Gå til innhold

Mr-Nice

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr-Nice

  1. aomt skrev (På 7.1.2021 den 4.15):

    Kaffa er best, imo! Jacu kommer ofte med noe spennande. TimW er "ok-ish" for min sin del (pris/kvalitet). SRW er OK. Langøra hadde noe veldig spennande til jul, men eg såg email alt for seint. 

    Kjøper mest fra Lippe og noe fra Kaffebrenneriet, Talor, Ugly Baby, S&H, Tim, Kaffa, Langøra, Jacu, Jacobsen og Supreme. Stockfleths er jeg sjelden positivt overrasket over pris/kvalitet så der har jeg sluttet å handle. 

  2. Jobber med kode og design. Fant ut i denne fine oversikten, at Dell Ultrasharp er det beste man kan kjøpe om man vil ha både riktige farger, og en skjerm som ser bra ut på pulten. 

    Bestilte en nylansert skjerm fra dell. En 1440p U2721DE Men har lest litt mer og begynner å vurdere å sende den tilbake når den kommer, og heller bestille 4k skjermen U2720Q og kjøre 1440p på den, å jobbe i 4k kommer jeg ikke til  å takle, for liten tekst og ui.  

    Noen med erfaring med å kjøre 4k skjermer nedskalert? Er en 4k skjerm nedskalert til 1440p veldig mye bedre enn en 1440p native? Altså er det verdt 2000 kroner ekstra? Og vil maskinvaren min takle det greit og levere 60hz? 

    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013) / 2,3 GHz Quad core Intel Core i7 / 16 GB 1600 MHz DDR3 / NVIDIA GeForce GT 750M 2 GB / Thunderbolt 2  (Displayport 1.2) Oppgraderer om et år til ny maskin så vil ha noe fremtidssikkert. 

  3. Liker best lysbrent kaffe a.la Lippe og Tim, gjerne med tydelig syrestruktur. Liker også noen litt mørke brenninger fra kaffebrenneriet hvor man kan smake at brenningen har satt preg på bønnene. ikke særlig fan av mellomtingen æ, hvor man prøver å please begge grupper.

     

    Det jeg syns er litt vanskelig er å matche utenlandske bryggopskrifter med skandinavisk lys brent kaffe. Må ofte ha varmere vann og finne en egen kvørningsgrad for å bli fornøyd. Men selv da er jeg aldri helt fornøyd med resultatet i det siste. Kverner på en Commandante håndkvern og bruker ofte knepp 28-32 fra null når jeg brygger på V60. Sjelden et resultat jeg er fornøyd med for å være ærlig.

  4. Har selv vært igjennom en temmelig drøy liste med hodetelefoner de siste årene;

     

    Har da også Apple AirPods, Westone UM3X, Westone 4R og Shure SE846 ørepropper. Samt Sony MDR-Z7 og Sennheiser HD 800.

    Har selv shure SE545.

     

    Er på jakt etter klokker med bra funksjonalitet, og aktiv støykansellering.

    Forventer ikke referanselyd, kan gjerne ha litt ekstra trykk i lavere toner (bass)

    Har prøvd ut disse ganske nøye, og krysstestet med proppene mine:

    B&O H9i

    Sony XM3

    Audeze Mobius

    Bowers & Wilkins px

    AudioQuest Nighthawk (kablet og med dragonfly minidac)

     

    Klarer ikke å få meg til å gå så mye på kompromiss med lydkvaliteten at jeg går for noen av de.

    Forstår ikke hvorfor det er såpass dårlig. Får bare ikke lyst til å kjøpe noen av de.

    Lyden av klirringen på f.eks Pink floyd sin Money, eller Kids See Ghosts sin låt Kids See Ghosts er fullstendig forvrengt og borte.

     

    Dypbass, luft og detaljenivå i for eksempel Aphex Twin låter og annen musikk med mye detaljer er bare ikke der.

    B&O H9i har en litt morsom spillestil, men en så skrikende diskant at det er ubehagelig å bruke de.

    XM3 Har et så tamt og forvrengt lydbilde at det ikke er gøy engang. Luft, detaljer i høye toner og bass er så svakt at det er en nedtur jeg ikke klarer å få meg til å betale for. Forstår ikke at folk er tilfreds med det her og at alle testere unisont hyller disse.

  5. Noen som har testet Android 8.0 (Oreo) oppgraderingen ennå?

    Er veldig spent på erfaringer rundt batterilevetid.

    Har oppdatert. Mulig batteritiden er bittelitt bedre men ikke noe jeg legger stort merke til.

     

    Den mest merkbare forskjellen for meg, er at pulldownmenyen er blitt kritthvit og samtidig har sluttet å dimme i nightmode eller med bluelightfilter-apper. Det føles som når noen kjører fjernlys på bilen rett i øya på meg hver kveld når jeg drar frem menyen

     

    Skal du ikke oppdatere snart? Vurderer Iphone X pga ux, LgV30 pga lyden(bra dac og mijijack), eller Pixel 2 pga kamera og tidligere oppdateringer. 

