Gå til innhold

ironfist

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ironfist

  1. 1. Det er ripoff - alt er kopi/reverse-engineering - kineserne har knapt funnet opp noe siden fyrverkeriet for 2000 år siden.

    2. Det er et lite firma kommersielt - de har ikke solgt en CPU. Det hjelper ikke om det er 100000 stats-subsidierte arbeidere der.

    3. Hvis målsettingen for prosjektet har kommunistiske undertoner (USA er ond! haha!) har ikke jeg mye tiltro til dette.

     

    Nei, de burde heller kjøpe raskere, billige AMD CPU'er og bruke pengene som evt blir til overs på miljøteknologi.

     

    1. Kinesere har vel også funnet opp kompass, papir og trykkeri i tillegg til kruttet (de fire største oppfinnelsene i Kina altså...). Ripoff eller kopi er helt essensielt for utviklingsland siden man ikke må "finne opp hjulet" på nytt og ligger etter i teknologi. Jeg vet ikke hva du sysler med til daglig men dersom du leser kontemporære forskningsartikler så ikke bli overrasket å lese mange medforfattere med kinesiske navn. Kinesere er altså godt med utvikling av nye og gamle teknologier.

     

    2. Det er ganske vanlig at staten kommer på banen med investeringsmidler på store og dyre prosjekter som CPU-forskning, også her i Norge når det gjelder petrolumsforskning. Hvis jeg ikke har misforstått så er det snakk om prototype-forskning av CPU her.

     

    3. hmm... orker ikke å kommentere her, blir for fjortiss egentlig...

  2. Jeg leser at hyklerer ute, og hyklingen er allerede i gang

    Det er så synd at enkelte sopphoder politisere hele greien, selv om "folk flest" er imot dette.

    Sikter du til meg?. I såfall så synst jeg det er ufint og usakelig av deg å kalle meg hykler og sopphode, og du burde holde deg for god til slikt.

     

    Hva som er så synd med å lage et politisk mediesirkus av den største politiske, kulturelle og sportslige begivenheten i Kina på lenge?. Det er mulig at jeg har en idealistisk tankegang, men det er jo akkurat rundt slike store begivenheter at folk blir sett og hørt. Hvis du virkelig mener at man burde holde tyst om alle overgrepene som skjer i Kina under OL så stiller jeg meg uforstående til det.

     

    Hm,, idealistisk tankegang eller hjernevasket tankegang vet ikke jeg? Jeg lurer på om du får dine faktakunnskaper om Kina via. de liksom seriøse norske tabloid og underholdnings avisene som Aftenposten, Dagbladet eller VG, som veldig ofte klipper og limer fra andre nyhetsbyråer uten ordentlig gjennomgang av pålitelige kilder? Men men, kilder er kanskje ikke så viktig så lenge nyheter kommer fra vestlige nyhetsbyråer, for de er jo kjent som forkjempere for total journalistisk objektivitet.

     

    Jeg får det inntrykket fra siste måneders nyheter angående BeiJing-OL at så lenge vesten begår brudd på såkalte menneskerettigheter så er det liksom greit, men når kinesere gjør lignende så er det opp og fram med pekefingre med en gang, og ofte uten å få med alle sider av saken. Bare innrøm det, du og mange andre digger rett og slett å rakke ned på Kina basert på fordommer og lettvinte poenger, det må være flott for deg å føle deg moralskt overlegent overfor andre, ikke sant?

     

    Challenging China-bashing les på http://www.spiked-online.com/ for alternative perspektiver på BeiJing-OL.

    eller http://www.guardian.co.uk/world/china for CiF-delen.

  3. Wikipedia har visst gode linker angående begrepet MTBF, og i følge denne artikkelen http://www.vicr.com/documents/quality/Rel_MTBF.pdf så er sannsynlighetsfordelingen for MTBF gitt ved en eksponentiell funksjon:

     

    R(t)=exp(-t/MTBF), der t er tid.

     

    Sannsynligheten for at en komponent skulle ha en kalkulert levetid lik t=MTBF er dermed 36.8%!

     

    Bare for å oppklare litt angående sannsynlighetsregning: noen her har påstått at man forventer en(én - kun 1) sekser om man kaster en terning 6 ganger (forutsatt lik sannsynlighetsfordeling for hvert utfall), det er selvsagt feil. Sannsynlighet P for én sekser av 6 kast er:

     

    P(en sekser av 6 kast) = p*(1-p)^5*6 = 0.4019, der p = 1/6.

     

    Sannsynlighet for minst én sekser av 6 kast er derimot:

     

    P(minst en sekser av 6 kast) = 1 - (1-p)^6 = 0.6651.

     

    Så i teori kan man faktisk kaste en terning 100 ganger og uten å få en eneste sekser...

