Gå til innhold

Hopperesque

Medlemmer
  • Innlegg

    5 296
  • Ble med

Innlegg skrevet av Hopperesque

  1. Når det gjelder endurance, så er det der faktiske fremsteg skjer som kan brukes i normal bilprodusering(elektrisk, hybrid). Og ekte Rally slik det alltid har vært(ikke så mye xcross). F1 fins null og nix siste 15 år, i F1 så har de blitt pålagt normale type ting (begrenset liter, etc). F1 er den absolutt kjedeligste bilsport som fins i verden. 4-5 forbikjøringer i et løp. Kjempegøy.

    I Rally har de lignende restriksjoner, men det er like gøy som det alltid har vært, og med faktisk IRL ting som kan brukes for en normal bil....

    WRC-interessen har jo sunket som en stein de siste 10-15 årene, mest pga. Loebs og senere Ogiers dominans. F1 har avansert hybridteknologi, med regenerering av varme og kinetisk energi. AMG-One er kommende superbil med F1-teknologi. Blir interessant å se hvor godt den funker på veien. Er enig at F1 ofte kan være kjedelig, men det er fortsatt den baneracingserien med de raskeste og mest avanserte bilene, samt de beste førerne.

  2. Nå er jeg langt fra noen tenåring lengre, men til og med onkelungene mine 8-18 år bryr seg rett til helvete om det er en Apple, Huawei eller Samsung, noe jeg ser på som et sunnhetstegn, og en riktig downvote langfinger til de som syns dette er noe.

    Det er ikke min erfaring, dessverre. I Oslo er det Apple som gjelder blandt barn og tenåringer.
    • Liker 1
  3. Hvis jeg skal se, må det være live. Gamle løp på Youtube har ingen verdi for meg. Da vet jeg resultatet for lengst. Noe av gleden er å følge med på Twitter og ymse forum før, under og etter løpet. Alt dette går jeg da glipp av. I tillegg til at det er dønn kjedelig å se sport når resultatet er kjent. Jeg syns langrenn er gøy også, men ser ikke gamle løp av den grunn.

    Enig, men det hender at jeg ser F1-løp noen timer etter målgang.
  4. Jeg vet ikke helt hva det er, men grunnen til at jeg liker formel e er at alle trollene som hater det. Få med et par kvinnelige bilførere nå så får vi antifeministene med også, da er gjengen samlet.

    De såkalte «trollene som hater» inkl. i så fall også miljøaktivister. Litt av en gjeng.

     

    Flere serier som har eller har hatt kvinnelige førere, bl.a. IndyCar, DTM og NASCAR. Det er vel egentlig bare F1 og FE som aldri har noen kvinnelige førere (inkl. ikke test).

    • Liker 2
  5. En merkelig konkuranse, små trange baner, kort distanse. Like biler (aero), fastsatt maks. energibruk., ingen dekkvalg etc.

    Banene i seg selv gjør serien totalt uinteressant. Er heller ikke så glad i enhetsracing. Formula E har også et slags b-lag med førere.

     

    "Formel E er den eneste motorsportgrenen Jaguar deltar i."

    Sikkert like greit.

     

    El Tempo Gigante i 280 km/t – drevet av batterier

     

    280 km/t midt i byen? Velkommen til Formel E, motorsporten der målet er å redde kloden.

    Kjenner jeg rødmer av disse overskriftene.
    • Liker 1
  6. Savner den linken.

     

    Lambert står forresten på sitt. Jeg tror ikke han lyver om dette. Kan selvfølgelig være overdrevet, men at dasspapir som utgiftspost er blitt et tema i dette skakkjørte selskapet er ikke akkurat overraskende.

     

     

     

    Lambert har åpenbart flere kontakter på innsiden. Tidligere har åpenbart Musk, ev. noen andre høyt oppe i systemet, fôret han med informasjon som de ønsker lekket til media.

    • Liker 3
  7.  

    R&D:

     

    Q3 2018: 350,85 mill

    Q4 2018: 356,30 mill

    Q1 2019: 340,17 mill

     

    Capex:

     

    Q3 2018: 510,27 mill

    Q4 2018: 324,98 mill

    Q1 2019: 279,93 mill

     

    Du har altså rett på ett av to punkter. R&D er ca uendret. Capex er ned.

     

    Kan nevnes at capex er ned hovedsaklig fordi det meste av utstyret for produksjon av Model 3 er nå installert og betalt. Nå handler det til stor grad om å øke utnyttelsen. Capex vil øke igjen når installasjon av utstyr ved Gigafactory 3 starter opp i Q3.

     

    Det er noen år siden Electrek var spesielt Tesla-vennlig. De skriver hva som helst som de tror kan få klikk. Og utviklingen ser ut til å være slik at de koker mer og mer suppe på spiker.

     

    Når det gjelder opex, så har Tesla tatt noen grep for å få ned kostnadene. Men det er fullt mulig opex vil fortsette å øke totalt sett. Så lenge opex *per bil* fortsetter å falle, så er det greit.

     

    FoU-ratioen sank kraftig i Q3 og Q4 18 sammenlignet med tidligere kvartaler. Den steg dog igjen i Q1 19 grunnet lavere omsetning enn forventet. Teslas investeringer i Q4 18 lå på kun på 65 % av avskrivningene. Selskaper i sterkt vekst ligger normalt sett langt over dette.

     

    Electrek er rene Washington Post sammenlignet med konkurrenter som InsideEVs og Teslarati. Lambert tør faktisk å stille noen kritiske spørsmål nå og da. Det meste de publiserer om Tesla er positivt ladet.

    • Liker 3
  8. Det siste jeg hørte var at Tesla har ekstremt høye investeringskostnader som forklarer underskuddet deres. Det er ikke rekord mange Teslaer bare i Norge, det er rekord mange Teslaer levert på verdensbasis:

    https://cleantechnica.com/files/2018/10/Tesla-quarterly-production-growth.png

    Tesla har kuttet kraftig i CAPEX og R&D siden H2 2018. Selskapet har for høye OPEX, derav drastiske sparetiltak som indikert i denne artikkelen og hos den svært Tesla-vennlige bloggen Electrek.

     

    https://electrek.co/2019/05/24/tesla-cost-cutting-effort-toilet-paper/

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...