Gå til innhold

Petterbw

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Petterbw

  1. har merket en liten trend på dette forumet her. en hel haug med tråder blir stengt/slettet/flyttet/osv. og da lurer jeg litt på om det bare er jeg som har misforstått meningen bak "diskusjons-forum". mulig det bare er meg, men jeg er i hvertfall i den tro at et diskusjonsforum skal brukes til å diskutere. dvs at folk skriver sine meninger/tanker/følelser og andre kan deretter skrive sine meninger/tanker/følelser. når denne kommunikasjonen har gått frem og tilbake et parr ganger så har man klart og lage en diskusjon.

     

    men her er haken. jeg vet ikke hvor mange moderatorer det er på dette forumet, men jeg vil tro det er en god del. og jeg vil tro at kravene for å bli moderator er ganske lave. da den mentale gjennomsnittsalder på moderatorer på dette forumet er noe i nærheten av en middels stor gråstein.

     

    hvorfor kan ikke trådstarter være moderator for sin egen tråd? det er jo tross alt han/henne som har valgt å starte diskusjonen og da må det vel være denne personen som er mest skikket til å vite hva som passer inn i diskusjonen eller ikke.

     

    jeg kan skjønne enkelte moderatorer som fjerner spam, reklame, og ting som er forbudt i henhold til norsk lov. men til alle dere andre...slutt. gå ut, få sol på kroppen, ring en venn og finn på noe konstruktivt, men hva enn du gjør: SLUTT OG SYT!!

  2. personlig har jeg en compaq. av typen gammel skit som kun klarer å kjøre flash spill på nettet. (cpu xp2000+, 1gb ram, 40gb hd, wxga skjerm, ati mobile grafikk) men bruker den bare på jobb og til å se på film så det er vel egentlig greit til mitt bruk, men som gaming pc er den helt og holdent elendig. syntes egentlig det er litt teit å spille på en bærbar da bærbare aldri har vært beregnet for det. det eneste du ender med er å betale 3-4ganger så mye og mister muligheten til å oppgradere. samt du får elendig lyd, tastatur/mus er heller ikkebeste og ergonomien blir som regel shabby. men men. hver til sitt

     

    forøvrig vil jeg påpeke at denne tråden viser hvorfor jeg ikke liker diskusjon.no lenger. en lager en tråd fordi en faktisk lurer på noe, deretter kommer moderator og krever at tittelen skal endres, og så blir tråden fyllt opp av frystrerte sommerkåte fjortiser som ikke har annet utløp for sin frustrasjon.

  3. Hei, tenkte jeg skulle kjøpe meg en minnepenn og da tenkte jeg på en minnepenn med U3 men er det noen har tips til dette har 650 kr max til ledighet for en minnepenn.

    8167631[/snapback]

     

     

    kjøpte en minnepenn med u3 forrige uke. fungerer utmerket, men er usikker på nytteverdien i det. se gjennom programmene som er tilgjengelige til den (http://software.u3.com/) og se om du bruker noen av de. veldig greit i jobbsammenheng, du kan ta med deg "my documents" og ca hele outlook, og internett favorittene dine.

     

    er ikke så mye å få tak i til disse minnepennene, men det er et parr nyttige programmer alerede, f.eks en web-browser som er spesifikt designet for surfe etter porno. artig program, men kanskje for de spesiellt interresterte.

  4. hvorfor jobber alle i dag bare for lønna? hvis du er musiker og lager musikk så burde målet ditt være at folk hører på sangene dine. hvorfor skal vi kun gjøre noe hvis vi tjener penger på det......

     

    ja penger er bra, og jeg hadde ikke jobba der jeg jobber hvis jeg ikke hadde fått lønn. men det går ann å gjøre ting fordi det er morsomt. skal man ta betalt for å synge bursdagssanger i selskap også?

  5. Hei. har en liten krise situasjon på gang. skal lage en side som skal bruke en oracle server. bruker php og får det ikke til. har prøvd de fleste howto's jeg har funnet på nettet men php nekter og koble til oracle.

