Gå til innhold

thotta

Medlemmer
  • Innlegg

    284
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thotta

  1. Så hyggelig med nye svar i denne posten:-)

     

    Jeg har nå anskaffet meg linse, og det ble 18mm/f2 til Fujinon. Jeg kan nok synes den er litt i videste laget, og kunne nok heslt ønske meg 23mm, men den er mye dyrere og mye mer klumpete (synes jeg har lest noe om et Fuji-rykte om å slippe en kompakt 23mm/f2 - det kan bli bra). Men nå tror jeg jeg skal gi denne linsen litt tid, og bli vant til utsnittet, så tror jeg at jeg kan bli ganske vant til dette utsnittet.

     

    .

    .

    .... Med en vidvinkel er det imidlertid en forutsetning at man kommer nært nok. Hvor nært eller fjernt du ønsker å ta bilder fra er vel et av de mest sentrale spørsmålene her.

     

    Dette er jo et poeng, men det vil vel også påvirke hvor stor del av bildet som fylles av motivet... som Trondster prøver å legge frem i teorien sin under (jeg måtte lese den noe ganger for at det skulle gi mening. Jeg vet fremdeles ikke helt om jeg skjønner det  :wee:

     

    .

    .

    ....

    Som grov tommelfingerregel kan man (min egen teori) med fordel bruke ekstra vid vidvinkel for bilder som skal betraktes så tett på at bildet fyller veldig stor del av synsfeltet.

  2. Takk for nye innspill:-)

    Jeg ser jo nå at ulfgre sier klart og tydlig hva han mener, ja. Jeg leste visst litt raskt der, ja :blush:

     

    Flere her som fremhever noe tilsvarende 35mm som en veldig anvennelig brennvidde. Jeg begynner å føle meg sikker på at jeg iallfall vil gå for noe vidvinkel. Setter pris på de gode erfaringene dere deler mtp. deres egen bruk av vidvinkel :thumbup:

     

    Nå må jeg bare bestemme om jeg skal gå for fujifilm sitt 18mm/f2 eller fujifilm sitt 23mm/f1,4.

    18mm er ganske kompakt i størrelse og heller ikke av de dyreste (men får ikke verdens beste kritikker)

    23mm er en god del større, og en god del dyrere (men får super-omtale)

    Kanskje mest et prisspørsmål. Mulig jeg begynner med det rimeligste, så kommer jeg igang uten å bruke for mye penger i denne omgang:-)

  3. Selv synes jeg 35mm og 28mm er de beste til allround foto. Har brukt Ricoh GR ( tilsv 28mm ) og Fujifilm X100 ( tilsv 35mm ) i mange år og har tatt de beste bildene med disse brennviddene. Spesielt 28mm er topp da man får med seg mye i bildet og evt kan croppe vekk senere om man behøver.

     

    Skal jeg ut en dag for kun å ta bilder har jeg med en liten bag med Canon 5D'n med 35,50 og 100mm - i tillegg til lommekamera.

     

    Når du sier at du liker 35mm og 28mm best til allround foto - mener du da "tilsvarende 35mm og 28mm"?

    Slik at i en 1,5 crop faktor-verden da liker nettopp f.eks 27mm- og 18mm-objektiver?

     

    (eller mener du 35mm og 28mm --> tilsvarende 52 og 42?)

     

    Jeg antar du mener det første, og at du dermed mener (moderat) vidvinkel absolutt kan funke til allround foto - vil bare være sikker på at jeg forstår deg rett. For egentlig så er det jo det jeg håper jeg skal treffe på her... folk som virkelig mener at vidvinkel til allround kan fungere ;)

  4. Hei igjen,

    Jeg skjønner at det selvfølgelig ikke er et entydig svar på dette. Noen mener mener man kan leve med det, mens andre mener det blir i videste laget.... aarg... vanskelig å bestemme seg :confused:

     

    Jeg kjenner til at Fuji har en pancake 27mm, ja. Denne har også vært i tankene, og ville jo vært en enda mer moderat vidvinkel. Kanskje det er dette jeg skal gå for? De har også fine standard-objektiv, med en 35mm/F2 som får masse skryt. Med dette vil jeg få enda bedre mulighet for lav dybdeskarphet, men vil kanskje ikke få det lille ekstra jeg ser etter i utsnitt. Det er her jeg rives mellom mulighetene!

