Gå til innhold

Gertab

Medlemmer
  • Innlegg

    206
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gertab

  1. Jeg er veldig fornøyd med sigma 30mm. Har jo vært mye snakk om fokusproblemer på disse (selv tror jeg det er noe overdrevent). Uansett, min fungerer perfekt og jeg synes det er en herlig brennvidde som funker til det meste. Også en fordel at du må bevege deg mere og ofte setter kreativiteten på prøve i forhold til et zoom-objektiv, men resultatet blir ofte mye bedre. Også moro med den lille dybdeskarpheten som f1.4 kan gi deg. Selvom jeg har en canon 17-55/2.8 som jo er et bedre objektiv så er det sigma'en som er mest i bruk her :)

  2. Jeg syntes sigmaen er gull verdt. Var også skeptisk, men har ikke hatt noen fokus-problemer (brukes på canon 30D). Tror nok ryktene er endel overdrevet i forhold til hvor mange som faktisk har problemer. Er det objektivet jeg bruker mest, selvom jeg har en 17-55/2.8 som jo er noen hakk over optisk og prismessig. Sigmaen tvinger meg til og være mere kreativ og derav bedre bilder (for de av oss som ikke "pixel-peeper" da).

  3. Sitter med sigma 30mm/1.4 og er strålende fornøyd. Aldri hatt noen fokusproblemer som ikke skyldes meg selv. Kan som sagt være litt vanskelig på store blenderåpninger, men det er en treningssak. Ikke verdens skarpeste objektiv, men bra nok og jeg liker fargegjengivelsen og brennvidden. For ikke og snakke om mulighetene i dårlig belysning og dybeskarpheten. Har også et canon 17-55/2.8 som både er skarpere, mere "riktige" farger og mye dyrere, men det er sigmaen som er blitt favoritten. Canon sin 28mm har jeg ikke prøvd, har inntrykk av at den er lik med eller noe dårligere enn sigmaen. Noen linker til tester og lykke til!

     

    http://www.photozone.de/Reviews/overview#canon_aps

    http://the-digital-picture.com/Reviews/Can...ns-Reviews.aspx

    http://the-digital-picture.com/Reviews/Sig...ns-Reviews.aspx

  4. En vesentlig ting er vel og lære seg komposisjon. (og litt grunnleggende teknisk) Blir ikke spesielt spennende bilder om komposisjonen er dørgende kjedelig selv om det er teknisk perfekt. Se mye bilder og legg merke til hva som gjør et bilde spennende. Gjerne en bok som handler om og komposisjon og kreativitet. Får også kjøpt et blad på narvesen som heter "fotosidan", anbefales da det nesten utelukkende omhandler bilder og endel fotografer, ikke det tekniske som jeg synes det blir altfor mye fokus på. Se bilder, få inspirasjon og ikke vær redd for og prøve deg frem. Lykke til! Mvh Gert A

  5. Heisann! Noen som har erfaringer med giant scr2.0? ( http://www.giant-bicycles.com/en-gb/bikes/road/1399/29640/ ) Er første racer, kun syklet offrad tidligere. Vet jeg sikkert burde legge noe mer penger i en racer, men det var disse pengene da og lurte på om dette var en grei start. Hadde en veil. pris på 8000 med 30% avslag blir det rundt 5500. I tillegg kommer vel pedaler og sko. Ut ifra det lille jeg vet virker det som en grei deal. Hva tror dere som har mere erfaring? Takker på forhånd :)

  6. Tilbake med et nytt nattbilde fra Rotterdam. Denne gangen fra maritime museet ikke langt fra der det første var tatt. Utrolig mye spennende og kikke på der. Tilbakemeldinger taes imot med stor takk :)

     

    post-104402-1245358377_thumb.jpg

     

    Og exif: 13s, f6.3, iso100 med sigma 30mm og 30D

  7. Hei og hopp! Et nattbilde fra Rotterdam i nærheten av maritimet museet. Syntes det fikk et spennende preg over seg med lang lukkertid og litt god vind. Kun vanlig etterbehandling. Mye spennende lyssetting i Rotterdam når mørket kommer. Prøver og følge opp med flere bilder senere fra Rotterdam :)

     

    post-104402-1245012679_thumb.jpg

     

    Exif: Lukker 25s, f6.3, iso100, 30D med sigma 30mm

  8. Hei! Sitter her og lurer litt. Er det egentlig så fornuftig og kjøpe en f.eks 17-40 fordi man kanskje skal over till FF en gang? Den fungerer ok som en normalzoom på crop (noe kort), men ikke på FF hvor den er en vidvinkelzoom. Jeg hadde hatt begrenset nytte av den på FF og måtte kjøpt en normalzoom uansett. Kjøper man en 24-70 eller liknende har man noe som fungerer bra på FF og ikke fullt så bra på crop pga begrenset vidvinkel. Dette er jo også personlig, noen bruker aldri vidvinkel og andre fotograferer nesten bare med det. Jeg tror den beste løsningen for de fleste når det gjelder normalzoom er og gå for en med brenvidder tilpassset crop. Den dagen man evt går over til FF selger man den på bruktmarkedet og har ikke tapt all verden. Kjøpte selv en canon 17-55/2.8 for 4000 brukt, skulle jeg prøve på FF selger jeg den og har ikke tapt noe på det. Mvh Gert A

  9. Heisann! Takker for innspill. Har tenkt det samme som deg og er igrunn enig. Snøen er ikke brent ut, men problemet er at det ikke var noe slags form for spor i snøen, den var helt slett og dermed heller lite detaljer og hente. Overeksponerte med litt over ett blendertrinn men var fortsatt et stykke unna og brenne ut snøen. Vurderte også cropping av høyresiden, men endte på og ikke gjøre det etter litt fram og tilbake. Tanken bak etterbehandlingen var og prøve og bryte opp et litt flatt og kjedelig motiv. Skal se om jeg ikke får lagt ut orginalen også. Takk igjen, Mvh Gert A :)

  10. Gikk forbi en fotballbane idag og ble veldig glad for at de opplyste om at det var stengt :)

    Gjorde en s/h versjon med litt sephia-lignende toning, vignetering og korn. Usikker på hvordan det fungerte men kommentarer taes imot med glede.

    Exif for de som vil ha det: Sigma 30mm, F4, 1/400s, iso100

     

    post-104402-1235939523_thumb.jpg

  11. Dog så tror jeg at jeg ville hatt bittelitt større dybdeskarphet slik at hele lykta blir like skarp. Man kan se det på dråpene på venstre og høyre side for lykta, at de til venstre er litt skarpere enn de til høyre. Muligens bare flisespikkeri og en unødvendig justering...

    Takk for kritikken og sier meg helt enig der. Desverre tok jeg bare bildet med største blenderåpning. Men det er jo dette en lærer av. Er ikke så ofte jeg lager "bilpanoramaer" :!:

×
×
  • Opprett ny...