Gå til innhold

Fløffy

Medlemmer
  • Innlegg

    1 073
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fløffy

  1. Eg har dorleg erfaring med bruk av ekstern harddisk som backup. Spesielt om diskane ofte er i bevegelse og blir utsatt for mekanisk påkjenning, og at dei blir kobla til og frå ganske ofte. Om du skal benytte deg av ekstern harddisk, så ville eg ha hatt 2 stk + intern lagring på pc.

     

    Sjølv brukar eg intern lagring på pc så lenge det er plass. Backup av dette blir lagra på eit NAS, samt backup av alt som ligg i skya med versjonskontroll og muligheit til å hente tilbake sletta filer i relativt lang tid.

     

    Sjølve kopieringa av filene gjer eg manuelt. Det fungerar fint for min del, då det stort sett er nye filer og mapper som blir lagt til, og ikkje endringar på eksisterande filer osv.

  2. En motorvarmer tar like mye strøm som vanlig lading av elbiler. Nettet tåler dette, ogsamtidig kan det være hydrogenproduksjon av overskuddskraft som vi har mange steder. Begge deler trengs.

    Nå er det vel langt mellom dei som brukar motorvarmar på bilen aktivt. Eg har 3 bilar på tunet, og ingen av dei har elektrisk motorvarmer i dag. Om det hadde vore EL bilar, så hadde nok straumforbruket her i huset dobbla seg på dagen. Og om straumforbruket dobblar seg, gjerne på ettermiddag/kveld når alle kjem heim frå jobb og skal lage middag på sine induksjonstoppar, det er det ingen tvil om. Energiselskapa vil nok ha ein del utfordringar med å levere nok straum, på rett tid av døgnet dei kommande åra.

    • Liker 3
  3. Me brukar Aerohive til det aller meste når det gjeld trådlaust. Kostar litt, men har gode management muligheiter og er gode og stabile aksesspunkt.

     

    Men du skriver lite om det skal dekke 200 brukarar i feks kontorlokale eller i ein stor sal. Og om det er ganske hard bruk av nett og krav til stabil god dekning, eller om det berre skal brukar til generell surfing/e-post osv.. Då kunne ein kanskje ha komme med anbefaling av ein konkret modell..

     

    Edit:

     

    Ei billeg løysning kan jo vere feks 6-8 stk Mikrotik WAP ac som aksesspunkt, og så kan ein sette opp capwap på ein Mikrotik RB3011. Det blir ganske rimeleg, men all konfigurasjon osv er ganske manuelt og vil kreve litt kunnskap/tolmodigheit.

  4. Prøver meg litt her..

    Av switch så kan du nesten velge kva som helst som har nok SFP portar og management. Feks Dell PowerConnect N3024F. Den har 24SFP portar og 2 10GbE SFP+ for uplink. I tillegg så trenger du SFP modular til denne. Det kan du kjøpe av 3djepart til nokre få hundrelappar pr stk. Om du skal ha ein mediakonverter ved kvart punkt så kan du gjerne bruke ein Mikrotik hAP AC, den har blant anna AC-wifi, 1 SFP og 5 ethernet. Om du ikkje har bruk før wifi så kan du bruke Mikrotik RB2011/3011, eller ein av dei mindre CRS boksane. Som regel så er det LC på SFP modulane og ofte SC på fiber-patchepanelet så då treng du ein del patchesnorer med dei koblingane. Kabel leverar den som skal skøyte fiberen din. Om det er imellom bygg så kan ein feks bruke ein 24fiber. Er ikkje så stor kostnadsforskjell om ein legg ein kabel med få eller mange fiberpar i.

  5. Støttar opp om Fortigate 60D. Det er ein såkalla NGFW med masse fine funksjonar. Spørsmålet er vel om ein har bruk for det til heimebruk. Prisen er jo og litt meir en eg ville ha betalt for ein brannmur heime..

    Litt usikker på om desse linux-baserte brannmurane håndterar så mykje trafikk på applikasjonsnivå. Men det er jo heilt klart eit billeg alternativ å skaffe ein gammal/straumgjerrig pc med to nettverkskort og bruke den.

  6. Hvem har sagt Vikingskipet leier ut infrastrukturen sin for naboene skal ha raskere nett?

    Skulle gjerne likt å vite dette, men tviler på de gjør det, tror vikingskipet vil tjene mest penger å fulle opp huset i påsken.

     

    Har vært flåm der:Vikingskipet fylles med vann så vil tro det koster en del å utbedre.

    Ingen har sagt at Vikingskipet leiger ut infrastruktur. Det er vel heller ymse selskap som har levert til internettaksess til TG opp gjennom åra som kanskje har ledig infrastruktur som dei kan benytte til andre kunder utenom påske...

  7. Hei!

    Trur kanskje du må spørje litt meir konkret om kva du treng hjelp til..

    Ein må uansett opprette eit domene med ein adminkonto som styrer heile oppsettet. Deretter må ein opprette dei ulike brukarane med e-postadresser. Ein må og sette rett DNS-instillinger slik at mail blir sendt til rett mail server. Eg meinar at DNS-instillingane du må gjere står i portalen til den admin-kontoen..

  8. Prisen ser jo grei ut den, ligger jo fleire på ebay til overkommelig pris. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Mellanox+ConnectX-2&rt=nc&LH_BIN=1

     

    Men som TheHaughom seier, har du eit reelt behov for 10gig kapasitet heime? Vil nok vere billigare og feks bundle 2-3gbit linker istaden for å oppgradere alt til 10gig.. 1gig switcher og nettverkskort er jo gratis i forhold..

    • Liker 1
  9. Det går sikkert greit å bruke ein eller annan rapport-mal i word. Det viktigaste er vel at det ser ryddig å strukturert ut. 

    Lurt å bygge den opp med ei framside, innhaldsfortengelse og at innholdet er bra strukturert og samla i emne feks DHCP og klientoppsett og den nødvendige informasjonen ligg under desse emna. Då blir det lett å slå opp seinare og leite fram informasjonen ein ar bruk for.

×
×
  • Opprett ny...