Gå til innhold

HouseWolf

Medlemmer
  • Innlegg

    330
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HouseWolf

  1. Oppreisning er definert som erstatning for ikke-økonomisk skade. Skade som for eksempel er en følge av forminsket evne til livsutfoldelse (en person uten 3D-syn kan ikke kjøre bil, f.eks.).

     

    Ikke for å skli ut av diskusjonen, men i følge Forskrift om førerkort er det mulig å kjøre bil selv om man har normal synsfunksjon på bare ett øye. Hvis man som voksen mister synet helt eller delvis på ett øye, må det gå minst 6 måneder før det kan vurderes om man kan kjøre bil igjen.

     

    Når det kommer til skade på personen og straff, så er det viktig å vurdere bla. skyldspørsmål og forsett. Det er forlenget straff om man f.eks. har planlagt å f.eks. stikke ut øyet til en person, om det er gjort i torturs hensikt, eller om en person mister øyet som resultat etter en slosskamp e.l. (Dette sett fra den dømmende makt sin side.) I tillegg hvilke redskap som er brukt.

     

    Når det kommer til erstatning og oppreisning:

    Disse punktene blir lagt ved i straffesaken. Det starter da med kravet fornærmede har. I tillegg blir det lagt vekt på dokumentasjonen den fornærmede kan fremlegge.

     

    Erstatning er i bunn og grunn tilbakebetaling av utlegg og økonomisk tap i forbindelse med den straffbare handlingen. (Ren tilbakebetaling av økonomiske tap som har kommet som en direkte konsekvens av legemsbeskadigelsen.)

     

    Oppreisningen er (som nevnt over) en betaling for ikkeøkonomiske tap den fornærmede kan påberope seg. Her blir det lagt veldig vekt på hvilke konsekvens den fornærmede har fått pga skaden som oppstod sett opp mot resultatet av den straffbare handlingen. (Her spiller også skyldspørsmålet en rolle for å avgjøre hva som er "riktig" at "voldsutøveren" skal betale.)

     

    Angående det å gå inn på spesifikke paragrafer så synes jeg det er vanskelig her, ettersom det kun er gitt et objektivt eksempel med veldig mye spillerom. Norsk sraffeutmåling basserer seg i stor grad på hensikt og skyld. (i tillegg til vurdering av strafefrihetsgrunner.)

  2. Bør jeg unngå svømming mens jeg har soppinfeksjon og rift i underlivet? Tok vagina tablett i går kveld om det har noe å si. Anonym poster: 071219bf4a296a2c96925fd8f7775670 Anonym poster: 071219bf4a296a2c96925fd8f7775670

     

    For din egen eller andres fordel?

     

    La ved et svar på et lignende spørsmål...

     

    "Hei!

    Hvis du er mye plaget nå, kan du ta en soppkur og behandle soppen først, men det er ikke bevist at det skader å bade i basseng selv om en har underlivssopp. Det er ganske så vanlig å ha det, med mer eller mindre plager. Jeg tror ikke at en kan si ved en "vanlig" underlivssoppinfeksjon at dette kommer av eller forverres av et måteholdent alkoholforbruk. Det er noen ting en tror øker sjansen for sopp, eks antibiotikabruk. Det kan også være lurt å unngå klamme, tette syntetiske underklær, og lurt å vaske underlivet med spesialtilpassede såper.

    Hilsen legen."

    http://www.klara-klo...aseId/620244026

     

    Når det kommer til riftet skal ikke dette være noe problem så lenge du er nøye med hygiene i etterkant.

  3. Spørsmål 1: Finnes det noe slags forbud/kopirettigheter i forhold til bruk av et lands våpenskjold?

     

    Svar: Ja. Straffelovens § 328 definerer missbruk av bl.a. våpenskjold. Denne loven er i forhold til bæring e.l. av kjennetegn definert av lov. (eksempelvis våpenskjold, eller andre kjennetegn på et offentlig tjenesteforhold. )

     

    I forhold til ditt neste spørsmål: "Å bruke Norges eller et annet lands våpenskjold som avatar på en nettside."

