Gå til innhold

Thlom

Medlemmer
  • Innlegg

    13 445
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thlom

  1. Nå blir vel nesten alle filmene produsert i 4K, det er jo det som vises på kino.

    En liten avspoing, men det aller meste som blir vist på kino er 2K, og det som er i 4K blir vist i 2K i de aller fleste kinosaler da det meste av utstyret som er installert ikke støtter 4K (99% av utstyret kan riktignok oppgraderes til 4K, men det koster peng).

  2. Hvorfor lar ikke Apple, Oracle kjøre oppdateringer til OS X også? Trodde det nettopp var for å unngå problemer som dette, men det fungerer jo tydeligvis ikke så alt for bra.

    Apple sin JVM er vel fra og med OS X 10.6.3 å anse som deprecated. De har i hvert fall uttalt at de IKKE vil vedlikeholde denne i særlig grad og at den kan forsvinne. Vil tro at Apple ønsket at Oracle skulle ta over, men det har ikke skjedd så langt så vidt jeg vet. Det er uansett ikke en heldig situasjon for Apple å måtte vedlikeholde en komponent de ikke eier og som de stort sett ligger en versjon bak til enhver tid og som støtt og stadig rammes av sikkerhetsbrister. Tipper Java er fjernet i 10.8, senest 10.9.

  3. Flash brukes vel til masse ennå. Spill, youtube, facebook osv. Det er også chatteprogrammer og lignende som bruker flash. Forum som smf bruker flashbaserte moduler bl.a til chat, og endel nettsider viser nødsvendig info som flash. Teknisk sett så kan dette vises på andre ting, men det er nå engang flash det brukes på. Ser at mange klager på flash. Har brukt flash på win ME, 95, XP, vista og 7 i både 32 og 64 bit versjon og aldri hatt problemer. Merker ikke noe til ressursbruken, og har funket problemfritt hos meg ihvertfall. På den annen side så er det jo en del ting som er addons etterhvert, som flash, shockwave, silverlight, vizky osv og om man får en felles standard på dette så er det ikke meg imot.

    Har ikke hatt Flash i hovednettleseren min på over et år. Har Chrome i bakhånd i tilfelle det blir nødvendig. Det skjer omtrent aldri. Er en og annen video på nettaviser som virker såpass interessant at jeg gidder å åpne i Chrome (VG bruker forsåvidt HTML5), ellers så er det noen få flash-spill som virker såpass interessante at jeg åpner de i Chrome, men det skjer ikke ofte. Utover det så går jeg glipp av endel flash-reklame, det plager meg ikke.

  4. Sakens kjerne er at "klikkmodellen" ikke er bærekraftig. At det er antall klikk som bestemmer inntjeningen gjør at målet blir å levere klikk til annonsørene, ikke å levere gode artikler til leserne. Kan man få like mange klikk ved å skrive om noe banalt og kontroversielt som å skrive noe skikkelig, så gjør man førstnevnte siden det går mye raskere. Dette gjelder nesten all nettjournalistikk. Og det er heller ikke heldig for annonsørene, de opplever bare at leserne blir reklameblind.

    • Liker 2
  5. Jeg brukte en stund en Playstation 3 som mediasenter. Måtte ha en ekstremt ustabil DLNA server på Mac-en. Av g til funket det, av og til ikke. Et svare strev. Kjøpte så en Apple TV og sleit litt med at jeg ikke fikk streamet det jeg ville til den. Løste det midlertidig med Air Video hvor jeg kjørte en server på Mac-en og streamet fra Mac til AirVideo på iPhone og derifra til Apple TV. Tungvindt. Fant så Beamer, en snerten applikasjon som koster en hundrings. Nå bare drar jeg hva jeg vil av video til den og det streames umiddelbart til Apple TV. Eneste jeg savner er bedre utvalg av film i iTunes.

