Gå til innhold

Ned

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ned

  1. Nødvendigvis ikke åpenbart da det er antall timer med undervisning i uken som har noe å si. Har fagene obligatorisk undervisning og lagt opp "intensivt" så er det godt mulig at du får 100% støtte.

     

    Ring Lånekassen og hør med de.

     

    Har kommet inn på voksenopplæring studiespesialisering og skal søke stipend/lån hos lånekassen. Noen som vet om dette er ett deltids eller heltids studie? Har bestått i 2 av fagene fra før av, så skal 'bare' ta opp norsk,matte,naturfag og samfunsfag. 

     

    Takker for svar :)

     

    Om du ikke skal ta fult løp er det jo åpenbart ikke fulltid.

     

  2. Begynte selv som ekstern ifjor. 

     

    I fadderuken får man faddere som ofte er interne og starter på master eller eksterne som begynner på andre året.
    De du havner i faddergruppe med er også eksterne slik at det er veldig lett å bli kjent med gruppen og på tvers av grupper da man har fellesopplegg gjennom uken.

     

    Hoved- og støtteprofil trenger du ikke å bekymre deg noe særlig for. Les deg opp på fagbeskrivelsen, gå på et par forelesninger og se om det virker spennende så finner du relativt fort ut hvilke fag som interesserer deg. Har flere bekjente som har byttet både hoved-og støtteprofil gjennom året. Ofte lurt å velge kjernekurs første semesteret da de fleste fag bygger seg på disse etterpå.

  3. Hallo! Jeg går på 2.året nå og har noen spørsmål.

     

    Hvordan anbefaler dere og jobbe med fagene mikroøkonomi og finansregnskap og regnskapsanalyse?

    Spesielt i mikro, er det noe tilleggslitteratur som bør kjøpes, fordi synes det er svært dårlig med oppgaver i boka.

     

    I mikroøkonomi er det mulig å kjøpe en egen bok med oppgaver knyttet til temaer i mikroboken. 

     

    Oppgaver og Løsninger til Mikroøkonomi av Hansen og Synnestvedt.

     

    Samtidig er det også smart å se over gamle eksamener tidlig.

  4.  

     

     

    Takker for innspill så langt!

     

    Hvilken av skolene som er best innenfor finans er vell en umulig oppgave i å kartlegge, men utifra mail sendt til forelesere så virker det som at BI satser mest på finans i sin forskning. Dette er vell av liten relevans for min del som masterstudent. 

     

    Grunnen til at BI virker mest interessant faglig sett er pga mengden av kvantitative fag som man har i fagplanen. Jeg kjenner ikke til og har ikke satt meg nok inn i sammensetningen av fag på masterstudiet på NHH enda til å si noe bastant der. Samtidig kjenner jeg også til hvordan skolen fungerer, både sosialt og faglig samt at jeg har både deltidsjobb og studentbolig her som veier veldig for å bli. Nettverket mitt er jo også her nå i så grad, men jeg antar at man blir kjent med en del folk på NHH gjennom fadderuka. 

     

    Jeg fikk bekreftelse idag på at jeg har kommet inn på NHH og må derfor bestemme meg så snart som mulig. Var ingen lett oppgave dette her.

     

    Har du en link til eller beskrivelse av fagene du føler mangler på NHH (altså fagene BI har)? Ønsker du å ta en grad i kvantitativ finans eller finans med innslag av kvantitative fag?  Kan kanskje bidra med nyanser hvis jeg vet hva BI kan tilby som NHH ikke kan.

     

     

    http://www.bi.edu/master/msc-in-finance/programme-structure/ -

     

    Nevner særskilt mathetmatics i første halvåret som kan være til hjelp i de påløpende fagene som multivariate statistics og research methodology.

     

    Er ikke interessert i kvantitativ finans nei, er vell i hovedsak de med heavy matematisk bakgrunn som blir preferert i slike roller.

    Fordelen med NHH blir at jeg har mulighet å ta noen makro/mikrofag som jeg i stor grad synes var interessant på bachelornivå.

     

     

    Skjønner! Keep in mind at jeg ikke har forutsetning for å vurdere vanskelighetsgrad av fagene på BI, og at jeg sånn sett ikke er i stand til å gjøre direkte sammenligninger.

