Gå til innhold

Hellemyr

Medlemmer
  • Innlegg

    2 481
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hellemyr

  1. Hei.

     

    Takk for svar.

     

    Har byttet ut kablene med skjermet kabler, og har lagt opp strøm og jord fra samme punkt som forsterker, på hver sin side av bilen.

     

    Får ikke støy fra kablene nå når de ikke er koblet til spiller som jeg gjorde før, men kommer støy når jeg kobler de til spilleren.

     

    Prøv å jorde RCA kablene, tenker du å koble skjerm lederen rett til jord da?

  2. Hei.
     
    Har en BMW e92 med ettermontert anlegg. JVC spiller i front med en mac forsterker i bagasjerom, som driver sub, og høytalere under setet.

     

    Opplever støy fra RCA kablene som går fra spilleren til sub. 

    Når jeg kobler ut RCA kablene fra spilleren foran og starter forsterkeren summer det i høyttalerne tilkoblet forsterkeren.

     

    Det ligger montert 2 forskjellige Ground loop isolator fra før, noen andre som har lagt de opp. Med de tilkoblet, er det ingen summing fra høyttalerne, men får ingen musikk fra de heller. 

    Kobler jeg vekk ground loop isolator, og plugger rca rett i forsterkeren får jeg de til å spille, men de summer. 

     

    Hva kan være galt? hvorfor får jeg ikke noe musikk med isolatorene koblet til?

    Er det begge ground loop isolatorene som ikke fungerer? har prøvd å bytte rundt på de, og demontert den ene som var demonterbar, og den ser helt fin ut. 

     

    Noen som har erfaring med dette? Er helt grønn på bilstereo.

     

    EDIT: 

     

    Jeg mistenkte at det kunne være jordinga som skapte problemer. Opprinnelig var spilleren foran koblet til jord via original plugg foran. Men etter å ha lest litt, la jeg om jordinga slik at den er jordet sammen med forsterkeren. 

     

    Det lå en ubrukt høyttalerledning fra forsterker frem til spiller, så jeg koblet den til jord på spiller og forsterker, så er forsterkeren jordet med en tykk kort ledning til der hvor jordkabel fra batteri er koblet til karosseri.

    Denne ledningen ligger på andre siden av bilen fra hvor RCA er lagt.

     

    Dette hjalp ingenting.  :shrug:

  3. Må ærlig innrømme at jeg ikke heller kan så mye om dette som jeg burde, derfor jeg henvender meg til dere :)

     

    Hvilken fordeler minstefradraget har for meg er jeg ikke sikker på, og heller ikke den forhøyet trygdeavgiften.

     

    Men mange av fordelene som jeg får av arbeidsgiveravgiften, kan jeg også få med forsikringer, som jeg uansett må/bør ha. 

  4. Det er denne forsikringen du sikter til, Darkbill jeg tenker en del på. Hvilken forsikring er dette? Er det en forsikring som alle industribedrifter og verksteder/produksjonsbedrifter har/må ha? (samme som alle som skal kjøre bil på veien må ha ansvarforsikring)

     

    Dekker arbeidsgiver eller kunden, som i mitt tilfelle er stor industribedrift eller verksted uhell som innleid arbeidskraft måtte forsake? Eller må bedrifter/enk som leier inn arbeidskraft til kunder stå for denne forsikringen?

     

    RRhoads, stemmer at det kommer ann på grad av uaktsomhet, om man er grovt uaktsom så vil det kunne få personlige konsekvenser, uavhengig om man er fast ansatt eller innleid. Men i industrien skjer det små uhell stadig vekk.

     

    Eksempel. Legger (bøyer) i mitt arbeid en del hydraulikk rør, som i litt store dimensjoner koster en del tusen per meter. Gjør man en liten feil her, og rører peker feil vei, går ofte en hel 6 meters lengde i søpla. Gjør man mye av dette legges det selvfølgelig merke til om man er fast ansatt, men "sånt skjer" 

    Men satt på spissen, kan man som innleid arbeidstaker bli hold ansvarlig og måtte erstatte dette røret. Og isåfall, er det noen forsikring man kan ha for å dekke sånt? 

