Gå til innhold

Heimdall

Medlemmer
  • Innlegg

    1 028
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heimdall

  1.  

    Nye apple-tv har ikke støtte for 4k.

    Det vil ikke si at det ikke er støtte for det i hardware, bare at det ikke er aktivert i software. Visste du f.eks at alle iPhones noensinne har hatt støtte for FM-radio i hardware uten at dette har vært aktivert i programvare?

    Ja, lykke til med det (ironi)

    Man behøver nemmelig en antenne for å høre på radio. Og den er Ikke bygd inn i iphone. Så selv om den chippen som tar seg av blåtann og WiFi kan støtte FM radio, så er det ikke nok med en software fix (desverre)

    • Liker 1
  2. Synes ikke denne regningen til Giske er noe å reagere på. Man setter seg ikke ned på en cafe og laster ned eller opp sensitiv informasjon som statsansatt. det jeg derimot reagerer på er dataroamingprisene i utlandet. Det er jo teleselskapene som er kjeltringene her. Ikke Giske, eller de som "uvitende" ser en Youtube-video eller i sin dumskap laster ned noe på telefonen sin i utlandet. Det er merkelig at de får lov å prise tjenestene sine så høyt. Det høre ingen steds hjemme at det skal koste fra 25-100 kr. /Mb å bruke mobildata i enkelte land og da er 250.000,- lite bruk egentlig.

     

    Som utenlandsnordmann kan jeg fortelle deg at også norske operatører tar blodpriser fra turister, og andre, i Norge. Når jeg er i Norge slår jeg alltid dataroaming og for sikkerhets skyld også 3G. Mellom EU-land har det blitt mye billigere, og p.g.a. EØS har mobiloperatører i Norge blitt nødt til å følge dette (det er altså ikke for at de er "snille"). Dette gjelder kun tale, jeg vet ikke om Norge følger datatrafikkregulativet fra EU (makspris på dataroaming)

  3. De fleste smartmobiler har dårligere dekning enn de telefonene som var før grunnet all elektronikken som er inni dem som lager forstyrrelser.

     

    Aha, det var jeg ikke klar over. Dårlige greier ihvertfall. Litt dårlig fokusering på dette problemet i artiklene(og testene) hos amobil.no synes jeg, men mulig jeg har oversett det...

  4. Nei, det kan ikke være vann på lungene om du har tatt en CT. Det måtte i så fall vært helt ubetydelige mengder vann. Pleuraeffusjon sees godt på CT. Det sees på vanlig røntgen også.

     

    Når man sier "vann på lungene", menes det da lungeødem eller vann mellom plaurahinnene? (eller begge deler?)

  5. Jeg vet ikke hvor gammel du er, og hvilken sykdomshistorikk du har, men...

    MR, CT osv er veldig dyre diagnoseteknikker, og hva CT angår har det også en mye større strålebelastning enn vanlig thoraxrøntgen. Vanlig røntgen-thorax rekker.

    Jeg ville ha gjørt følgende for å fastslå vann i lungene:

    1.) Hørt med stetoskop og auskultert. (Går utifra at fastlegen din allerede har gjort dette!)

    2.) Målt konsentrasjonen av surstoff (oksygen) og karbondioksid i blodet. Lavt surstoffnivå er et dårlig tegn.

    3.) Blodprøve: elektrolytter, nyreverdier, infeksjonsparametre(CRP), m.m.

    4.) Thorax røntgen. Røntgenbildet vil bli "hvitere" enn vanlig.

    5.) Ultralyd av hjerte. (Hjertet må arbeide mere mot økt trykk i lungene, så man vil kunne se dette i form av feks økt strømningshastighet og etterhvert økt tykkelse i hjerteveggene)

    Man kan også ta CT-bilde. Uten at det nødvendigvis er en stor fordel.

  6. Ok.dette har jeg ikke greie på men prøver å lære. Jeg har også en liten bekk som er delvis tørr i perioder. Har derfor tenkt å grave ut et "basseng" som ligger et par høydemeter over stedet jeg vil ha turbinen. Da kan jeg ha vann lenger i tørkeperioder. Jeg leder vannet i 3" rør ned til turbinen som jeg har satt en krane på i enden. Da kan jeg regulere ned vannmengden er tanken. Forøvrig går vannet videre til en fiskedam etterpå ;-). Da får jeg maks utnyttet vannet.

     

    Jeg har egentlig heller ikke peiling. Derfor går det med mye mere tid for å finne ut ting, enn i faktisk byggetid.

