Gå til innhold

flopflop

Medlemmer
  • Innlegg

    988
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av flopflop

  1. Takker for tilbakemeldinger. Har da forstått det slik at jeg holder meg til E-510 foreløpig og heller konsentrerer meg om å bli en bedre fotograf. Som tomsi42 antyder er det nok mest å hente her. Var egentlig noe slik jeg ville ha svar på. Har bestilt ZD 50-200mm nå og håper å få testet ut dette på fotballkamper i England 11-12 desember.

     

    Kan noen i samme åndedrag gi meg en pekepinn på om jeg i tillegg burde investere i en vidvinkellinse og i så fall hvilken? Har pr i dag kun kit-objektivet.

     

    Har sett igjennom bildene et par av dere har lagt ut. Veldig inspirerende!

     

    Edit: 70-300mm, ikke 50-200

  2. Skal til Sør-Afrika i nærmeste fremtid og tenker på å oppgradere kameraparken til da. Var der i 2003 og mitt IxusV2 klarte liksom ikke helt å fange solnedgangen slik den fremstod (se nederst)...

     

    Har i dag et Olympus E-510 med kitobjektiv. Er glad i å ta HDR-bilder og ser for meg at jeg kan nyte godt av et kamera med bracketing-funksjon som har EV steg på 2 og ikke 1, slik E-510 har. Sliter med lite dynamisk omfang på enkelte billedserier, men så er jeg nok ikke tidenes fotograf heller. Har sett litt på Canon 450D /500D, er det verdt å bytte til dette? (sammenholdt med punktet nedenfor) Jeg synes 40D/50D blir litt for dyr.

     

    Videre ønsker jeg å utvide med flere objektiver, i hvert fall en telelinse til safari etc til å begynne med. Jeg bør jo da med fordel bestemme meg for et av Olympus/Canon ettersom objektivene ikke passer "hverandre" og føler jeg da står ved et slags veiskille hva kamerahus angår. Noen som kan anbefale noen objektiver, gjerne da til et eventuelt Canon-bytte? Ser vel for meg at jeg ender i en lavere prisklasse, 2-3000 kroner eller noe slikt.

     

    Muligens rotete beskrevet, men håper min problemstilling er noenlunde forståelig. Takker for alle svar

     

    Motivet som hadde fortjent en bedre skjebne:

    post-109245-1259006843_thumb.jpg

  3. Hei,

     

    Planlegger tur til SA (western cape, dermed er Kruger ute av bildet) i mars og i den anledning har jeg/vi et ønske med tanke på safari. Vi ønsker å ta en safaritur der vi kan overnatte ute i parken/reservatet sammen med guide. Har lest om det/sett det på reiseprogrammer, men ikke funnet dette ved søk. Uansett er det vel det beste om noen har gjort dette tidligere og kan anbefale noe.

     

    Øvrige reisetips mottas selvfølgelig med takk.

     

    Takker for svar.

  4. Muligens dumt spørsmål, men jeg forsøker likevel.

     

    Skal oppgradere PCen med litt nye skjermkort osv som jeg gjør omtrent en gang i året og har kastet en Intel SSD Gen2 (160 GB) i handlevognen som jeg har tenkt til å dytte W7 inn på. Men på hvilke områder vil jeg merke faktisk forbedring? Jeg leser tester og sammenlikninger om IOPS read/write osv osv og ser forskjellene der, men er fortsatt ikke sikker på hvor mye det kommer til å gagne meg i det daglige.

     

    Jeg bruker PCen primært til spilling, fotoredigering, film+musikk, surfing og noe kontorarbeid (office). Jeg synes ting går relativt radig slik det er i dag og bortsett fra at en lagringsdisk kan bruke to sekunder på å respondere når jeg skal inn i f.eks filmmappene kommer jeg ikke på mange situasjoner der jeg forbanner harddisken.

     

    Muligens litt rotete dette her, men er det noen som skjønner litt hvor jeg vil med denne posten?

  5. Som tittelen sier har jeg de siste månedene opplevd at synet mitt varierer i kvalitet. Jeg kan se helt greit enkelte dager, mens det andre dager er uklart nærsyn som gjelder. Synet kan også variere gjennom dagen. Jeg merker at jeg sannsynligvis er blitt mer nærsynt og har planer om å oppsøke øyenlege i nær fremtid når jeg har tid. Likevel synes jeg det er rart at synet mitt kan variere og lurer på hvordan det lar seg forene med briller/linser.

     

    Kan legges til at jeg har jobbet svært mye det siste året (jobber innen finans, you get the idea) tolv-femten timer dagen pluss enkelte helgedager. Sitter omkranset av skjermer stort sett hele tiden mens jeg er på jobb. Jeg har nok ikke sjekket synet siden militæret (har alltid hatt svært godt syn) og har aldri vært hos lege bortsett fra skolekontroll og diverse vaksiner.

     

    Kan dette relatere seg til stress eller kan kvaliteten på synet være volatilt?

  6. Hei,

     

    Trenger litt veiledning til denne.

