Gå til innhold

fightingosprey

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fightingosprey

  1. Spoiler
    On 5/8/2022 at 6:57 PM, SeaLion said:

    Det at syklister ikke kan eller ikke følger trafikkreglene utgjør en fare først og fremst for syklistene selv. Men også det at bilister ikke kan eller ikke følger trafikkreglene kan utgjøre en fare for syklister. I dag var det en bilist som (antagelig) ikke overholdt vikeplikten, noe som resulterte i at en syklist omkom. Hva kunne syklisten gjort anderledes? Antagelig ingenting.
    https://www.nrk.no/nyheter/syklist-omkom-i-trafikkulykke-1.15958801

     

    14 hours ago, Hugo_Hardnuts said:

    Generelt enig. Samtidig tenker jeg det er viktig å ikke gjøre dette sort-hvitt, slik at det kun blir bilistenes atferd som er problemet, og dermed også løsningen. For dette er et samspill mellom ulike grupper trafikanter, der atferd påvirker hverandre. Det er helt klart viktig med en bevisstgjøring og holdningsendring ovenfor bilister når det kommer til hvordan de skal forholde seg til syklister i trafikken. Men det er samtidig også minst like viktig at tilsvarende skjer ovenfor syklister, fordi dagens syklist-atferd rett og slett er ganske forvirrende for alle andre trafikanter og gjør det vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til syklistene. Det hører også med, at selv om syklistene taper i møtet med bilistene, utgjør regelbrytende syklister også en fare for andre syklister og gående.

    I tillegg til at det trengs en holdningsendring bør det gjøres noe med regelverk, skilting og veiutforming. Her er det mye rart... 

    Det bør være mulig å forenkle trafikkreglene, men samtidig tydeliggjøre de. Skill de ulike trafikantene mest mulig både med regelverk og veiutforming.

    SVV er kjent for å være redd for skiltjungel, men mange steder hadde skilting tydeliggjort hvilke regler som gjelder. Skilting på gang- og sykkelveg for eksempel er jo nærmest fraværende. Tenk hvor mye enklere det hadde vært å forholde seg til vikepliktskilt enn å hele tiden vurdere om du krysser en utkjørsel eller en ordinær vei. Sideveier og utkjørsler er gjerne likt utformet og manglende skilting gjør at man får mange unødige konflikter og ulykker. Er ikke uten grunn at mange syklister velger (forkjørs)veien selv med parallell gang- og sykkelveg. Veldig trygt og konfliktfritt forbi skolen her ved skoleslutt (om du holder deg i vegbanen) https://goo.gl/maps/wc6skPgcJ1tbvD1C9

    Det må jo også ryddes opp i all misvisende og motstridende vegoppmerking/bruk av kantstein.

    Er det høyreregel her? https://goo.gl/maps/6BqJpqFC7cvmzHN97 Litt lenger opp har du samme utforming med kantstein, men klar høyreregel pga. skiltet 30-sone: https://goo.gl/maps/rLegjehL8Vx78Bf7A 

    Innkjøring til parkeringsplass eller krysser man en vei? https://goo.gl/maps/Qr9QWyJGzaVjSmTN6 

    En klassiker: https://goo.gl/maps/HsnoMvHgMmR6fJUd9

     Mye rar bruk av "1026 Sykkelkryssing" i dette området: https://goo.gl/maps/PNSRbCyLGL8eFmSNA https://goo.gl/maps/gRoGLFAT3NzDiBHA8

    Spoiler

    Oppmerkingen angir kryssingssted for syklende. Oppmerking 1026 skal ikke anvendes der syklende har vikeplikt.

     

    Den endringen til 6 km/t ved passering av gående på fortau også skapt litt hodebry for syklister (i teorien). Hvor slutter en gang- og sykkelveg? Hvor begynner fortauet? Hvor slutter sykkelvegen?

    Sykkelvei eller gang- og sykkelveg? https://goo.gl/maps/ydJPykefijoEAoaj9 - https://goo.gl/maps/TD7TjaQvdTT7txVA8

    Gang- og sykkelveg (med rødmaling) ser ut som fortau: https://goo.gl/maps/7jfpm9Czf9eB79TA7

    Sykkelfelt som rampes opp til fortau: https://goo.gl/maps/pkDaMcqjQsJboESt5

    Gang- og sykkelveg som deles med kjørende før den blir fortau(?): https://goo.gl/maps/RH2DY9aD1r2TDNGd8 - https://goo.gl/maps/mpzTU3mMXrmD3zcC8

     

    Hjelper heller ikke at kommunene stadig godkjenner (og bygger) gale eller farlige løsninger.