  4. Might and Magic-serien er obligatorisk for alle rollespill-fanatikere, ingen tvil om det. Riktignok har jeg bare spilt 7-ern og 8-ern selv, men så er jeg da også relativt ung. Men husker fortsatt hvordan jeg koste meg med å ri på drage i Might and Magic 8, og hvor artig det var å fighte mot store troll. :-D

     

     

    Da må du også prøve Might and Magic 6, vanvittig bra historie og gameplay, det beste av 6, 7 og 8 synes jeg. Glemmer aldri første gang jeg brukte "fly"(levitation?)-spell, utrolig moro å fly over brettet sammenlignet med å gå/løpe for å si det sånn :)

  5. Skjønner ikke hvorfor folk drar inn kommunisme i denne saken? Er vell mer kapitalistisk vist du absolutt skal dra det til en politisk ideologi, ettersom alt handler om å tjene mer penger for platebransjen;)

     

    Jeg skjønte at dette kom til å komme i et land før eller siden, er litt overrasket over at det skjer i frankrike da, ettersom jeg egentlig ikke kan huske å ha hørt om noen store "politiraid" og saksøksmål derifra.

     

    Jeg tviler på at noe slikt blir å skje i norge, ettersom datatilsynet vil nekte for en slik overvåking. Men man vet jo aldri hva fremtida vil bringe.

     

    Det jeg tror vi kommer til å se som en direkte utvikling av slike tiltak er at nye p2p metoder med bedre kryptering vil komme, noe som vil gjøre det vesentlig vanskeligere for myndighetene å følge med på hva som skjer i stor skala.

     

    Håkon.

     

    Er det så rart at mange ikke har peiling på hva kommunisme egentlig går ut på når de ble konstant fortalt og minnet på av USA at kommunisme er rotten til alt vondt og ondt her i verden? Kommunisme er en ideologi som dessverre ikke tilpasser menneskets egosentriske natur.

     

    Til topic, dette er en skremmende utvikling det vi observerer i Frankrike, at staten aktivt går inn og overvåker internett-trafikk. Men jeg regner med at noen smarte hoder vil finne en løsning for å omgå problemet på.

  6. Hei,

     

    Har også kjøpt samme harddisk, må si at det er et krøll med eSATA. Bruker du esata via hovedkortet?

     

    Jeg kjører XP og har P5W DH Deluxe hovedkortet og bruker JMicron kontroller til å koble til ekstern WD harddisk. I BIOS satte jeg controller mode til AHCI. Installer uansett nyeste drivere til kontrolleren og slår av pcen helt. Starter opp pcen og da vil også WD harddisken starte opp samtidig. Jeg fant heller ikke disken i "My Computer" før disken var formatert. Dog fant jeg disken i "Device Manager" som "WD My Book SCSI Disk Device". Da er det bare å formatere disken i "Disk Management", jeg fikke underlig nok også spørsmålet om å konvertere disken til en dynamisk disk for software-RAID.

     

    Det som irriterer meg nå er at skrivehastigheten til disken er kun på 6-7 MB/s, mens disken begynner å "hakke" når "Enable write caching on the disk" er valgt, dvs skrivehastigheten går opp og ned mens pcen blir treg. Lesehastigheten fra disken er derimot glimerende, opptil ~ 70MB/s.

     

    Hvis det er noen der ute som har svaret på hvordan man kan øke lesehastigheten er jeg kjempe takknemlig :)

  7. Et godt tips til Netshop og andre webbutikker er at de kan skrive inn på autoreply at de har f.ek.s mange syke medarbeidere på supportavdelingen for øyeblikket slik at behandlingstiden vil øke, det er faktisk ikke verre enn det for å møte forståelse fra kunder! Man blir ofte irritert på å ikke få et svar etter to dager uten å vite grunnen til treg respons.

  8. Sosial intelligens er mest relatert til ens personlighet og kan ikke direkte måles som f.eks. kunnskapsnivå i form av karakterer. Men om man bruker karakterer som et mål for å måle jobbsøkende kandidater er det viktig at man har god kjennskap til utdanningsinstitusjoner. Ved å ta en høyere grad viser man at man har evne til å jobbe analytisk og systematisk, det er viktige egenskaper for å løse nye problemstillinger. Det man lærer på f.ek.s siv.ing. utdanningen er derfor ikke først og fremst faktakunnskaper, fordi selv på PhD-nivået kan man egentlig veldig lite, relativt sett, men man lærer å sette seg inn i nye arbeidsoppgaver relativt kjapt selv uten mye forkunnskaper.

  9. Noen som har oppdatert informasjon om DELL 2407WFP som selges for tiden? Dell har igjen satt ned prisen på denne skjermen til ~kr. 6500,-, noe som gjør den veldig attraktiv. Har skjermen de samme problemer som før, slik som banding, "grønnskjær" ved scrolling, input lag og skjeiv fot? Vet at skjermen ikke er perfekt, men er det slik at man kan leve med disse små problemene om man får en skjerm med rev03?

