Gå til innhold

Ratatosk

Medlemmer
  • Innlegg

    699
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ratatosk

  1. Jeg har ikke spillt så mange av tilleggspakkene til The Sims, men hadde det ganske moro en stund med originalen.

    Nå er jeg ganske lei og kommer vel ikke til å drive no mer med det før The Sims 2 kommer.

    Jeg vet egentlig ikke om The Sims kan kalles et spill engang. Det er vel mer som å leke med Lego, eller dokker - alt ettersom hva man gjør det til. Ikke at det er noe galt i det. Det falt bare ikke helt i smak hos meg (forresten DIGGER jeg å leke med Lego), men jeg vurderer seriøst å skaffe meg Animal Crossing til GC.

  2. Det er en stund siden jeg har vært på dette forumet og jeg hadde nesten glemt hvor mange Microsoft fanboys som henger her. Sinnsykt...

     

    Bare for å klare opp i et par usannheter først:

     

    *BC er ikke et rollespill

    *Man kan ikke emulere noen av de nyere konsollene på PC. Ikke PS2, ikke Xbox, ikke GameCube, ikke GBA og ikke DreamCast.

    *Å si at PS2 kun kan konkurrere med Xbox på rpg er rett og slett lite gjennomtenkt (for å si det pent). Det er vel mere slik at Xbox ruler på sports spill, er sidestilt på et par andre sjangere i forhold til PS2 og ellers er det ikke så mye mer å skryte av. Uansett... Å sammenligne konsoller er teit - kjøp alle sammen istedenfor og slutt å syte. Det er faktisk ikke SÅ dyrt! Du får jo alle konsollene til sammen for under prisen av en brukbar PC.

     

    Hvis du liker japanske rollespill så er definitivt PS2 konsollen å satse på. Jeg orker ikke å begynne å ramse opp alle rpg som finnes på PS2, det vil ta for lang tid.

    Det eneste som begynner å rivalisere PS2 på denne fronten er faktisk GameBoy Advance. GBA har en pen liten haug av fete japanske rollespill i tillegg til f.eks. remake av gamle Eye of the Beholder til Amiga. Hvis du absolutt ikke vil ha PS2 eller GBA hadde jeg gått for PC. Det er ikke akkurat Jap-RPG-Mekka på PC, men du kan skaffe deg sinnsykt mange andre bra rollespill, som f.eks. Baldur's Gate, Planescape: Torment eller Morrowind.

     

     

    ...forresten burde vel denne posten helt klart ligge i 'konsoll' og ikke under 'Generell diskusjon".

  3. lovlig? trokke det du

     

    Tatt rett fra The Underdogs FAQ:

     

    But isn't abandonware illegal?

     

    Unfortunately, yes. Despite the fact that publishers no longer derive revenues from these games since they have stopped selling them (and any revenues from retailers that still sell them were gained a long time ago, at the time of sales), it is illegal to distribute them so long as copyright holders have not released them into the public domain, and 95 years after the games' release have not elapsed. For more in-depth information on this issue, We recommend the following articles and websites

    Nei, kanskje ikke lovlig til siste bokstav i copyright-loven (eller Mikke-Mus loven som den ofte kalles - det var nemlig Disney som fikk den utvida til et absurd antall år). Men, abandonware er ikke warez, man skader ikke utviklere eller distributører ved å laste ned spillene fordi de ikke mottar inntekter lengre fra så gamle spill. Abandonware stiller på lik linje som software for emulatorer som MAME osv. Særlig når softwaren ikke støttes lengre av eksisterende OS blir det hele litt absurd å kalle "ulovlig". Men du har helt rett (flisespikker!) - det er ulovlig. Det er bare at man skader ingen ved å gjøre det og man vil heller ikke bli straffeforfulgt.

     

    Moderator - hvis du føler at linken i posten min ovenfor truer deres integritet, foreslår jeg at dere fjerner den. Ettersom dette er et ekstremt grensetilfelle velger jeg å la dette være opp til deg.

  4. Shadowrun til SNES er også dritbra.

     

    Litt alver og orker og sånn da, men i framtida, med cyber-implants og virtual-reality hacking, etc.

     

    Andre fete (men gamle) cyber-rpg's:

    Circuit's Edge (basert på George Alec Effinger's "When Gravity Fails" laget av legendariske Infocom)

    Neuromancer (basert på William Gibson's bok med samme navn)

    System Shock 2

    Wasteland (du trenger C64 emulator for å spille denne - klassiker. Interplay baserte Fallout på dette spillet. Så hvis du er ihuga Fallout-fan så er dette et must)

     

    De fleste av disse spillene kan man laste ned gratis og ikke minst lovlig fra f.eks. http://www.the-underdogs.org

  5. Synes det blir litt urettferdig å gi konsollene skylda for dårlig porting. Konsoller har eksistert like lenge som PC'er (iallefall når det gjelder spill med grafikk), så en del av uttalelsene her blir rett og slett ganske "rasistiske" spør du meg.

     

    Skylden her ligger jo helt klart på de grådige spillhusa som kun tenker penger! Dessuten går dårlig porting begge veier. Bare se på Morrowind for eksempel. Interfacet på Xbox er jo lousy hastverksarbeid som kunne vært mye bedre gjennomført hvis de hadde tatt seg tid til å tenke seg to ganger.

     

    Jeg er enig i at det er trist at PC versjoner må lide pga. at spillhus prioriterer konsollversjoner, men at dette er noen andre enn spillhusenes egen feil er BS. Konsoller har like mye livets rett som PC'er. Dessuten suger sikkert PC versjoner av spill i forhold til hvor fete de kunne vært på en moderne Amiga. So, why f*****g bother...

×
×
  • Opprett ny...