Gå til innhold

morbo

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av morbo

  1. Det er ikkenoe problem. Etter å ha brukt "gamlemåten" ved å sette opp enn tilkobling mot start.no sin dialup (21405060) direkte, og fikk 9.6kbit/sec, leste jeg https://netcom.no/tjenester/tradlostinterne...dningforPC2.pdf og ved å ringe opp *99***1# i stedet for 21405060 går ting nå i rundt 115.2kbit/sec. Husk å knytte mobilen til lapdoggen via bluetooth og sett opp en ny dialup og bruk da "Standardmodem over Bluetooth-tilkobling" som modem. Funger så det griner.

     

    PS: Jeg måtte manuelt sette dns-server da jeg ikke fikk dette fra DHCP fra Start.no.

     

    Cheers

  2. Nå har jeg prøvd dette også uten å lykkes

    Er det noen som har noen andre tips??

    Må ip (192.168.0.2) og gateway (192.168.0.1) ha samme adr. som dns (192.168.1.1)

    Ipen blir delt ut av en isdn router.

    DNS på klientmaskinen må være satt til Domenekontorlleren (eller "serveren"), ellers vil kun de eksterne DNS-serveren bli spurt om hvor "GHA" befinner seg. Ekstern DNS vet jo ikke dette, og derfor får du nok den feilmeldingen.

     

    For å fikse dette, setter du DNS-server på domenekontrolleren til å peke på seg selv (127.0.0.1), og på klientene skal DNS være ip-adressen til domenekontrolleren.

     

    Husk å sette "forwarder" i DNS-server-konfig til ISP sin DNS-server.

     

    Fort og gæli, men håper du skjønner

     

    Cheers

    Rolf

  3. Kjører DNS-tjenesten på domenekontrolleren? Og er klientmaskinen satt opp med domenekontrolleren som DNS-server? Har du prøvd å melde inn maskinen ved å angi fullt domenenavn, altså GHA.local? Hva sier eventloggen på domenekontrolleren? Finnes det en "same as parent"-record i DNS på DCen? Kjør en "ping gha" eller "ping gha.local" og se om DCen svarer på vegne av domenet.

  4. Jepp, strømmen er plugget i. Når jeg slår på PS2 så tar den den obligatoriske "full sving venstre - full sving høyre". Dessuten fungerer alt som det skal i WRC4 og Richard Burns.

     

    Er det ikke noe option i GT4 hvor en sier hvilken kontroller som er standard?

     

    Cheers

  5. Joda, den er plugget i. Som sagt fungerer den i options-menyen, men også bare der.

    Jeg har kikket, lest og googlet, men finner ikke noe om hvordan jeg skifter default kontroller.

     

    Tenker jeg prøver å restarte med kun rattet plugget i.

  6. Hei folkens, etter mange godord kjøpte jeg GT4 her om dagen.

    Problemet er at jeg ikke finner ut hvordan jeg setter spillet til å bruke Driving Force-rattet istedetfor den analoge kontrolleren.

     

    I options-menyen kan jeg sette opp tastebindinger og slikt, men i selve race-mode vil den kun bruke analog. Dessuten er det kun i Options-menyen rattet ser ut til å fungere. Snur eller trykker jeg på knappene på rattet skjer det ingenting i de andre menyene, og altså heller ikke i race mode.

     

    Jeg spanderer en øl på den som kan hjelpe meg :)

     

    Cheers

    Rolf

  7. 10 adresse er en klasse a adresse, C adresser begynner på 192

    Tull og tøys ;)

     

    10.0.0.0 trenger ikke være et A-nett bare fordi første oktett er 10, 10.0.0.0 kan godt være et C-nett. Nettmasken viser kun hvilken del av en ip-adresse som angir nett-delen og hvilken som angir host-delen.

     

    Hvis 10.0.0.0 er et A-nett, blir nettmasken 255.0.0.0, altså at først oktetten angir nettet og de tre siste (24-bits) angir host-delen. På samme måte kan 10.0.0.0 være et C-nett, men da blir nettmasken 255.255.255.0, hvor den siste oktetten angir host-delen, altså en nett-del på 24 biter og host-del på 8 biter.

     

    På samme måte kan 192.168.0.0 være både A-, B- eller C-nett. Man har også nett som er mindre enn C-nett, også et nett med kun plass til en maskin samt broadcast og nettadresse. Denne vil ha nettmaske 255.255.255.254.

     

    Googler man litt finner man mye god informasjon om dette.

    http://intranett.ia-stud.hiof.no/pages/tcpip.html#subnett

     

    Les også om "klasseløse" IP-nett, CIDR.