     

    Er antakelig bare jeg selv som må komme frem til svaret som er riktig for meg, her :hm: Setter likevel pris på argumenter som kan dytte meg enda mer i en retning ;-)

  5. Ok. Takker for opplysende kommentarer... dette er jo virkelig noe å ha i tankene ved nærfotografering :hmm:

     

    Jeg har ingen optikk i dag. Foreløpig har jeg kun et hus, som jeg skal kjøpe mitt første objektiv til. Ønsker å satse på fast-objektiv, av flere grunner. Kanskje hovedsaklig mtp. lysstyrke på objektivet, for bl.a. å kunne leke mer med dybde-uskarphet. Dessuten synes jeg det virker berikende å "kjenne utsnittet" objektivet gir - nesten før jeg løfter kamera (uten variasjoner fra ulike zoom-nivå). 

     

    Hadde tidligere et Nikon D5100 med kit-zoomen. Dette solgte jeg, da det ble mindre og mindre brukt.. hovedsaklig pga. størrelse. Dette hadde ikke noe særlig lysstyrke.

  6. Hei,

     

    Jeg skal kjøpe meg et objektiv til mitt systemkamera (Fujifilm x-m1), og jobber litt med meg selv i forhold til problemstillingen "Kan vidvinkel (moderat) fungere som allround-objektiv"?

     

    Jeg har ønske om å fokusere litt på fotografering av landskap, bygninger m.m., og har tro på at vidvinkel ofte kan gi en ekstra dimensjon til fotografiene. Når jeg sier moderat vidvinkel, tenker jeg på 18 mm (fujifilm har 1,5 crop factor, slik at dette da blir tilsvarende 27 mm fullformat).

     

    Når det gjelder "allround" fotografi som skal bedrives, er dette generell fotografering av familie, ungene, osv. Om dette ikke er forenelig med moderat vidvinkel, vil det ikke nødvendigvis si at jeg ikke anskaffer meg dette likevel, men avgjørelsen ville blitt lettere  ;)

    Jeg har det siste året benyttet mobilen til generell fotografering, og det gir forsåvdt ok kvalitet, men det er veldig begrenset hva innstillinger man gidder å forsøke å stille på - i mangel av fysiske hjul og brytere.

     

    Setter pris på kommentarer :)

     

    mvh thotta

     

     

  7. Men for å utdype litt problematikken din, jeg så på min egen skjerm, den justerer seg etter hvordan bildet blir seende ut, men hos meg kun 3 stops opp og ned fra "optimal" eksponering, så om man ekstremt under eller overeksponerer så blir ikke skjermen riktig lenger.

     

    AtW

    Snakker du om Olympus OM de m-10, nå?

    Vet du om dette er standard oppførsel for preview i alle kamera, eller er det varierer fra kamera til kamera?

     

    Skjønner. 

     

    Hvorfor er det ikke noen "ordentlig" preview-funksjon på dette kameraet? Jeg hadde det på mitt forrige (Samsung NX300), og der kunne du virkelig stole på at bildet du så i søkeren ble nesten identisk med det faktiske bildet. 

     

    Det er en veldig grei funksjon å ha.

    ja, skulle gjerne hatt en godt fungerende slik funksjon. Tolker vi det slik at din Olympus fungerer som den skal, og at dette er det som tilbys av preview i denne modellen? Det virket som fo2re var mer imponert :hmm:

  8. Hei igjen,

     

    Så fint at det kom enda litt mer respons her da  :)

     

    Læringskurven blir brattere ?

    Jeg har EVF i Olympusene som gjør at jeg ser faktisk eksponeringen sånn bildet blir når skrur på hjulene, og noe mer genialt for å kunne ta bilder er vel ikke oppfunnet enda ?

     

    Ja, det er jo akkurat dette jeg er ute etter. Og når du fremstiller det som at dette virkelig fungerer bra, så er jo dette veldig interessant. Tror jeg må komme meg i en butikk å få fiklet litt med dette kameraet.

     

    I og med at E-M10 MkII ble lansert i dag, så er det vel rimelig å tro at det bør komme noen meget gode tilbud på E-M10 om ikke så lenge.