     

    har følgende php kode:

    <?php

    $db = "(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)

    (HOST = LOCALHOST)(PORT=1521))

    (CONNECT_DATA=(SERVER=DEDICATED)

    (SERVICE_NAME=[NAME])))";

     

     

    if ($c=

    oci_connect("[brukernavn]", "[passord]",$db);

    ) {

    echo "Successfully connected to Oracle.\n";

    OCILogoff($c);

    } else {

    echo OCIError();

    }

    ?>

     

    som resulterer i følgende feilmelding:

    Warning: oci_connect() [function.oci-connect]: ORA-12514: TNS:listener does not currently know of service requested in connect descriptor in [php.fil] line 9.

     

     

    kjører apache2 på en linux-box, og portene til oracle serveren er forwardet fra localhost ved hjelp av autossh.

     

     

    noen ideer? er tnsnames.ora en fil på oracle-serveren eller web-serveren? hvis det er noen som vet om en howto som får php til å koble til oracle så si ifra. er villig til å prøve det meste. har både linux- og windows-servere tilgjengelig.

  6. har et asus a8r32-mvp deluxe hovedkort. det er et av de som er passivt kjølt. problemet er at mb temperaturen i skrivende stund ligger på 55 grader. er dette mye? eller er det bare jeg som er paranoid?

     

    har et bzerk kabinett med en 120mm vifte i front (inn) og en 120mm vifte bak (ut), 2x 80mm vifter i sidedøren som suger inn (en over cpu og en rett under skjermkortet), psu vifte (psu er også bzerk)

     

    har 3 harddisker som sitter rett innenfor vifta i front og en athlon 64 (3700+) cpu som blir kjølt ned av en 120mm vifte og kobber-kjøleribbe.

     

    cpu temp ligger på 38C.

     

     

    noen meninger?? eller tips?

  7. det forklarer jo en god del. men hvis jeg kjører 1 skjermkort på et hovedkort som støtter sli. vil jeg da få hele båndbreddeen på det ene kortet eller er det fortsatt delt?

     

    en kompis av meg kjøpte akkurat samme pcdeler som meg med unntak av hovedkortet (a8n-sli premium) og jeg slo han på 3dmark. det var ikke mye jeg slo han men nok til å erte han litt. og det er ikke aktuellt å bytte til et hovedkort som gjør at jeg ikke slår han

  8. noen som vet hvor jeg kan få tak i et sånt et? har et asus a8n-e nå, men chipsetvifta har begynt å kranle. kjører kun et skjermkort (ati) så det er ikke vits med sli eller crossfire. har lyst på et kort som er bra. helst med passiv kjøler. de fleste korta jeg har sett har en fsb på 1ghz. syntes det er litt lite. og de korta som har 2ghz har av en eller annen grunn delt denne på 2 pci16x slots så det er egentlig bare 1ghz. brukte 2mnd på å bestemme meg for det hovedkortet jeg har så jeg har det ikke veldig travelt, men hadde vært kjekt med noen kjappe svar :)

     

    hvis det er noen som vet om en chipset kjøler som passer på dette kortet så si gjerne ifra. men har mest lyst til å benytte unskyldninga til å kjøpe et nytt hovedkort.

     

    håper det er noen som har noen tips.

    ps: pris er ikke så farlig

  9. har et x1800xt skjermkort og har lastet ned nyeste driveren fra ati (lastet også ned alle add-ons og dotnet. problemet er at når jeg prøver å starte catalyst control center så får jeg en feilmelding om at: "CLI Application (Command Line Interface) has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." og control center lukker seg.

     

    har hatt dette problemet en stund nå uten å klare å fikse det. har prøvd å laste ned det meste fra ati sine sider, men ingenting ser ut til å funke.

     

    det er egentlig ikke så veldig krise da det ser ut til at kortet fungere fint, men jeg får ikke kjørt 2 skjermer for jeg kommer ikke inn i CCC for å aktivere den andre skjermen. noen som har noe tips??

     

    tar imot alle forslag med åpne armer

  10. hva er egentlig vitsen med å oppgradere firmware på telefonen? får man flere muligheter eller går den raskere eller er det bare feilretting? har ikke hatt noen problemer med min n80 enda så jeg har ikke sett vitsen å oppdatere.

  11. hei. leter etter et program som gir meg noen enkle gps muligheter ved hjelp av gsm posisjonering (hvilke baser du er koblet til osv)

     

    mener å si jeg så et slikt program men det var sent og jeg var trøtt så det kan hende jeg har drømt det.....men! hvis det er noen som har et slikt program eller noe som kan likne så si ifra.