    Nokså nylig laget en utbygger denne innkjøringen til parkeringsplass: https://www.norgeibilder.no/?x=91194&y=6469565&level=18&utm=33&projects=&layers=&plannedOmlop=0&plannedGeovekst=0

    https://goo.gl/maps/S6cf4fbxaxAnDN949

    I godkjente tegninger er fortauet uavbrutt over innkjøringen. Kommunen har fått beskjed, men tviler på at det skjer noe mer med det.

     

    • Liker 3
  2. Spoiler
    11 hours ago, D0vendyret said:

    Nei, men det hørtes ut som du tror at man kan få det perfekt.
    Ser du er veldig opptatt på å gjøre tiltak en vei i saken - ikke slik at samfunnet skal fungere sammen, felles ansvar. Folk går/sykler til og med bak større kjøretøy som er på vei å rygge inntil lasteramper, så utifra dine tiltak så må man vel stoppe levering av varer da.
    (la til avsnitt på forrige innlegg btw)

    Jeg er på ingen måte enig, les hva jeg skriver en gang til du. Forøvrig forsvinner syklene dine også hvis du mener dette..

     

    "Folk går/sykler til og med bak større kjøretøy som er på vei å rygge inntil lasteramper, så utifra dine tiltak så må man vel stoppe levering av varer da."

    Hva med å utforme omgivelsene slik at bla. sånne konflikter unngås?

    Meny Albert i Kristiansand har nemlig løst akkurat dette. Varelevering på motsatt side av hovedinngangen og ingen parkering i nærheten. https://goo.gl/maps/tQuzLPaxAPARYaXp8

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. 15 minutes ago, E.C. said:

    Når noen parkerer i busslomma med fjernlyset på og ikke tar hintet når du blinker på vedkommende med lyshorn.🥰

    Er svært sjelden jeg ser parkeringslys bli brukt riktig. Setter gjerne på fjernlys forbi sånne idioter som står parkert langs veien med nærlys/fjernlys på. Aldri godt å vite om det er folk rundt sånne biler som du ikke ser pga. lysbruken.

    • Liker 1
  4. 16 hours ago, SeaLion said:

    Her er to bilder av to tilsynelatende helt like kryss som illustrerer dagens regelverk. I det første krysset (øverste bilde) har syklister på gang- og sykkelveien vikeplikt for kryssende trafikk, men i bildet under har bilistene vikeplikt for de som ferdes på gang- og sykkelveien, både ved inn- og utkjøring. I det siste krysset har en syklist faktisk blitt påkjørt av en bilist, som trodde at syklisten hadde vikeplikt.

    Dette er syklistenes (og bilistenes) hverdag i Norge: å kunne avgjøre i løpet av sekunder hva som er et kryss mellom veier og hva som er inn- og utkjørsler, og dermed hvem som har vikeplikt. I de fleste andre land i Europa har bilistene vikeplikt for syklister i begge situasjonene.

    vikeplikt_2.jpg

    Hvis det stemmer at den nederste der er en utkjøring er jo alt galt. Den er utformet som vegkryss, stiplet kantlinje, vikepliktskilt, «slutt på 30-sone»-skilt, gangfelt og vegnavn. Jeg hadde også tolket den som vanlig kryss om jeg kom kjørende/syklende der.

    • Liker 1
  5. On 1/28/2021 at 9:15 AM, Retroman said:

    Kjørte på landevei. 60 sone. Lå bak noen som åpenbart drev med noe annet enn å følge med (mobil, nettlesing på den store skjermen i bilen - noe sånt). Bremser i overkant mye ned på ulogiske steder (midt på rett strekning), vingler litt, ned i 40, litt opp igjen.

    Kommer faen ikke forbi.

    Til slutt ser jeg en mulighet til å dra forbi, men tror du faen ikke jævelen setter opp farta type kakespade ned i gulvet slik at vi ender opp side om side. Må avbryte forbikjøringa og legger meg bak ham igjen. Og mønsteret gjentar seg: Bremser i overkant mye ned på ulogiske steder (midt på rett strekning), vingler litt, ned i 40, litt opp igjen.

    Gratulerer. Du er en førsteklasses drittsekk og en stor trafikkrisiko. Håper du en dag følger så lite med at du ender opp i grøfta, mister begge beina og aldri kan kjøre bil igjen. Og så håper jeg at hunden din får kreft.

    Det er sånne du ringer til politiet om. Mistanke om ruskjøring blir prioritert om de har en patrulje i nærheten.

    • Liker 1
  6.  