  6. Prisen er fin, med tanke på hvor mye "nytt" av teknologi de har puttet i telefonen i forhold til tidligere modeller, har de nok også en høyere produksjonskostnad på denne. Mye mer fan av denne strategien, enn å holde igjen på teknologien til den blir billig nok, som Apple har gjort mye av tidligere. Dette blir vel årets mest komplette telefon spec messig?

     

    Bare synd Apple alltid driter seg ut og gjør et så stort kompromiss på lydkvaliteten! På samme måte som de har gjort med oppløsningen i Apple TV ignorerer de at hardwaren deres ikke kan gi et like godt resultat som konkurrentenes. Til fordel for en mer praktisk og brukervennelig trådløs teknologi, som ennå ikke er godt nok utviklet. Og ikke er i stand til å matche resultatet man får med kabel. I tillegg lar de så vidt jeg har skjønt den interne prosessoren ta seg av digital til analog konverteringen fremfor å sette inn en skikkelig dac og lydutgang. Høyoppløst audio kan man bare glemme om man velger Iphone, og selv om den spiller høyt er også støynivået høyt. Det er kommet produsenter som lager egne eksterne lydkort til Iphone for å rette opp i dette. Som Audioquest Dragonfly. Men jeg orker ikke en ekstra klump i lomma mellom telefon og audiojack. Andre produsenter putter like gode løsninger inn i telefonen.

     

    Det beste alternativet hifi-messig i år ser ut til å bli LG G6. Første telefon på markedet med en innebygget 64bit dac, som sannsynligvis holder høy kvalitet. LG V20 hadde en 32bit Quad, ESS Sabre ES9218 som leverte balansert lyd ut, og kom best ut i lydtester. Så basert på dette er jeg spent på tester av G6 fremover. Andre alternativer er Onkyo Grandbeat.

  7. kjøpte 64 gigabyte utgaven på Ebay via Proxyadresse i statene og fikk den for rundt 6900 totalt. 

     

    Veldig fornøyd med lyden, kjører Shure 535 studiokvalitets øreplugger på den og aldri fått så god lyd ut av de proppene før!  :wee:

  8. Skal ha denne maskinen selv når lønna kommer :)

    På den amerikanske nettsiden står det at den kan leveres med i7, kansje du kan få en av de norske butikkene til å ta inn et par stykker?

    Også interessert i å finne ut når neste oppgradering kommer med sandy bridge evt?

     

    Skal ha denne maskinen selv når lønna kommer :)

    På den amerikanske nettsiden står det at den kan leveres med i7, kansje du kan få en av de norske butikkene til å ta inn et par stykker?

    Også interessert i å finne ut når neste oppgradering kommer med sandy bridge evt?

  9. Har et par Epos M15 jeg er godt fornøyd med. Klar og ren diskant og mye trykk i midten. Kanskje litt slank i de helt dypeste tonene.

    I mine ører er Epos bedre enn både System Audio, B&W og Dali på samme prisnivå.

     

    Epos kan kjøpes hos Taa Import i Torggata i Oslo.

    Mine ble fyllt opp med 20 kg sand hver igjennom en spesiell luke under bassrefleksen. Dette gir strammere bass og fjerner resonans.

  10. Fint med flere nyheter i Audiovisuelt kategorien.

    Ser at Vegard Ottervig står for mange gode innlegg.

     

    Skulle dog også ønske meg flere dybdeartikler innen emnet.

    Istedet for Infoartikler om f.eks HDMIkabler kunne det vært satt opp proffe krysstester av HDMI kabler, med måling av signalet som kommer igjennom og "blindtester"

     

    Vet at de fleste større hifiprodusenter i likhet med f.eks hovedkortprodusenter og mobilprodusenter sender ut testeksemplarer. Derfor føles det litt som Hifi blir nedprioritert når det ikke blir gjort dybdetester av dette utstyret etter på forhånd fastsatte kriterier.

     

    En standard test kunne sett noe slik ut:

    1 – Introduksjon

    2 – Spesifikasjoner, innganger, utganger, tekniske detaljer.

    3 - Design og Waf faktor

    4 – komponenter, kvalitet på DAC osv.

    5 – Ytelse

    6 - Lydsignatur

    7 – Konklusjon

     

    Spørsmålet er jo om dette vil generere lesere eller ei, og det vet ikke jeg nok om. Men vet det er mange som har interesse på dette området og at det fins flere store norske forum som diskuterer disse temaene.

  11. Personlig har jeg brukt et program som heter copy handler til slikt, kjapt og greit, og køer overføringer. Men jeg er åpen for andre alternativer om de er bedre.

     

    AtW

     

    Filviseren ser jo stilfull ut, den skal jeg teste.

    Har det siste året brukt Directiory Opus, som er finfin.

    Total Commander ser jo ut som den er laget for windows 3.11, stygghet, men sikkert effektiv for de som liker sånnt.