     

    Olympus E-M10 har to kontroll-hjul, slik at det er lett å bruke den i helmanuell modus. Det er dog ikke gjort på samme måte som f.eks. Fuji X-T1. Men du vil ha full kontroll hvis du vil.

     

    Noen synes menyene til Olympus er horrible, andre synes de er greie. Jeg synes de er midt på treet. Du må jobbe litt for å sette opp kamera slik at det oppfører seg slik du vil; men etterpå kan du glemme menyene. Jeg er bare innom menyen på min E-M5 når jeg skal formatere minnekortet.

     

    Ikke gjort på samme måte som Fuji? Mener du at de har vesens forskjellig tilnærming til dette, eller er det mer forskjeller i detaljer du tenker på?

     

    Og det har kommet en MkII, sier du? Ja det var jo nyttig info mtp. kommende tilbud, som du nevner, ja  :hm:

     

  9. Hei,


    Jeg skal anskaffe meg et speilløst systemkamera. Har tidligere hatt et speilrefleks som jeg har benyttet som hovedkamera for all fotografering ifbm. ferie, familie, entusiast m.v. Ser at jeg etterhvert lar det ligge hjemme på ferieturer osv. til fordel for nytt mobilkamera. Ønsker likevel å dyrke foto-interessen videre, selv om jeg ikke har opparbeidet den helt store kunnskapen enda. Jeg ser da de speilløse systemkameraene som en ideell løsning.


    Jeg vil gjerne lære mer om fotografering, og utvide min kunnskap og ønsker å utforske manuelle innstillinger. Spesielt justering av dybdeskarphet og lukkertid er noe jeg ønsker å lære meg å beherske mer.

    Liker godt motiver med landskap, urban-foto, industri m.m.

    Funksjoner jeg kunne ønske meg er:

    - Rask/enkel stilling av blender og lukker, helst manuelle hjul. Spesifikt ønsker jeg å se effekten av mine instillinger FØR jeg tar bildet.

    - Grei vidvinkel fremfor zoom - ser ikke zoom som veldig viktig for det jeg ønsker å fokusere på. Om ikke fast-objektiv, så iallfall så iallfall bedre fokus på vidvinkel fremfor zoom.

    - Bildestabilisiering

    - Ser IKKE for meg at jeg kjøper VELDIG mange ulike objektiver (til å begynne med iallfall) - gjerne et strandard vidvinkel (med litt zoom) + et fast objektiv for konkrete anledninger etterhvert.

    - Wifi for overføring til data/mobil er veldig ønskelig.

    - Mulighet for timelapse vil jeg gjerne ha.

    - Vanntettet hadde vært kult, men langt ifra noe must hvis det går veldig på bekostning av utvalg og pris.

    - App-styring for fjernutløser hadde også vært veldig greit, så slipper jeg å kjøpe spesifikt ekstra-utstyr for dette. Er litt allergisk mot separat ekstra-utstyr for alt mulig.

    - Mulighet for følgefokus ikke så viktig...

    - Har noen slike kamera lokasjons-tagging med gps?

    - Enkle og oversiktlige menyer er absolutt en fordel.

     

    Synes også design kan ha litt å si. Dette bør selvfølgelig ikke være avgjørende, men det er tross alt fett meg et kamera som ser bra ut. Liker godt designet til Fuji X-serien, og noen av Samsung-kameraene.


     
    Innser det det er mange ønsker her, og innser at alt gjerne ikke kan innfris i et enkelt kamera, men setter veldig pris på tips, råd og anbefalinger. Prismessig tenkte jeg å jeg strekke meg til ca. 6000 ++.
     

    Ser meg litt blind på alle mulige modeller, også etter å ha lest diverse tråder her på forumet.

    Penser meg fort inn på merkene Fujifilm, Olympus, Samsung og Pansonic etter å ha lest litt.

    Har bl.a. sett denne samletesten som gir mange gode eksempler:
    Problemet er å velge.
    Alle tips og råd mottas med takk :-)
  10. Du tenker noe alà https://www.youtube.com/watch?v=4Qp0PWcYJ3E ?