     

    med gps muligheter så mener jeg mulighet til si ifra når jeg innenfor visse basestasjoner (områder). har egentlig tenkt til å bruke det så jeg kan sove på toget uten å bomme på stasjonene der, men det er en annen sak. :) håper noen kan hjelpe.

     

    skal forøvrig ha programmet til symbian 60 3rd gen (nokia n80)

  12. hei. har nettop lagt inn ubuntu 6.06 på min bærbare. kjører dualboot mot winxp

     

    har en del filer på xp partisjonen (ntfs) som jeg gjerne skulle hatt tak i fra linux. men den eneste måten jeg kommer meg inn på windows partisjonen er hvis jeg kjører i console som root. har prøvd å endre permission v.h.a. CHMOD men det funker ikke. får bare opp at mappen er "Read-only file system". noen som kan hjelpe meg?

     

    har fått mountet harddisken og som sagt så kommer jeg inn på den med sudo. men jeg kommer ikke inn på den når jeg bruker nautilus.

     

     

    ps: beklager hvis jeg virker litt dum, men jeg er litt ny på linx fronten.

  13. har skaffet meg spillet "stubbs the zombie - rebel without a pulse" problemet er at jeg har to skjermer tilkoblet pc'en min. spillet vises bare på den ene skjermen, men når jeg beveger musa til siden så spretter den plutselig over på den andre skjermen. dette er fantastisk frustrerende, både fordi jeg havner utenfor spillet og jeg får ikke lenger styrt zombien min rundt. noen som har en løsning?

     

    kjører forøvrig skjermene på et x1800xt (512mb) skjermkort for de som lurer på det.

     

    takker for all hjelp.

  14. ok, bare får å gjøre ting enda morsommere så har pc'en begynt å restarte seg innimellom. får en kjapp bluescreen før den restarter. det jeg stusser litt over er temperaturene på cpu. de går ikke over 38'c. selv ved spilling.

     

    noen tanker? ville forslag? noe som kanskje muligens har en liten sjanse til å nesten fungere???

  15. mest sannsynløig så er det forde det er en sikkerhets funksjon innebygget i døra. det hadde vært litt kjipt om folk hadde drevet å åpne dørene i lufta. men det er overtrykk inne kabinen. luftstrømmen utenfor flyet gjør bare at det blir større undertrykk på utsiden. det skulle teoretisk sett være mye lettere å åpne dørene i lufta. jeg ville anta at det skyldes en eller annen sikkerhetsfunksjon. hvis det var pga vinden på utsiden så ville han jo klart å åpne døra litt men ikke helt. send melding til sas de har sikkert tid til overs til sånne spørsmål :p

  16. har søkt en del på google men finner ikkeno som hjelper meg. er veldig variabelt de symptomene som folk ramser opp på diverse forum (som jeg finner med google). og løsningene de finner funker ikke for meg. har vært en del som har bytta drivere til nettverkskortet å fått det til å funke, men jeg finner ikkeno nyere drivere. bruker det inegrerte nettverkskortet på hovedkortet og nv firewall. noen som vet hvor jeg kan finne det??

  17. hei. har nettop kjøpt meg ny pc. har formatert og lagt inn win xp pro (original version) og har aktivert det. har drevet å lastet ned diverse ting og tang som jeg trenger på pc'en, og har selvfølgelig oppdatert windows. men nå får jeg opp feil med alt jeg laster ned. alt av .rar eller.zip filer er "corrupdet" og alt av installeringsfiler får jeg opp en "NSIS error" . noen som vet hva dette er for noe? har kjørt både housecall og norton viruskontroll. er sykt irriterende.

     

    her er hardware oppsettet mitt:

    HK: asus A8N-E (nforce 4)

    CPU: amd xp64 3700+

    GPU: powercolor x1800xt 512mb

     

     

    spill og sånt som er lagt inn funker helt fint, men det er når jeg laster ned noe det går til skogen. bruker det innebygde nettverkskortet med driverne som fulgte med på cd. har ikke funnet noen oppdaterte drivere på nettet.

     

    hadde vært fint om noen kunne hjelpe meg med dette. er litt spent på 3dmark scoren min. :)

×
×
  • Opprett ny...