Gå til innhold

asha

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asha

  1. Vel, nå har det seg slik at jeg ønsker å bruke BMP som siste utvei. Alikevel har jeg laget en dynamisk sql generator... En godt kodet CMP vil alltid yte bedre enn BMP. Alikevel, jeg har funnet ut at jeg kan forvente ett ytelsestap på rundt 60% ved å benytte meg av dynamisk EJB QL ( ikke det samme som SQL, men likner:

    SELECT DESTINCT Object(C) FROM ejbKunde C WHERE C.kundeNavn=?1 

    ... Ytelsestapet på 60% høres i utgangspunktet stort ut, men vil for min applikasjon sin del bety en økning på 100 millisekund for å gjennomføre en spørring... Takk for tipset allikevel

  2. La meg gi ett praktisk eksempel: Jeg har nå 5 søkeparameter som er valgfrie, det vil si 5! = 120 forskjellige kombinasjoner... altså, jeg må lage en Entitetsbønne med 120 finder metoder :wow:

    Problemet mitt er ikke mengden kode, men antall finders en skal måtte forholde seg til... Videre skal rett søke scenario skal kalle på rett finder, la oss si at jeg fikset den biffen med if testing... 121 if tester :thumbup:

  3. Jeg har tenkt å lage en søkemotor hvor jeg har ønsker å bruke Entitets bønner med CMP. Søkeparameterene skal være valgfrie. En skal for eksempel kunne søke på dato og navn, kun navn, kun dato, før gitt dato ol. Problemet er at jeg sannsynligvis må lage "findBy" metoder for hvert søke scenario, er dette tilfelle?

     

    Jeg tenkte at det må være mulig å kunne generere EJB spørringer dynamisk, bestemt etter hvilke parameter som har verdi. Etter litt søk på nettet snublet jeg over JBoss sin <dynamic-ql/> deployment tagg. Etter som jeg forstår skal en, ved hjelp av denne taggen, kunne sende EJB spørringer til en generisk finder etter modulen er deployert på app.serveren. Er det noen her som har prøvd ut denne taggen i praksis? Jeg vil forvente ett ytelsestap, men hvor stort? Ett problem med denne taggen er at applikasjonen blir "vendor spesific". Jeg har prøvd å lete etter liknende tagger hos noen av de større app.server leverandørene, men jeg har kun funnet henvisninger til JBoss. Har noen tips?

     

    I verste fall må jeg benytte meg av Entitets bønner med BMP... Men det er KUN et "if all else failes" alternativ...

     

    Ja, det er mulig å lage select metoder med ett "resultatsett filter". Jeg vurderte også å legge ett filter i sesjons fasaden, men jeg ser på disse som "half assed" løsninger.

  4. Det er vel kun moms en betaler... 24% av 2250 blir rundt 600... dvs prisen for kortet blir da 2800, sånn ca. Så skal posten ha "ekspiderings gebyr" på rundt hundrelappen. Da er prisen opp i 2900, nå vet jeg ikke om frakten kommer i tillegg til prisen du oppga, eller om frakt er inkludert... Å ja, em, det er også mulig å få tilbakebetalt den tyske momsen... Men jeg lurer på om dette kun er mulig på "tysker grensen".

     

    Den beste løsningen ville vert hvis du var i tyskland, kjøpte kortet, fikk tilbakebetalt momsen ( den tyske) og unnlot å nevne at du hadde kortet for de norske tollerene.

     

    Prisen for ett slikt kort i norge er ca 2800, hvis du forskuddsbetaler er frakten på rundt 50. Hvis ikke så er det ett ekspideringsgebyr, fra posten, på rundt 40 kr (servicepakke. Dvs, omtrent 2900 kr for kortet her i norge. Altså prisen er så og si den samme.

  5. Hmm... hvorfor drive med en HAUG med objekter for å lagre noen integers? Jeg ville brukt en tredimensjonal tabell jeg... Det er faktisk mulig å overdirve bruk av objekter. Jeg forutsetter her at det KUN er integer som skal lagres.