  10. Hei,

     

    Vet ikke hvor jeg skal poste denne posten, så moderatorer kan bare flytte denne posten dit den passer best. Spørsmålet mitt er hvor kan jeg få kjøpt fine blanke moderne databord uten dill og dall? Har sjekket på IKEA og andre møbelkjeder, men finner kun kjedelige og gammeldagse databord-løsninger. Har lyst på en DELL 24" LCD og trenger et databord som matcher :)

     

    Tips mottas med takk!

  11. Var akkurat på Expert på Gjøvik og de skulle ha 3990kr for samsung skjermen. De hadde den heller ikke i svart, kun grå ramme.

    Fikk heller ikke lov å prøve den på en pc, dårlig kundeservice det.

    7386801[/snapback]

     

     

    Så du mener det at butikken skal åpne esken og koble til skjermen og deretter vil ikke du ha den så må den pakkes ned igjen. Denne skjermen blir så kjøpt av en annen person noen dager etterpå og DA kaller vi den for en brukt skjerm.

     

    Det samme gjelder for kjøp over nettet. Bruk angreretten, send tilbake og noen dager etterpå sendes denne varen til en annen kunde.

     

    Fy fa** for et opplegg.

    7391458[/snapback]

     

    Kan ikke se at det skulle være et problem å prøve skjermen før man kjøper siden lcd-skjermer varierer en del i kvalitet fra skjermen til skjermen (e.g. pikselfeil og baklys-lekkasje). Om butikken vil selges skjermen som brukt er butikken sin policy. Analogt som å kjøpe klær, tror ikke klesbutikker selger klær som brukt om de har vært prøvd av andre kunder før...

  12. Jeg ønsker ikke en debatt om kommunisme er bra eller ikke, for hver gang den nevnes, er det noen som føler de er tråkket på tærne og bare måååå gi lange avhandlinger, enten de er for eller mot.

     

    Men poenget mitt var at Kina har streng statlig kontroll, men økonomien deres er i praksis kapitalistisk. Og da mener jeg en usunn kapitalisme, ikke den blandingsøkonomien med et visst innslag av sosialt ansvar fra staten som vi har her i vesten.

     

    Du som sier at Kina beveger seg sakte i riktig retning. Jeg er fullstendig uenig. Det er så mange grove menneskerettighetsbrudd, i tillegg til myndighetenes investeringer i Sudan osv som er så forkastelige at man kan bli dårlig av mindre. Kina beveger seg i helt feil retning. Jeg er ikke optimist.

    7309865[/snapback]

     

    Hørt om utvikling? Kina er et utviklingsland enten du liker det eller ikke. Leser du historien så har ikke Vesten havnet hit uten å ha gått gjennom den nødvendige utviklingen som involverte en del ufine elementer (les industrialisering, WW1, WW2). At du foretrekker demokrati for enhver pris er basert på hvordan du har det i det lille trygge Norge. Å kontrollere et land med ~1.3 milliarder mennesker er helt noe annet enn 4.5 millioner.

     

    Jeg synes Kina har gjort veldig bra i de siste 30 årene hvor mange hundre millioner kinesere har fått mye bedre i det daglige livet, særlig øknomisk. Jeg mener det blir bare totalt idiotisk å snakke om menneskerettigheter hvor ytringsfriheten er kun den viktigste, det fins mange ulike typer menneskerettigheter, f.eks. et sted å bo, en jobb, og nok mat for fattige. Med tanke på hvor tilbakestående Kina var etter 200 år med europeisk imperalisme så er landet på god vei til å få et godt fotfeste på det gloabale scenet igjen. Dessuten er kommuismen ikke en kinesisk oppfinnelse, men europeisk, som jeg ser det nå per i dag så er Kina bort fra kommunisme og tilbake til et Konfusiansk-autoritært basert styre med hovedtyngde på harmoni og orden i samfunnet. Hvor bra det vil fungere vil kun tiden vise.

     

    Aprops angående hva Kina gjør i Afrika, du bør kanskje også nevne hva Vesten har gjort i Afrika i de siste par hundreårene, bare for referanse, kanskje for å ikke bli sett som dobbeltmoralsk bør du ta med det.

  13. For oss forbrukere gir prosesskrympingen seg utslag i prosessorer som utvikler mindre varme - siden de ikke trenger like høy spenning for å fungere.

     

    Jeg har alltid trodd at prosesskrympning i seg selv gir mindre varme, siden det blir kortere avstand mellom komponentene i prosessoren. Der med kan strømmen gå kortere avstander, noe som gir mindre friksjon og dermed mindre varme.

