Gå til innhold

joac

Medlemmer
  • Innlegg

    400
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joac

  1. HV mauserne`s sluttstykker og kammer ble i tillegg bygd om til 7,62 x 63 mm, noen Maxim ble også konvertert til dette kaliber (Det skortet ikke på Maxim geværer for og si det sånn.) og da begynner vi å snakke power ;) Begge disse kaliber er KRAFTIGERE enn de relativt pinglete .223, 30-06 og .308 som er mainstay nå til dags, bare så det er sagt..

    Hmmm. 7,62x63 er vel akkurat det samme som 30.06

  2. tuusen takk, virkelig!

    18-200 koster rundt 7000kr, mens 55-200 koster 2500kr. hva er ville du/dere ha valgt?

     

    For det første: Kjøp brukt. Gjør du det kan du kjøpe, prøve, ha, og hvis du vil, selge objektivet uten at du taper noe særlig på det. En glimrende måte å prøve ut objektiver hvis du ikke helt hva du vil ha. Objektiv holder seg ganske godt i pris, se lenker nederst i innlegget mitt. Det 18-200 objektivet kan du garantert selge for det samme om du ikke liker det, selv om et år.

     

    For det andre: Hva skal du ta bilder av? Eller hva liker du å ta bilder av?

     

    Hvis du vet svaret og svaret er at du trenger mer tele så gå for en 70-300 VR eller en 55-200. Skal du ta bilder innendørs så gå for en brukt 80-200 f2.8, super kvalitet til en billig penge. 55-200 virker uansett noe kjedelig. Den slår 18-200 på pris og vekt. Pris er ikke viktig hvis du kjøper brukt, men hvis vekt er viktig så kanskje..

     

    Hvis du vet svaret og svaret er alt mulig så gå for en 18-200. Den er dyrere men gir også langt mer fleksibilitet.

     

    Hvis du ikke vet svaret så kjøp 18-200. Ha den i et år og finn ut hva slags bilder du har tatt. Så kjøper du deg objektiv tilpasset dette.

     

     

    Selv har jeg en 18-200 sammen med flere andre objektiver. Jeg er mye på tur og bruker 18-200 desidert mest. Jeg synes det er et glimrende objektiv til sitt bruk.

     

     

    Lenker:

    http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/vis...5&merkeid=8 (Han som selger har sikkert byttet til 18-200)

     

    http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/vis...1&merkeid=8 (Godt kjøp!!)

  3. Kjære Pleidane:

     

    Jeg har lenge vært overbevist om at du bare tullet, men jeg ser nå at din annonse ligger på finn og at det derfor kan virke som om du ikke er et forum-troll men et virkelig menneske.

     

    Ettersom du er litt opptatt av hva Ken Rockwell sier så vil jeg anbefale deg å lese disse to artiklene:

     

    http://www.kenrockwell.com/tech/spectator.htm

    http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm

     

    Du spør etter råd og folk her kommer med råd. De er ikke de rådene du vil ha og så blir du litt sinna. Vel her kommer enda et råd og det er garantert ikke rådet du vil ha, men jeg håper det kan være nyttig likevel:

     

    På annonsen din på finn sier du at du har tatt 100 bilder med kameraet ditt. Jeg regner med at du ikke lyver om dette. Du har tatt 100 bilder med et kamera som er lovprist verden over som et av verdens beste, men du har lyst til å bytte fordi du mener at det ikke er godt nok. Skjønner du at det høres litt teit ut? Sett deg ned, ta deg en whisky, kikk litt på det flotte nordlyset du sikker har nå og tenk etter, så tror jeg du gjør det.

     

    Uansett leder dette meg og flere her inne til å konkludere med at ditt neste kamera ikke vil gjøre deg stort mer fornøyd heller. Du er nemlig ingen flink fotograf, du er mer opptatt av å ha dyre ting. Det er ingenting galt i det. Jeg er ingen flink fotograf jeg heller. Problemet er at verken jeg eller du blir særlig mye bedre av å kjøpe noe nytt eller av å skrive så masse her på forumet. Det eneste vi blir bedre av er å faktisk ta bilder. Det er også hovedsaklig derfor at du ikke får så mange råd om akkurat det du spør om. Fordi de aller fleste som svarer deg vet dette.

     

    Så her kommer rådet; Gå ut, og ta bilder. Ta gjerne 100 nye bilder i kveld. Du har et av verdens beste kamera. Det er lenge til du tar bedre bilder med det kameraet enn du ville klart med et D40, men hvis du klarer det så skal du være kjempefornøyd.

