Jump to content

Vegard_G

Medlemmer
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det som har vært en greie så langt, er at kost av bussjåfører og drivstoff veier mot skinnegåendes elektrisitet og en enkel fører, med litt skala virker det fort logisk å bruke et slags tog. Jeg vil tro det er direkte banalt å lansere førerløse elektriske busser på gummihjul i et lukket område, som et tunnellnettverk. Bare tenk på mulighetene for å ha ulike linjer med ekspress/lokal hvor de enkelt kan kjøre forbi ved stans på stasjon. Ved arbeid på linjen kan nok omkjøring lages. Mye kan gjøres for å jobbe mot kvalitetene vi liker med skinnegående, som stillhet, regularitet, hurtighet, lite bevegelse og romslighet. Jeg mener at gummihjul, elmotorer, intelligent autopilot, kjørelinjer og enkel backup hybridløsning for bruk utenfor banen kan være en perfekt løsning for mindre byer, hvor befolkningsgrunnlaget ikke kan rettferdiggjøre de sinnsyke prosjektene som blir lansert her. Man kan få raskere transport i rushtiden, bedre regularitet om natten, en fleksibel flåte med kjøretøy og spare en massiv mengde areal på at vedlikehold og oppbevaring ikke trengs å gjøres på skinner og svingradius er en helt annen.
 2. Jeg venter også på dette, ikke hørt noenting! Veldig irriterende å bare ha det liggende.
 3. Vet dette har vært diskutert mange ganger, men det virker som konsensus er at det skal funke å plugge SFP rett i ruter eller mediakonverter framfor å bruke en brokoblet hjemmesentral. Akkurat nå har jeg en Asus router, og har prøvd å bruke en Planet mediaconverter. Får beskjed av routeren at jeg ikke får IP hvis jeg kobler fiber -> converter -> ny router Det funker fint hvis jeg kobler fiber -> media converter -> hjemmesentral -> ny router. feilmeldingen jeg får er at routeren ikke får IP av DHCP. Har prøvd meg på Mac spoofing, det gav ingen endring. Vanskelig å få verifisert at Mac adressen faktisk er endret på routeren da. Kjører ‘arp -a’ på PCen min, og da har den ikke endret seg etter jeg konfigurerte router til dette. Kanskje den kun gir dette på wan porten?
 4. Interessant, men som noen sier har Ingeniøren et tilsvar til dette. VAWT har fordeler ovenfor HAWT, som at den kan ha en mer kompakt dimensjon, gir mindre visuell støy og kan ha de tunge komponentene på bakken. Men om man visualiserer en propell, har den alltid pitch mot vinden, mens i en VAWT vil kun én av vingene ha løftkraft mot vinden til en gitt tid. En simpel pitch regulator vil maksimere denne tiden og minimere tiden den forårsaker drag, men det går likevel utover effektiviteten. De er jo nødvendigvis mye lavere enn en HAWT og vil ikke komme opp i luftstrømmene med riktig høy lufthastighet, men vil være enklere å få stabilisert på havoverflaten. Et godt applikasjonsområde for en slik turbin kan heller være som tidevannsturbin i stred med skipstrafikk over. Har sett det har vært benyttet med suksess på høyblokker, hvor man da allerede har en høy mast i seg selv.
 5. Vel, det er mange fordeler med å ikke ha et fartøy. Man slipper undersjøiske kabler, marine standarder og bemanning, kan drive i enda større skala og har mer kontroll på produksjonen. Det blir spennende å se hvilke positive effekter som kan oppnås med disse anleggene på sikt, hvor driftssikre de er, om de kan oppnå en høyere kilopris og hva kost pr. kg egentlig blir.
 6. Litt treigt svar, men jeg kjøpte på Aliexpress, Moshu. Topp kvalitet.
 7. Det er konsistent med det andre har sagt. Det er utrolig mange elendige kabler ute og går. De fleste sier at det hjelper å ha en kabel på én eller to meter, tre meter er som regel for langt. Jeg kjører HDMI 2.1 med 120hz 4K HDR mellom 3080-kort og Samsung Q90 på 8m 👍
 8. Er det noen som vet noe om man får med spill hos Elkjøp? Jeg fikk ingenting med mitt 3080..
 9. Er ikke du litt sent ute med dette covid 19 prosjektet ditt? Du burde kanskje kjøpt noen Pfizer aksjer heller 🧐
 10. Nå har jeg fått 118% power BIOSen på kortet mitt. Prøvde meg på 2025, da ble det kræsj. Etter seks minutter ser det ut som 2010 er OK! Da peaker kortet på 82 grader, med standard vifteoppsett.
 11. Jeg har greid å låse opp volten i Afterburner og lagd en helt lik kurve som deg, samt satt minne på +800, den kræsjet med én gang den var på 2040 iallefall. Ser at jeg ikke kan ta power lmit på 118, den stopper på 105. Kjører på standard BIOSen, har ikke endret noe på den. Etter det ville den liksom ikke over 1950-1980 selv om jeg satt maks på 2010. Kanskje det må restartes, som du nevnte.
 12. @starflame si ifra om du har noen nyheter ang. klokk da jeg prøver å ha et balansert oppsett hvor jeg har så lite varme og støy som mulig, uten å gi slipp av noe særlig speed. Ser du fikk veldig gode benchmark scores, men det var vel i litt optimalt oppsett med kaldt rom og alle vifter på bånn gass?
 13. Ja, hørte det, men er det noen bra økning i ytelse å gå opp til det?
 14. Gled deg Starflame, det er veldig stilig og velbygd. Sikkert dobbelt så tungt som 3070. Prøver å overklokke det litt, ikke de enorme resultatene foreløpig.
 15. Time Spy (V1.2) EVGA 3080 FTW3 Ultra, stock Graphics score 17 768 Palit 3070 GamePro, stock Graphics Score 13 483
×
×
 • Create New...