Gå til innhold

amess

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amess

  1. Hei jeg har et problem med at if setningen er stilt inn sånn at den tror skuddåret er et år fortidlig, dette gjør at jeg får uke 53 i 2011 som skal være uke 1 i 2012, mens det som skal være uke 53 i 2012 blir uke 1 i 2013, kan noen hjelpe meg for å se hva det er som er feil med denne if koden:

    =IF(WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1);2)<5;IF(INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7)+1<10;YEAR([shift Start Date])&" : 0"&INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7)+1;YEAR([shift Start Date])&" : "&INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7)+1);IF(INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7)=0;YEAR([shift Start Date])-1&" : "&53;IF(INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7)<10;YEAR([shift Start Date])&" : 0"&INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7);YEAR([shift Start Date])&" : "&INT(([shift Start Date]-DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1)+WEEKDAY(DATE(YEAR([shift Start Date]);1;1))-2)/7))))
    

  2. Hei

     

    Har en utfordring som jeg må komme med en løsning til.

     

    Vi har en del data som skal gjøres enkelere for oppdatering samt at det skal forståes av utenforstående.

     

    ekspell sånn at det blir bedre å hjelpe.

     

    Vi har et tre med greiner og blader. jeg skal først kunne gå fra stammen og se de ulike greinene, gå til en grein og se de ulike bladene. Men jeg skal også kunne gå motsatt, fra et blad og se hvilken grein og hvilken del på stammen det hører til.

     

    Det må også være sånn at hvis jeg oppdaterer navnet på den ene greinen så må det forstatt være koblinger mellom de ulike, og jeg må kunne oppdatere dette på en enkel måte..

     

    Det vi har i dag er et excel skjema som er meget uoversiktelig, samt at man ønsker nå og publisere dette på nett, de valgene jeg har ved å publisere det på nett er .xml og .html er dette da mulig.

     

    håper dere forsto sprøsmålet, jeg viste ikke helt hvor jeg skulle poste dette, så håper det kommer på rett sted.

  3. Hvis du har tenkt å utbrodere dette systemet videre, så vil du før eller siden oppleve at du møter veggen i Excel, og da er det database som er løsningen.

     

    For å løse det du spør om nå, så lar det seg sant nok løse slik du skisserer, men det blir mye knot og det skalerer ikke i det hele tatt - det vil altså kunne "virke" så lenge du har en håndfull ansatte, men det duger ikke i lengden.

     

    Enkleste måte å løse nåværende utfordring i Excel, tror jeg blir å lage det som en stor liste hvor du rett og slett filtrerer innholdet når du skal vise kun en ansatt.

     

    En enda bedre måte vil være å ta utgangspunkt i den samme listen, og lage en pivottabell basert på denne. Da vil du kunne lage lister både for ansatte (viser hvilke steder de skal jobbe hvilke dager) og for arbeidssteder (viser hvilke ansatte som jobber på hvilke dager).

     

    Med pivottabell vil det også være enkelt å aggrere data til timelister (kontroll av lønn etc), og du kan lage statistikk over hvor mange timesverk som brukes på hvilke steder osv osv osv.

     

     

    Har aldri jobbet med pivottabell, og måtte google det nå for å se hva det var. Men det ser fint ut, skal starte og se på det.

     

    Tusen takk:)

  4. Nytt spørsmål. Bruker samme tråd jeg (hvordan får jeg bort at den ikke er løst lenger? )

     

    Arket ser ca slik ut:

     

    dato|arbeidsted 1|arbeidsted2|arbeidssted3|

    1.aug|ansattx|ansatty|ansattz|

    2.aug|ansatty|ansattz|ansattx|

     

    Planen med dette er at leder skriver hvem som skal jobbe hvor, hvis da han setter inn at ansattz skal jobbe på arbeidsted2 den 2 august, så skal dette kobles opp mot ansattz sin timeliste, og der den skal skrive datoen han er satt inn i og arbeidsted.

     

    til dette kan jeg jo bruke vlookup/hlookup men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare og definere sånn så at den skiller mellom ansatte.

     

    :)

     

    Prøver med en if setting men får det ikke til, noen som vet om if kan klare dette?

     

    eks:

     

    if ansattx er oppført i 1.aug på arbeidssted1 kjør vlookup, if false type 0 ?

