Gå til innhold

Oracel

Medlemmer
  • Innlegg

    324
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oracel

  1. Det du sier er at hvis 2D-vesener kan bli løftet rundt av et 3D-vesen så må nødvendigvis begge to oppholde seg i et univers med minimum tre romdimensjoner. Er det mulig at vi oppholder oss i et univers med mer enn tre romdimensjoner, selv om vi ikke merker det? Tja, selv er jeg småskeptisk, spesielt siden det såvidt jeg vet bare er strengteoretikere som har kommet med en slik konkret påstand av substans så langt (og strengteori er en blindgate, slik jeg har oppfattet det).

     

    Jeg er ikke helt med på hvordan du går fra spekulering i antall romdimensjoner til sorte hull, men det aner meg at du kanskje ikke helt vet hva sorte hull er. Men at de kan være "porter" til nye univers er ikke helt umulig, Lee Smolin har utviklet en uformell teori som berører dette i boken sin "The life of the cosmos" hvor han forklarer vårt univers som et resultat av evolusjon (som i naturlig utvalg) av sorte hull. På lik linje med strengteori så må også dette tas med en klype salt (:

  2. Hei! Dette blir første posten min i dette forumet. Jeg spilte inn en kort tentativ idé igår og vil gjerne høre hva dere synes:

     

    http://printf.no/music/Dark%20Star.mp3

     

    Sjangeren er en slags scifi/space metal, inspirert av en blanding av Ayreon, Star One, Nightwish, og Circus Maximus, både komposisjons- og tonemessig.

     

    Jeg har lagd musikken med Renoise, og gitaren er en Jackson KE3 Pro med GFS Power Rails pickups. Jeg bruker Line6 Toneport UX2 for ampsimulering og innspilling. Resten er hemmelig (:

     

    Jeg har etpar jenter som jeg tenker skal synge på låta hvis den utvikler seg til noe brukbart. Teksten er ikke ferdig, men jeg har omtrent ett refreng og ett vers.

  3. Raid 0 er ikke verdt bryderiet med drivere osv. du kan heller ikke flytte med deg raidet når du bytter hovedkort, du blir nødt til å sette opp raid på nytt og formatere osv. I forhold til dejn lille ytelsesgevinsten er det ikke verdt bryderiet.

     

    Lille? (: Selv med bare to disker er ytelsen merkbart bedre, og den blir bedre jo flere disker man slenger på. En annen fordel (som er viktig for meg) er at man kan få ganske store diskvolumer uten å måtte punge ut megabuxx++ på store disker, eller bruke dodgy LVM-lignende programvare.

     

    Raid 5 er et annet alternativ hvis man vil ofre plassen på én av diskene og tåler bittelitt dårligere skriveytelse.

     

    Edit: iflg. hdtach så yter mitt lille raid 0 (2stk Samsung T166) fletta av UltraSCSI 320.

  4. Når jeg booter den nysammenskrudde PC-en så dør den etter 3-4 sek, deretter venter den i rundt 2 sek før den prøver å boote igjen. Og sånn holder den på ad nauseum.

     

    Litt feilsøking:

     

    * Hvis jeg kobler fra harddiskene, så booter PC-en

     

    * Feilen oppstår hvis jeg har en CD i DVD-rom'en (typisk Ubuntu livecd), men ikke i motsatt fall (ingen CD i DVD-rom'en)

     

    * Feilen oppstår hvis jeg kobler til en harddisk, samme hvilken

     

    Jeg leser også at dette er et ganske vanlig problem med denne PSU/hovedkort-komboen. Spørsmålet er da om jeg skal bytte PSU eller hovedkort?

     

    Specs:

    Gigabyte GA-P35-DS3P

    Corsair VX450W

    Intel E3110 Xeon 3.0GHz (tilsvarer E8400)

    EVGA Geforce 8800 GTS 320MB

    Corsair XMS-ett-eller-annet-svada 4GB DDR2

    2 stk Samsung T166 320GB

  5. Så du har hovedkort med socket 771?

     

    Nei (:

     

     

    E8400 og E3110 er begge for sokkel LGA775.

