Gå til innhold

kint

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kint

  1. Har 98SE (støtter i utg.pktet ikke "Mass Storage"). Benyttet medfølgende CD for å innstallere software til TwinMOS Mobile Disk (128MB). Det gikk greit og "penna" virket som ønsket. I utforsker ble deretter begge CD-ROM'ene fraværende. Ved bruk av brennerprogrammet (WinOnCD) får jeg nå følgende feilmelding:

    "Error retrieving SCSI/IDE bus information: No SCSI host adapter found." Har avinnstallert "penna", uten at noe ble endret. Hvordan kan jeg få CD-ROM'ene til å funke igjen, uten å reinnstallere Win98? Har forsøkt å søke etter nye enheter og oppdatere drivere - men nei, det ga ikke resultat.

     

    I enhetsbehandlingen er følgende oversikter: For HDC: "Intel 82371AB/EB PCI Bus Master IDE-kontroller" og "Standard IDE/ESDI-hardiskkontrollere". For USB-kontrollere: Som den første over og 3 stk til Brother/Generisk USB nav/ USB Root-nav.

  2. Fikk brev fra Avidi i forrige uke om at de endrer infrastrukturen fra og med forrige(!) torsdag. Min Vigor 2200E, med nettleverandør Telenor Avidi (internett over Kabel-TV nett) fungerte fint frem til idag. For å komme på nett må nå PC'n kobles direkte til kabelmodemet.

     

    Ved bruk av Vigor 2200E kommer nå feilmelding ".../DNSERROR.HTM" og deretter "åpnes" den vanlig feilsiden som kommer når http-adressen er ukjent.

     

    Telenor kundeservice kunne opplyse at deres DNS-server har Primær IP-adresse:148.122.208.99, Sekundær: 148.122.161.3. Adressene er forsøkt satt inn i kabelmodemmenyen "DHCP Setup" uten at det hjalp.

     

    Noen som har tips om hvilke endringer som må gjøres i oppsettet av VIGOR 2200E?

     

    RESULTAT (redigert inn)

    Det måtte flere telefoner til både Telenor kundeservice og ruterleverandør. HOVEDPROBLEMET var at IP-adressene på DNS-serveren til AVIDI ikke virker!!!. Nå har jeg satt inn DNS-server til Telenor ADSL. Disse er: Primær 130.67.15.194. Sekundær: 130.67.60.70. Oppgitt av ruterleverandør og senere bekreftet av T.k. Denne tillempingen med bytte av DNS-server går så lenge en forholder seg til samme internettleverandør (les: Telenor). Håper andre blir hjulpet.

     

    [ Denne Melding var redigert av: kint på 2002-10-29 16:34 ]

  3. Prøv å koble ADSL-modemet til Vigor sin WAN port. PC'ene skal være koblet til port 1-4.

     

    Har selv Vigor 2200E, med nettleverandør Telenor Avidi (internett over Kabel-TV nett). Det går fint å surfe/sende/motta, MEN (!) Jeg har ikke funnet ut hvordan man kobler seg til fildelingsservere for å laste ned samtidig som man deler filer med andre. For å få det til må jeg være koble kabelmodemet direkte til PC'ns nettverkskort.

     

    Fikk brev fra Avidi i forrige uke om at de endrer infrastrukturen frfa og med forrige torsdag. I dag kommer jeg ikke ut på internett gjennom VIGOR 2200E. Ved opplasting kommer feilmelding DNSERROR.HTM og den vanlig feilsiden som kommer når http-adressen er ukjent. Noen som har tips om hvilke endringer som kan gjøres i oppsettet av VIGOR 2200E?

     

    Telenor kundeservice kunne opplyse at deres DNS-server har Primær IP-adresse:148.122.208.99, Sekundær: 148.122.161.3. Adressene er forsøkt satt inn i menyen "DHCP Setup" uten at det hjalp.

  4. Har benyttet pandasoftware sin gratisversjon. Oppdateres daglig, men må startes manuelt. Den virker! Du kan "selvfølgelig" oppgradere til en Platinum-versjon, men da koster det noe.