  8. Det vil selvfølgelig fungere, men da må man sette maskinen som står foran routeren som routerens gateway. Husk også at router-pcen da ikke vil stå på samme nett som de andre maskinene og dessuten ikke vil være beskyttet av en evt. brannmur i routeren.

    Personlig ville jeg kjøpt et rent aksesspunkt i tillegg og heller plassert denne i 1. etg eller oppover, koblet med kat5-kabel.

     

    D-links AP2000+ koster ikke mer enn 680,-, og du har også AP2100 hvis du bruker WPA.

     

    Cheers

    Rolf

  9. Den rackmonterbare switchen har som navnet tilsier, 24 10/100 mbps porter og tre gigabit-porter der én er fiberoptisk, slik at routeren kan kobles til fjerne nettverk med høye hastigheter, og eventuelt også brukes i fiberoptiske nett når den tiden kommer.

     

    Router? Hvilken router? :)

    Og "fiberoptiske nettverk" har da vært tilgjengelig i årevis. Finnes knapt et større firma/organisasjon som kjører uten fiber-uplink mellom coresvitsjer og/eller mellom lokasjoner.

     

    Det er nok kun to fiberporter, hvor den ene er 10/100/1000Fdx TP og den andre er 10/100/1000Fdx - mini-GBIC "dual personality", altså at den kan brukes _enten_ med mini-GBIC-interface eller kobber.

     

    de råtne HP Procurve-switchene som stod som mellomlag opp mot Cisco'n på toppen

     

    Vi kjører kun HP Procurve, og vi har kun hatt ett eneste problem, og da ble svitsjen byttet ut på dagen siden HP har livstidsgaranti på sine svitsjer. Riktignok har Cisco-svitsjer flere funksjoner og finesser, men til vanlig og litt "avansert bruk", rettferdiggjør ikke dette kostnader på godt og vel det dobbelte av HP-svitsjer. HP har bl.a. bedre eller like god backplanehastighet som Cisco har på sine:

     

    # Cisco Catalyst 2955T-12: 4.8 Mpps wire speed forwarding rate

    # Cisco Catalyst 2955C-12: 2.0 Mpps wire speed forwarding rate

    # Cisco Catalyst 2955S-12: 2.0 Mpps wire speed forwarding rate

     

    HP Procurve 2524: Throughput: 6.6 mpps

    HP Procurve 2650: Throughput: 10.1 mpps

     

    Cisco Catalyst 2955T-12: 6.4 Gbps maximum forwarding bandwidth

    Cisco Catalyst 3550-48: 13.6 Gbps switching fabric

    HP Procurve 2650: 13.6 Gbps Routing/switching capacity

     

    Når det er sagt ville jeg ikke valgt andre svitsjer enn Cisco, HP eller 3com, ihvertfall ikke som core-svitsj, men der vil man gjerne ha L3-svitsjer med flest mulig GBIC,

    PoE og management, og slike selges knapt av D-link, C-net og andre el-cheapo-merker.

     

    Linksys eies av Cisco, men hvis denne ikke koster mer enn 2000 NOK er den enten noe drit eller for god til å være sann :D

  10. Såvidt jeg har skjønt ut i fra forklaringen din ønsker du å kjøre en egen DNS-server.

    Slik jeg har gjort det kjøpte jeg et domene fra gkg.net, og lot denne peke til routeren for hjemmenettet mitt. Hvis jeg ønsker å legge til subdomener eller MX-, C-, TEXT-records gjør jeg dette i gkg.nets kontrollpanel. På den måten slipper du å kjøre din egen DNS-server på hjemmenettet. Hvis det derimot er nettopp det du vil må du få noen til å peke "dittdomene.tld" til routeren din eller til en maskin NATet bak routeren.

     

    Jeg forsto det slik at du også lurer på dynamisk NAT? Da bør du ta en kikk på UPnp.

    UPnP fungerer slik at UPnP-servere og -routere sender hverandre informasjon om hvilke porter og tjenester som kjøres på hvilke servere på ditt nett, og routeren NATer da innkommende requests til riktig maskin automagisk.

     

    UPnP er relativt nytt og innebærer en del sikkerhetsrisker så det er som oftes slått av som default i servere og routere.

     

    Linker:

    http://www.zyxel.com/support/supportnote/p324/app/upnp.htm

    http://hometoys.com/htinews/aug01/articles...rosoft/upnp.htm

    http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;323713

     

    Cheers

    Rolf

  11. Kjører du linux har du kisemt. Ingen over, ingen ved siden. Kismet er mye mer sensitiv og klarer dermed å fange opp flere trådløse nett enn f.eks netstumbler.

     

    Fra http://slashdot.org/article.pl?sid=04/05/0...tid=137&tid=193

     

    "This is also the first time that the wireless network detection tool Kismet has been taken up in the air, reporting over twice as many APs as NetStumbler. There is some footage of the flight in divx format available here."