     

    Regner med at de er identiske akkurat som f.eks Xeon 3060 og E6600. Ryktes gjerne litt bedre kvalitetskontroll på Xeon, men det burde ikke ha så fryktelig stor praktisk betydning.

     

    Ser også at SHG har den i prislisten sin til 1388 kr.

     

    SHG får dem ikke på lager før om inf-1, eller noe sånt, hvis du sjekker i nettbutikken deres. Vet ikke om 1388 er en helt reell pris heller, fra den kanten.

     

    Xeon E3xxx serien har 775 sokkel. Finnes vel i 30xx (65 nm), 31xx (45 nm) og 32xx (65 nm Quad).

     

    Brukes av en god del i 1-way servere (1 sokkel).

     

    Ja, det stemmer nok.

  6. Jeg trenger en ny pc til hjemmestudioet mitt, hvor mye av arbeidet består av veldig tung CPU- og diskbruk. Akkurat nå jobber jeg med en AMD XP2200+, så lista ligger ikke så høyt for at jeg skal bli imponert (;

     

    Her er handlelista: https://prisguiden.no/calc_waggon.php?waggon_id=55816

     

    Lydkort har jeg allerede anskaffet (M-Audio Delta 66 samt Line6 Toneport UX2).

     

    Jeg setter pris på forslag til endringer som kan være til fordel for bruksområdet mitt, men jeg vil gjerne holde meg innen budsjettet (ca. 6500kr). Maskina skal kjøre Wintendo XP, forøvrig. Oog jeg har tenkt å kjøpe hos PCutstyr.no.

  7. Hvis dere *må* lukke kildekoden så har dere vel en killer forretningsidé, så da er det bare å skaffe investorer eller ta opp lån for å få råd til infrastruktur. Jeg har ikke hørt om noen som tilbyr gratis prosjekt- og kildekodestyring for prosjekter med lukket kildekode, og kan ikke se noen grunn til hvorfor noen ville gjøre det siden dere ikke vil bidra med en dritt til allmennheten.

  8. Generelt så er det ganske rått hvordan mange flamer Gimp for å mangle funksjonalitet, uten å ha peiling på hva nevnte funksjonalitet faktisk er for noe.

     

    Og hva angår 8 bits per pixel, så er det bare latterlig for amatører flest å kritisere dette. Det første man kan gjøre er jo å sjekke om kameraet man eier i det hele tatt er i stand til å ta bilder med mer enn 8 bits per pixel. Og selv om RAW'en som kameraet ditt sender ut er 16 bits, så betyr det likevel *høyst* sannsynlig at dette har blitt interpolert opp. Et *ytterst fåtall* av kameraer støtter mer enn 12 bits per pixel.

     

    Og for ikke å snakke om at det er uhyre vanskelig å i det hele tatt avlese mer informasjon med 14 bits (og mer). Uten aktiv kjøling og andre triks ender man gjerne opp med å avlese mer støy enn noe annet. Ett av få kameraer som støtter 14 bits per pixel er Canon 1D Mark III. Og det interpolerer fortsatt opp til 16 bits. Hvor heftig er det da, egentlig?

     

    Så jeg ønsker lykke til på ferden til de som tror de trenger 16 bits per pixel -- selv donerer jeg heller en liten sum til Gimp-prosjektet og er strålende fornøyd med et verktøy som har Photoshop som eneste konkurrent, som fungerer på mange plattformer, og som bare opptar en brøkdel av plassen.

  9. Jeg tryna på sykkel så det sang for etpar dager siden og fikk konstatert hjernerystelse og en mulig mikroblødning (eller noe sånt) -- jeg besvimte ikke, men skulle nesten ønske at jeg gjorde det, for herre kong sverre så desorientert jeg ble.