  5. Hei.

     

    Hvilket ansvar har arbeidstaker ved uønskede hendelser på jobb? Av typen arbeidstaker påfører bedriften tap ved uhell/slurv/feilprodukjson eller andre feil, eller uhell ved skade/død 

     

    Og hvordan påvirker ansettelseforholdet til arbeidstaker dette, om han er fast ansatt, innleid igjennom annen arbeidsgiver eller innleid via enkeltpersonforetak.

     

    Spørr fordi jeg tenker på å leie meg inn som mekaniker til industri/verksted via enkeltpersonforetak. Hva skjer om jeg kjører over noen med en truck, skader utstyr ved uhell o.l.

     

    Hvilken forskjell er det om man er ansatt, innleid eller driver enk ved uhell/ulykker?

     

     

     

     

    • Liker 2
  6. Yess. Det er det som er greia at jeg har ført fører/øvelsefører bak lyset med å si til han at jeg oppfyller alle krav, så han kjører i god tro.

     

    Jeg vet at dette ikke er helt på linje med loven, men stakkaren har ingen andre å kjøre med, så jeg prøver bare å ordne det greit, men til hvilken pris?

     

    Bilen står forøverig i mitt navn.

  7. Hvis ledsager ikke fyller kravene så regnes kjøringen ikke som øvelseskjøring, og da vil personen som kjører bilen få utsatt førerkortet sitt med 6 måneder som følge av å kjøre ulovlig. Blir fort også en ganske saftig bot. Dette står i vegtrafikkloven under § 24 a.

     

    Men så lenge fører av bilen er under den oppfatning at ledsager oppfyller kravene?

  8. Hei.

     

    Jeg har drevet med litt øvelsekjøring med en som ikke har lappen. Og det har seg sånn at jeg ikke oppfyller kravene til ledsager, da jeg ikke har hatt lappen sammenhengende i 5 år, men har hatt den i 8år totalt, uten at dette har noe å si, reint juridisk.

     

    Dette har jeg vert klar over, men valgt å ikke si dette til han som jeg kjører med. Jeg har sagt til han at jeg har tatt lappen sammenhengende i over 5år, og oppfyller alle krav til å være ledsager.

     

    Hva skulle skje om i en eventuell kontroll, eller ulykke hvor dette vil kunne bli oppdaget, at jeg ikke oppfyller kravene til å være ledsager? Jeg har tenk som så, at så lenge jeg har sagt til han at jeg oppfyller kravene, så faller alt ansvar på meg. 

     

    Noen som har noen tanker om dette?

  9.  

    : hjelper sikkert om jeg legger til at jeg har en logitech m705 mus.

     

    Da må du finne igjen den lille 'dærten' som skal settes i en USB-port.

    Det bruker å gjøre susen.

    (Den gamle PC'en er et lurt sted å starte letingen.)

     

    Når det gjelder språkinnstillinger .... der er absolutt det enkleste å bruke engelsk i UK/USA og norsk i Norge.

    Når man vil ha en mellomting, så er det et pes ...  Jeg har sånn halvveis funnet ut av det, men ikke be meg om å forklare det.

     

    Takker for svar. Det er dongelen jeg bruker nå, trodde bare utviklingen hadde kommet litt lenger :]

     

    Språkinnstillingene må jeg nok bare gi opp. Har endt opp med at norsk og engelsk om hverandre, merkelig at dette skal være så vanskelig, engelsk operativsystem, og norsk tastatur og ordbok.

  10. Hei alle sammen. 

     

    Har ikke holdt meg oppdatert de siste årene på pc og Windows, og nå sitter jeg her med en ny laptop med win 10 installert med masse små irriterende problemer som jeg prøver å finne ut av. Jeg vet at google er mine venn i situasjoner, men jeg merker tålmodigheten begynner å tømme seg. Så da håper jeg det er greit at jeg søker hjelp ifra dere til diverse små problemer, som jeg sikkert kunne ha googla meg frem til.

     

    Hvordan kan jeg bruke min trådløse bluetooth mus uten dongle, ettersom laptopen har bluetooth?

    Har funnet meg frem til bluetooth setting, og finner 4 unknown devices som jeg ikke klarer å koble meg til (that dident work). Noen som har forslag til hvordan jeg kan få til dette?

