Gå til innhold

Samegerilja

Medlemmer
  • Innlegg

    973
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Samegerilja

  1. Kan bli en fin støvsamler (om jeg vinner). Sitter med en MP640 multiskriver hvor jeg nettopp kjøpte to sett blekk til 500 kr. Utskriftskvalitet på topp. Hvorfor jeg sendte inn svar, kanskje det er konkurranse instinktet.

     

    Men ett sett med blekk koster 6-700 kr? Dette må jo være til profesjonelle fotografer som har bilder som levebrød eller biinntekt.

    • Liker 1
  2. Origin er noe av det verste jeg har vært borti. Fikk ikke kjøpt verken Fifa eller Battlefield 3 gjennom Origin. Når de i tillegg overvåker kundene sine for å finne ut om det foregår noe ulovlig om nedlasting, så kan man jo spørre EA hvorfor man ikke kan skaffe seg spillene på lovlig vis gjennom softwaren deres. Ork å kjøpe cd-plater nå for tiden, burde ikke være nødvendig.

  3. Synes Oslo kunne søkt sommer-OL. Hvorfor er det ingen som tenker på det? Ellers er det vel klart at Tromsø ville vært det beste alternativet, da det ikke finnes skikkelig natur i Oslo og omegn.

    Norge har ingen tradisjoner i sommersport. Vel, ikke hvis stilt ved siden av vintersport i hvert fall. Jeg husker VM i Holmenkollen, og det var en fantastisk folkefest. At noen i det hele tatt kan finne på og argumentere for OL andre steder etter å ha tenkt seg om i akkurat 10 minutter er nesten absurd. Det lyser egoisme og mangel på innsikt lang vei.

     

     

    Vi er et veldig lite land med begrenset utviklet infrastruktur i forhold til store folkemengder og arrangementer som dette i det hele tatt. Vi har nå klart og opparbeide et slags sentrum, lite i den store sammenheng dog, men i hvert fall nesten tilstrekkelig for en slik begivenhet. Dette er selvfølgelig Oslo.

     

    Jeg er en kar som liker å se ting fra to sider, men i denne saken ser jeg rett i gjennom smarte argumenter og anklagende påstander og inn i den egoistiske virkelighetsmanglende karen som sitter bak tastene og messer om OL i Tromsø.

     

    Skyt!

     

    Det hjelper ikke i det hele tatt om det var aldri så mange tilskuere på stadion, og om disse koste seg. Det er ikke det IOC bryr seg om. IOC bryr seg først og fremst om TV-rettigheter, og dermed TV-bilder. Og for alle som ikke var på stadion selv, men ville se VM å¨TV, var VM 2011 en ren fiasko. Rett og slett skandale. Hva tror du utenlandske TV-seere mente om VM?

     

    Hvis det er snakk om og overbevise IOC om noe som helst så har jeg fordelene på min side.

     

     

    Jeg velger å stå bak mitt forrige innlegg. Det er klart det er sjarmen og kosen som gjør OL til et OL? OL er underholdning. Jeg var selv aldri oppe i løypene på grunn av gledesdempende lærere, men jeg klarte alikevel og nyte VM til det fulle. Bare det og gå over universitetsplassen på vei hjem, føle stemningen i byen disse dagene i det hele tatt var fantastisk. Og det er vel nettopp dette OL handler om.

     

    OL i Torino er ansett som ett av de dårligste noensinne grunnet horibel logistikk og til dels planlegging som tok fra deg gleden ved å se øvelsene fra løypekanten. Så vidt jeg husker var tv bildene helt okei, men fortsatt er det annsett for og være et av de dårligste.

     

    Jeg har en skummel følelse av at vi kan komme til og oppleve det samme i Tromsø. Over en million skandinaver i telt i 20 blå høres for meg ut som ønsketenkning av dimensjoner.

     

    Nja uten at jeg kan garantere ett plettfri arrangement så var jo planen at de skulle hyre inn store cruisebåter som skulle fungere som hotell. Det ville ikke vært nok, men det viser ihvertfall at de hadde forslag til løsninger på problemet.

  4. Greit at Tromsø ikke er den største byen i Norge, men likevel ville det skapt en utrolig atmosfære som ville gjort Norge stolt i tiår fremover. Vi kan jo alltids argumentere for at det er enklere og billigere å arrangere det i Oslo, men når skal man satse stort på idrett i andre landsdeler? For eksempel ville de byggene som skulle bygges i Tromsø være såkalte mobile anlegg. Det vil si at noen av disse skulle transporteres til Nordland og Finnmark når OL var ferdig.

     

    Jeg er generelt imot ett så stort pengebruk til ett arrangement, men skulle det bli arrangert så mener jeg at det er andre steder enn Oslo som skal være arrangør.

     

    Btw: Har TS noe imot å starte en liten vote her inne? Vet at VG/DB har en vote gående, men hadde vært spennende å se hva brukere her mener.

  5. Er ganske forbanna på regjeringens måte å "rose" kommuner som virkelig gjør noe bra for kommunen sin. I min kommune Nesseby har kommunen fått til flere innbyggere og lagt ned to skoler og bygd en felles. Både for å redusere kostandene ved å bare ha ett bygg i drift, samt det nye bygget er mer miljøvennlig. Kommunen måtte ta opp titalls millioner i lån, og disse millionene var kalkulert at de skal nedbetales med margin. Men til tross for at kommuen har fått flere innbyggere velger regjeringen å gi MINDRE penger til kommunen enn før.

