Gå til innhold

shadowano

Medlemmer
  • Innlegg

    491
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shadowano

  1. Hei, det ble ikke noen endring i trykket med den nye hånddusjen. Det er nok "for mange" dyser, som gjør at det trykket som kommer gjennom slangen må fordeles på alle dysene, som i mitt tilfelle gjør at trykket ikke er så bra. Jeg vil si at både slangen og hånddysjen begrenser trykket, for trykket direkte fra blandebatteriet er høyere. 

    Kanskje høre med en rørlegger om anbefaling av slange og hånddysj for best mulig trykk?

    • Liker 1
  2. On 1/10/2021 at 7:06 PM, Gisjoh said:

    Jeg skal pusse opp en hel etasje med alt nytt av elektrisk. Ønsker smarthjem, men går meg vill i alt som tilbys og hva som er best. Vi har både Futurehome, Ikea, Telldus, Elko, Autobolig og mye mer.
    Opplever at kanskje Autobolig er litt mer helhetlig (og desto dyrere), mens mye av det andre er enkeltprodukter. Men er det noen som kan fortelle om fordeler og bakdeler på de ulike tilbyderne? ...og hva ville dere satset på når jeg nå skal bygge nye vegger og legge alt elektrisk på nytt?

    Hva endte du opp med? Noen erfaringer du vil dele så langt?:) 

  3. On 2/28/2021 at 7:07 AM, Dubious said:

    Større diameter på slange på nye?

    Fyll en bøtte med hver slange og ta tiden.
    Fylles de like fort, men med forskjellig trykk, så har du svaret

    Jeg har dårlig trykk til visse tider på døgnet, så vanntilførselen til huset er for liten
    I vår gamle bygård fikset vi det med en pumpe, billigere/lettere enn å legge nye rør

    Godt poeng, jeg leser også på megaflis sin produktside at 

    - GROHE EcoJoy 9,5 l/min gjennomstrømningsbegrenser
    - minimumsmengde 7 l/min.

    Vi gjorde følgende i går:

    1. Tok av hånddusjen og målte vann ut fra slangen: 10,5l/min
    2. Tok på hånddusjen UTEN gjennomstrømningsbegrenser: 7,5l/min
    3. Takdusj uten gummiring men med gjennomstrømningsbegrenser: +9,5l/min (noe vann havnet utenfor bøtten)

    Dette sier meg at det må være noe feil med hånddusjen. Uten gjennomstrømningsbegrenser får vi MINDRE vann per minutt enn det den skal klare MED gjennomstrømningsbegrenser. Det gir jo ikke mening i mitt hode. 

    • Liker 1
  4. Hei

    Vi hadde en enkel dusj hvor trykket var ganske bra. Vi byttet denne ut med et dusjsett bestående av takdusj og en håndgrepsdusj. Trykket var ganske dårlig sammenlignet med det gamle, både fra tak og hånddusjen. Vi fant ut at dette er jo en Ecojoy, altså vann- og strømsparende teknologi. Ringte Megaflis som sa at hånddusjen er en sparedusj men at man kan ta ut en plastsak i overgang slange og hånddusj som anvist på denne videoen. Etter fjerning av denne er det åpent rett inn til dusjhodet. Dette hjalp ingenting på trykket i hånddusjen. Megaflis sa at det ikke var noe lignende for takdusjen, men etter at jeg åpnet denne i dag så ser jeg nøyaktig samme vannsparende ting inni. Fikk bare tatt ut gummiringen, men merket ikke noe forskjell her.

    Jeg byttet ut den nye hånddusjen med den gamle, og da er det bra trykk. Så dette utelukker jo at blandebatteri i seg selv slipper mindre vann ut gjennom slangene.

    Kan det være at vanntrykket i boligen er lavere enn det som er anbefalt for denne typen dusjsett? Den nye hånddusjen er større en den gamle og har mange flere dyser. 

    Hvis dette handler om vanntrykk, kan man øke det på noen måte?

    • Liker 1
  5. Hei,

    Jeg har altibox internett med hjemmesentralen VMG. Jeg kjøpte nettopp Deco M4 Mesh Wifi system for å få bedre WIFI i huset over 3 etasjer. 

    Vil det være noe problem å beholde hjemmesentralen i ruter modus og samtidig bruke DEVO M4 som ruter? Altibox sa at det ikke er anbefalt og at det kan skape problemer, uten å gå nærmere inn på hva slags problemer dette kan skape. Samtidig sier de at flere har dette oppsettet uten store problemer. 