     

    Ha en flott kveld.

  4. ...

     

    Hva ville dere valgt i dette tilfellet, og finnes det alternativer? Kunne det f.eks. vært en idé å kjøpe et billigere zoomobjektiv for bruk utendørs, sammen med to fastobjektiver med lav blenderåpning (en vidvinkel og 50mm)? Problemet med dette er at Sigma 17-70mm muligens er det beste alternativet som billig normalzoom, og det blir endel flere byttinger av objektiv.

     

    Jeg kjenner ikke til Tamronen, men om du liker canon sin 17-55 men synes den er vel dyr så hadde jeg kjøpt den brukt.. Det burde jo være greit mulig å få den til under 6000 kroner ihvertfall nå når alle svinger innom FX ;)

    Forresten så koster objektivet 8107,- på japanphoto (og ikke 8800)..

  5. Ser at veldig mange er opphengt i at stabilisering i huset er veldig bra, men som med det meste annet har også denne saken to sider. Selve gullargumentet for å ha stabilisering i huset er at da kan man kjøpe det èn gang og bruke det på alle objektiver.. Og det er jo helt sant det, men hvor ofte bytter man hus kontra hvor ofte man bytter objektiver? Det er selvsagt ikke noe fasitsvar på dette, men hvis det er slik at man legger penger i objektiver og beholder de gjennom flere kamerabytter så kan det faktisk vise seg at det er like lurt at stabilisatoren følger objektivet..

     

    La oss si at kostnaden for bildestabilisator er X og at den er lik uansett om den ligger i objektiv eller hus. Hvis jeg i løpet av 10 år kjøper 3 nye kamera, mens jeg investerer i 3 objektiver så har jeg jo betalt akkurat like mye for stabilisering(3X) om det ligger i hus eller objektiv? Når man i tillegg ser på at et nybegynnerkamera (som det var snakk om) gjerne byttes ut forholdsvis fort så er det kanskje ikke så viktig å betale for stabilisator i huset?

  6. EG laster ikke ned spill. Er en seriøs Achievement hunter. Har over 85 000 i gamerscore og over 90 ORGINALE Xbox360 spill....

     

    Eg bryr meg selvsagt ikke hva du sier. Men når du sier at eg later som om at eg ikke laster ned blir eg litt forbanna. Med tanke på at eg sikkert har brukt 40 000 på Konsoll og spill siden Xbox360 kom ut.

    ok..

  7. En merkelig ting eg sliter med er at Profilen min logger seg av Xbox Live hver gang eg starter opp spillet. Så logger den seg inn igjen rett etter eg kommer på dashbordet igjen. Merkelig, spørt litt rundt. Noen sier at det kan være fordi det er for tidlig. Men skal jo få være pålogget gjennom Xbox live fordi om.

     

     

    Har gidd beskjed til kompisen min om at han har lastet ned feil spill. Han som lånte profilen min her en liten stund.

     

     

    Når eg spilt det hos en venn så hakket det og merkelige ting skjedde hele tiden. Kan jo være fordi hn brente spillet.

     

    Kanskje du og "kompisen din" bare skal

    Kjøpe spillet eller

     

    i det minste skaffe dere en profil hver her på gamer.no eventuellt

     

    bare slutte å late som du faktisk ikke har lastet ned og brent spillet helt på egen hånd :)

  8. Nå er det jo ikke slik at butikken kan trylle objektivet ditt tilbake fra verkstedet i utlandet på dagen slik du antyder...

    Det har du helt rett i og jeg formulerte meg vel ivrig der. Jeg forventer at jeg kan få objektivet mitt tilbake iløpet av tre-fire dager. Lengre tid enn det tar det neppe å sende en pakke og hvis det gjør det har jeg uansett ikke bedt om at det skal sendes et sted det tar lengre tid å få det igjen fra.

     

    Siden skaden skyldes eget misbruk dekker selvfølgelig ikke butikken frakt og kostnader for undersøkelsen, de er de ikke pliktig til og skulle man gjort det hadde nok mange stoppet å ta imot servicer (eller mao. sluttet å selge kameraer) for å dekke ca 500,- pr service (forundersøkelse + frakt) stjeler faktisk ganske mye av fortjenesten de hadde på produktet de solgte, og i noen tilfeller fører til direkte tap.

     

    De er selvfølgelig ikke pliktig til å ta imot servicer, men jeg forventer at de gjør det hvis jeg skal handle igjen. Jeg forventer faktisk at når jeg betaler nærmere dobbel pris av et objektiv her hjemme fremfor å bestille det fra USA så går faktisk litt av den summen til å yte service til meg som kunde.