  6. Om apple løser opp i de strenge designreglene de har nå så vil de garantert miste kunder, de strenge retningslinjene for design og Human computer interractions er hovedgrunnen til at apple produkter er såpass intuitive som de er nå, så snart de forsvinner så forsvinner også brukerne og verdien på aksjene

    Apple har i alle år sett bort ifra egne HIG dokumenter der det passer seg, og de siste par årene i stadig økende grad. Det er ikke HIG dokumentene som gjør Apple produkter inuitive og flotte.

  7. Må jo ta litt plass det her. Blir morro å streame for å si det sånn. Og det er vel snart opplest og vedtatt at det er fremtiden.Hva om man har film i 4K med 48 eller 60 fps. FPS skal liksom skal være det nye. 48 og 60 blir vel brukt i hhv. Hobbiten og en ny Avatar-film, sikkert flere også.4 ganger oppløsning og dobbelt så mange frames? Hmmmm. Gogo nettnøytralitet, her kommer streamingsider til å bruke båndbredde :)

     

    Hva skal du med dobbelt så mange fps?

    Bevegelser blir "glattere", mer livaktig. Særlig i actionsekvenser vil dette ha noe for seg. Er hovedsaklig for 3D filmer man vil få stor effekt av høyere fps.

    • Liker 1
  8. Ok, før vi begynner å hate fyren for alt det er verdt: Hvor mye data trenger vi for å streame en 4k film? Ved en eller annen ikke alt for elendig kodek selvsagt.

     

     

    Vel, jeg vet ikke for sikkert om båndbredde-behovet for å streame 4K-filmer ved bruk av de forskjellige codec'ene der ute...,men for å sette ting litt i perspektiv...

     

    Ved bruk av Win-Calc'en så kan man tydelig se at båndbredden trengs å utvides...

     

    For å sette det litt på spissen...

     

    100Mbit/s = 11,920928955078125 MByte/s

     

    En 4K-film i 1:1-forhold altså "4096 x 4096" med en fargedybde på 48bit og en FPS på 24 spillt av i RAW-Format(altså ukomprimert) så trengs det 2304MByte/s...

     

    Jeg må påpeke at i de 2304MByte/s er ikke lyd-delen medregnet...,så det totale båndbredde-behovet er faktisk enda større...

     

    Som du så fint påpekte...

    Ved bruk av den rette codec'en så vil selvfølgelig den påkrevde båndbredden bli en god del redusert...,men hvor redusert den blir gjenstår å se...

    4K kinofilmer blir distribuert som JPEG2K. Typisk størrelse for en spillefilm i 4K er 400-600 GB. Så har du noe litt mer reellt å regne utifra. :)

  9.  

    Er tragisk at ingen PC-produsenter lager dette. Alle lager jo produkter med de samme kjipe skjermene nå om dagen:(

     

    Skjermen alene er såpass viktig for meg at jeg heller mot å kjøpe en MacBook Air 13" (som har en veldig fornuftig 16:10 skjerm med 1440x900), men det er jo ingen billigmaskin. Så kunne gjerne tenkt meg en rimeligere PC, og jeg vil nesten si jeg kjøper på dagen hvis noen andre enn Apple leverer 1440x900 !!

     

     

    MBA har ikke så høy oppløsning på skjermen, for å få det så høyt på du opp på MBP 15"

     

    Asus UX31 har da så høy oppløsning, løp og kjøp!

    MBA blir levert med 1440x900 og har blitt det siden høsten 2010.

  10. 95% ønsker å bruke datamaskinen som et verktøy, selv om dette tydeligvis er vanskelig å forstå for den jevne HW-leser. Det gjelder også de fleste "power users". At PC-en blir "banal og enkel" er en befrielse for de aller fleste så lenge den fremdeles kan kjøre CAD, Final Cut, Photoshop, Visual Studio eller hva det nå er man bruker mesteparten av tiden sin på.

     

    Hva artikkelforfatteren mener med at OS X er "begrensende" må foglarna vite. OS X er UNIX og det følger med en terminal. Du har Automator for å automatisere oppgaver. Kan ikke se at OS X er så voldsomt begrensende at det gjør noe, men for all del.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...