     

    Skal oppgradere litt og ender nok opp med følgende oppsett:

    Intel i920 (klokket til 3,4 Ghz pt)

    6GB DDR3 1600Mhz

    2x Radeon 5870

    2x750GB lagringsdisker

    1x320GB lagringsdisk

    1x80GB systemdisk (SSD)

     

    Per i dag (uten SSD-disken og med 1xGTX260 som GPU) har jeg en Corsair 750W (tror jeg) som ikke har modulær konstruksjon. Tidligere hadde jeg Corsair 620W (modulær) som jeg var veldig fornøyd med.

     

    Strømforsyningen MÅ være modulær. Noen som har en formening om hvor kraftig PSU jeg trenger til oppsettet ovenfor? Jeg svinger mellom 800W og 1200W men er redd for å velge en som er for svak.

     

    Takker for svar.

  7. Hei,

     

    Skal kjøpe min første sykkel på en del år og er litt (les: veldig) usikker på hvilken jeg skal velge og hva jeg skal se etter. Ønsker en terrengsykkel som jeg kan bruke i skogen og litt på landevei.

     

    Har et par kompiser som har Scott Scale 30 og disse er svært fornøyd. Ellers har jeg lest/hørt mye bra om Specialized Expert, sykkelen jeg linket til er den med aluminiumsramme.

     

    Hvor viktig er det med karbonramme kontra aluminium? Hvis jeg kan velge bort karbon, hva av utstyr burde jeg legge penger i? Er det noen andre sykler jeg burde vurdere i denne prisklassen (<~20K)?

     

    Er ca 189 cm høy, hvor stor ramme burde jeg ha? 19, 20?

     

    Beklager rotete oppsett, takker for svar.

     

     

     

     

     

     

     

  8. Byttet fra IE til FF for noen uker siden, og er svært fornøyd. Dog ser ikke java-innhold ut til å vises. Konkrete problemer er at innlogging med bankID ikke en gang kommer opp samt at en del videoinnhold på nettet rett og slett ikke vises.

     

    Har googlet litt, men fant ingen konkrete svar. Noen som har opplevd det samme?

     

    Takker for svar.

  9. Gikk fra 8800GTX til 260 for en stund siden, og sistnevnte er vesentlig kraftigere. Merker det bra i Crysis (har ingen konkrete tall å komme med dessverre, les tester). Det er jo ikke galt med litt mer minne også til slike spill, særlig om du skal forsøke 2xAA.

     

    260 overklokker også svært bra, har økt frekvensene 15-20%. Forsøkte aldri å overklokke 8800-kortet mitt. Strømsparefunksjonen er også noe som er vesentlig bedre på 260, etter hva jeg vet. Kortet koster nå under 1500 enkelte steder, det synes jeg er en svært god pris, med tanke på at Crysis kom for en god stund siden og tilsvarende ytelse kostet mange tusen kroner mer. Det har jo ikke kommet mange andre spill som er tilsvarende krevende siden den gang, så pris/ytelse vinner du masse på.

     

    Beklager rotete innlegg, er fortsatt småruset.

     

    det er bra, har lest at en del av 200 serien kortene har mye problemer, stemmer dette?

     

    Jeg har ikke merket noen problemer med dette kortet.

  10. Som tittelen sier virker det som at spillet bytter tilbake til originalen etter to de første oppdragene for russerene. Etter å ha bombet Branderburger Tor er man plutselig tilbake med Arrec Barrwin i Seattle og kjemper rundt i byen mot russerene og skal i neste mission forsvare broen med Bannon og Webb slik som i det originale spillet. Men dette er jo fra det originale WIC? Er dette meningen? Eller har det skjedd noe rart hos meg?

     

    Noen andre som har noen liknende erfaringer?

  11. Er det ikke veldig rart å operere med en absolutt maksgrense for spill? Hva er begrunnelsen? Prosentandel av netto inntekt? Prisutvikling eventuelt korrigert for inflasjon siden et gitt spill som ble gitt ut for lenge siden? Om et spill er bra nok burde man vel i prinsippet være villig til å bruke "uendelig" mye penger på det?

     

     

    300 crowns.

     

    Flaks for deg, hadde Fallout 3 vært to kroner dyrere hadde du gått glipp av et flott spill og måtte ha brukt et annet bilde som avatar enn det du nå gjør...

  12. Sitter på 260GTX som er overklokket, og som mater to skjermer (1680*1050 + 1280*1024). Jeg spiller på førstnevnte, men jeg har en vane for å deaktivere skjerm nummer to og lukke programmer der når jeg skal spille, for å maksimere ytelse i spill som Crysis osv. Dette henger vel igjen fra mine laptop-dager da alt måtte slåes av for å spille Generals. Men er dette egentlig noe poeng i å gjøre? Taper man noe særlig ytelse i det hele tatt med skjerm nummer to aktivert når den bare viser noen Messenger-vinduer og en musikkspiller?

     

    Takker for svar/erfaringer.

×
×
  • Opprett ny...