     

    Svar. I teorien så er det ikke alene straffbart å ha våpenskjold (e.l.) som avatar straffbart. Du kan lese straffelovens § 328 i ensomhet) Loven er av gammel art, og normen og tolknongen er derfor litt vag. Jeg har ikke ork eller tid til å spa frem retspraksis, men loven sier klart at om du bruker skjold (e.l.) for "i offentlig eller rettstridig øyemed utgir seg for å inneha noe offentlig tjeneste" så kan du straffes med bøter eller fengsel i inntil 3 mndr. Dette gjelder dog kun ved uhjemlet bruk,

     

    Altså.. Det er ikke straffbart å ha et våpenskjold e.l. som avatar med mindre du bruker det til å enten missvise eller fremme en falsk offentlig tjenestes handling. (Som sagt har jeg ikke noe retspraksis å referere til, så skjønn må benyttess i logisk forstand.) Enkelt forklart så kan du bruke våpenskjold som avater på nettside med enkle retningslinjer å forholde deg til.

     

    Det skal nevnes at denne lov kun hjemler bruk av offentlige kjennetegn innenfor Norges grenser. (Og bruk av kjennetegn av andre nasjoner i Norge)

     

    Kan jeg spørre hvorfor du ønsker denne informasjonen? Så får jeg noe info tilbake ;)

     

    I tillegg kan det nevnes at brudd på denne loven ansees som en forseelse og forsøk er derfor ikke straffbart jf. strl § 49 2.ledd.

     

    Håper du fikk svar.

     

    Mvh

    HouseWolf.

  4. Hundeeiere og hunder generelt. Hundeierne syns åpenbart hunden selv skal få velge om den vil prøve å fly på meg når jeg jogger forbi. HOLD HUNDEN STRAMT DIN JÆVEL. Også de uforutsigbare små drittbikkjene, en dag sitter en slik i leggen på meg. Også idiotene som kaster fra seg hundeposen med dritt i på bakken. Hva faen? Da er det bedre å droppe posen, så forsøpler man hvert fall ikke, og driten brytes ned, før eller senere.

     

    Veldig enig i det.

     

    Men det er en ting jeg støtter hunde-folket i forhold til dritt og hundeposer.

     

    Her hvor jeg bor er det satt ut hundeposer som er nedbrytbare (bio-bag eller noe) som brytes ned relativt raskt i naturen. Dermed setter jeg pris på om folk faktisk plukker opp dritten til hunden som ligger i stien i en slik pose og slenger den inn i en treklynge eller et sted som er relativt vanskelig å springe igjennom.

     

    Jeg sier ikke at dette er noe som løser alle problemer, men det løser mitt...og jeg vet at mange ikke gidder å plukke dritten i pose og bære den lengre strekninger. (dette forutsetter da at det er steder liknende lysløype e.l.

  5. Hei.

     

    Jeg kjøpte Norrønna Recon pack i fjor. Er vel veldig mye av det samme som Ranger etter hva jeg har hørt. Bora sekken har jeg bare lest om, så den skal jeg ikke nevne noe om.

     

    Erfaringen min ang. Recon pack er ihvertfall positiv. Med stramme-stropper i hue og rævva passet den fint til alt fra 3-dagers turer til 14 dagers turer. Recon pack er på 125 liter, så plassforskjellen er det ikke mye å si på, men jeg satt virkelig pris på god plass, uten at jeg merkbart kjente at jeg bar på noe virkelig stort. Romslighet er noe jeg setter pris på i forhold til orden, og pakke enkelhet.

     

    Bæreremmene er vel det samme på recon og ranger, tror jeg. De sitter veldig godt i skulder og nakkeparti, og jeg hadde aldri problemer noe som liknet gnaging. Hoftebeltet er absolutt noe jeg setter pris på. Det er den beste sekken jeg noen gang har hatt på ryggen, og når jeg bar i lengre perioder var dette noe jeg var glad for at jeg hadde brukt penger på. Funksjonen ble satt godt pris på når det kom til stigninger, med tanke på høye kneløft og litt romslige hoftebevegelser.

     

    Jeg har tidligere hatt problemer med at sekken presser for mye på "oksemuskelen" og får et alt for mye trykkbelastet punkt ved nakke, men etter det jeg lærte på befalskolen. "hoftebeltet skal ta mellom 60-80% av vekten fra sekken, og den skal ikke trekke bakover" er ikke dette noe prioblem med denne sekken.

     

    Det er enkel høydejustering. Et enkelt trykk, og ett napp og den er tilpasset personen.