     

    Hvis jeg kjøper en sykkel et sted så kan jeg gå innom og få stillt på girene hvis jeg ønsker det. Jeg leverte inn et par gore-tex bukser til Norrøna her om dagen. De var 10 år gamle og var revet opp. 10 dager senere mottok jeg en nylappet bukse fra dem uten kostnad. Det er ikke samme bransje og jeg forventer ikke et nytt objektiv når jeg ødelegger et, jeg kan til og med betale forskudd for at det blir sett på, men når jeg først gjør det så forventer jeg ihvertfall et raskt svar på om det kunne fikses eller ikke.

     

    Jeg vil si en normal ventetid på fotoservice generelt ligger på 3-6 uker, spesielt på billigere produkter som oftes sendes langt pokkerivold..

    Ja det finnes jo dyrere objektiver men dette var ihvertfall det dyreste objektivet jeg hadde ;)

  9. Har egentlig ikke lyst til å henge ut noen, verken importører eller merker , så tror jeg holder både butikkinformasjon og merke for meg selv inntil videre.

     

    Når det er sagt synes jeg jo at det ville vært hyggelig om butikken hadde fortalt meg at "jo, du kan godt bla opp 5k for dette objektivet, men om det blir ødelagt så kan du bare glemme å få det fikset på et halvt år (eller i det hele tatt) ettersom importøren sliter litt med verksted i Norge"..

    Tror faktisk at jeg hadde valgt et annet merke da..

  10. Mener å ha lest hos lovdata at om et reparasjonsobjekt er borte i urimelig lang tid, har du krav på nedsatt pris regnet i forhold til hvor lenge det har vært borte eller noe lignende. Slå opp dette. Om du tar kontakt med verkstedet direkte, er jeg ganske sikker på de hoster opp et erstatningsprodukt. Om de ikke gjør det, er jeg 99% sikker på at det norske kontoret for produsenten hjelper deg. De vil nok ikke at et useriøst verksted ødelegger navnet deres.

    Takk for svar. Klarte faktisk ikke å finne dette i lovdata. Faktisk klarte jeg ikke å finne noen rettigheter knytet til det å levere inn varen til reparasjon annet enn i de tilfeller det faktisk var en reklamasjonssak. Verkstedet i utlandet er heller ikke så lett å ta kontakt med. Tror jeg ender opp med å gi opp og bare få objektivet tilbake. Ekstremt skuffet over denne servicen egentlig..

  11. Hei,

    I sommer kjøpte jeg meg et nytt objektiv til rundt 5000 kroner på en butikk i Norge. Jeg vet det er mye billigere i USA, men har tidligere likt norske varer med de fordeler det gir med service og reklamasjon.

     

    2 dager senere falt fotobaggen min i bakken. Kameraet var ok, men objektivets autofokus virket ikke.

     

    Jeg leverte inn objektivet på butikken, forklarte situasjonen og spurte om noen kunne gi meg et anslag på hva det kostet å reparere. De ønsket et forskudd for i det hele tatt å se på objektivet og det betalte jeg. Siden hørte jeg ikke noe, men da jeg ringte og sjekket opp saken viser det seg at objektivet mitt er sendt til importøren som faktisk har sendt det ut av landet, og jeg ble forespeilet at dette kunne ta svært lang tid og at 6 måneders venting ikke var uvanlig. Dette fordi importøren av dette merket visstnok har problemer med å få utført service.

     

    Tilsynelatende er det ennå ingen som har sett på objektivet mitt og sett på om det lar seg reparere så anslaget her er altså gitt på generellt grunnlag.

     

    Jeg er egentlig ganske sjokkert. Dette er ikke en reklamasjonssak, men når jeg kjøper et ok objektiv i Norge, så hadde jeg egentlig forventet en rask og effektiv service når jeg først trenger en reparasjon. I det minste burde det gå raskt å avgjøre om objektivet kan la seg reparere og hva det vil koste mener jeg. Hva mener dere? Er jeg prisgitt forhandlers tidsforbruk når det ikke er en reklamasjonssak eller bør jeg kunne forvente mer av en norsk butikk?

     

    Jeg ble ikke forespeilet noen slik tidsforbruk da jeg bad om en reparasjon og vurderer nå sterkt å kreve objektivet tilbake på dagen og heller leve med en defekt autofokus. Jeg kan heller ikke se at butikken har levert det jeg betalte dem for (analysere objektivet) og vil isåfall kreve depositumet tilbake,

     

    Er det noen som har lignende erfaringer?