     

    Når det gjelder Mathematics på BI antar jeg at dere "bare" får tilbud om introduksjonskurs i matematikk på bachelor (derivering, integrering, finansmatematikk, osv), og ikke har muligheten til å ta valgfag i matte. Jeg ser Mathematics toucher tema som lineær algebra, optimering og differensial- og differensligninger. Alle tre er mulig å ta som valgfag på bachelor på NHH. Dessverre for eksterne studenter tilbys det ikke noe lignende på master. Personlig tok jeg lineær algebra og differensial/differensligninger på bachelor, og utover at det er litt "kult" å ha kvantitative fag på vitnemålet, så har de ikke hjulpet meg noe særlig utover det. De gjorde det ikke lettere å skrive masteroppgave (statistisk oppgave), og de har tilnærmet null verdi når det kommer til å bli flink i verdsettelse, corporate finance, osv. I mine øyne. Poenget mitt er at fagene du kan ta istedenfor Mathematics på NHH vil være minst like mye verdt, om ikke mer. Ønsker du en litt mer kvantitativ tilnærming til finansen enn den gjengse NHHer? Kjør på med Advanced Corporate Finance (ECO422) eller Asset Pricing (ECO421). Vil hjelpe deg mye mer enn lineær algebra, og er ganske sikker på at "prestisjen" er høyere om det er noe du trakter etter. For å oppsummere kort: Jeg tror ikke NHH står tilbake for BI når det gjelder kvantitative fag på master (Sjekk ut ECO-profilen).

     

    Pros and cons - BI

     

    * Har gått her i 3 år og kjenner til skolen og systemet ganske bra

    * Skolepenger på rundt 180k med en allerede stor sum i gjeld.

    * Etablert nettverk og deltidsjobb (avhengig av inntekt på si) samt studentbolig er ordnet

    * Liker Oslo som by og ønsker å jobbe her etter mastereren.

    * Vèlrenomert finansfakultet -> Kan være en lettere inngang til en rekke finansinstitusjoner etter masteren samt mulighetene for internship til sommeren?

    * En mengde leseplasser og bra fasiliteter.

    * Høy konkurranse i klassen og kan lede til spisse albuer utifra tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner.

     

    1. Kjenner meg igjen her. Det trygge og kjente er å foretrekke.

    2. Dette burde være MEGAcon. 180k vs. 0. Denne burde nesten tippe vekten alene i mine øyne.

    3. Ville det ikke være bedre å utvide nettverket? Man kan vel aldri få for stort nettverk i bransjen du ønsker deg inn i.

    4. Bedre vær i Oslo. Gir deg den. Vil tro jobbene er tilgjengelig der selv om du flytter til Bergen i to år.

    5. Denne kjøper jeg ikke. Kan aldri tenke meg at BI har bedre renommé for finansmasteren sin.

    6. NHH har nettopp fått helt nytt tilbygg med masse lesesalplasser og grupperom. Vil tro det ikke står særlig tilbake for BI sine fasiliteter, men skal ikke si noe sikkert.

    7. Samme på NHH.

     

     

    Pros and cons - NHH

     

    * Gratis

    * Har bodd i Bergen før og likte byen, men stress å flytte igjen og har ikke fått studentbolig. Muligheter for at jeg får studentbolig ved Hatleberg etter nyttår. Må derfor gå privat i første omgang og får ikke muligheten å delta på visninger da jeg jobber i Oslo og trenger sårt de pengene.

    * Stort spenn av valgfag

    * Virker som at det blir fortsatt foretrukket studenter fra NHH kontra BI/CBS iht internships og jobb etter masteren utifra det jeg har lest. Dog skal jeg ikke være bastant på dette da jeg vil tro at studenter ved alle disse studiestedene vil være ettertraktet.

    * Har noen kompiser som bor i Bergen, men i bunn og grunn blir det å starte på scratch igjen.

    * Bedre studentmiljø, men dette er vell egentlig ikke noe jeg har som første prioritet. Klassemiljøet på min bachelor var så og si ikke-eksisterende så dette er noe jeg har lært å leve med. Vi ble en gruppe på 4-5 personer i klassen vår som jobbet sammen og dette fungerte utmerket.