     

    Avtagbare sidelommer som kan "glides" over til en dagstur sekk med to separate lommer, og et enkelt "ryggstropp-oppheng" er kjekt. Spesielt når man har slått leir og kano o.l. er lagt under duk og man skal ta en dagstur til et mindre fiskevann.

     

    Topplokket er justerbart i alle fire hjører. Passer bra til "stapping" av siste rest, bruker denne funksjonen aktivt når jeg bytter fottøy fra felt, til leirsko og ønsker å holde det tørt. Den har også romslig topplokkrom, 2 separate, en inne og en ute.

     

    Har man stropper som man ofte får fra militær-bagger o.l. er disse optimale hvis man skal ha duk, liggeunderlag, åre, fiskestang o.l. festet på sekk.

     

    Det er mellomrom mellom festene i sidelommene som gjøre det enkelt å slippe en ski, fiskestang eller åre imellom hvis man skal bære korte strekker uten å måtte stroppe eller tenke på at det faller av.

     

    Den er etter hva jeg har hørt veldig lik som Recon pack, Recon har også ramme, noe som kommer godt med om man skal ha noe vekt. (Vet ikke om ranger kommer med ramme) Jeg kan anbefale Recon pack på det sterkeste.

     

    Lykke til.

  6. Hei

     

    Jeg har fått null svar her og har derfor benyttet meg av flere andre forum. Ser at det er nesten hundre visninger, så noe interesse må det være.

     

    Svarene jeg fikk fra et annet forum er som følger hvis noen fatter interesse.

     

    En skriver:

    I større vann og elver går det helt fint å drikke vannet. Ikke ta vannet fra stillestående viker osv. Vass ut litt (eller hent fra kanoen når du padler). Små bekker og mindre tjern bør man være forsiktig med. Da bør man koke.

    Men når du skal på kanotur vil du hele tiden ha tilgang på skikkelig vann. Jeg hadde ikke kokt. -Hvis ikke jeg skulle drikke kaffe da.. Very Happy

     

    En annen skriver

    Er interessert i dette temaet jeg også. Hvordan er det forresten med lemmen i Femundsmarka nå? Er det lemmen der nå, eller har krakket kommet for lengst som andre steder i fjellet? Drar inn i Femundsmarka kommende søndag.

     

    Tredjemann skriver

    Var i femundsmarka fra 26.mai til 8 juni i år og vi så en god del lemen, både levende og døde. Vi drakk kun av de store vanna (femunden, roasten etc.)

    og har ikke fått harepest enda. Jeg ville holdt meg unna små bekker og stillestående vann. God tur!

     

    Neste skriver

    Jeg var i femundsmarka 1. juni - 5. juni og jeg så bare en lemmen. Jeg drakk fra vann og bekker, itno problem med helsa Smile

    Var oppe på røvollfjellet å luska!

     

    Tenker at det er hausa opp i media jeg. Bare ikke drikke vann der du ser døde lemmen så går det nok bra Wink.

  7. Hei

     

    Jeg skal på kanotur i femundsmarka. Tenkte da den nordøstlige delen.

     

    Etter et år fylt med lemen og en del oppstyr om drikkevann tidligere i år lurer jeg veldig på hvordan det ligger an nå? er bekker o.l. friskmeldt eller er det fortsatt slik at man kan bli alvorlig syk av å drikke vannet i naturen?

     

    Hvordan gjør dere det? Koker alt dere kommer over? klor-tabletter? Medbrakt?

     

    På forhånd takk for svar.

  8. Vet de bruker forskjellige typer våpen i serien A-team, men lurer litt på hvilket våpen det er som de bruker ganske ofte, mener å huske at de har stativ i vanen for en 5-6 av denne typen.

    Det er vel et maskingevær, i tre med løp i sølv og andre detaljer er vel også i sølv utførelse. Hannibal og Face er vel flittige brukere av dette.

     

    Noen som vet hvilket det er snakk om?

     

     

    AR-15 Regner med det er denne du mener.

     

    Ruger Mini-14 (Regner ikke med det er denne du mener) :p

     

    M60 machine gun (Heller ikke denne)

     

    Samt en hel masse div. pistoler.