    Hvis du ser på slutten av filmsnutten så kan man se effekten av lukkerendringer og iso direkte, dog innebærer dette selvfølgelig en ny firmware på kameraet. Blender er jeg dog usikker på, men dette er noe man lærer seg etterhvert uansett. 

     

    Syns du uansett skal prøve deg litt fram. Hvis du ender opp med å bytte system pga. dette som du sier vil du jo egentlig bare gjøre deg selv en bjørnetjeneste fordi dette er noe alle spirende fotografer har bruk for å lære.

     

    My two cents.

     

    Ja, det er akkurat dette jeg tenker på :-) Nå så det jo litt skummelt ut å drive å patche firmware til et kamera, da. Men mulig dette var inkludert i den orginale fw-oppgraderingen, men hacken inneholdt noe annet? Har faktisk ikke tenkt på at kamera trenger FW-oppgraderinger i det hele tatt. Kan være verdt å sjekke ut. 

     

    Vil nok ikke bytte system alene pga. dette. Har en stund på det, og ved eventuelt behov for ny linse er det enda mer aktuelt å foreta vurderingen igjen. Hovedsaklig andre grunner til å bytte, men dette kan være med på å avgjøre valget. Har ikke hastverk, og kommer nok til å fortsette å prøve meg frem med det jeg har, uansett. Men tanken på noe annet er sådd ;-)

     

     

    Speilløst som Olympus OM-D E-M1 jeg bruker har en elektronisk søker naturlig nok og den viser meg bildet som det blir mens jeg skrur manuelt, så lysmåler bruker jeg ikke lenger...

     

    attachicon.gif11393363_10153749319996992_8396721849489612259_o.jpg

     

    Ja, riktig.. har tenkt på noen kamera ala det du nevner.. riktig gjerne en rimeligere variant. Har dette et navn man kan se etter i en feature-liste?

  11. hei igjen, og takk for innspill :-)

     

    Joda, jeg har lest litt om lukker og blender, og forstår forsåvidt konseptet - selv om jeg nok burde lest meg litt mer trygg på det.

     

    Jeg har også tenkt at fremfor å bare lese og lese, så er vel det å gå ut å teste også nyttig. Men som nevnt, sliter jeg litt med å få til de helt flotte effektene. Har nok veldig mye med meg å gjøre, men lurer (håper) at det også kunne blitt bedre med et annet kamera med litt mer lyssterk optikk.

     

    Jeg har som nevnt en standard kit-linse til min D5100, som vel ikke er veldig lyssterk, og dette begrenser vel litt mulighetene for hvor mye jeg har å spille på mtp. dybdeskarphet. Slik at selv om bildet blir rett eksponert, blir det ikke nødvendigvis så spennende.

     

    Jeg går derfor litt med tanker å om å bl.a. få meg en litt mer spenstig linse. Og i den forbindelse, er det jeg tenker at jeg like gjerne kunne tenkt meg å bytte system, som kunne hjelpe meg enda mer, bl.a. med å inneha den nevnte funksjonen. Mulig dette bare er "kjekt å ha", når man først behersker teknikkene i seg selv.

     

    Ingen som ser på dette som en killer funksjon altså?

  12. Hei,

     

    Jeg forsøker å bedrive litt fotografering på manulle instillinger med mitt nåværende speilrefleks, i forsøk på å lære meg effektiv justering av lukkertid og blenderåpning. (Nikon D5100 med kit-linse)

     

    Jeg får liksom ikke helt dreisen på det. For å få en mer umiddelbar respons fra kameraet, ser jeg for meg et kamera som viser meg hvordan bildet vil bli med valgte instillinger - FØR jeg har knipset. På denne måten vil jeg kunne gjøre kontinuerlige små endringer i lukkertid og blenderåpning - for å kunne se umiddelbart hvilken effekt en justering av lukkertid eller blenderåpning vil gi.

     

    Er dette vanlig å kunne få av et kamera i dag? Jeg har som nevnt et speilrefleks i dag, men har egentlig ønsker om å bevege meg over i det speiløse segmentet. Ser for meg at dette kanskje er mer tilgjengelig på speilløse kamera(?)

     

    Jeg mener å ha sett akkurat dette på et speilløst Fujifilm system-kamera en venn av meg har. Så nå er jeg usikker på om dette er helt vanlig, eller om det kun er utvalgte kamera som har dette.