     

    noe sånt?

  5. Hei

     

    Trenger litt hjelp, og lurer på om jeg kan bruke vlookup til dette, har søkt litt rundt men finner ikke ut av det jeg ønsker.

     

    Vi kan bruke ekemplet som er her

     

    Det ja da vil finne ut av på slutten er om, den kan summere opp for meg hvor mange ganger for eksempell "eple" er listet i tabellen.

     

    Greia her er at jeg skal lage en vaktliste, jeg har da definert alle ansatte som et tall, man skriver inn tallet, og personens navn kommer opp i cellen ved siden av, dette skal gjenta nedover, da man skal legge inn ansatte for hele måneden. Men på slutten av måneden vil jeg gjerne at man skal summere hvor mange vakter, ansatt 2 har gått.

     

    tabellen ser sånn ut ca:

     

    A B C D E

    1 Ansatt sted

    2Dato Nr Ansatt navn

    3Dato Nr Ansatt navn

    4Dato Nr Ansatt navn

     

    osv.

    Noen som har peiling på dette?

  6. Hei har et prosjekt for meg selv, der jeg skal lære meg litt php og sql.

     

    Fikk høre av noen kompiser at det er fint å starte med å sette opp en slags telefonkatalog for deg selv.

     

    Jeg ønsker og gjøre dette. Og spørsmålet mitt er bare om det beste er og starte med SQL for å få opp databasen, for så og begynne og programmere ut siden etterpå?

     

    jeg er veldig færsk i dette så håper dere skjønner:)

  7. Hei

     

    Jeg hadde tenkt å starte å lære meg litt php.

     

    Men når jeg laster ned wamp, fra wampserver.com og skal kjøre phpmyadmin så får jeg opp localhost error.

     

    Den går finner ikke localhost/phpmyadmin.

     

    Er det noe annet jeg må gjøre i tilegg? har prøvd litt frem og tilbake nå og vær gang jeg skal til localhost så kommer bare IIS 7 opp.

     

    Hvordan setter jeg opp en local server?

     

    Jeg hadde tenkt å bruke dette og skrive det i Dreamweaver.

     

    Noen som kan hjelpe meg?

  8. Hei

     

    Jeg har planer om å hive meg på data ingeniør linjen til HiST til høsten.

     

    Men jeg sitter i en situasjon der jeg må jobbe, for å betale det som skal betales. Derfor vurderer jeg nettstudie. Jeg har en jobb som gjør at jeg kan sitte på jobb uforstyrret og studere. Så da tenkte jeg på nettstudie.

     

    Spørsmålet mitt er om det er mulig og ta hele data ingeniør linja via nett studie? Alle fagene ligger foreksempell ute på HiST sine nettstudier som enkelt fag, og kravet er vel at man skal ha 180 studiepoeng for å kunne ta en bachelor oppgave, for å bli ingeniør?

     

    Kan man da velge de fagene man har interesse for bare man velger såpass med fag at kravet til 180 studie poeng blir innfritt. Eller har jeg misforstått totalt?

     

    Noen som vet noe om dette?

     

    p.f.t for svar.

  9. Extending capabilities

    The device can be 'unlocked' and accessed via SSH terminal, meaning that the WD MioNet java-based software can be disabled so the device can be run with an unrestricted Linux OS,[8] at the cost of voiding the warranty.[9] The unlocking makes it possible to install other software on MyBook (i.e. run a different webserver or an ftp server (such as vsftpd) on it, use NFS for mounting shared directories natively from Unix, or even install a bitTorrent client such as rTorrent,[10] etc.)

     

     

    Så det jeg må gjøre er å installere linux på den, og den kan da kjøres som en webserver?

     

    Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette, noen som vet om en guide eller noe jeg kan lese?

     

    takk for svar:)

  10. Hei

     

    Sitter på en nettverks HD fra WD.

     

    Den står tilkoblet kun til en trådløs router.

     

    Det jeg kunne ha tenkt med, er rett og slett en "hjemmeside" der alle filene mine ligger. Sånn at jeg trenger en ip-adresse eller et domene å gå til, og trykke brukernavn og passord og med den muligheten ha tilgang til å laste opp eller ned filer.

     

    Noe ala googledocs bare at jeg selvfølgelig kan laste opp og ned ubegrenset størrelse og fil type.