     

    Men uansett, jeg holder på å gå på veggene av kjedsomhet nå, iflg. et ark jeg fikk med legen så bør jeg unngå tv-titting og lesing (jeg tolker det dithen at det inkluderer PC-titting og hacking) til jeg føler meg "kjekk" igjen. Det står ingenting om konsekvenser av slike aktiviteter. Jeg føler meg egentlig ganske "kjekk", men hodepinen henger fortsatt litt igjen. Tbfh så synes jeg det er verre å bli stiv i ryggen av å ligge på senga og halvslumre dagen lang.

     

    Kan jeg få alldeles senskader hvis jeg bruker litt av denne tiden på hacking og skolearbeid? Jeg leser noen steder at man kan få langvarig hodepine o.l hvis man ikke begrenser aktiviteten og sykemelder seg etter en hjernerystelse. Gjelder dette da også aktiviteter av mer intellektuell art?

  10. Spørsmålet er ganske enkelt: er dette et godt kamera? Jeg syntes det var ganske billig så er det noen som hvet om det har god bildekvalitet osv... Eller vet dere om noen andre kamerear som ikke er så dyre som dere vil anbefale (syntes det er for mange å velge mellom, kommer aldri til å finne et)

    9384766[/snapback]

     

    Dette er et veldig godt kamera til prisen, og egner seg spesielt godt som seriøst turkamera. Det tåler en skikkelig støyt, og du trenger ikke ha noia for noen regndråper. Det eneste som ikke er top notch på dette kameraet er vidvinkelen, men det er ikke så mye å bry seg om til den prisen :ph34r:

     

    Et tips for å ta med seg dette kameraet på tur uten å være redd for regn/vann: legg kameraet i en transparent frysepose, og med etpar gummistrikker fester du posen til linsebeskytteren. Hvis du i tillegg setter på denne plastposen utendørs, så unngår du kondens også (: Samme teknikk funker forøvrig på lignende kameraer.

  11. Bildet vekker nysgjerrighet hos meg - bakgrunnen er variert og spennende, og den store dråpen er ikke for sentrert i bildet. Synes det var et veldig rent og fint bilde, behagelig og spennende å se på, og fin innfallsvinkel. Masse fine detaljer i dråpene og i mosen, og ikke noe forstyrrende rusk. Bra! Jeg kunne fint hatt det på veggen! :ph34r:

  12. Hm, har kameraet ditt virkelig eksponert på den måten der, eller har du brukt noen HDR triks? Synes rett og slett at bildene virker kunstige og lite livaktige. Spesielt legger jeg merke til "auraen" rundt tretoppene på det første bildet -- det tar seg rett og slett ikke ut. Jeg må blinke og dobbeltsjekke at det ikke er øynene mine det er noe galt med når jeg titter.

     

    Generelt tror jeg bildene dine var et godt utgangspunkt, men jeg synes du har avlivet motivet. Får en følelse av å se på et utstoppet dyr, eller en voksdukke, eller noe sånt.

     

    Ble kanskje litt krasst det her, men nå er jeg ærlig iallfall :ph34r:

  13. Jeg har brukt RSS-leseren på min K610i ganske aktivt, men de siste dagene har jeg ikke fått oppdaterte noen av feedene jeg abonnerer på. Når jeg prøver å oppdatere en feed, så dukker det opp et lite internett-ikon øverst på skjermen - etter noen sekunder forsvinner dette og det dukker opp et rødt utropstegn ved siden av feeden (og den blir ikke oppdatert).

     

    Noen som vet hva problemet er? Jeg har Chess Touch abonnement, og har ikke rørt innstillingene for interwebs på telefonen. Akkurat nå står den på "hjemmenett".

  14. Det merkelige er at de ser ut til å være nøyaktig samme kamereahus på disse. Alle knapper ol. er like. Hvorfor er Panasonic så mye dårligere på bildekvalitet og iso kvalitet?

     

    I grunn virker det å være et "rebadga" FZ50 som heter Leica ... med bedre bildekvalitet og koster 3000,- mer.

    8990648[/snapback]

     

    Jepp, det er akkurat samme kamerahus. Mon tro hvor mye av innmaten som er lik?

×
×
  • Opprett ny...