     

    Eks

    public class ballSpill{

    private final int INT_ANTALL_LAG = 10;

    private final int INT_ANTALL_SPILLERE = 22; // fottball er'ke min ting

    private final int INT_ANTALL_DATA_PER_SPILLER = 2;

    private int[][][] array_SpillerData;

    public ballSpill(){

    array_SpillerData = int[iNT_ANTALL_LAG][iNT_ANTALL_SPILLERE][iNT_ANTALL_DATA_PER_SPILLER];//hoppet ned en linje gitt...

    }

     

    public int[] getSpillerData(int intLagNummer, int intSpillerNummer){

    int[] temp = int[iNT_ANTALL_DATA_PER_SPILLER];

    for(int i = 0; i<temp.length; i++;)

    temp = array_SpillerData[intLagNummer][intSpillerNummer];

    return temp;

    }

    }

    jadda... hvis annen data enn integer skal tas vare på i minnet, ville også jeg satset på en spillerklasse, en lagklasse og en arkivklasse. Lagklassen inneholdt ett array av spillerobjekter eks: spillerklasse[] spillere = spillerklasse[22]; Arkivklassen (kontroller klassen) har ett array av lagobjekter.

  6. " Når jeg skal brenne de DVD filmene jeg har, er det bare å brenne dem, å se filmen på kopien enkelt og greit? "

     

    Det er ikke bare bare å brenne backups av dvder. Greit nok, det finnes mange komersielle dvd-clonings program ute på nette, men mange av disse programmene vil ikke kunne klone CSS krypterte DVDer... CSS kryptering nekter DVD spilleren tilgang til dataen, med mindre den kan "vise" krypteringsnøkkelen som passer.

     

    Det finnes derimot workarounds... Det jeg gjør er å lage en iso av dvden. Det er her DVD - jon kommer inn i bildet :lol: Du må finne et program på internet som kan lag DVD isoer. Disse isoene er SCHVÆRE! Deretter mounter du denne på en virtuell cd/ dvd stasjon, noe ala DAEMON TOOL. Og kloner fra den virtuelle cd/ dvd stasjonen.

     

    Hva med Dual Layer dvder [ DVD-9 standarden ]? vel, en løsning er å brenne dem over to 4.7GB dvder... DVDxCopy er et bra, komersielt program som gjør dette for deg ( den kloner også CSS krypterte dvder ). Hvis du vil ha filmen på en dvd, mounter du isoen og bruker CloneDVD...

  7. Hehe. Prisforskjellen er så pass stor fordi du har sammenlignet MP2600 og XP2600. MP prosessoren er beregnet/ kan settes i et system med flere prosessorer, det finnes det ikke støtte for i XP serien ( tidligere versjoner av XP prosessoren var identisk til MP prosessoren, men amd endret på dette når forbrukere ble oppmerksom på at de kunne få et flerprosessors system til halve prisen ). Jeg tror du er bedre tjent med å kjøpe nytt hovedkort, da du egentlig betaler for en funksjon/ mulighet du nok aldri kommer til å bruke ved å invistere i en MP prosessor...

  8. Husker du dette Forman? Fortsatt sikker på at du pratet om overklokking uten fysisk endring av cpuen?

     

    Har egentilig ikke peiling på dette, men det capyman snakker om er vel soft-unlocking uten å fysisk endre på CPU. Har ikke hørt om det så vidt jeg vet, men kan sikkert være riktig uten at jeg vet det....  

     

    Ikke så rart du ikke har hørt om det siden det ikke lar seg gjøre  

     

    Forman throws CrapException(){}

     

    Med nforce2 chipset så kan du stille på multiplier SELV om prosessoren er låst. Når haavard81 spør om det går an å overklokke uten å ty til fysisk vold, så er det rimelig å annta at han mener uten å stresse med kortsluttning av "alias/ oversettelses" tabellen ( for CPU med multipliers fra 13 til 20.5 ), eller stresse med å få kontakt mellom punktene på L1 brua... ikke vold mot pcn ( eller andre ) på grunn av frustrasjon.

     

    Sant det mange her sier, så og si alle hovedkort har mulighet til endring av multiplier, hvis cpuen er ulåst. Hvordan får man en ulåst cpu ( XP2400 i haavard81's tilfelle ) ved FYSISK endring av cpuen...

  9. Forman: Tenk deg litt om, før du skriver i forumet... ok? Det haavard81 lurte på, var om det var mulig å overklokke UTEN FYSISK ENDRING AV PROSESSOREN! Svaret er, som capyman skrev, ja...