     

    1. JA!

    2. Enig i at det er stress å flytte. Personlig hadde ikke jeg likt det heller.

    3. Veldig stort. Mye mer å velge i om jeg ikke har feiltolket BI sine nettsider.

    4. Studenter fra BI Nydalen, NHH og NTNU vil aldri ha problemer om karakterene og resten av CVen er i orden. Jeg vil tro små preferanser vil komme på bakgrunn av hvor HR-folkene selv har studert. Dette blir vill spekulasjon, men det kan tenkes at fordommene mot folk fra BI er større fra NHHere, enn omvendt. Sånn sett kan det være at man stiller litt dårligere som BI-student, men igjen, dette blir bare spekulering.

    5. Det er selvsagt litt kjipt. Hadde kjent på den selv.

    6. Mye å ta seg til i NHHS, men om du ikke bryr deg om det skal jeg ikke prøve å selge det. Jeg brydde meg ikke noe særlig om det selv, men det er mye å ta seg til om man har interesse for det.

     

    Jeg ville valgt NHH på bakgrunn av opplysningene du har kommet med, og det er primært ekstrautgiften på 180k som vipper det for min del. Det er mye penger spart, og jeg klarer ikke helt se hva som er så bra på BI at det liksom skulle veie opp. Hadde du hatt leilighet, dame eller lignende i Oslo hadde saken kanskje stilt seg noe annerledes, men på nåværende tidspunkt synes jeg ikke alternativene er sammenlignbare.

     

    Håper dette hjalp deg noe, og lykke til med veien videre uavhengig av hva du måtte velge.

     

     

    Setter ekstremt stor pris på et godt og utfyllende svar H.Specter! Dette hjalp veldig.

     

    Jeg har nok besluttet meg for å starte på NHH etter noen runder med meg selv og tilbakemeldinger fra tråden og bekjente. 

     

    Då var det bare å sette seg inn i hvilke fag man skal velge samt å sondere hybelmarkedet. :)

  5.  

    Takker for innspill så langt!

     

    Hvilken av skolene som er best innenfor finans er vell en umulig oppgave i å kartlegge, men utifra mail sendt til forelesere så virker det som at BI satser mest på finans i sin forskning. Dette er vell av liten relevans for min del som masterstudent. 

     

    Grunnen til at BI virker mest interessant faglig sett er pga mengden av kvantitative fag som man har i fagplanen. Jeg kjenner ikke til og har ikke satt meg nok inn i sammensetningen av fag på masterstudiet på NHH enda til å si noe bastant der. Samtidig kjenner jeg også til hvordan skolen fungerer, både sosialt og faglig samt at jeg har både deltidsjobb og studentbolig her som veier veldig for å bli. Nettverket mitt er jo også her nå i så grad, men jeg antar at man blir kjent med en del folk på NHH gjennom fadderuka. 

     

    Jeg fikk bekreftelse idag på at jeg har kommet inn på NHH og må derfor bestemme meg så snart som mulig. Var ingen lett oppgave dette her.

     

    Har du en link til eller beskrivelse av fagene du føler mangler på NHH (altså fagene BI har)? Ønsker du å ta en grad i kvantitativ finans eller finans med innslag av kvantitative fag?  Kan kanskje bidra med nyanser hvis jeg vet hva BI kan tilby som NHH ikke kan.

     

     

    http://www.bi.edu/master/msc-in-finance/programme-structure/ -

     

    Nevner særskilt mathetmatics i første halvåret som kan være til hjelp i de påløpende fagene som multivariate statistics og research methodology.

     

    Er ikke interessert i kvantitativ finans nei, er vell i hovedsak de med heavy matematisk bakgrunn som blir preferert i slike roller.

    Fordelen med NHH blir at jeg har mulighet å ta noen makro/mikrofag som jeg i stor grad synes var interessant på bachelornivå.

  6. Takker for innspill så langt!

     

    Hvilken av skolene som er best innenfor finans er vell en umulig oppgave i å kartlegge, men utifra mail sendt til forelesere så virker det som at BI satser mest på finans i sin forskning. Dette er vell av liten relevans for min del som masterstudent. 