     

    En gjeng idioter med sykkel på Ring 3.

     

    https://www.tv2.no/nyheter/9862764/

     

    Jusprofessor Olav Torvund har et annet syn på saken, dette er bredsidekritikk av trafikkregelinkompetanse (herlig opplysende lesning):

     

    "Leder i Oslo-politiets trafikkorps Finn Erik Grønli og Kaisa Froyn bør lære trafikkreglene

     

    TV2 har et oppslag om “Her trener sykkellaget ulovlig på Ring 3 i Oslo”, med video av et sykkellag som begår den kardinalsynd å krenke bilistenes, etter bilistenes vurdering, hellige grunn.

     

    “Ring 3 er forbudt for gående og syklister, sier Finn Erik Grønli, som leder Oslo-politiets trafikkorps.”

     

    Dette er nok et eksempel på at et sykkelfiendtlig politi dikter opp sine egne trafikkregler til skade for syklende, og denne gangen får de også følge av Statens vegvesen. Tragedien er fullkommen."

     

    https://blogg.torvund.net/2018/05/18/leder-i-oslo-politiets-trafikkorps-finn-erik-gronli-og-kaisa-froyn-bor-laere-trafikkreglene-politietoslo-presserom-tv2nyhetene/

     

     

    For noe piss. Man er virkelig en idiot om man tror ring 3 er en passende vei for syklister. Det er selvforklarende at det er trafikkfarlig å sykle der.

     

     

    Om noe er farlig eller lite lurt gjør det vel ikke ulovlig?

     

    Hadde aldri funnet på å sykle der selv, men det er mtp egen sikkerhet og min risikovurdering.

    Det SVV og politiet lirer av seg i den nyhetssaken er jo passe tåpelig. Hadde det de sier vært riktig ville det vært ulovlig å sykle alle steder det ikke er tilrettelagt for det...

     

    Skal det være forbudt å sykle der må det skiltes.

  7.  

    For meg oppleves det som vesentlig tryggere å sykle med gode piggdekk om vinteren enn å gå. Selv der det er skrått og glatt.

     

    Enig. Sykler trygt og fint hele veien, men holder på å tryne på glatta når jeg skal bære sykkelen i boden :closedeyes:

     

    Første trynet mitt denne vinteren kom da jeg måtte av sykkelen pga. arbeid på fortauet. Hadde ikke merket at det var glatt engang.

    • Liker 2
  8. Følte meg temmelig usynlig på sykkelen denne uka, selv med knallgul jakke...

    Fikk to "fine" eksempler på video.

     

    Sjåfør av minibuss som ikke respekterte vikeplikt (pga. hindring på hans side) gjorde det noe trangt.

    Eier av minibussen er Kristiansand Kommune.

     

    Syklet i ei gate (av få i Kristiansand) som er forkjørsvei da en bilist bare kjørte ut foran meg.

    Var aldri fare for sammenstøt siden jeg regnet med at det ville skje, men føles ikke bra.

     

  9. Folk er helt utrolig slappe med stans og parkering i sykkelfelt, må irettesette/informere folk nærmest daglig om at det ikke er lov.

     

    AtW

     

    Og til å respektere skilting. Spesielt parkering- og stans forbudt.

     

    Dagens "taxi i sykkelfeltet":

     

    post-109762-0-64584600-1486082541_thumb.jpg

     

    Må visst sende Agder Taxi en mail igjen... Det hjalp ei stund sist.

    Er rett utenfor et dagsenter for eldre. Sykkelfeltet er jo utrolig praktisk da man kan stå 3m fra døra.

     

    Landrover i gågata:

     

    post-109762-0-59464800-1486082824_thumb.jpg

     

    Dette er vel neppe varetransport.

  10. Å vente kun 30 sekunder før man gir opp å få grønt lys er også litt spesielt..

     

    Alternativet er å vente til det kommer et tyngre kjøretøy enn en sykkel. Lyset skifter ikke på tid... Jobber turnus og sykler ofte hjem på nattestid og da er det noe irriterende at man må opp på fortauet og krysse via fotgjengerfeltet for å komme lovlig over.

    Klarte å bli registrert av sensorene to ganger i vinter. Piggdekk, terrengsykkel (alu.ramme) og bar vei funket når jeg traff riktig i feltet.

    Har stått der over 2 min. når det ikke har vært annen trafikk i krysset bare for å se, uten at det skiftet.

     

     

    Siste samling fra trafikken. Hovedsaklig irriterende oppførsel/kjøring, vikepliktsbrudd og rødlyskjøring.

     

    Mange klipp, og ikke alt er veldig ulovlig.