  12. Fikk da svar fra selger, vet fortsatt ikke om jeg skal gå til innkjøp ved å være en forsøkskanin.... eller om jeg skal følge min intuisjon som sier "NEI!!!!!!!!!!"

    Praktisk så er det jo veldig ofte "at når en pris er for god til å være sann, så er det fordi den er for god til å være sann"

     

     

    "Hei ..

    Takk for bestillingen din henvendelse og interesse for produktene våre, ja vi har det splitter nye Nikon D 700 digital kamera til meget billige og rimelige priser ..

    Se nedenfor er kostnaden av produktene ..

    ...

    Artig med google translator. Daniel i Oslo er ihvertfall ikke super i norsk..Tror nok ikke jeg ville betalt på forskudd ihvertfall ;)

  13. Hei, jeg har nå fått RROD på min kjære xbox. Xboxen er ett år gammel og kjøpt på elkjøp. Etter som jeg har forstått er det nå greiest å levere den inn til Xbox support direkte. Det er forsåvidt greit, men det jeg lurer på er om noen har noen erfaring med å reklamere på en xbox hvor dette har skjedd 3 ganger, for så å få hevet kjøpet?

     

    På min har dette altså bare skjedd èn gang, men la oss si at jeg nå får dette fikset, det skjer igjen, og det skjer igjen. Isåfall skal jeg etter kjøpsloven kunne kreve å heve kjøpet. Dilemmaet mitt er at jeg ikke har gått gjennom forhandler, jeg har bare gått rett til Xbox support og jeg er da usikker på om jeg kan heve kjøpet. Forhandleren (elkjøp) har jo aldri fått vite at boksen min har feilet 3 ganger. På den annen side er det forhandleren som har sagt at det er like greit å gå direkte til leverandør..

     

    Så, jeg vet at det jeg spør om er litt hypotetisk, men lurte bare på om noen hadde erfaring med å heve kjøpet av en xbox 360 etter 3 stk RROD?

  14. Kan anbefale D70s som mange andre nevner her. Har hatt det med på masse turer, sommer som vinter og det funker helt fint. Dessuten får du jo kameraet kastet etter deg for et par tusenlapper på bruktmarkedet.Kameraet tåler en god del mer enn man skulle tro. D80 er ikke SÅ billig, men jeg antar at hvis Nikon lanserer en ettefølger rundt 1.juli (en del rykter som går på det) så synker bruktprisen ytterligere.

     

    Jeg solgte nettopp mitt og kjøpte D200, men det veier en god del mer, samt har mye dårligere batterikapasitet. Grunnen til at jeg kjøpte det var at det nå er ganske billig brukt, at jeg liker byggkvaliteten og utformingen, samt hastigheten og ekstra megapixler.

  15. Ble veldig usikker nå med hensyn til å beholde mitt D70 ett år til, og heller kjøpe nytt objektiv.

     

    Men hva vil være det beste å gjøre da? Har tre alternativer, så kanskje dere kan komme med noen innspill?

     

    1:

     

    Beholde 18-70 og kjøpe nikon 55-200 som er relativt billig.

     

    2:

     

    Gå for nikon 18-200 som eneste objektiv.

     

    3:

     

    Kjøpe nikon 16-85 og nikon 55-200-

     

    Alternativ 2 og 3 blir jo klart de dyreste, men 16-85 har vel fått meget gode kriterier, og er vel helst i dette området de fleste bilder blir tatt.

     

    Er veldig usikker, men etter råd her inne vurderer jeg nå å utsette nytt kamerakjøp og kjøpe nye objektiver istedet.

     

    Heisann,

    Jeg hadde D70 inntil for et par uker siden og har alltid vært veldig fornøyd med dette. Hadde først 18-70 linsa som er super, men savnet mer tele slik at jeg i større grad kunne leke litt med alt fra vidvinkel til tele og ikke minst fordi jeg fotograferer mest på tur. Løsningen ble da å kjøpe seg en 18-200VR og for meg er dette et veldig ok objektiv. Jeg synes ikke det står mye tilbake for en 18-70 samtidig som den gir masse fleksibilitet og er morsom å leke med.

     

    Jeg vil helt klart anbefale deg å beholde din D70, kjøpe deg en 18-200VR og kose deg med denne. Finner du ut at du tar flest bilder i en spesiell "range" så kan du jo heller selge den og kjøpe noe innefor denne rangen. Bruktprisen på en 18-200VR er jo også ganske bra etterhvert.