    Grunnen til at BI virker mest interessant faglig sett er pga mengden av kvantitative fag som man har i fagplanen. Jeg kjenner ikke til og har ikke satt meg nok inn i sammensetningen av fag på masterstudiet på NHH enda til å si noe bastant der. Samtidig kjenner jeg også til hvordan skolen fungerer, både sosialt og faglig samt at jeg har både deltidsjobb og studentbolig her som veier veldig for å bli. Nettverket mitt er jo også her nå i så grad, men jeg antar at man blir kjent med en del folk på NHH gjennom fadderuka. 

     

    Jeg fikk bekreftelse idag på at jeg har kommet inn på NHH og må derfor bestemme meg så snart som mulig. Var ingen lett oppgave dette her.

  7.  

     

    Noen som har tips til valgkurs for 2.året økad? Tenker egentlig å prøve å plukke opp en lett A, så hvis noen vet om et fag som er greiere enn andre?

     

    Metode og økonometri

     

    Nå er vel ikke det et valgfag men et obligatorisk fag på økad. Men ja, der tar du lett en A/B.

     

     

    Ah stemmer - valgfag for oss som gikk finans. Anvendt mikro kan være en mulighet, mye samme eksamensopplegg som vanlig mikro bare noe mindre arbeidsmengde om du har et greit grunnlag fra mikroen.

  8. Ettersom vi nå skal velge fordypning for 3.klasse ØkAd, sitter jeg og ser på Innovasjonsledelse og Prosjektledelse. Er det noen som kan si noe om disse to fordypningene? Hvordan de er, hva det går ut på (utenom det som står i kursbeskrivelsen)? Er det f.eks. mye samtaler i klassen, presentasjoner fra studentene etc.? Hvem bør ta disse fordypningene?

     

    Andre ting som heller anbefales?

     

    Ingen direkte erfaring av de du nevner.

     

    Har en kompis som valgte logistikk og var noe misfornøyd med eksamen, men veldig fornøyd med kvaliteten på foreleserne- nå skal det dog sies at han ikke ga 100% i det faget ei heller skreiv bachelor om nevnte tema. Foreleserne skal visstnok være de samme som skriver lærebøkene og skal ha lang fartstid.

     

    Selv hadde jeg Anvendt Makroøkonomi og ble veldig glad i det faget med Terje Synnestvedt som foreleser. Konge fag, konge foreleser og konge eksamen. Ikke noe hokus pokus - man vett ca hvilke spm som dukker opp.

    • Liker 1
  9. Hei!

     

    Har nå blitt ferdig med min bachelor i Finans fra BI Nydalen og står nå oppi dette dilemmaet mellom å velge NHH eller BI som studiested for de to neste årene.

    Ønsker å ta spesialisering i finans ved begge studiesteder. Har derfor fått innpass til Finansiell Økonomi ved NHH og Finance ved BI.
     

    Grunnen til at jeg er usikker per dags dato er en mengde pros and cons som jeg ikke klarer å rangere og vektlegge selv. 

    Har noen vært i samme problemstilling  og/eller har gode tilbakemeldinger fra de nevnte studiestedene?

    På langsikt ønsker jeg å jobbe i corporate finance, konsulentbransjen eller som analytiker enten i Norge eller i det store utland.

     

    Pros and cons - BI

     

    * Har gått her i 3 år og kjenner til skolen og systemet ganske bra

    * Skolepenger på rundt 180k med en allerede stor sum i gjeld.

    * Etablert nettverk og deltidsjobb (avhengig av inntekt på si) samt studentbolig er ordnet

    * Liker Oslo som by og ønsker å jobbe her etter mastereren.

    * Vèlrenomert finansfakultet -> Kan være en lettere inngang til en rekke finansinstitusjoner etter masteren samt mulighetene for internship til sommeren?

    * En mengde leseplasser og bra fasiliteter.

    * Høy konkurranse i klassen og kan lede til spisse albuer utifra tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner.

     

    Pros and cons - NHH

     

    * Gratis

    * Har bodd i Bergen før og likte byen, men stress å flytte igjen og har ikke fått studentbolig. Muligheter for at jeg får studentbolig ved Hatleberg etter nyttår. Må derfor gå privat i første omgang og får ikke muligheten å delta på visninger da jeg jobber i Oslo og trenger sårt de pengene.

    * Stort spenn av valgfag

    * Virker som at det blir fortsatt foretrukket studenter fra NHH kontra BI/CBS iht internships og jobb etter masteren utifra det jeg har lest. Dog skal jeg ikke være bastant på dette da jeg vil tro at studenter ved alle disse studiestedene vil være ettertraktet.