  9. Hvis du har kontrakt på at du jobber fast den dagen skulle du ha jobbet og fått lønn. Hvis din kolega jobbet etter å ha blitt satt opp skal hun ha lønn. Hvis du har frie tider og får arbeidsliste oppsatt en viss tid i forveien, og du ikke var satt opp på vakt og dro hjem igjen, skal du ikke ha betalt.

     

    "Fast dag"..mener du at du pleier å jobbe denne dagen, eller har du en underskrevet arbeidsplan hvor dette står?

     

    Hvis planene er forskjellige fra uke til uke, du ikke var satt opp, og du dro hjem..ja da skal du selvølgelig ikke ha penger for det. Man kan ikke bare møte opp på arbeidsplassen sin og jobbe og kreve penger for det med mindre du har flexi-tid.

     

    Men det er vanskelig å gi noe fasit med tanke på at du ikke oppgir om du har fast ansettelse som deltid eller fulltid, om du er tilkallingshjelp eller ekstrahjelp.

     

    Men i teorien får man bare betalt for den tiden man tilbringer på jobb med mindre man har kontrakt på annet.

  10. Ahh, håper du velger dress. Digger å se, samt å ha på meg dress. Følelsen av en dressjakke gir en noe bedre fest-tilværelse for min del.

     

    Jeg har selv dresser i forskjellige prisklasser, som jeg bærer etter fuktighet kvelden bringer. Fra 1000-12000 kr. Og i romjulsfestene (uten familie fester) velges en dress på rundt 1500 spenn. Hvis jeg absolutt skal te meg drar jeg på meg en dyr dressjakke, og tar en billigere bukse som har samme farge-nyanse. Skal jeg på byen med venner "og alle de bekjente som ellers ikke drar ut" så blir det ofte mye søl, og hele dressen er av den rimelige sorten. Her velger jeg heller en dyrere/finere skjorte og legger mere vekt på tilleggs plaggene. Som sko, mansjettknapper, en ok klokke, et godt slips som drar litt av oppmerksomheten vekk fra "tilbuds-lappen" som henger på dressjakken, et allright belte. Gjør utrolig mye, og hvis man er ute i slike sammenhenger vil folk være så fulle at de ikke ser forskjell på batistini og dolce & gabbana uansett.

     

    Men om sant skal sies så er jeg av dress butikkenes perfekte mann. 183 høy, ok bredde og ikke skøytelår. Så jeg trenger sjeldent å legge opp eller tilpasse annet enn å muligens sy inn midjen på jakken. Men skjønner din frustrasjon.

     

    Det positivet er at fler og fler innfører slim-fit.. Så dressene sitter bedre på ungdomskropper, eller kropper som trener :D

  11. Liddy drept og det er definitivt nok av Dexter-spor i den bilen (hår må ha falt av hodet hans). Tipper noen finner ut av hvem han er (søsteren kanskje?) som en slags cliffhanger.

     

     

    Ikke at jeg er en CSI, men uansett mener jeg å ha hørt at man må ha hårsekken i behold hvis man skal kunne DNA teste hår mot en person. Selve håret er kunn døde celler. Om det kunn er løse hår som har falt av narurlig, henger ikke hårsekken på og det må til en hår-sammenlikning. Altså man må ha et hår fra en identifisert person for å sammenlikne med. Og dette er ikke like sikkert.

     

    Som du ser i en av de nyere episodene hvor Dexter faktisk plukker ut et hår med intakt hårsekk fra "head of security"(husker ikke navnet) til chase. Og da må man ha "court-order" eller tillatelse fra personen. Det er vel bare fingeravtrykk og DNA Dexter har lagt igjen hos politiet ved ansettelse.

     

    Hvis de finner DNA fra håret så har han et problem, men med dexters flaks regner jeg med at når han tørket bort fingeravtrykk og kastet mac'en på sjøen holder.

     

    Det jeg reagerte på var at Dexter kunn kastet mac'en med alle videoene på sjøen. Og hvis utallige annonser samt "prison break" teoriene stemmer må man faktisk destruere harddisken for at informasjonen skal bli slettet. Og hva hindrer en haug dykkere i å finne denne når de først finner liket av Liddy på en brygge?

  12. Dette kommer an på genene dine. Se på slekta de, det er veldig sannsynlig at du vil ende opp på omtrent samme høyde som dem.

