Gå til innhold

Aginaridan

Medlemmer
  • Innlegg

    124
  • Ble med

Innlegg skrevet av Aginaridan

  1. Jeg vil også gjerne bli rettet hvis jeg har misforstått dette. Nå har Stigma vist et praktisk eksempel og jeg har vist teorien ved at VPN fungerer på et helt annet nivå i OSI-modellen enn det som blir diskutert her. Nå er det vel kanskje på tide at dere viser til noe mer enn bare "men det er jo slik det fungerer" argumentasjon?

     

    VPN er infrastruktur, det er en simpel tunnel. I tilfellet en speedtest så er det _endepunktene_ som utgjør kommunikasjonen. VPN-tunnelen i seg selv kan ikke sende tilbake svar på at en pakke er mottatt eller ikke (som jo er sentral i å måle hastighet), dette grunnet at den funger på et lavere nivå enn dette. Det er endepunktene som utfører denne biten.

     

    Hvis meg gjerne hvordan VPN-tunnelen kommuniserer med applikasjonen på speedtest-serveren og hvordan det fungerer i praksis så har dere overbevist meg ihvertfall.

     

     

     

    For speedtest serveren, så ER VPN serveren klienten!

     

     

    which they calculate by sending sample binary files to your computer with instructions to send them back again.

     

    Dette viser jo at du selv mener kommunikasjonen er på applikasjonsnivå. Derfor har folk spurt x-antall ganger hvordan VPN-serveren kommuniserer på dette nivået. Det krever jo at VPN-serveren forstår hvordan man svarer, denne logikken ligger kun i endepunktene (applikasjonen som kjører på server og klient).

  2. Kan vi kanskje bruke OSI-modellen for å løse dette "problemet"?

     

    Meg bekjent fungerer f.eks OpenVPN på lag 2 og 3, Ipsec er lag 3. (rett meg hvis jeg tar feil).

     

    En speedtest slik som dette vil kanskje bruke lag 7 (applikasjonslag for eksempel HTTP) for å sende data. Kanskje så lavt som lag 5 (session da ved bruk av sockets).

     

    Hvordan mener du en VPN tunnel kan manipulere data på denne måten? Tunnelen "jobber" jo på et helt annet nivå? Den bryr seg vel heller lite om HTTP-trafikk eller hva det enn er som går gjennom tunnelen.

     

    Jeg er langt fra noen ekspert her, men jeg har ikke hørt om noen VPN-tilkobling som fungerer på måten som f.eks Chris beskriver.

  3. Noe av grunnen til at filene er såpass store er at iPhone 4S bruker Baseline Profile for opptak, noe som gjør at det må brukes høyere bitrate for å oppnå god nok kvalitet.

     

    Prøv MeGUI, finn en x264-profil som passer til ditt bruk, velg en preset som gir deg akseptabel hastighet/kvalitet og velg enten 2pass eller 3pass (for kortere klipp). Lyden behøver du nok ikke røre, siden den allerede er komprimert nok.

     

     

    PS: iPhone 4s støtter avspilling av 1080p H264 High-Profile level 4.1 samt AAC-LC opp til 160 kbit/s

×
×
  • Opprett ny...