    Med feks. Nforce2 brikkesettet er det mulig å endre på multiplieren, men da kun på nyere AMD prosessorer.

     

    Tatt fra hardware.no's A7N8X Deluxe test;

    ...nForce2 har muligheten til å stille multiplier på XP-prosessorene basert på T-bred "B"-kjernen uten modifikasjon av prosessoren. Vi kommer tilbake til overklokking senere i testen.

     

    haavard81: Om du vil få noe særlig effekt av å overklokke cpuen din? Jeg vil tro at du mindst klarer å klokke cpuen opp til en XP2600. Personlig ville jeg satset på høyere FBS enn høyere MP. FBSn kan du stille på, uansett hvilket hovedkort/ cpu modell du har. Greit nok, prosessoren din vil arbeide ved høyere hastighet hvis du stiller på multiplieren, men systemet vil ikke arbeide optimalt. Det negative med å overklokke på FBSn er at du overklokker alle komponentene i systemet ditt ( med mindre du har mulighet til å låse AGP og PCI bussen). Med negativt, mener jeg at risken for at komponenter i maskinen "tar kvelden" fordi de ikke er beregnet for overklokking, er større...

  10. Hehe, hvis det er java script. så er det browserinstillingene dine som fucker opp situasjonen. Det vil ikke hjelpe å installere verken VM eller SDK fra java.sun.com da java script og java er to helt forskjellige ting. Det var java M$ prøvde å fjærne fra "operativsystemet" sitt, ikke java script. Tror det skal finnes en plugin for IE, men vet ikke hvor.

     

    Husk at det finnes to typer java script. M$ sin variant og Netscapes, men jeg tror disse er kompatible (hvis jeg ikke husker helt feil)

  11. Er det java script du mener? Eller har du skrevet en applet/ applikasjon som ikke vil kjøre? Det panelet du snakket om, aktiveres for hver IE/ browser session. Det kan vanligvis deaktiveres i verktøymenyen...

  12. Slik som jeg har forstått det, utøves det sjønn i tilfeller hvor den ene parten er under den seksuelle lavalder og den andre er over. Hvis partene er nokså gjevnaldrende, så er sannsynligheten liten for at den eldste parten blir dømt.

     

    I tilfeller hvor det er større aldersforskjell, feks 15 og 18, har jeg forstått det slik at spørsmål om straffeskyld vil baseres på grunnlag av modenheten til parten som var yngst. Med modenhet mener jeg både fysisk og psykisk...

     

    Er det ikke også slik at hvis parten under den seksuelle lavalder fyller 16 ganske snart, innen rimelighetens tid, etter at akten inntraff. Vil ingen straffbar handlign være gjort, hvis parten som er under den seksuelle lavalder deltok frivillig (må være beviselig da...)

     

    Når det gjelder å publisere bilder, så heter det vel at det skal kunne bevises at personen, som det er tatt bilde av, er over 18 år. I noen tilfeller kan du alikevel bli straffet, hvis personen på bildet "later som" den er yngre. Altså hvis personen på blidet blir fremmstilt som yngre enn 18, selv om personen er over 18.

     

    Og ja, strengt tatt, hvis du er 16-15 år gammel og tar nakenbilder av deg selv i den hensikt å distribuere disse bildene. Så driver du egentlig med distribusjon av barneporno, da den seksuelle lavalder kun forteller hvor gammel du må være før du kan drive med lovlig "kosing"...

  13. Hmmm, må du trykke new for å åpne en javafil i sunOneStudio? Det gjør du vel bare hvis du skal lage en ny java fil?

     

    Det du må gjøre er å mounte dirn til mappen hvor du har lagret kildekoden din. Dvs Mount Directoryi OneStudios explorervindu, under Filesystems. Når du mounter dirn, gjør du dette til mappen du skal arbeide i. Altså du markerer mappen, du åpner den ikke...

     

    Nå åpner du mappen fra explorervinduet, markerer filen du ønsker å kjøre, og trykker run... skal ikke være mer enn det, med mindre du prøver å kjøre en applet.