     

    Jeg freste opp i din alder. Så roet det seg i 18 års alderen. Jeg var i militæret fra 19-20 år. hadde i følge forsvarets målinger vokst 1 cm dette året, altså til 182 cm. Jeg var på opptak jeger i Januar 2010. Her målte de meg til 183 cm, med andre ord 1 cm fra 20 - 22 år. Augustmålingen viste også 183, så regner med at jeg har stagnert :p

     

    Dette er genetisk etter hva jeg har hørt. Min far vokste også fremdeles i 20 års alderen. Regner med at jeg har stanset nå :p

     

    Noen stopper også å vokse i din alder og. Veldig individuelt.

  13. Men over til noe annet.

     

    babushka... Er det noen mennesker, som vet hva et karbohydrat, et protein eller et fett molekyl dreier seg om som har sagt det?

    Altså faktumet(eller i dette øyeblikket "påstanden") at proteiner er kroppens byggesteiner er noe tull?.

    Jeg skjønner ikke syntaksen din. Benekter du påstanden om at "proteiner er kroppens byggestener"?

     

     

    Nei. Jeg bare uttaler meg rotete noenganger.

  14. Proteinpulver på europris... :blink:

     

    Jeg føler du leser det du vil lese jeg, ikke vondt ment. bare litt forvirrende.

     

     

    Men over til noe annet.

     

    babushka... Er det noen mennesker, som vet hva et karbohydrat, et protein eller et fett molekyl dreier seg om som har sagt det?

    Altså faktumet(eller i dette øyeblikket "påstanden") at proteiner er kroppens byggesteiner er noe tull?.

     

    Nå ble jeg veldig bekymret, og håper inderlig at disse personene ikke tar plass under en diskusjon på om kosttilskuddet protein-pulver er noe dyrt piss. Isåfall føler jeg diskusjonens røde tråd blir ignorert eller sett på som noe fremmed hvis disse meningsytrerne får passere "les" knappen. :p Men på en annen side, alle får vel være med å mene :whistle:

  15. Virker som du ser på proteinpulver som en form for bol.

     

    Har lest om en lignende studie, der noen studenter hadde testa effekten av proteinpulver og konkluderte med at det ikke funka. Det dem ikke hadde tatt med var at flere av dem ikke trena aktivt styrke, hvordan kostholdet dems var osv. Mange faktorer og feilkilder som gjorde at de ikke så noen økninger i styrke. Om noen ligger på et vedlikeholdsnivå med kosten kalorimessig, så de hverken går opp eller ned i vekt, og du tilfører et ekstra kalori-inntak daglig (proteinpulver) så vil de jo også komme i kcal-overskudd og etterhvert legge på seg. Man må justere kaloriene for å ikke gå opp i vekt, f.eks ved å kutte ned på juicen og hente det inn igjen på proteinshake.

     

     

     

    Dessuten er ikke proteinpulver noe du *merker* effekten av etter bruk. Det er ikke sånn at du tar en shake, og føler deg mye sterkere etterpå. Pulveret bidrar bare til å forsyne kroppen med det den ikke får nok av, byggesteiner, under oppbygningen av musklene. Det er helt vanlige proteiner på lik linje som kylling, egg og melk, dermed også helt vanlige kalorier.

     

    Først skriver jeg:

     

    (Før flamingen begynner så hater jeg steroider, har aldri brukt eler burdert bruk av noen som helst for for doping

     

     

    Deretter:

    Personlige erfaringer med pulver er at det er lettere å regulere inntak av proteiner ved en overvåket kostholdsplan. Jeg sliter med å øke i vekt(muskler) uten pulver. samt at kroppen min nærmest skriker etter et ekstra måltid om ikke jeg bidrar med en ekstra shake eller to. Men det skal da nevnes at dette er i mine øyne like relevant for en ekstern leser, som det jeg fant den nevnte vg annonsen.

     

     

    Mener selv at dette tilsa at jeg ikke blander steroider og proteiner. Men det er ikke til å stikke under en stol at det er en eksplosiv KOMBINASJON og du da skulle blandet det ;)

     

    Det er heller ikke noen hemmelighet at noen forskere (Nei har ingen kilder for hånden) mener at pulver, og et høyt proteininntak kan ta litt tid for kroppen å bli vant til.