    Det jeg bygger kalles "Permanent magnet generator". Som skal ha den fordelen at den kan lage høy nok spenning selv med lite vann og lite fall (mere enn bildynamo-opplegget) Man kan også kjøpe disse generatorene over nettet, men de jeg har funnet er mest basert på en peltonturbin. Peltonturbiner er visstnok avhengig av en stor fallhøyde. I tilegg er de dyre. Mitt prosjekt er altså basert på en såkallt "Banki"-turbin (kalles også gjennomstrømminingsturbin eller Michell-turbin) - som skal ha høyest effekt ved lavt fall/lav vannmengde. Hadde jeg hatt større fallhøde hadde jeg satset på en peltonturbin.

  7. Veldig interesant å følge med deg. Jeg er i "tenkefasen" for å gjøre noe lignende når jeg får frigjort tid. Skal teste ut samme prinsippet du har kommet frem til. Men hvorfor vil du ikke bruke en bil eller båtdynamo? Det er vel litt enklere enn å bygge dynamo selv?..reimoverføring..stort hjul/lite hjul kan jo også kompensere evt manglende turtall.

    Lykke til videre. Håper du fortsetter oppdateringen.

     

    Jeg tenkte først å benytte en bildynamo, men forstod etterhvert at en bildynamo ikke har fysiske magneter, men derimot elektromagneter. Dvs at de første 3-5 Amp går til å drive elektromagnetene. Ett stort tap for et lite system altså. Den bekken hvor jeg skal sette opp dette etterhvert er litt i minste laget for et slikt oppsett. Jeg regner ikke med mere enn maks 1 Amp på opplegget mitt (altså 24 Amph i døgnet)

  8.  

    Også blodtypen min (AB) er så godt som ikke-eksisterende blant etniske vest-europeere, men mest vanlig i Finnland, Kaukasus, Tyrkia og Israel.

     

     

    Bare en liten tilleggsopplysning: 4 prosent av nordmenn har blodgruppe AB. Ikke så veldig mye, men det betyr at noen nordmenn da må ha denne blodgruppen (nesten 1 av 20) Så det er altså ikke så veldig uvanlig.

  9. Den verste måneden å reise til Alpene er februar, for da har de fleste tyske og østerriske universiteter 1 mnd ferie, og alle skoler har minst en uke fri. I tilegg reiser mange skoler på skikurs i ei uke i februar. Så det er vanlig å booke LAAANG tid i forveien.

    Jeg ville ha prøvd små pensjoner (og ikke hoteller) og ville ha satset på januar (da skal jeg antagelig reise) eller mars. Prøv også små pensjoner som ikke nødvendigvis har ski-inn-out. Skibussene er gode.

    Jeg kjører ski et par-tre ganger i året i Østerrike, men jeg bor her nede :-)

     

    http://www.stantonamarlberg.com/winter

     

    http://www.soelden.com/

  10. Nja, ikke hatt så mye tid desverre. Det eneste jeg har gjort er:

    Realisert at de skruene jeg hadde på sideplatene (skivene av plastmaterial) var ikke sentrert. Jeg borret nye hull, fordi jeg fikk tak i en gammel bremseskive fra en liten bil. Hvorfor bruke bremseskive? Fordi:

    1.) Turbinen var rett å slett for lett, men med en tung bremseskive kommer forhåpentligvis turbinen til å snurre rundt mye gjevnere og mye lengere når den først roterer.

    2.) Velkjent youtube-visdom sier at man skal ha støpegjern/tykt metall bak magnetene. Dette skal visstnok øke den magnetiske effekten. Jeg vet ikke om dette stemmer, men siden fordelene med pkt 1.) er der, er det ikke så viktig om det faktisk er riktig. Hvis det skulle stemme er det bare en fordel.

     

    Jeg driver å leter etter billige magneter nå (neodym), men prisene har visstnok økt noe voldsomt de siste par-tre årene. Er også veldig usikker på hvor sterke disse magnetene skal være. Magnetenes styrke måles i hvor mange kilo de kan holde; feks kan en liten neodymmagnet holde 4 kg fra å falle ned, en annen hele 10 kg. Prisene øker etter hvor mange kilo de kan holde. Vurderte å bruke magneter fra gamle harddisker, men tror ikke jeg gidder å begynne å rote med det.

    Tar gjerne imot input om hva slags magneter man burde bruke.

    post-108607-0-23680200-1351460827_thumb.jpg

    post-108607-0-29272400-1351460836_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...