    * Har noen kompiser som bor i Bergen, men i bunn og grunn blir det å starte på scratch igjen.

    * Bedre studentmiljø, men dette er vell egentlig ikke noe jeg har som første prioritet. Klassemiljøet på min bachelor var så og si ikke-eksisterende så dette er noe jeg har lært å leve med. Vi ble en gruppe på 4-5 personer i klassen vår som jobbet sammen og dette fungerte utmerket.

     

    Hadde satt utrolig pris på noen som har noe innspill å komme med her.

     

    //Ned

  10. Matematisk analyse er klart det faget jeg har jobbet mest gjennom mine tre år på BI.

     

    En A henger veldig høyt og jeg kjennet kun én person som fikk A av min omgangskrets.

    Faglig sett er det svært givende og Robert på BI Nydalen er en veldig dyktig foreleser som brenner for faget sitt og har en god pedagogisk tilnærming til faget. 

     

    Dette faget er heller ikke dumt om du tenker å fortsette på masterstudium som har matematiske fag på studieplanen. Viktig å merke at dette ligger langt over matematikk for økonomer: At du fikk A i matematikk for økonomer vil ikke si noe om hva du kommer til å å få i dette. Bortimot alle i klassen hadde A i matematikk for økonomer, mens på eksamen i matematisk analyse var snittet C. Snittet har variert mellom C og D og vår/høst 13 var det ingen som fikk A.

    • Liker 1
  11. Hei!

     

    Tenkte å lage en tråd for oss som vurderer/har erfaring ang. valg av studiested/studieretning.

     

    Går selv på sisteåret på finans ved BI Nydalen og er gira på å starte direkte på master til høsten. Snittet ligger på 4.0 - ender nok opp mellom 4.0 - 4.1. Har ingen commitments til Oslo - dog er jeg avhengig av inntekt pga ikke-eksisterende egenkapital/manglende økonomisk støtte fra foreldre.

     

    Er genuint interessert i makro/mikro og finansmarkeder - men har ikke relevant arbeidserfaring/internships fra finansinstitusjoner eller lignende.

    Kjenner at jeg ikke har helt oversikt over karrieremuligheter og preferanser ang, dette. Gjennom bacheloren har jeg likt de aller fleste fagene men da spesielt makrofagene som Anvendt Makroøkonomi.

     

    For øyeblikket står det mellom følgende:

     

    NHH - Finansiell Økonomi

    http://www.nhh.no/no/studietilbud/master-i-%C3%B8konomi-og-administrasjon/masterprofiler/finansiell-%C3%B8konomi.aspx

     

    BI Nydalen - Finans

    https://www.bi.no/masterstudier/master-i-finans/oversikt/

     

    CBS - Applied Finance and Economics

    http://www.cbs.dk/en/study/graduate/msc-in-economics-and-business-administration/economics-finance-and-accounting/applied-economics-and-finance

     

    Jeg er selvfølgelig åpen for andre skoler såfremt det lar seg gjennomføre med økonomi og flytting.

     

    Er det noen som har erfaringer med disse studieretningene/stedene som kan hjelpe meg med å sammenligne og vurdere disse opp mot hverandre? Atm kjenner jeg at København og CBS hadde vært veldig gøy, men jeg er noe bekymret for høye bokostnader og fallende ranking iht. Financial Times(selv om disse rankingene har noe ulike vurderingsgrunnlag har jeg benyttet denne for å få en oversikt over aktuelle studiesteder).

     

  12.  

    Sitter her og er litt usikker på om jeg skal ta de vanlige forelesningene i mattematikk for økonomer, eller ekstra forelesningene med Pål som er få de litt mer ambisiøse. Fikk A på flervalg, men denne var jo ikke direkte vanskelig så vil ikke si jeg er noen jesus i matte. Noen formening? Blir vist litt vanskeligere oppgavere og litt dypere på Pål sin klasse.

     

    Vurderer selv Pål sine forelesninger. Fikk også A på flervalgseksamen, men har bare P matte fra videregående, og er ingen racer i matematikk. Tror jeg går i Pål sin forelesning på torsdag for å se hvordan det føles, så sender jeg eventuelt mail om å bli flyttet over etter dette. Samtidig er jeglitt usikker, for vet at Robert er en suveren foreleser!