     

    Driver også å trøblet litt med språkinnstillinger, da jeg ønsker alt på engelsk, men med norsk ordbok, dato og klokke. etter mye knoting har jeg fått til en norwenglish mix, legger ved noen bilder her.

     

    post-107396-0-31760200-1474119731_thumb.png

    post-107396-0-79742000-1474119743_thumb.png

     

    Kommer nok med mer småproblemer etterhvert om dere er villige til å hjelpe meg.

     

    På forhånd, takk.

     

    Edit: hjelper sikkert om jeg legger til at jeg har en logitech m705 mus.

  11. Hei.

     

    Får ikke dette til å bli greit uansett hvor mye jeg googler, så henvender meg til dere for hjelp.

     

    Har pcen i stua og sofakroken er plassert rundt 3,5m fra tven(60") Har satt display scaling til 175%(custom) for at tekst i windows skal bli leselig, men får da problemet at windows taskbar ikke forsvinner under fullsjermvisning av video i youtube. Etter litt googling så ble 'disable display scaling on high DPI settings' i properties menyen aktivert. Det fikk vekk taskbaren i fullscreen, men nå er problemet dette

     

    post-107396-0-82241600-1407875243_thumb.png

     

    Tekst i adressefeltet, og det jeg skriver her er smått, mens det meste annet er for stort. Font size og zoom i nettleseren løser ikke problemet.

     

    Alt var egentelig veldig greit før jeg aktiverte display scaling i chrome, bortsett fra taskbaren, så om det er noen annen måte å få den til å forsvinne under fullscreen så er det en god løsning.

     

    Sikkert masse skrivefeil, men det får jeg eventuelt rette når dere har hjulpet meg med å se hva jeg faktisk skriver :]

     

    Så håper dere kan hjelpe :]

     

     

     

     

     

     

  12. Har vert på boligjakt denne sommeren og sett på en hel del boliger med loft, med ulike grader av isolering.

     

    Alle lofttene jeg har vert oppe i og sett på har, i sommervarmen vert de varmeste plassene i hele huset, så ser for meg at du vil ha store problemer på sommeren når det er varmt. All varmen i boligen samler seg på loftet.

     

    Du må heller satse på en kjeller eller under gatenivå om du har det :]

  13. Har et Node 304 som jeg kan anbefale videre.

     

    Liten og fin kasse med god plass til en grom pc med masse disker. Bare pass på om du har en sjermkort som er lengere enn hovedkortet, kan du ikke bruke strømmforsyning større enn 160mm og den bør heller ikke være modulær.

     

    Har selv, med litt modding, montert vannkjøling på cpu og gpu med 240mm radiator, og enda har jeg plass til 2x2,5 og 2x3,5 disker.

     

    Det er smalere og lavere enn prodegy kabinettet, men en del dypere. Passer veldig fint i tvbenken ;]

  14. Hei, og takk for sist :]

     

    Da har jeg endelig fått somla meg til å montere vannkjølinga som jeg har hatt liggedes alt for lenge nå, og fåreløpig kunne jeg ikke vert mer fornøyd :]

     

    Har en i5 4670k og et 7950 kort på vann med en apogee drive pumpe\blokk, og en 240mm radiator

     

    Er veldig fornøyd med temperaturene og støyen.

     

    post-107396-0-66408600-1407420013_thumb.png

     

    Her er etter 15 min med prime og burn tool, 24c rom temp. Min verdiene er ved idle, så her er det rom for litt overklokking :]

     

    Men lurer lit på de forskjellige temperaturene på cpu, hvor jeg har CPUTIN, som viser en høy temp på idle, så har jeg core 0-3 som viser andre temperaturer på idle. Hvilken av disse skal jeg forholde med til?

     

    Håper det går greit om jeg spørr litt her om andre, ikke vannkjøling relaterte pc-ting, ettersom det er lenge siden jeg har drevet med pc nå :]

     

    Så når jeg først er igang og mekker på pcen, tenkte jeg å sette de 2 SSD diskene mine i RAID0, er det noen som har tips til hvordan det gjøres, ettersom jeg aldri har tukla med raid før. Har Asrock Z87E ITX, om det hjelper :]

     

     

×
×
  • Opprett ny...