     

    Ser frem til en oppklaring ;)

  13.  

    Hadde anbefalt denne:

     

    http://www.expert.no/baerbarpc/asusr510lncn092hlaptop/p/12942/

     

    Ny utgave av maskinen omnithunder linker til, med oppdatert skjermkort og FullHD skjerm.

     

    Expert har en meget god pris på den denne uken.

    Slå til på den med en gang!

     

    Dette må da være en meget bra maskin for pengene?

    Er på jakt etter en maskin i denne klassen selv. Finnes det noen åpenbare mangler på denne, egentlig? Det dedikerte grafikk-kortet er vel av de svakeste, men til lett spilling er det vel helt ok(?)

  14.  

     

    Interessant post, dette. Er selv i ganske lik situasjon som TS, med mye av de samme kravene til ny maskin.
    Som bidrgasyterne "Agentspoon" og "syar2003" stiler mot ulike utstyrsvarianter... slik har jeg selv litt vanskeligheter ift. hvilken utstyrsvariant jeg skal gå for, her. Håper det er greit at jeg kan komme med sysnpunkter her.. som forhåpentligvis også er interessante for TS.
    Det er fint at maskinen holder en god del år. Samtidig er det greit at den ikke har kraftigere skjermkort og cpu enn nødvendig mtp. kjøling og støy.

     

    Jeg hadde ikke gått ut med noen anbefaling til trådstarter på akkurat den N56JR med i7 4700 og gtx760m hadde det ikke vært for at den var satt ned fra ~ 9000,- -> 7869,- som var innenfor budsjettet til OP.

    Men noen cacher tydligvis kke det (eller nekter å se lengre enn ens egne meninger ..)

     

    Om man sjekker på nettet vil man og kunne få bekreftet at nevnte maskin idler på mellom 9 og 14,5 watt

    samt har fungerende optimus teknologi og har klart 7t og 20min på batteri (optimalt).

    Den er også omtalt som relativt stille helt til man begynner å spille på den.

    Kategorien er altså en : Allround maskin man kan spille på i størrelsen 15,6" på 2,7Kg

    .

     

     

    Jeg har ikke noe problem med å se at N56JR ser ut som en bra maskin, til en bra pris. Har man derimot ikke bruk for den ekstra kraften den har, så er det jo klart man likevel kan vurdere billigere varianter.

    En litt sekundær feature som N56JR har, er bakgrunnsbelyst tastatur. Dette kan jeg like, da min stue ikke har verdens beste belysning.

     

    Hvis man skal se litt videre fra akkurat ASUS.. kan HP eller Lenovo levere samme kvalitet ved samme pris? Har prøvd å finne tilsvarende i disse merkene - la de på i samme sammenlikningen: http://www.prisjakt.no/product.php?j=2572162,2526144,2615003,2634133,2278183,2270461,2605235

    Disse er ikke nødvendigvis fullgode alternativer, men noen jeg fant i farten.

    HP'en ser jo på papiret ganske bra ut. (denne toucher vel borti N56JR-leiet)

     

    En annen sak; Jeg ser forøvrig for meg å bytte til SSD om en viss tid. Nettopp derfor har jeg heller ikke vektlagt HDD-størrelse/hastighet ved maskinvalg. Jeg har liten kjennskap til grensesnitt for disse. Hvordan kan man vite om denne lett lar seg bytte, og hvilken variant man trenger?

  15. Interessant post, dette. Er selv i ganske lik situasjon som TS, med mye av de samme kravene til ny maskin.

    Som bidrgasyterne "Agentspoon" og "syar2003" stiler mot ulike utstyrsvarianter... slik har jeg selv litt vanskeligheter ift. hvilken utstyrsvariant jeg skal gå for, her. Håper det er greit at jeg kan komme med sysnpunkter her.. som forhåpentligvis også er interessante for TS.


    Det er fint at maskinen holder en god del år. Samtidig er det greit at den ikke har kraftigere skjermkort og cpu enn nødvendig mtp. kjøling og støy.


    Har sett mye på disse ASUS'ene som omtales. Man har også en som har benevnelsen X550LN. Og både X550LN og F550LN kommer i (minst) to ulike varianter (link med sammenlikning lenger nede).