  16. Før proteinpulver)[samt steroider}

     

     

     

    Hehe. Poenget mitt er ikke at proteinpulver er det magiske pulveret for å få en kjempe massiv muskelkropp. Men blander man steroider og proteiner får man et ganske så unikt resultet.

    (Før flamingen begynner så hater jeg steroider, har aldri brukt eler burdert bruk av noen som helst for for doping, men jeg personlig regner med at steroidebruk uten protein-tilskudd er som en balong uten luft. Eller en brus uten sukker, altså en lettbrus.

     

    Men relativt sett så FUNGERER det jo etter erfaringsmesssig annonsering, men hvor mye skal man stole på dette? Hvor mye skal man stole på den lille brøkdelen av uinteresserte forskere som sier at det ikke fungerer?I mine øyne etter et gjennomsnittlig innskudd fra media samt lokalsamfund vil jeg si at jeg har troa på at proteinpulver fungerer. Til en viss grad, i forhold til kosthold ved siden av, aktivitetsnivå osv (sett fra noen lugubre Housewolf-forumbruker øyne).

     

    Leste for mellom 1 og 6 mndr siden en artikkel på VG.no.

    Mitt referat:

     

    Det var flere studenter som ville finne ut resultatet etter fysiske forøk pga nettopp trådstarterens spørsmål(da ikke stilt av trådstarter). Hele klassen gikk på proteiner i en viss tid (Mener å huske det var ca 1 mnd) og det eneste resultatet de fikk var oppgang i fett og hadde mer nitrogen i tisset.

     

    Det de glemte å nevne, etter min hukommelse var at det ikke var oppgitt om noen av forsøks-kaninene faktisk trente i perioden. (Og ikke vondt ment, men det så ikke sånn ut) Samtidig stusset jeg på at de ikke hadde nevnt noe med at kroppen bruker tid på å tilpasse seg pulverinntaket eller mengden proteiner i kosten, heller ikke kosthold ved siden av protein-pulveret var kalibrert.

     

    Personlige erfaringer med pulver er at det er lettere å regulere inntak av proteiner ved en overvåket kostholdsplan. Jeg sliter med å øke i vekt(muskler) uten pulver. samt at kroppen min nærmest skriker etter et ekstra måltid om ikke jeg bidrar med en ekstra shake eller to. Men det skal da nevnes at dette er i mine øyne like relevant for en ekstern leser, som det jeg fant den nevnte vg annonsen.

     

    Gleder meg til å bli web-slappa og binært-fika over forum :tease:

    • Liker 2
  17. Fant noen kule bilder på Fjasbok:

     

    post-116737-1285800393,9954_thumb.jpg

    post-116737-1285800406,5318_thumb.jpg

     

    Ser dere hva den siste ser ut som?

    Det siste bilde minner litt om ånings scenen fra "American Psycho" hvor en talerken blir dandert i en fin restaurant. Another serial killer, for another time..

     

     

    Men over til tråden. Digger serien over alt jeg tror. Gleder meg til å se hva som skjer i denne sesongen, og hvordan han kommer seg ut av rita knipa.

     

    Min egen mage sier meg at han kommer til å indrømme noe smått, men flaut for å komme seg ut av kyle butler knipa, samt fore debra med noe bullshit som trigger det overemosjonelle i hun. Lage et lite spetakkel "som ikke ligner dexter"(altså i sosiale sammenhenger) for å dekke den lille mørke delen han leker med når han er alene. Hvis han blir avslørt (som jeg tviler på) er jeg spent hvor hardt han går ned. For om jeg har fulgt nøye med er det ikke alt for mange mord han står til ansvar for, som ikke er "pind on somebody else". føler han har gode alibier for "the early years of dexter morgan".

  18. Kunne du lagt ut planlagt treningsprogram? sånn i forhold til hva du trener når osv. Hadde jeg satt pris på.

     

    For å si noe om tråden din synes jeg du har gode øvelser, men jeg sliter litt med å se helheten i det i og med at jeg ikke aner hvordan treningsopplegget ditt henger sammen uten å scrolle meg opp ned og sidelengs. ( ikke at du gjør noe dårlig, men for meg(oss) som leser ville jeg satt pris på et sammensatt treningsopplegg. Men kan hende jeg bare er kravstor :p

     

    godt jobba btw... lykke til videre.

×
×
  • Opprett ny...