     

    Eneste aberet er at kismet er et svare knot å sette opp. Hvis du har et prism54-basert kort er du heldig, de siste kernel 2.6-versjonene har tatt med prism54 så du slipper å patche. Hvis du allerede har wlankortet ditt kjørende i linux kan du gjerne PM meg hvis du lurer på mer.

     

    En bra frontend for kismet er gkismet: http://gkismet.sourceforge.net/

     

    Linker:

    http://www.dailywireless.com/

    http://www.kismetwireless.net/

    http://www.kismetwireless.net/documentation.shtml

     

    Cheers

    Rolf

  12. Hvordan får man da Win98-maskiner på nett? Er vel ingen vits i å svare hvis du ikke vet hva du snakker om?

     

    Uansett: Hvis du bare installerer isa-kortet i et ledig isa-spor, skal Windows 98 selv oppdage ny maskinvare, og spørre etter drivere. Hvis du har drivere på diskett velger du bare 'har diskett' i installasjonsdialogen og peker til riktig katalog på disketten. Hvis du har lastet ned driver og installert eller pakket ut på harddisken peker du bare til hvor du har plassert filene. Jeg pleier alltid plassere dem på C:\temp.

     

    Vanligvis pleier det også å komme med installasjonsmanual med driverne og/eller kortet hvis dette ikke var teskje nok ;)

     

    Cheers

    Rolf

  13. Er eth1 definert? ta en "dmesg | grep eth" og paste hva det står her så kan vi sikkert hjelpe deg. Dessuten kan du ta en "lsmod" og paste hva den viser. Samme med "ifconfig" hvis du vil. Info er bra :)

     

    Cheers

    Rolf

  14. For å hindre virustrafikk å komme inn på nettet fra internett bør man sette opp en proxy-server som all internett-trafikk /må/ gå gjennom. Videre kan man sette opp en IDS med regler som trigger på kjente exploits/ormer og evt. installere tillegg som rapporterer/sperrer IP-adressene det kommer fra. Snort er fin til dette.

    Siden en proxy-server skal sjekke all internett-trafikk vil dette medføre litt dårligere

    hastighet på internettlinjen, lite populært blant gamere.

     

    Problemet er at de fleste ormer som sasser og blaster utnytter feil i NetBios. Desverre kjører de fleste Windows og hvis man sperrer portene for netbios på PC-ene ville også Windows fildelingen blitt sperret. Lite populært blant "LAN"-fjortiser.

     

    For å scanne et Windows-nettverk for upatchede maskiner, bør man kjører MBSA; dette kan lastes ned fra Microsoft her: http://www.microsoft.com/technet/security/...s/mbsahome.mspx

     

    Første regel når det gjelder virus og ormer er å regelmessig kjøre Windows Update, gjerne slå på automatisk installering av patcher, og å bruke huet, altså ikke åpne ukjent epostvedlegg, ikke surfe på lugubre sider hvis man bruker IE og slikt osv.

     

    Cheers

    Rolf

  15. Hva med å svare på det han spør om? RedHat fungerer finfint til dette bruket.

     

    http://lartc.org/howto/ Linux Advanced Routing & Traffic Control HOWTO er en brillefin og svært grundig howto innen nettopp avansert routing og trafikk-kontroll. Det meragran er på jakt etter står i kapittel 9; "Queueing Disciplines for Bandwidth Management". Dette er ganske tungt stoff hvis man ikke interreserer seg for slikt :)

     

    Videre kan du se på ferdige script som f.eks wondershaper på http://lartc.org/wondershaper/

     

    Cheers

    Rolf

  16. Hvor er det lettest (og billigst) å få tak i nye batterier. Jeg tenker spesielt på en Compaq Evo N1000V som går i dvalemodus etter bare 5-6 minutter etter at batteriet er blitt fulladet. Jeg vet MPX.no har batterier og deler til andre Compaq-laptoper, men ikke denne. EET.no har, men de selger vel kun til bedriftskunder?

     

    Vet dere om flere forhandlere?

    Eller vet dere hva jeg bør gjøre med batteriet? Er det gåent tror dere?

     

    Cheers

    Rolf

  17. Som sagt er sentraliserte antivirusløsninger en fin ting i slike nettverk.

    Også Trend har en slik løsning.

     

    For å scanne hvilke pcer som ikke har installert den aktuelle

    sikkerhetspatchen kan man bruke dette scanneprogrammet fra MS:

    http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=826369

     

    Her er dessuten en tråd om å installere patcher remote på Windows 2000/XP-maskiner:

    http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=827227

     

    Cheers

    Rolf

×
×
  • Opprett ny...