     

     

    Anbefaler Pål sine forelesninger sterkt. Han går merkbart kjappere gjennom pensum uten at du blir kastet av lasset, samt du får en intuitiv og grundig gjennomgang av "nøtteknekkerne" som skiller A og B kandidater til eksamen. Dette kommer også til hjelp om det skulle være av interesse og velge Matematisk Analyse som valgfag.

     

    Hadde selv Robert i faget matematisk analyse og vil si at begge er veldig gode forelesere. I Robert sine timer vil dere dog merke at gjennomgang av pensumet vil gå tregere og spørsmål fra salen vil nok kunne oppleves som "obvious" om dere selv ligger på et A nivå fra flervalgseksamen.

  13.  

    Hvis man får A på flervalgen på strategi (40%)

    Og C på prosjektoppgaven (60%)

    Blir da den samlede karakteren en B?

     

    Jeg fikk A på flervalg og C på prosjekt, men det står C på den samlede

     

    Da ville jeg bedt om karakterbegrunnelse. Jeg mente det var rene karakterer og at de ikke ga sterke/svake.

    0,4*5+0,6*3 = 3,8 som rundes opp til 4 som blir B.

     

    Jeg har ikke fått strategikarakteren enda. Har aldri vært så usikker på hvilken karakter jeg får før.

     

     

    De runder ikke opp karakterene. 3,8 er fortsatt en C.

  14.  

     

     

     

     

    Når det står, beregn årlig rente på en toårs plassering om 3 år vil det da si

     

    (1+r)^3(1+r) = (1+r)^4?

     

    bruk 3+2=5 modellen. siste ledd skal opphøyes i 5 og ikke 4

     

    Nei, det kan ikke stemme. Hvor har du hatt forelesninger Oslo?

     

    ja, forelesninger på nydalen oslo. formelen er:

     

    (1+r)^3(1+i)^2=(1+r)^5 kan du forklare meg hvorfor dette ikke stemmer?

     

    Dette er oppgaven Terje gjorde (Modul 4, Dag 1)

     

    Oppgave 1.

    d,

     

    Anta at renten på en 4-års plasseing er 2,5% på.år og at renten på en 5-års plassering er 2,6% pr.år. Hva bli da ett-års renten om 4 år?

     

    Løsningen:

    (1 + 0,025)^4 x (1+r) = (1 + 0,026)^5

     

    Og svaret ble f = 0,03 altså 3%

     

    Ja, dette er samme prinsipp jeg bruker? Her var det et annet spm derfor har Terje brukt denne modellen:

    (1+r)^4(1+i)=(1+t)^5

     

     

    http://imgur.com/wuNhihm

     

    Stemmer dette?

  15. Jeg gjennomgår for øyeblikket oppgavesettene vi har fått utdelt på hver modul - samt ser i forelesningsnotatene og prøver å forstå modellene som blir brukt.

     

    Forståelse og struktur på oppgavene blir nok særs viktig utifra hva vår foreleser i Oslo har sagt.

     

    Gamle eksamensoppgaver og forberedelse til essaydelen blir nok også essensielt.

    Ift essaydelen er det også viktig å kunne dra inn modeller fra pensum når man diskuterer i essayet.

    • Liker 1
  16. Litt dumt spørsmål, men noen som vet om timeplan for alle fag ligger tilgjengelig på nett et sted? Eller er man helt begrenset til sin egen på @BI?

     

    Kjekt å joine den andre klassen når forelesninger krasjer med andre gjøremål, men kjenner dessverre ingen der for øyeblikket.

     

    @BI => Studiested: Oslo => Aktivitetsplan

  17. Hei,

     

    Er det noen her som har studert økonomi og administrasjon med regnskapsførerutdanning, som kunne svart på et spørsmål? :)

     

    Greier man seg bra om man ''kun'' jobber med oppgavebøkene til teoribøkene? Ser at løsningsforslagene er ganske utfyllende, og oppgavene inneholder vel det mest sentrale i faget, med tanke på eksamen?

     

    Med bra mener jeg rundt B!

     

    Takk for svar! :)

     

    Jeg vil si at det mest effektive er å løse gamle eksamensoppgaver så fort det lar seg gjøre. Gå inn for å forstå hva de gjør også - ikke bare memorer.