    Om syklister velger å være "fotgjenger" på overgangsfelt - go for it.

    Parkering forbudt er ikke det samme som stopp forbudt.

    Et av klippene rundt 3:00 kjører du ut fra noe jeg ville tolket som et torg/tun ut på en hovedveg.

     

     

    Ble litt for mange klipp, ja. Enig der.

    Som jeg skrev så var det meste i kategorien irriterende.

    Poenget var at syklisten ikke brukte fotgjengerfeltet, men syklet langs ytterkanten av lyskrysset.

    Lite ryddig sykling...

    Lasting og lossing (av-/påstigning) er ok det ved parkering forbudt, men hvorfor signaliserer så fryktelig mange med nødblinken når de åpenbart "skal bare"? Biler stående/parkert i sykkelfelt gjør ofte dette.

    Ved 3:00 kom jeg fra Kristian IVs gate og ut i Festiningsgata. Festningsgata er en hovedgate, men ikke forkjørsvei (burde vært).

    Er enig i at det ser litt torg-/gatetun-aktig ut pga. skiltene med 30-sone.

    I sentrum (Kvardraturen) av Kristiansand er det kun to gater som er forkjørsvei, Dronningens og Vestre Strandgate. https://goo.gl/maps/fnLACBotzz52

  11. Jeg bruker Mobius som dashcam for tiden og har det også på 5 min klipp med overskriving når minnekortet er fult. Den store fordelen med dette kameraet er at det også lagrer klippet før/etter om du trykker på knappen i starten eller slutten av klippet. Kamera får strøm via usb-kabel og starter opptak når bilen starter. Fortsetter til det interne batteriet er tomt når man stopper igjen. Minus med kameraet er at det ikke har gps eller g-sensorer + liten vidvinkel og er ikke kjempe bra i mørke.

  12. Beklager, jeg er usikker på hva du mener? Som du ser av bildet så snur de og kjører mot kjøreretning gjennom en kort tunnell. Ser ikke ut som det er avkjørsler eller innkjøringsramper i nærheten?

    Sjekket kjapt på googlemaps. Ser ut til at det er ca. 2,5 km fra munningen av den tunnelen der det smalt og til påkjøringsfeltet i krysset før (der veien ble stengt i fra).

  13. Ja, hva er egentlig reglene for syklister som skifter fra å sykle på fortau og svinger ut i veibanen. Skal man gi tegn, har man vikeplikt eller er det helt greit?

    http://lovdata.no/forskrift/1986-03-21-747/§7

    Pkt. 4 andre ledd: "Kjørende som vil inn på eller krysse veg fra sykkelveg, gangveg, eller fortau, har vikeplikt for trafikant på vegen. Denne plikten gjelder ikke overfor kjørende fra eller til områder nevnt i første ledd."

     

    Altså har syklisten (kjørende) vikeplikt for andre som befinner seg i veibanen.

    Å gi tegn er alltid bra!

    • Liker 2
  14.  

     

     

    Siste ukers små hendelser på sykkel i trafikken:

     

     

    Bilfører i siste klippet likte ikke at jeg viftet litt oppgitt med armene og ristet på hodet da hun rygget ut foran meg. Skar grimaser tilbake  :wee:

    Tid 00:23 vil jeg nå påstå du selv er problemet. Når noen står å laster ut av bilen så kan man sakke ned farten til gangfart.

     

    i 2:25 er problemet fotgjenger som bare krysser veien, men i 1:48 durer bare på mellom fotgjengere der det er naturlig at de krysser. Bilen stopper opp for å vente på de, men vipps der kommer du.

     

    2:16 viser bare hvor dårlig sykkelveien ofte i Norge, man går fra "billist" til "fotgjenger" i en sving.

     

    Det er morro å være sykelist, men veldig mange har en tankegang om at de skal fram først. Samme om det er bil eller fotgjenger som er i veien. Mange sykkelister har også akserlasjonsangst later det til og nekter å bremse ned selvom de ser hindringer langt i forveien.

     

    I din situasjon med dama i siste del av filmen så hadde jeg nok bare bremset ned å latt henne rygge ut. Som oftest antar jeg at billister ikke ser meg, og jeg kan godt bremse ned og tråkke meg opp i fart igjen for å spare en farlig situasjon.

     

     

     

    00:23

    Fyren har parkert delvis på gang- og sykkelvei der bilen ikke hører hjemme. Gårdsplassen er tom...

     

    1:48

    Her oppfattet jeg det som at bilfører stoppet, noe som er svært vanlig her.