    Dette er vel også grunnen til at prosessorene må krympes hvis en skal kunne øke klokkefrekvensen.

     

    Eller er jeg helt på viddene?

    7288361[/snapback]

     

    Jeg tror du har misforstått litt her, man snakker generelt ikke om friksjon når det gjelder elektrisk strøm, selv om friksjon er på en måte analogt elektrisk motstand, men du har rett i at elektrisk motstand minker med kortere veilengde og dermed mindre varme. Jeg tror det som skjer når man bruker bedre litografi-teknikker for å redusere komponentstørrelse er for å putte enda flere transistorer/kondensatorer på samme chip-størrelse som før, dermed vil varmen økes tilsvarende siden antallet transistorer øker, med mindre man forandrer på chip-designet for å redusere varmeutvikling.

  14. Har fått 225BW i huset igår, og førsteinntrykket er kjempe bra, denne skjermen er jo enormt stor :) Farger/kontrasten blir veldig bra etter fargekalibrering via. Natural color. Det virker som mange av oss har fått monitorer med en del baklys-lekkasje på toppen og bunnen av skjermen, men jeg synes lekkasjen reduserte merkebart i dag sammenlignet med i går, vet ikke om det er bare innbilning (kanskje p.g.a. intensitet på bakgrunnslyset, mørkt kontra lyst rom, skal prøve igjen senere i kveld), har dere opplevd noe lignende?

     

    Ellers må jeg si at gaming aldri har vært så gøy som nå (har kun prøvd litt hl2 og NWN), på en 22" WSLCD forsterkes selve spillopplevelsen betraktelig!

     

    Noen som vet om de nye 225BW som kommer ut nå på butikkene har fikset baklys-problemet? Kanskje bør Samsung.no kontaktes for å få en oppklaring.

  15. Noe av det kuleste du kan gjøre er nemlig "Go solo" dersom du har rundet spillet et par ganger. Installer Throne of Bhaal først (da får du med kule ekstra features) og begynn med å spille "Assassin" fra BGII. Med Assassin + Invisibility potion + backstabbing + speed of boot, ja da har du det kjempeartig med fiendene dine når de dør og ikke aner hva som drepte dem, hehe. One hit = one dead body :) I starten er det nok en del utfordringer å spille solo, men det blir bare bedre og bedre ettersom karakteren din blir sterkere. Have fun!

  16. Mulig det finnes ein del piratar der ute som gjer det fordi prisane er for høge, men kor mange av dei som lastar ned her i verda som tenker sånn? Dei tenker på følgande måte: Film til 99,- eller gratis film? I choose gratis. Eg kjøper aldri DVD-filmar til over 160,- kroner, stort sett kjøper eg dei som ligg under hundrelappen.

    6239795[/snapback]

     

     

    Tror du de fleste i verden _har råd_ til å betale kr. 99,- for en DVD film? Du må åpne øyene dine og se hva som foregår i andre deler av verden hvor de fleste har kun en månedslønn på ~50-2000 kroner (bare for å generalisere), og da utgjør en dvd film faktisk 5-200% av månedsinntekten! Det er ikke uten grunn at piratdvdfilmer til 10kr pr stk er populært i store deler av Asia.

  17. Ikke det beste tilbud jeg har sett for Inspiron 6400. Jeg vil anbefale deg å vente på et av de "Dell-tilbudene" som dukker opp stadig vekk, da er det mulig å få med 2GB minne, 1680x1050 skjerm og X1400 skjermkort til rundt kr 10 400,-. Eventuelt kan du prøve å prute med selgeren og kanskje får du en bedre pris/spesifcs.

  18. Fin guide.

     

    Vil bare tilføye at det er også viktig å vite forskjellene mellom tre ulike klasser i fast-stoff materialer (som danner basisen for elektronikkindustrien): isolatorer (kondensator, dielektrika), halvledere (Si, GaAs, etc.) og metaller. Hvis man bruker en nesten-fri elektron modell til å forklare elektriske egenskaper til disse materialer så er begrepet energibåndgapet veldig viktig. Isolatorer og halvledere har et stort båndgap (størrelsesorden i elektronvolt, eV) som fører til at elektrontilstander er fullstendig besatt ved temperaturen 0 K, og ved et ytre påtrykt elektrisk felt vil ikke disse materialer lede strøm fordi det ikke fins noen ledige tilstander for elektroner å eksitere i p.g.a. energibåndgapet. Det er viktig å huske at det ikke er _alle_ elektroner som deltar i elektrisk ledning, men kun de elektroner som har veldig høye energier kan delta. Metaller har ikke båndgap og dermed leder de strøm godt. Ohms lov er først og fremst gjeldende for metaller, mens for isolatorer og halvledere er motstanden høyest ikke-lineær.

×
×
  • Opprett ny...