  12. Vil det å plugge inn den beste routeren på markedet imellom pc og modem gjøre tilkoblingen mer stabil eller nedlastingen raskere?

    Nei, sannsynligvis ikke.

    Men det spørs jo også hva du sammenligner med.

     

    Takk for bra svar.

    Da er konklusjonen at jeg bør unngå router så lenge jeg ikke trenger det..

    Legger heller pengene i en firewire tilkoblet hd fra Lacie eller mybook essential 2tb.

    Så selger jeg Mybook World, som er nettverksharddisken min. Bare tull med den uansett.

  13. Har ENDELIG funnet en løsning på dual screen og oppløsnings problemene jeg har hatt siden jeg kjøpte A8Js.

     

    Last ned bios 213: http://en.asustreiber.de (fins ikke på asus siden)

     

    Bruk bios flasheren fra asus driverside: http://support.asus.com/download/

     

    Jeg kjører Vista ultimate 64 bit SP1 (213 virker for 32 bit også)

    Skjermdriveren jeg bruker nå er standard-driveren fra asus: V7.15.10.9754

  14. Dette stemmer overens med min erfaring.

    Bruker Nvidia geforce go 7700 på Vista 64 bit, det krasjer støtt og stadig.

    Det er fortsatt ikke gitt ut driver som støtter kortet fullt. Har prøvd mange!

     

    Problemene kommer mest i bytte mellom flere eksterne skjermer.

    Bytte mellom TV og ekstern LCD forårsaker krash hver gang, og er nesten bare mulig ved å reboote og plugge i en kabel av gangen.

    Ubrukelig rett og slett. Kommer aldri til å kjøpe Nvidia igjenn!.

     

    Edit: Og det er KUN nvidia drivere som har skapt problemer for meg i Vista. Ellers går alt som smurt hvetelefse med sukker og kanel.

  15. Jeg har også fått lavere maxoppløsning, på en Asus A8js laptop.

    Får ikke skrudd opp oppløsningen igjen og vet ikke helt hva dette skyldes. Ennå.

    Før hadde jeg 1440x900 nå har jeg 1152x864 piksler.

    Dette gjelderene 64 bit oppdatering.

     

    Oppdatert: Etter å ha kjørt windowscare personal og ccleaner, samt restartet maskinen et par ganger er oppløsningen tilbake til 1440x900 igjenn.

     

    Oppstarten er raskere og cpu forbruk ser betydelig lavere ut også. Nice :)

  16. Heisann! :)

    Skal legge inn vista ultimate 64-bit på nytt på a8js.

    Nå har jeg lyst til å gjøre alt riktig fra begynnelsen for en gangs skyld, istedet for å legge inn masse tull som bare må slettes igjenn. Sikkert noen som kjenner seg igjenn her. hehe.

     

    Derfor tenkte jeg vi kunne sammenligne erfaringer.

    Vet du hva som lønner seg å innstallere, for å tyne maks ut av maskinen og få den til å kjøre så glatt som mulig? (Kun software) Del gjerne erfaringene dine her :)

     

     

    1. Skjermdriver:

    Problem: Har skjerm på både s-video og ekstern. Hvis jeg ikke drar ut s-video pluggen hver gang jeg skal restarte, klikker maskinen helt. På dvi kontakten har jeg null problemer.

     

    Er det noen av skjermdriverne som egner seg for 64-bit versjonen av Vista?

    Nå bruker jeg 5.73.22.50 (fra laptopvideo2go tror jeg) den oppfører seg merkelig. V7.15.10.9754 er den siste på asus. og den er fra januar i år. Hadde samme problemet med denne mener jeg å huske.

     

    2. Touchpad

    Problem: fn+f9 deaktiverer ikke touchad.

    Bruker ekstern mus, og har innstallert alle driverne for touchpad og hurtigknapper.

     

    3. Virus og spyware:

    Bruker CCleaner, Spybot, og Advanced Windowscare Pro til å skanne maskinen og holde den i form. Avast på antivirus.

     

    Er forsåvidt fornøyd, har prøvd MANGE alternativer og denne komboen fungerer i alle fall for meg. Noen andre forslag? AD-Aware?

     

    4. Viftestyring:

    Har aldri fått til viftestyring i 64-Bit, noen som har fått den fan control saken til å virke her?

     

    5. Lyd

    Bruker en plugin som heter Asio4All.

    Den gjør at lyden går direkte fra avspiller til forsterker, uten at windows driveren får komme til å tulle med lyden. Anbefales for alle som bruker digitaltilkoblingen på maskinen.

     

    6.Migrasjon

    Mener å ha lest at det finnes et et program for å pakke ned et installert program og lage en installerbar exe. Noen som husker hva dette heter?

    Har noen programmer jeg har tweaket i timer! (Opera, foobar osv) Hadde vært digg å slippe å gjøre alt dette på nytt.

×
×
  • Opprett ny...