  18.  

    Begynner på BI i Oslo, 2.klasse øk/ad, etter å ha blitt overflyttet fra en annen høgskole. Jeg har ikke fått vært med på fadderullan, så hvordan blir man kjent med folk her? Finnes det noen aktiviteter for studenter etter skolen etc.? Hva er deres beste tips?

     

    Starter også 2.året økad, bytta fra IM. Tror jeg skal melde meg inn i et utvalg eller kanskje et idrettslag:D Noen som har noen forslag? Var med på prøvetrening for lacrosselaget i fjor, men kom ikke med. Prøver kanskje igjen der hvis de har nytt uttak:) Var ikke så heldig med faddergruppa/dårlig innsats av meg selv i fjor, så ble aldri særlig godt kjent med noen på IM. Nå som jeg har bytta til økad kjenner jeg ingen.

     

     

    Det er rekrutteringsdag for utvalg 28 August - hook av datoen! Ellers er hytteutvalget og Outdoor bra utvalg for sosiale aktiviteter da flere bekjente av meg er med i disse. Ellers vil jeg anbefale fotballutvalget ettersom lederen for utvalget er ekstremt kjekk og hyggelig.

  19. Jeg tenker å ta opp et fag som jeg har hatt tidligere, og følge dette faget i dette semesteret. Det var arbeidskrav i dette faget, er det slik at jeg må ta arbeidskravene på nytt for å få ta eksamen da?

     

    Er det noen steder jeg kan se timeplanen for fag jeg ikke har nå? Så jeg kan se om det passer å følge forelesningene på dette faget med min egen timeplan.

     

    Ganske sikker på at du må ta arbeidskravene igjen ja - dog kan sikkert noen korrigere meg om jeg har feil.

     

    For å se på timeplanen gjør du følgende:

     

    @BI -> Studiested = Oslo -> Aktivitetsplan og CTRL F'er deg til faget.

  20. SIkkert et rart spm, men fyrer løs. Pleier forelesningssalen (Jeg har bare ett, 40 eller noe) å være stappa full? Så gjennom vinduet på døra da jeg tok en tur til BI i stad og så jo rimelig stort ut, men 1 året på Øka er vell ikke direkte liten. Får så jævlig klaus av å sitte trangt og foretrekker litt plass. Btw, legger foreleserne ut pp på It´s learning etter forerlesningene?

     

    Trangt første uka - spesielt hos de flinke foreleserne. Blir bedre etterhvert.

     

    Det varierer, men majoriteten av de jeg har hatt har ikke lagt ut sine forelesninger på it's learning.

  21.  

    Hei!

     

    Redd for å spørre om igjen, men fuck it.

    Er det noen som har hatt Økonomi og Virksomhetstyring eller Anvendt Makroøkonomi?

     

    Har hatt store interesse for alle fagene knyttet til disse to som gjør meg særs usikker på hva jeg skal velge.

    Setter pris på all informasjon jeg kan få - arbeidsmengde, interessant pensum, gjennomføring av forelesninger etc.

     

    //Ned

    Har du hatt matematisk analyse som valgfag? Husk på at du ikke kan velge anvendt makro hvis du ikke har hatt det. Selv kommer jeg til å ta Øknomistyring og investeringsanalyse(regner med det er det faget du snakker om her) pga jeg synes det virker mest interessant. Tipser deg om å lese på kursbeskrivelsene på www.bi.no hvis du ikke allerede har gjort det.

     

     

    Har hatt matematisk analyse ja - og selvfølgelig mente jeg økonomi og investeringsanalyse, my bad!

     

    Har sett både på karakterstatistikk for fagene samt eksamen. Det jeg frykter i Øk/Inv er at jeg kan ligge forholdsvis langt bak pensum vis da jeg ikke har hatt BØK fag på en stund (hoppet over til Finans i 3. semester.) Stiler sterkt i regnefag, men virker som at eksamen i Øk/Inv i stor grad baserer seg på teorispørsmål iht eksamen og dette kan være en ulempe for min del. Er ikke helt borte ang ordlegging og disponering av skriveoppgaver - men har til nå sterkest karakterer i fag med en god blanding av teori og regning.

×
×
  • Opprett ny...