    Grunnen til at jeg ikke vil ha hjemmesentralen i bridge modus er pga at tv og internett signalene går fra å være i samme port til å splitte dem ut over ulike porter. Men spørsmålet her er egentlig om hva slags problemer man kan få, om noen, at en ruter og en annen ruter er koblet sammen.

  6. 15 hours ago, Llandari said:

    Kan det være at tableten bruker en eller annen app som krever innlogging for å åpne pdf-fila?

    I følge personene var det veivesenet som spurte om innlogging, men det kan jo tenkes noe i den duren. Det løste seg til slutt når de kom seg på en laptop. Jeg legger det under brukerfeil og fortsetter livet :) Takk for innspill

  7. 4 hours ago, mobile999 said:

    Får familiemedlemmet logget inn her?

    https://www.vegvesen.no/dinside/

    Dette skal være samme innlogging.

    Trykk deretter "Last ned midlertidig vognkort her":

    https://www.vegvesen.no/kjoretoy/Kjop+og+salg/Vognkort/Midlertidig+vognkort

    Ja, innlogging på "din side" går fint med bankid brikke. Men så sier vedkommende at når klikker på å laste ned midlertidig vognkort i PDF format så kommer det opp et brukernavn og passord felt. En android tablet ble brukt, så mulig det har skjedd noe her. I tillegg så er ikke vedkommende så vedlig teknisk kyndig noe som gjør det vanskelig å prøve å forstå hva som skjer :)

    Men hvis du sier at det ikke er noen ektra innlogging for å laste ned midlertidig vognkort så er det enten brukerfeil eller tablet versjonen som ikke er helt bra

  8. Jeg prøver å hjelpe et familiemedlem til å laste ned et midlertidig vognkort via telefon for en bil som ble overført til familiemedlemmet i dag. Når man klikker på last ned midlertidig vognkort i PDF format så får man opp en login side med brukernavn og passord. Vegvesenet sin side logger jo deg inn på Din side med bankid og man får tilgang på alle kjøretøy osv, så hva i all verden skal puttes inn her? Man har jo ikke en egen login med brukernavn og passord på vegvesenet sin side. 

    Håper noen har vært borti dette nylig :)

  9. Hei

     

    Noen som vet om det lar seg gjøre å aktivere strømsparing på mobilen, samtidig som en eller flere apper kan jobbe i bakgrunnen og bruke så mye datatrafikk og hente posisjonsdata når de vil?

     

    F,eks har jeg latt appen Strava ligger under "Unmonitored apps". Kan jeg da sette tlf i "Power saving mode" "Mid" eller "Max" og appen vil allikevel kunne bruker så mye data den trenger?

     

    Jeg er ikke sikker på sammenhengen mellom "Power save mode" og "App power monitor". Kanskje de jobber uahvhengig av hverandre?

  10.  

    Jeg leste et sted at en pokemon (eks pikachu) kan oppnå ulike maks CP ut i fra hvilken man fanger. Er det noen som kan verifisere dette?

     

    I tillegg har jeg sett et mønster at en pokemon med høyere CP har alltid også høyere HP. Noen som har sett noe motsatt?

    Les dette: https://www.reddit.com/r/PokemonGOIVs/comments/4uyn3u/a_quick_intro_to_pokemon_go_ivs/

     

    I noen tilfeller vil en power up ikke medføre noen økning i HP, slik at to pokemon med ulik CP vil ha samme HP. Dette pga. at økningen i HP per level er såpass liten at den noen ganger er 0 (og ellers 1), og det igjen er vel pga. lav stamina for rasen. Men generelt er det slik at når CP går opp, så går også HP opp. Ulike pokemon-raser har derimot veldig forskjellig maksimal CP/HP pga. ulike grunn-stats for attack, defense og stamina.

    Det morsomme er at like etter jeg postet spørsmålet så sjekket jeg noen cp vs hp innenfor samme pokemon. Den ene hadde 1 cp høyere enn den andre, men hadde 1 hp mindre enn den andre. Men sikkert bare en rar en. Overfører alle med lavere cp uansett

  11.  

    Må man ha appen åpen og skjermen på for at egg skal klekke og pokemon møtes? Eller finnes det en tweak som gjør at man feks kan ha telefonen i lommen med tastelås. Litt "upraktisk" hvis man går tur om ikke det er mulig.

