg sa, og eg var nøgd med framføringa ++. Når eg då skal få vite karakteren blir eg sjølvsagt overraska.

     

    Spørsmålet mitt blir då no:

    På grunn av at eg bomma litt på foredraget mitt i forhold til problemstillinga eg hadde, samtidig som det på dei to såg ut som at alt var rett, er det likevel korrekt å gi meg karakteren 2? Har eg eit godt grunnlag for å klage, her?

  13. Jeg hadde Folder Access før, men fikk stadig error og explorer.exe feil. Avinstallerte og gikk over til Instant Lock. Instant Lock er dog bare Shareware, og Lite-versjonen varte bare 30-dager.

    Gikk deretter over til MaxCrypt Standard, som jeg synes er endå bedre og mer profft. Dette er gratis og glimrende og anbefales på det sterkeste. Den har også mange flere muligheter enn bare å låse/gjemme mapper. Egentlig krypterer den mapper, men det kan brukes til det samme.

    Link: http://www.kinocode.com/maxcrypt.htm

     

    Dette er standard og gratis versjon. Se på siden for forskjeller på Standard og Professional.

     

    På siden finner dere info om andre programmer, blant annet Max Conceal, som har sin egentlige funksjon å hjemme programmer, men for å få dette må du kjøpe hele programpakken som koster.

    MaxCrypt er gratis og kan brukest til det meste av låsing, beskytting og hjemming av mapper m.m.

     

    Anbefaler trådstarter å adde det i listen :cool:

  14. Har brukt Real-time beskyttelsen til Spyware Doctor en stund nå, og den har allerede funnet flere threats, som den vil ha vekk, noe den ikke gjør før man registrer...

     

    Prøvde uansett å ta en full scann med Windows Defender som fant 3 spyware. Deretter tok jeg en scann med AVG Anti-Syware, og fant (32 objekt, hvorav) 4 spyware såvidt jeg forstod det, Ad-Aware SE som fant 2 og til slutt med spyware terminator, som fant 2. Så det kan hende at Windows Defender har blitt bedre. Tror uansett at real-time er lite vits i, som Brian_N sa, viss man scanner bra ofte.

     

    Zone-Alarm har jeg alltid brukt, bruker den nå, og kommer nok alltid til å bruke den. :) Regner forreste med den beskytter litt mot farlige spyware, den også.

×
×
  • Opprett ny...