     

    Vi ber ikke om millioner i ekstratilskudd, men vi ber om nok penger til å drive forsvarlig, og at driftsøkonomien går i balanse. Hvordan skal kommuner som øker innbyggertallet kunne tilby de samme tilbudene til de nye innbyggerne med de "gamle" overføringene? Kommunen har bare de helt grunnleggende tilbudene en kommune må ha.

     

    Lånet betaler vi etterhvert, og dette lånet handler ikke om fine kulturhus eller fancy rådhus. Men det er til en skole! Som forøvrig er blitt for liten da det har blitt så mange nye barnefamilier i kommunen.

     

    Kan si det sånn at den rødgrønne regjeringen ikke får min stemme til neste stortingsvalg heller.

  6. Nå har jeg gått gjennom den guiden (http://www.bodybuilding.com/fun/find-a-plan-muscle-building-teen-male.html) xD.

     

    Men du, jeg fant ikke noen treningsprogram..? Vis det er treningsprogram, er det sånn uten utstyr også?

     

    De fleste programmene som er ferdiglagd krever utstyr ja, men du kan med litt hjelp fra nettsiden (artiklene) og fra folk med kunnskap sette sammen ett eget program. De har øvelser uten utstyr, men om du skal bygge muskler e det en stor fordel om du har tilgang til litt utstyr som manualer, vektstang m vekter osv. Men du e enda såpass ung at det anbefales ikke å løfte tungt "enda" før kroppen e utvokst (biologisk).

  7. Eller du kan sette sammen ett eget program ved å lese deg gjennom disseøvelsene. Øvelser både med og uten apparater. Les også disse som er rettet mot ungdom. Alle øvelsene vises både illustrativt og forklarende, de har også satt opp gratis programmer. Samt de har artikler om hvilken mat du skal spise. Alt er på engelsk dog.

     

    PS! Viktig at du stopper når du er fornøyd med kroppen din, og vedlikeholder den. Har selv satt opp ett program utifra øvelsene, men har ingen planer om å bli en body-builder. Likte bare siden fordi det var så lett å finne frem og lett å lære seg øvelsene.

  8. han kan bruke et trådløst aksesspunkt istedet for router, hvis dere allerede har kjøpt inn en router med wifi kan dere sjekke om den har muligheten til å deaktivere router biten, og bare fungere som et aksesspunkt.

     

    Men vil det si at router biten fungerer som en sperre for alle de andre nett-koblingene i fiberboksen? At når routeren er tilkoblet kan man ikke benytte seg av alle de koblingene i selve fiberboksen.

  9. Hei, vi har nylig strekt en kabel mellom to hustander som er i familien (bror). Han som bor ved siden av vil gjerne bruke en trådløs router slik at han kan få internett i hele huset. Men slik som det er nå må vi koble oss gjennom en router som står hos meg, fordi vi ikke kan koble direkte inn i selve fiberboksen. Gjør dette at signalene ikke kan gå gjennom to routere før den når den fiberboksen? Og hva er alle de portene i fiberboksen til? Jeg kan telle minst 6 porter, men ingen av disse fungerer, (har som sagt en kabel som går til en router fra fiberboksen) er det da denne som gjør at de andre ikke kan brukes? Jeg vil gjerne beholde min trådløse router her slik at jeg har tilgang på nett overalt i huset, men vil gjerne også at han i det andre huset også skal ha det.

     

    Håper dere forsto hva jeg mente.

     

    PS: Han skulle opprinnelig skaffe fiber til seg selv, men det ville kostet minst 3-4000 kr for å grave og montere fiber til hustanden. Så vi bestemte oss heller for å dele internett og dele regningen(e).

  10. Hjelper det engentlig å stemme til kommunevalg? Alle partier er jo uansett helt avhengig av penger fra regjeringen, og vi vet jo hvor "gavmild" denne regjeringen er å dele ut penger. Har jo eksempelvis en kommune som fikk mindre å rutte med selv om de ikke har verken økt eller redusert tjenestetilbudet til innbyggerene, og dette er penger til å bare få budsjettet i balanse! Jeg orker ikke tanken på og sitte i en kommunesal å drive politikk når man hele tiden må kutte i budsjettet og spare inn. Skal stemme, men vet ikke hvor mye det hjelper uansett hvem som kommer til makta i kommunen.

  11. Har selv pågående endring i livsstilen og får mange kommentarer om at jeg har slanket meg osv osv. Dette er ikke noe jeg har tvingt meg selv til, men etter at jeg begynnte å jobbe på eldrehjem og så at uniformen såvidt passet og man ble ganske raskt sliten ble dette en tankevekker. Og ën ting jeg har sverget til meg selv, jeg går aldri på vekten (demotiverende).

     

    Bytter du ut alt det usunne med noe sunt som frukt og grønt, kan jeg garantere deg mer energi og bedre livshumør. Snop, godter og brus (med sukker) er kuttet ut. Av og til klarer jeg ikke å drikke sukkerfri engang. Ett tips til frokost er AXA frukt-muslï med sunnhetsmerke som er ett veldig godt alternativ til brød. Det er ganske godt, gir deg mye energi og inneholder mye fiber (godt for magen)

     

    I tillegg til kostholdsendringer fikk jeg meg en hobby som krever at man må bruke beina (fotografering). Det er også ett tips til deg, skaff deg en eller flere hobby, og om du er litt sjenert (utseende/vekta) kan du finne deg en hobby som du selv kan holde på med. For eksempel fotografering hvor vi har på Akam en tråd med bilder vi deler hver måned osv (motivasjon).

     

    Jeg ønsker deg lykke til med målet ditt =)

     

    *Håper det jeg skrev var forståelig

×
×
  • Opprett ny...