     

    Iphone..

    Appen må være åpen og skjermen ulåst.

    Du kan aktivere battery saver i appen, og når du snur telefonen på hodet vil skjermen bli svart. Da sparer du litt batteri men den vil fortsatt registrere ant. km og pokemon. Når en pokemon er i nærheten vil du få beskjed via en lyd i appen.

     

    Jeg, med flere, har rapportert at batterisparemodusen er buggy. Det vil si at når man fortsetter spillet etter å hatt den opp/ned så henger alt i enkelte tilfeller, og man må restarte spillet. Derimot har jeg testet en egen app som legger seg over Pokemon go når man holder telefonen opp/ned, og det fungerer jo så klart supert da den ikke har noe med spillet å gjøre. Appen heter "go extension" og er testet på Android. 

  12. Da vet ikke jeg heller. Men det jeg ikke skjønner er hvorfor du bruker BT høyttalere og dongel hjemme av tvilsom kvalitet til en stasjonær PC og ikke kablede høyttalere.

    1. Slippe kabler som går tvers over rommet

    2. Slik at jeg også kan koble til tablet når jeg ser på film mens jeg trener

     

    Jeg fikk svar fra leverandøren, og det er visst Bluetooth 4.0. Noen som har tips til gode sendere?

  13. Det er ulik kvalitet i forskjellige bluetooth stakk versjoner (1.1 , 2.0 ,3.0 , 4.0 )

    Samt er det med og uten støtte av bluetooth audio apt-x

    Begge sider (både høttaler og transmitter) må selvsagt støtte samme felles BT versjon for best resultat , samt at du ikke har wifi 2.4ghz i nærheten.

    Trådløst nett /sender utstyr og mottakere er faktisk det som ødelegger mest for bluetooth (det du kan høre som pops , cracks , interferens).

    Jeg kjører wifi på 5 ghz her i rommet. 

    Det står ikke hvilken bluetooth versjon høyttalerne bruker. Det er denne typen jeg har http://www.elkjop.no/product/data/hoyttaler/SANDSP20M/sandstrom-2-0-bluetooth-hoyttalersystem

  14. Jeg har en bluetooth USB pinne kjøpt på Clas Ohlson i sin tid som er koblet i front på toppen av kabinettet. Sikten til høyttaler er uten hindringer, men høyttaleren står høyt. 

     

    Er det forskjell i kvalitet på lyden som blir overført fra ulike bluetooth sendere?

    Hvilken bør jeg i så fall skaffe meg? Jeg spiller 90% av lyden fra Spotify på høyeste kvalitet. Ikke foreslå en bluetooth sender uten å svare på første spørsmål :)

  15. Hei hvis du ute etter det mest ekstreme fjellandskapet i området så ville jeg anbefalt å kjøre via Sunndalsøra til Trondheim, lengre å kjøre men du sparer jo også fergen. Hvis du har veldig god tid så kan du jo isteden kjøre langs kysten og stikke innom steder som er fine fotoobjekter f,eks bud, Atlanterhavsveien, Kristiansund og ta fergen til Tustna og kjøre via Aure.

    Tanken var nettopp å kjøre innom Sunndalsøra. Tenkte kanskje også å ta en rusletur i Innerdalen, og en visitt innom Åmotan (fossefall). Men hvilken vei herfra igjen mot Trondheim er fin å kjøre? Det er vel kanskje fylkesvei 65?

  16.  

    Hvordan skal jeg få plass i bilen da?

    Med mindre du skal på ekspedisjon laaangt utenfor sivilisasjonen får du tak i alt på den listen på en bensinstasjon eller en storkiosk i nærheten. Nikkedukker derimot.....

     

     

     

     

    Hvordan skal jeg få plass i bilen da?

     

     

    Har aldri vært problem for vår del - og vi er fire. Det er et spørsmål om å velge egnede enheter + kunne pakke + ha en bil ett (men bare ett) nr større enn Fiat 500. 

     

     

    hehe, det er bra ironien her kommer fram:P Den listen med viftereim osv, det får være grenser. Silke ting har 90% av bilistene ikke bruk for (tør jeg å påstå). Da kan heller et medlemsskap hos NAF være bedre.

     

    Bilen er i god stand; EU kontroll i fjor, kjøpt fra forhandler og har ingen defekter så langt. 

