Gå til innhold

photoshopper

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av photoshopper

  1. Dette skal absolutt bli spennende lesning. Jeg er også veldig glad for at Sony kommer opp med harddisk-kameraer (HDD) som kan konkurrere med JVC-kameraene (som har fått passelig mottagelse).

     

    Sony har allerede hatt sitt DCR-SR100 harddiskkamera på markedet en stund, så jeg håper testene av de nye familiemedlemmene DCR-SR80E, DCR-SR60E og DCR-SR40E også tar for seg forskjeller fra denne versjonen.

     

    Sony DCR-SR100 har fått bedre karakterer enn sin erkerival JVC Everio GZ-MG77, feks på camcorderinfo.com.

     

    http://www.camcorderinfo.com/content/JVC-G...rder-Review.htm

     

    http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-...rder-Review.htm

     

    En annen utfordrer er også JVC Everio GZ-MG505, men denne har jeg ikke lest så mye om foreløpig.

     

     

    PS: Som helt fersk amatørfotograf til hjemme- og fritidsbruk er jeg først og fremst spent på harddiskkameraene (HDD) siden bildekvaliteten her så langt har vært dårlig. Men på sikt blir det selvfølgelig også spennende å se utviklingen innen HD. Særlig når vi kan få kameraer med både HD og HDD til en akseptabel pris.

  2. Hei .. mulig jeg er litt ute og kjører... men i alle fall: Jeg skal kjøpe ekstern harddisk og lurer på hva som er forskjellen mellom kobling med USB og Firewire.

     

    Jeg ønsker enkel plug&play. Er det noen forskjell i kvalitet/hastighet på USB og Firewire? Jeg skal i første rekke bruke harddisken som backup for bilder og filmer (fra miniDV).

     

    (For overføring fra miniDV til PC er jo USB'en bannlyst, men det har kanskje ikke noe å si når filene er ferdig redigert og skal lagres på den eksterne harddisken?)

     

    Takk.

     

     

    PS: Blir trolig en Western Digital My Book Essential 250GB

  3. Takk for veldig mange gode innlegg og svar her inne.

     

    Jeg er nybegynner med video, men ønsker å starte med dette nå. Først og fremst for å lagre ferieminner og lignende, men også for å lage enklere redigerte videoer av dette. I utgangspunktet tenkte jeg harddiskkamera (HDD) for å lette overføring til PC av enkeltsekvenser, men etter mange gode argumenter for miniDV her inne går det nok mot dette pga bedre bildekvalitet innen samme prisgruppe.

     

    Et par spørsmål før jeg kjøper kamera og kaster meg inn i en verden som videoamatør. Dette er temaer jeg ikke har sett omtalt andre steder, og som helt sikkert interesserer flere i samme situasjon som meg.

     

    1) Klarer min standard rimelige 2005-laptop* å håndtere redigering av miniDV-film greit? Jeg ønsker jo ikke å miste for mye kvalitet pga komprimering, da kunne jeg like gjerne valgt billig miniDV eller standard HDD.

     

    * OK minne (512 Mb DDR SDRAM 333 Mz), middels prosessor (AMD Mobile Sempron 3000+, 1.8 GHz), rimelig grafikkort (SiS M760), delt skjermminne (UMA) og 60 GB harddisk.

     

    2) I de fleste tilfeller kommer vi til å vise filmene på tv, som for oss er en middels kvalitet 42 tommer plasma (852x480). Får jeg da glede av den høye bildekvaliteten på videokameraet? Det hjelper jo lite med høy kvalitet på miniDV, redigering og DVD hvis tv’en ikke takler så bra oppløsning. PC’en tar jo 1280x800. I andre tilfeller vil vi selvfølgelig ha glede av høyere kvalitet, for eksempel ved visning på PC eller på bedre tv’er hos andre.

     

    3) Hvor mye plass tar en 60 minutters miniDV-tape på PC’en? Er det best å laste den inn, redigere, brenne på DVD og så slette filen? Bør jeg kjøpe en ekstern harddisk? I mange tilfeller ønsker jeg jo å laste inn flere taper og redigere dem samlet, for eksempel etter lange ferier. Klarer harddisk og internminnet dette?

     

    4) Hvor mange ganger kan jeg bruke en standard miniDV-tape uten at det ødelegger kvaliteten?

     

    5) Hvis man har DVD-spiller med opptaker, kan man spille av miniDV-tapen direkte inn på denne harddisken og brenne DVD direkte? Det blir selvfølgelig uten redigering, men kan av og til være en grei nødløsning ved dårlig tid. Kan i så fall denne DVD’en lastes inn på PC og redigeres senere?

     

     

     

    Takk

×
×
  • Opprett ny...