     

    Min erfaring med å fylle ut epostadressen var at pandasoftware etter en tid sendte 2 mailer (ikke flere) med tilbud om oppgradering.

     

    Link til norsk hovedside, der link til gratisversjonen blafrer.

    http://www.pandasoftware.no/prod_forside.asp

    Om du vil ha det på engelsk: http://www.pandasoftware.com/

     

    VG-test av antivirusprogram (november 01).

    http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=2451283

     

    [ Denne Melding var redigert av: kint på 2002-04-28 10:59 ]

  5. Jeg er også innteressert i "gratis" telefoni over nettet (IP). Helt gratis blir det jo ikke. Mikk og høyttaler har jo "alle".

     

    Konkret har jeg tenkt på Telenor sitt interfon-tilbud (så fantasiløs er jeg). Vell, med et PLUSS abonnement (129,- pr.mnd/minimum) vil en få et eget 850xxxxx nummer tildelt.

     

    129,- er uaktuelt!!! Ulike abonnement fra Telenor, ADSL eller Avidis Kabel-nett leveres med BASIS til 98 pr. mnd. Det bør kunne oppgraderes til PLUSS med differansen.

     

    Det koster ikke noe å ringe til PC og heller ikke til fasttelefon tilknyttet Telenor. Der slutter imidlertid "gratis"-funksjonen. Mobilsamtaler (til Telenor) begynner på, tror det var, 1,10 pr minutt.

     

    Den største (tekniske) bakdelen er jo at det er noe forsinkelse på samtalen.

     

    Noen bedre?

  6. Med IE5.5 får stopper det på 3 tester! Med Opera har jeg forsøkt to ganger til. Resultatet ble 276 og 283 kbps. Hjertet slår for Opera så det var jo bra å se at andre har motsatt resultat.

     

    Har en annen kuriositet å melde.

    Abonnementet mitt er utvidet med MULTI (intill 4 maskiner/IP adresser, fortsatt 512/128). Jeg har en stasjonær Evercom PII 233 Mhz (Win95) og en bærbar Compaq Presario 1700 (Win-XP).

    Speedometerhastighet for stasjonær var 288 og for den bærbare 533(!).

     

    Ja, ja livet er forunderlig.

  7. Oppgraderte IE 5 til 5.5 ble det noe systemlåsing. Lastet derfor ned Opera 6.01. Det ble også gjort for at de hevder å være verdens raskeste nettleser.

     

    I kveld tenkte jeg å prøve itavisens Speedometer for å måle linjehastigheten på mitt Telenor Avidi Midi abonnement = 512/128 kbps (Internett med TV-kabel).

     

    Resultatene ga følgende nedlastingshastighet:

    IE5.5: 482, 402 og 488.

    Opera: 288, 286 og 246.

     

    Altså Opera ga meg langt saktere overføringshastigheter, eller er det jeg som har misforstått hva Opera mener? Er de raskere på en annen måte/ noe annet?

     

    Opera har flere gunstige funksjoner som er bedre enn IE (oversetting av ord mellom ulike språk, direkte søkfunksjon, m.m.). Færre brudd er også et pluss.

  8. Trådløse nettverk er fremtiden, men hva skal en velge? Noen med erfaring for mine preferanser?

     

    Har kabelinternett gjennom avidi. OK erfaring på 1/2 år med en stasjonær maskin. Jeg har fast IP og er DHCP-klient hos server Avidi.

     

    Ønsker å koble til flere maskiner. Jeg forsøkte utvidelse med MULTI-ab. (intil 4 maskiner) og fikk tilsendt "D-link. DE-805TP". Den virket ikke!

     

    Etter å ha tenkt meg om ønskes TRÅDLØST NETTVERK for å unngå kabling og "plenbruk" om sommeren. Hos Komplett.no har de "SMC Barricade 3 ports 10/100 + 1 Wan" trådløs bredbånds router. Den har blant annet DHCP-server on board. Kan den settes opp lokalt for internt nettverk uten å komme i konflikt med avidis server? Er det andre produkter som fungerer sikkert/er bedre?

×
×
  • Opprett ny...