     

    Men takk for input;)

  17. Min JIC-liste (=just in case, jeg er stor tilhenger av TBF, altså trebokstaversforkortelser) for litt lengre bilturer i en smule mindre urbane strøk enn Moss-Oslo-Drammen. 

     

    Jekk som faktisk fungerer og som er høg nok også ETTER punktering

    Hjulkryss sterkt nok til at det faktisk duger, verken sprekker eller deles i to i sveisen straks det brukes i stedet for å stå i ei hylle

    Komplett lyspæresett

    Kabelskotang + litt ledning, noen kabelsko, en sikringsholder og noen sikringer for litt tjuvkobling

    En rull hyssing og noen meter tau av ordenlig kvalitet

    Lite pipenøkkel-/skrujernsett av ordentlig kvalitet.

    Ekstra vindusvisker

    Ekstra vifterem

    Dekktrykksmåler

    Førstehjelpsskrin (faktisk påbudt i mange land - prøvd å stå på Hardangervidda uten plaster?)

    1 kg brannslukker (også påbudt i en del land, i og (særlig) utenfor Europa)

    Startkabler

    Hodelykt (prøvd å skifte sikring eller vifterem i stummende mørke?)

    Multiverktøy

    Gaffateip (lerretsteip)

    Elektrikertape

    KNIV - ordenlig (knivlaus mann - livlaus mann!) 

    Vannkanne, minst ti liter

    Veikart (nei, verken GPS eller Google slår et godt papirkart i alle tilfeller!)

    Fyrstikker og litt stearinlys.

    Blokk og blyant

    Perm med et sett skilleark + info om "bagateller" som ferjetider og åpningstider (Norge har ikke 100 % dekning av 4G - 30 Mbit sjøl om noen i Oslo tror det og det å prøve å laste ned en ferjetabell på 2G/ca 0,00001 Mbit/sek eller - enda verre - komme til kaien når dagens siste ferje ligger 50 favner fra den uten din bil og retning utgående er ingen inntier for vellykka tur!)

    Kikkert

    Solbriller

    Pledd (helst sammenleggbart med stropper - og stort nok for en overnatting)

    Engangskamera (opplevd å ha kollidert XX km fra folk med flatt kamerabatteri og en motpart som forlater åstedet når som helst?)

    Vannkoker (les: tekanne) med tilkobling til 12V-sigarettenneruttak

    Tørkerull

    Vannkoker

    Spork (http://neatshtuff.com/wp-content/uploads/2012/12/Titanium-Spork-1.jpg)

    Krus

    Nok næring for 24-48 timer

    Håndkle

    Toalettpapir

    Tørkerull

    Håndsteriliseringsmiddel

    Flytende kull (prøvd å få akutt kranglete mage i en kolonnekjøring?)

    Avfallsposer - mange 

    Hvordan skal jeg få plass i bilen da?

    • Liker 2
  18. Hvis du skal kjøre over kan ihvertfall Suleskarveien gi deg noen fine opplevelser :)

    Det er over fjellet fra Oslo til Stavanger, veien er så vidt jeg kan se åpen for sesongen nå.

     

    http://suleskarvegen.no/

     

    Takk for tips. Det skal jeg undersøke nærmere :)

     

    Kom deg til sørlandskysten og opplev skjærgården! Om du ikke kjenner noen, lei en båt eller ta en av rutebåtene ut til øyene/holmene. Har du tilgang på båt kan du få en øy/holme helt for deg selv :)

     

    Jeg har ikke båtførerbevis, og kjenner ingen med det der nede. Jeg tenker derfor at jeg kjører rett over til Stavanger i stedet. Takk for input:)

  19. Hei

     

    Jeg planlegger en ukes biltur i Norge. Det blir ca 4 timers kjøring pr dag. Utenom dette blir det fotografering, fjellturer, nyte utsikter, og søvn. Jeg tenker å ta med et telt som backup hvis det er fullt på overnattingsstedene. 

     

    Det jeg lurer mest på er hva dere synes er lurt å ha med i bilen. Jeg tenker ikke da på telt, teltplugger osv, men heller USB ladekabel i sigarett-tenneren, handfree-stativ for mobil til kart, laste ned spotify playlister på forhånd etc. Er det andre ting som kan være lurt å ha med på kjøreturen?

×
×
  • Opprett ny...