     

    Hvis du skal kjøre en applet må du forandre Executor fra External Execution, til Applet Exectuion. Dette gjør du i Properties vinduet

  14. For å kunne sammenligne strenger må du bruke equals() eller equaklsIgnoreCase(). I ditt tilfelle ville jeg brukt equalsIgnoreCase(), da ordet hjemmeside kan skrives med store eller små boksaver.

     

    String tekst;

    //tekst får en verdi

    if(tekst.equalsIgnoreCase("hjemmeside")){

    //bla bla bla

    }

     

    Hvis strengen tekst hadde verdien "Velkommen til min hjemmeside", nå du bruke StringTokenizer, for å dra ut ett og ett "ord"/ token fra strengen.

     

    StringTokenizer tokens=new StringTokenizer(tekst)

    while(tokens.hasMoreTokens(){

    String tmp=tokens.nextToken();

    if(tmp.equalsIgnoreCase("hjemmeside")){

    //BLA BLA BLA

    }

    }

  15. JCreator er et greit program, gratis... Husk du må laste ned Java API fra Sun for å kunne bruke JCreator... java.sun.com

     

    JCreator filen er på ca 2Mb

    http://www.jcreator.com/Download.htm

    JCreator LE, ikke pro

     

    Java apin er på rundt 40 Mb

    http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html

     

    Installer først Java API, og deretter JCreator...

     

    Ellers, tutorial for bruk av JCreator finner du her:

    http://www.stat.ntnu.no/~ainasm/sif5041/ve...y/jcreator.php3

  16. Joda, det går ann å skrive System.out.println("||||||"); flere ganger etter hverandre og oppnå det samme. Og ja, du må bytte ut | med tall, manuelt... Opz, em... System.out.println("TEKST") er kode for å skrive tekst på skjerm, med linjeskift. Ellers kan du bruke System.out.print("TEKSTn"), da er det n som lager linjeskift... tab er t

     

    
    public class eks3{
    
     public static void main(String[]args){
    
       System.out.println("6|||||");
    
       System.out.println("|6||||");
    
       System.out.println("||6|||");
    
       System.out.println("|||6||");
    
       System.out.println("||||6|");
    
       System.out.println("|||||6");
    
       System.out.println("||||6|");
    
       System.out.println("|||6||");
    
       System.out.println("|6||||");
    
       System.out.println("6|||||");
    
     }
    
    }
    
    

     

    MailMan13: Se, jeg har tatt hensyn... Innrykk slik at også du skal kunne lese kodelisten. :-?

  17. Dette eksempelet er litt mer avansert fordi jeg har valgt å bruke tabell. Jeg har ikke kjørt dette, så det kan inneholde feil (logisk feil).

    
    import javax.swing.*;
    
    
    
    public class eks2{
    
     public static void main(String[]args){
    
       /*Oppretter en Stringtabell med størrelse 4. Tabeller indekseres fra 0.
    
       */
    
    
    
      String[] tabell=new String[4]; 
    
      String[0]=JOptionPane.showInputDialog("Vennligst tast inn ett tall"); //gir index 0 verdi
    
      String[1]=JOptionPane.showInputDialog("Vennligst tast inn ett annet tall"); //gir index 1 verdi
    
     String[2]="|";
    
     String[3]="|";
    
    /*hvis jeg hadde prøvd meg på String[4]="|"; Ville IndexOutOfBoundsException kastes. Fordi jeg prøver å legge inn ett element mer enn tabellens størrelse*/
    
     do{
    
       int runde1=0;
    
         do{
    
           int runde2=0;
    
             for(i=0;i<tabell.length;i++){
    
               System.out.print(tabell[i]);
    
                 if(i==3){
    
                   System.out.println(tabell[i]);
    
                 }
    
             }
    
           String siste=tabell[3];
    
             for(int i=0;i<tabell.length-1;i++){
    
               tabell[i+1]=tabell[i];
    
             }
    
           tabell[0]=siste;
    
           runde2++;
    
       }while(runde2<4);
    
         String sist=tabell[3];
    
       for(int i=0;i<tabell.length-1;i++){
    
         tabell[i+1]=tabell[i];
    
       } 
    
       tabell[0]=sist;
    
       runde1++;
    
     }while(runde1<4);
    
    }
    
    }
    
    

×
×
  • Opprett ny...