    D40, D60 og D80 er alle i beste fall marginalt bedre enn D70 på full auto og D300/D200 har ingenting som du trenger slik det høres ut.

  16. Takk for hjelpen folkens. Jeg er jo totalt nybegynner, så regner med D80 er mer enn bra nok til mitt bruk utifra hva dere sier. Bestilte et i dag, sammen med objektivet jeg nevnte tidligere fra amazon.fr . Får det på onsdag, og gleder meg masse!

    Tror du blir knallfornøyd. Selv har jeg D70 som jo er forløperen til D80 og synes det er et kjempekamera fremdeles. 18-200 linsa har jeg også og det er en veldig fin allround/tur-linse!

  17. ...

    Arlendius

     

    Det kan du jo tru...

    Skal du få gjennom en reklamasjon så er dette mye "arbeid" og kan fort ende i retten.

    Det er både dyrt å slitsom og jeg tror Microsoft har råd til dette ;-)

    Vet du hva. Det er folk som deg som gjør at det ligger en masse ødelagte konsoller rundt forbi fordi garantien er gått ut og brukerne ikke skjønner at de har 5 ÅRS REKLAMASJONSRETT på en vare som er ment å vare så lenge. Det er også delvis pga folk som deg at MS tar sjansen på å shippe en 360 som har rævva byggkvalitet. Les litt før du slenger rundt deg med vås.

     

    Vi får ta dette enda en gang:

    Kjøpsloven i Norge er svært sterk i forbrukernes favør.

    Den er stort sett bedre enn enhver garanti du måtte bli tilbudt og sier enkelt fortalt at hvis du har kjøpt en ny vare i Norge har du krav på reparasjon eller ny ting hvis tingen skulle gå i stykker etter normal bruk.

    Kjøpsloven finner du her

     

    En sentral del av kjøpsloven er dette:

    Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år

     

    En viktig ting; Det er selger av varen som plikter å følge kjøpsloven. Siden de færreste av oss kjøper konsollene våre rett fra Microsoft så er det stort sett butikkkjeder som Elkjøp, Lefdal, Expert o.l. vi har å forholde oss til.

    Ofte kan det bli en tvist mellom selger og kunde om hvorvidt ting er ment å vare vesentlig lengre enn to år, men i en del tilfeller har vi rettskraftige avgjørelser. Dette gjelder bl.a. konsoll (PS2) og mobil(Nokia).

     

    Elkjøp tapte så det sang i forbrukertvistutvalget angående playstation 2. Link

    For ordens skyld; når en sak tas opp i forbrukertvistutvalget har den først vært innom forbrukerrådet. Blir den avgjort en gang i forbrukertvistutvalget og den ikke ankes betyr det at partene bøyer seg for dommen. Ettersom Elkjøp ikke anket til forbrukertvistutvalget så kan altså alle og enhver regne med 5 års reklamasjonsrett på PS2 hos Elkjøp.

    Det er ingen grunn til å anta at Elkjøp (eller noen andre) gidder å prøve seg med at noe annet gjelder for xbox 360 (eller andre konsoller). Såvidt jeg vet er det heller ikke noe problem å reklamere på en xbox 360 hos Elkjøp heller.

     

    Nokia tapte forøvrig en liknende sak ang. mobiltelefoner.. Link

     

    For å oppsummere (og dette har vært sagt før):

    Hvis du har problemer med xboxen din, og du har kjøpt den i Norge, og det er under 5 år siden den ble kjøpt; Lever den inn til butikken du kjøpte den! Du har krav på å få den reparert!

     

    Om MS heller vil ha den direkte så gjør gjerne det, men om MS ikke godtar dette pga at garantien er gått ut, så lever den der den er kjøpt og ta gjerne en utskrift av linken jeg sendte. Det er selger du i utgangspunktet skal forholde deg til.

     

    Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren.

     

    Selgeren har ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere avhjelp er rimelig.

     

    Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres.

     

    Kjøpsloven sier også noe om at butikken plikter å fikse tingen innen rimelig tid. Hva som er rimelig tid er selvsagt også diskuterbart, men over to uker er i mine øyne ikke rimelig tid. Spør dem når du leverer dem inn hva de mener er "rimelig tid" i henhold til kjøpsloven. Vær også klar over at du burde ha krav på erstatningsboks hvis dette tar lang tid da det neppe koster butikken så veldig mye og følgelig er "rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres"

×
×
  • Opprett ny...