    • Mye er veldig likt på disse, mens det er noen vesentlige forskjeller.
    • Den ene av F550'ene har kun HD oppløsning, og er vel dermed utelukket.
    • Begge X550'ene har 2 stk USB 3.0, mens F550LN har overvekt av USB 2.0.
    • Alle fire har GeForce GT 840M.
    • Den ene x550LN'en har faktisk i7 4500U, mens de tre andre har i5 4200U. - Sånn sett er vel dette den vasseste, og kanskje et godt valg. Ligger p.t. på 6500 hos billigste nettbutikk.

    Se sammenligning av ASUS X55.. og F55 modeller her:



  16. Jeg mener SSD kan ha mye å si for ytelsen en maskin har (raskheten).

    For et allround system, er SSD derimot såpass styrende for utvalget og prisen, at jeg likevel kan si meg enig i at dette ikke nødvendigvis bør prioriteres. Hvis man er litt datakyndig, kan man gjerne bytte dette selv etter et par år.

     

    Når det gjelder raskhet, er jeg av den oppfatning av at minne ofte kan ha vel så mye å si i daglig bruk som cpu-hastighet. Spesielt hvis applikasjonene du bruker i seg selv ikke er så ressurskrevende. For å gi operativsystemet resurssuser til å kunne betjene mange samtidige applikasjoner, og raskt bytte mellom disse, kan mye minne være en fordel å prioritere.

     

    Er på jakt etter noe liknende selv, faktisk. Har gjerne den bærbare en del år, og vil derfor har noe som kan duge som allround-maskin noen år.

    Jeg er litt opptatt av byggekvalitet, og har fått forståelsen av at ASUS ikke er så verst på dette. Kan noen bekrefte dette?

     

    En annen ASUS, er denne: (ASUS F550LN): https://www.komplett.no/asus-f550ln-156-fhd-matt/808888

    Til forskjell fra den du nevner, har denne full HD-oppløsning. Vurderer denne selv. Noen som har erfaringer med denne? De har begge i5-4200U prosessoren. U-proseesoren er såvidt jeg skjønner ikke like bra ytelsesmessig som i5-4200M-proseesoren, men derimot mer strømgjerrig.

  17. Før folk tror dette ikke er mulig fra før av med SkyDrive:Det er mulig i dag med desktop klienten, den fungerer omtrent identisk som DropBox. Dette er snakk om appen som er ment for mobile enheter, der det å synce alt kan bli litt mye.

     

    Ja, jeg kom til å tenke på akkurat det du sier. For i desktop-versjonen av SkyDrive ligger vel <i>alltid</i> filene lokalt, og så er de <i>i tillegg</i> synkronisert (med mindre man eksplisitt har markert mapper med <i>ikke last ned til denne maskinen</i> elns. Dette er jo essensielt, og burde komme klart frem. Hvis det faktisk <i>ikke</i> er slik, vil jeg gjerne vite det ;-)

  18. Hei,

     

    Driver og ser etter en ny 55" LED-tv til kjelleren, og tror Samsung 6-serie ser ut til å stemme bra for meg mtp. forholdet mellom pris og funksjonalitet.

     

    Selv om jeg har snevret det ned såpass, så er det likevel en god del modeller å velge mellom. Derfor er jeg interessert i om noe kan fortelle litt om hvor viktig de forskjellige egenskapene faktisk er.

     

    Ser bl.a. på disse tre: UE55ES6805, UE55ES6565 og UE55ES6535.

     

    - Vil man virkelig trenge to-kjerne prosessor? (dette er det bare 6805 som har)

    - Hvor viktig er MicroDimming?

    - Hvor viktig er 200 kontra 400 CMR (noe i retning av Hertz?)

    - Kan alle disse oppgraderes mht. software?

     

    Foruten bildekvalitet, er jeg litt opptatt av dette med smart-tv funksjonalitet. Mange disser akkurat dette, men jeg føler at dette med nett-tjenester faktisk kan komme til å være noe som virkelig kommer til å bli benyttet fremover. Dette er egentlig grunnen til at jeg ser mest på Samsung. I den grad det finnes noen standard plattform for applikasjoner på TV, så er det vel Samsung som er nærmest å "være" denne standarden.