     

     

     

    Jeg passerte bak alle fotgjengerne hvis du ser litt etter. Noe tett på hun siste der, helt klart.

    Burde selvsagt ventet bak bilen.

     
    2:16
    Holder meg normalt på fortauet nedover her. Velger av og til veien hvis det er endel fotgjengere.
     
    Helt enig ang. sykkelinfrastrukturen, men det kommer seg. Begynner å bli mange fine strekninger med "sykkelekspressvei"(2-veis sykkelvei m/opphøyet fortau)  i Kristiansand nå.
     
    Dette er et nydelig eksempel på hvordan man ikke bør gjøre det: https://goo.gl/maps/wQrphfQVq8p

    "Sykkelekspressveien" ender i en runding av brostein og ut i ei gate med 30-sone.

    Dette er hovedsykkelruta på østsiden av byen...

     

     

    I siste klippet hadde jeg øyekontakt med sjåføren hele tiden mens hun rygget ut. Hun kikket aldri oppover bakken...

    Først og fremst burde hun parkert med fronten ut slik at hun hadde god sikt begge veier.

    I tillegg er gårdsplassen stor nok til å snu på med den lille bilen.

     

    Hun burde ventet de 5 sekundene til jeg var forbi.

    I stedet velger hun å rygge ut i gaten uten å se om det kommer noen fra motsatt side.

    Følte litt oppgitt risting på hodet og armbevegelser var på sin plass.

     

    Denne gaten er også en del av hovedsykkelruta øst for Kristiansand. 

    Ofte mye syklister og gående her.

     

    Artig med litt grimaser i hverdagen  :)

     

     

     

     

    Siste ukers små hendelser på sykkel i trafikken:

     

    Her ser man hvor mange regler syklister bryter, inkludert regissør.

    (ja, det er også kjøretøy som bryter reglene)

     

     

     

    Fin om du spesifiserer hva jeg gjør galt. Kanskje jeg lærer noe  :wee:

    Har det nok litt travelt en del ganger og utnytter sykkelens fleksibilitet.

    Sykler mye til/fra jobb og spesielt til jobb har jeg en lei tendens til å få litt dårlig tid...

     

     

     

     

    Siste ukers små hendelser på sykkel i trafikken:
     


     
    Bilfører i siste klippet likte ikke at jeg viftet litt oppgitt med armene og ristet på hodet da hun rygget ut foran meg. Skar grimaser tilbake  :wee:

    Hvordan er det en hendelse at en hund løper fint ved siden av eieren sin uten at den er i bånd?

     

     

     

    Enkelt og greit det at jeg ikke stoler på løse hunder jeg ikke kjenner.

    I dette tilfellet så jeg hunden helt over mot E-18 i andre enden av brua og jeg har virkelig ikke lyst til å kjøre på dem.

    Har ellers hatt enkelt hendelser der hunder "angriper" / hopper opp på meg som fotgjenger uten at eier bryr seg eller at hunden hører på eier.

     

    De holder seg heller ikke alltid pent ved siden av eieren.

     

    Ikke det beste eksempelet, men tror du eier har full kontroll på denne: 

     

     

     

    Er ikke sikker på at de to med bæreposene liker å få en hund tett på seg bakfra.

     

     

    • Liker 1
  15. Så slipper også regissør gassen og berører ikke bremsen - som ville ha gitt avstand.

    Ikke uvanlig reaksjon, men like fullt like ille som endel av det som filmes.

     

    Er helt enig i at avstanden ofte er for liten. Har litt å jobbe med der.

    Avstanden blir typisk vel liten når forankjørende kjører ujevnt eller ligger å lunker 10-20 km/t under fartsgrensa uten noen åpenbar grunn. 

     

    Sånn som varebilen i klippet fra 2:00 her:

    Dette er litt etter ei rundkjøring. Fartsgrensen er 60 km/t før den øker til 70 omtrent der den Smart'en durer forbi i kollektivfeltet.

    Varebilen lå drøye 10 km/t under i 60-sona og økte ikke farten mye når det ble 70.

    I stedet for å bli liggende bak legger jeg meg ut i høyrefeltet der kollektivfeltet slutter og øker min fart til 70.

    • Liker 1
  16.  

    Klippet fra gangfeltet begynner på 1:57

     

     

    Det er også en mulighet at bilisten "feiltolket" din nøling med at du ønsket å slippe bilen over før du krysset.

     

    Kan ikke si jeg nølte når det gjelder Tesla'en, men tilpasset farten. Nølte tydelig før jeg krysset foran Leaf'en fra høyre.

×
×
  • Opprett ny...