     

    Vet at WD bruker denne access anywere programmet. Men jeg vil ha mitt eget.

    Det som er litt vesentlig er at jeg vil ha dette uten at jeg trenger å ha en pc, stå å gå hele tiden.

     

    Mulig at jeg blingser at dette heter Wev server også.

     

    Blir utrolig takknemmelig ved evt tilbakemeldinger på dette:)

  11. Jeg håper det ikke skal brukes kommersielt. Du vil nemlig få baksmell om du trekker av fagforeningskontingenten. Kun 2700 (eller noe) er skattefritt, og det gjøres på selvangivelsen og ikke på lønnslippen.

     

    Du kan godt sende meg fila så skal jeg se på den.

     

     

    LØST av rozon, stor takk til han for all hjelp:)

     

    til noen som kanskje skjønte det og lurer på kode så er den her:

    =HVIS(Oppsett!C38=2;((W52)*Oppsett!C10%);FINN.RAD(AVRUND.NED(W52/100;0)*100;Tabell!A1:AL800;Oppsett!C39+1))

  12. Hva med denne?

    =FINN.RAD(FINN.RAD(A3; A3:B6; 2; SANN); B3:C6; 2; SANN)

    Tror at denne koden skal gjøre som du skriver over:

     

    For å si det enkelt:

    Jeg trenger en kode som først skal søke i kolonne A treffer den i kolonne A så skal den gå til kolonne B for å finne nermeste tall, også skal han vise det talle som ligger i samme rad men i kollonne C.

     

    Enklere nå?

     

     

    Hehe, ja den gjør det. men den skal gjøre mere, i den koden du skrev, hvordan vet den at den skal foreksempell søke til den treffer 7102 i kolonne A ?

     

    hvordan vet han hva min brutto er?

  13. Hva med denne?

    =FINN.RAD(FINN.RAD(A3; A3:B6; 2; SANN); B3:C6; 2; SANN)

     

    hm. den må finne nettoen min også da, så skal den ta nettoen min og finne beløpet som er nermest den.

     

    legger ved noen bilder så kan du se:

     

    http://bildr.no/view/197477 her velger bruker vilken tabell nr han har

     

    http://bildr.no/view/197476 jannuar måned. Koden må jo ta nummret man får i sum førskatt minusere med fagforeninskontigent. og så bruke det beløpet til å finne netto og se hvor mye skatt det skal trekkes.

     

    http://bildr.no/view/197478 tabell sheeten: her har jeg sakset inn tabellsiffrene som man kan finne på skatteetaten.no

    det er tabell kode fra 7100 til 7170 jeg har sakset inn.

     

    Det excel da må gjøre er å ta med seg netto beløp, se hvilken tabell kode brukeren har lagt inn, og se gå til tabell sheeten. Da må den først finne riktig tabell, så gå ut til kolonne D og finne tallet som er nermest min netto, får så å vise kolonne E som ligger i samme rad som det bruker har fått i netto.

     

    skjønner?:)

  14. Kan HLOOKUP eller VLOOKUP være til hjelp?

     

     

    Hehe, bruker norsk versjon her:) mener du da finn.rad/finn.kollone?

     

    Fant ut hva du mente nå, ja usann eller sann. var det jeg hadde tenkt å bruke.

     

    Det jeg har gjort er at jeg har laget en rullgardin der man kan velge vilken tabell man ligger under, der 7100 er verdi 1 og 7101 er verdi 2, som kommer opp i en annen celle. Fra denne cellen igjen har jeg tenkt å bruke verdiene som 1,2,3 osv. når jeg skal skrive koden. Tenkte at kanskje dette kunne funke:

     

    ==HVIS(Oppsett!$C$39=10;FINN.KOLONNE(Tabelltrekk!$D$7193:$E$7209;2;1;USANN))

     

    tabelltekk! etter den sheeten som alle tabelene ligger på.

     

    er du ekspert i dette, kan jeg godt sende fila til deg, sånn at hvis du gidder, så kan du se på den;)

     

    For å si det enkelt:

    Jeg trenger en kode som først skal søke i kolonne A treffer den i kolonne A så skal den gå til kolonne B for å finne nermeste tall, også skal han vise det talle som ligger i samme rad men i kollonne C.