     

    Noen som har synspunkter på spørsmålene mine, og gjerne synpunkter på hvilken modell som er å foretrekke?

    Er også takknemlig for tips om alternative modeller og eventuelt andre merker og modeller som dere mener matcher disse.

     

    Takknemlig for synpunkter :)

  19. Ville bare si at denne saken ble løst ved å benytte foreslått fremgangsmåte.

     

    Måtte i tillegg endre eier på disken (blir vel retter sagt på mappen som disken ble mountet til, aka "mount point"). Antar dette var fordi første kommando (sudo -i) endrer bruker til "root", og at det dermed ble root som ble eier av mappen. Brukte kommandoen "chown", se denne linken for detaljer vedr. dette.

     

    Takk for svar :thumbup:

  20. Hei,

     

    Takk for informativt svar :roll:. Har ikke gjort noe spesielt/uvanlig under installasjon/konfigurasjon, så sånn sett kan jeg nok gå frem på rimelig standard måte tror jeg, ja.

     

    Nå er jo disken på en måte mountet automatisk, når jeg starter booter fra usb-sticken... men kanskje ikke riktig partisjon... det var vel på en måte dette du tenker på i svart her, også.

     

    Skal få testet dette i kveld en gang. Takker :thumbup:

  21. Heisan,

     

    Jeg fikk problemer med min Ubuntu-maskin etter oppgradering til 11.10 (får ikke startet OS-et grunnet problemer med skjermkort-konfigurasjon).

     

    I maskinen har jeg to disker; en på 30 GB som kjørte OS-et, og en annen på ca 200 GB som var lagringplass for multimedia. Denne var satt til å bli automatisk mountet ved oppstart. Jeg vil gjerne aksessere denne disken.

     

    Jeg har nå startet Ubuntu 11.10 direkte fra en usb-stick. Dette starter fint, men jeg kan liksom ikke finne igjen noe av innholdet på 200 GB-disken. Disken ser ut til å være automatisk mountet ved oppstart, men jeg finner ingen av filene. Jeg finner en mappe der jeg trodde filene lå, men det er ingen filer i den.

     

    Er det noe rundt brukerkontoer som gjør at jeg ikke finner dataene?

     

    PS: Jeg er ganske så noob når det gjelder Ubuntu/Linux.

     

    thotta

  22. En veldig stor andel av de som kjøper spillet har kanskje aldri spilt Mario Kart før, og bryr seg fint lite om at 90% er resirkulert. Jeg synes det er greit at hver generasjon gamere får en oppfreshet versjon av klassikere til konsollene sine.

     

    Håper folk leser hele anmeldelsen.

    Dette er jo et veldig[/b ]godt poeng. Når smårollingene skal få sin første konsoll her i livet, er det gjerne den nyeste tilgjengelige fra Nintendo som blir valgt. Da er det jo faktisk den reelle spillopplevelsen dette spillet som betyr noe. Og sett fra [i]det[/i] synspunktet ville det kanskje fått en enda høyere karakter. Jeg forstår likevel at man gjerne må bedømme spill ufra de litt andre kritereier, da anmeldere genrelt er eldre enn hovedmålgruppen ;)

     

    Har selv planer om å kjøpe en 3DS til poden til jul, og håper på at dette spillet faller i smak :thumbup: Lurer derimot på hvilket spill, av dette og Marioland som vil falle best i smak.

  23. Du kan også teste GetDataBack, men jeg frykter at du kan ha mer seriøse problemer.

    Husk en ting dog, jo mer du forsøker å hente ut på egenhånd, jo mer skade kan du gjøre og jo mer stiger prisen hos de proffe gutta.

    Jeg har også hatt god erfaring med GetDataback. Dette var IDE-disk, som jeg da fikk tilgang til via et eksternt kabinett for IDE-disker.

    GetDataBack koster også penger, men også dette kommer i demo-versjoen som lar deg se filene. Så må ha den betalte versjonen for å aksessere dem. Finnes i versjoner for både både i FAT og NTFS. I mitt tilfelle den gang, var det antakelig bare selve innholdsfortegnelsen som var skadet/korrupt.

     

    Håper du får det til :)

×
×
  • Opprett ny...