     

    Enklere nå?:)

  15. Kan HLOOKUP eller VLOOKUP være til hjelp?

     

     

    Hehe, bruker norsk versjon her:) mener du da finn.rad/finn.kollone?

     

    Fant ut hva du mente nå, ja usann eller sann. var det jeg hadde tenkt å bruke.

     

    Det jeg har gjort er at jeg har laget en rullgardin der man kan velge vilken tabell man ligger under, der 7100 er verdi 1 og 7101 er verdi 2, som kommer opp i en annen celle. Fra denne cellen igjen har jeg tenkt å bruke verdiene som 1,2,3 osv. når jeg skal skrive koden. Tenkte at kanskje dette kunne funke:

     

    ==HVIS(Oppsett!$C$39=10;FINN.KOLONNE(Tabelltrekk!$D$7193:$E$7209;2;1;USANN))

     

    tabelltekk! etter den sheeten som alle tabelene ligger på.

     

    er du ekspert i dette, kan jeg godt sende fila til deg, sånn at hvis du gidder, så kan du se på den;)

  16. Hei

     

    Driver og skal lage en lønnsbergening sak i excel 2007.

     

    Når man skal regne skatten får jeg et lite problem. Det jeg tenker på er de som bruker tabell, altså jeg har tatt ned oversikten over tabell fra skatteetaten.no å fått dem på en egen sheet. Det jeg nå skal gjøre er å få skrevet en kode, der man skal først finne ut hvilkent tabell nr brukeren har satt inn, så skal den lete etter det tabell nr før man igjen skal lete til nemeste siffer i den tabellen sånn at man skal bruke tallet som er oppgitt for denne summen.

     

    noen som har noen forslag på en kode?

     

    =HVIS(Oppsett!C38=2;((W53-W54)*Oppsett!C10%);HVIS(Oppsett!C39=1;FINN.RAD((W53-W54);Tabelltrekk!D2:E800;2);HVIS(Oppsett!C39=2;FINN.RAD((W53-W54);Tabelltrekk!D7992:E8790;2);"Ingen tabell")))

     

    Dette er en kode jeg har brukt, så har jeg lagt inn nr 1 og 2 på tablltrekk 7100 og 7110 foreksempel, men hvis jeg skal skrive koder til vær enkelt så får jeg jo over 100 koder, å her er det jo begrensinger.

     

    kan noen hjelpe?

  17. Nytt spørsmål angående excel, tar det her.

     

    Jeg har 2 kolonner med tall. den ene er på 18000 celler og den andre på 2000, jeg skal gjøre sånn de tallene som er like i begge kollonene skal fjernes.

     

    er dette mulig å skrive en =code for i excel eller må jeg som jeg har gjort til nå, se på den ene kolona og søke på tallet for å se om jeg finner en eksakt samme tall?

     

    Noen som kan hjelpe?

  18. Jeg fikk XPSen min ca en uke etter jeg bestilte. Var impuls kjøp for den var på tilbud så gikk ut samme dag :p 16000kr med geforce go 7950gtx 512Mb, 2,16Ghz prossessor, 160gb hdd osv. Var ferdig produsert dagen etterpå, og ble sendt fra danmark da =) er storfornøyd me PCen så langt

    9081742[/snapback]

     

    Så det vil si at det tok 6 dager fra den ble sendt til den kom til deg? hvor bor du? fikk beskjed om at den var sendt i dag. :!:

     

    Ser nå at du bor på randaberg, håper det ikke tar så lang tid til meg. bor i trondheim.

  19. Ja, faen kanskje jeg skal være det da, litt streng altså.

     

    Hun jeg har som selger, hørtes så forbanna fin ut på telefonen, så derfor har jeg ikke vært det til nå:D

     

    Men nå er det en mann som har tatt over på grunn av at hun er på ferie, så det går det:) Skal ringe dem i morgen.

  20. -Fish-:

     

    har du fått estimert leveringsdato? min er utsatt MANGE ganger...bestilte den 11/6. estimert levering: 31/7

    9037855[/snapback]

     

     

    Kan du regne selv når den er ferdig? eller hvor ser du det? står ikke noe om det når jeg går inn og ser hvor langt de har kommet med den.

     

    Jeg bestilte min 23 juni og den har ennå ikke blitt satt i produksjon. Har snakket med de utallige ganger også..

×
×
  • Opprett ny...