Gå til innhold

ksjoet

Medlemmer
  • Innlegg

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ksjoet

  1. Hei

     

    Er det noen planer om å gjøre tester fra deres tidligere dager tilgjengelig i dagens webside? Når jeg søker tilbake i tid så stopper det på 2001/2002 ser det ut til.

     

    Tenker på feks dette:

    https://web.archive.org/web/20000229104016/http://www.hardware.no/komponenter/bilde/bilde.html (Archive har ikke tatt vare på mange av bildene/benchmark resultatene)

     

    Eller overklokker anbefalingen med Celeron 300A (som jeg brukte til å kjøpe min første PC):

    https://web.archive.org/web/19991013032743/http://hardware.no/anbefalinger/overklokkeren.html

     

    Ser det også ligger en del på download.hardware.no

  2. Det er noen som driver med IBM 5150 demoer i disse dager. Helt utrolig hva de klarer å presse Intel 8088 (4,77mhz), PC Speaker, CGA (4 farger grafikk) og 640kb RAM til:

     

     

    Bruker veldig mye forskjellige triks. Credits musikken er jo helt vill med PC speaker som genererer multitone musikk, noe som ikke har vært tidligere enn med en 10mhz 286.

     

    Her er en annen demo med video kjørende på en 8088 (her brukes Sound Blaster 2.0 for lyd):

    • Liker 2
  3.  

    Kostet ikke Ekstra Kr 29,- i starten, så økte dem til Kr 39,- nå vil de igjen øke den til 49,-?

    Litt voldsomt når de frem til nå kun har laget under 1 artikkel til dagen - gjennomsnittlig.

     

    Helt enig, HW.no må ta i betrakning at alle andre aktører på nettet har startet med betalingsløsninger. Nytter ikke å betale for HW.no, VG, DB, lokal avisa, Nettflix + Spotify, da er det noe som ryker, og da blir det som er dyrest iht til hva du får for pengene.

     

    For min del så mener jeg ikke HW.no ekstra er verd det, og når det nå stiger til 49kr måneden så blir jeg helt sikker i min sak.

    • Liker 2
  4. Jeg spør igjen: Hva er så ekstraordinært med filmer i Imax?

     

    Lerretet er myyye større enn vanlig kino. Bildekvaliteten er bedre. Du får hele synsfeltet dekket av lerretet/filmen. Vil også påstå at 3D effektene er bedre (dvs mer innlevelse) på IMAX enn på "vanlige" 3D kinoer. Dette fra en som nettopp så Captain America: The Winter Soldier på The Palms i Las Vegas. Absolutt å anbefale og en kino opplevelse som er hakket over hva du får her hjemme!

  5.  

     

    Neida, Schreiber.. Jeg tror ikke annet enn at det blir bra uansett.. Jeg er vel bare litt prinsipielt imot denne sensureringen, og synes det er trist at et spill, slik det originalt er tenkt, skal bli frarøvet oss, på grunn av regler i Tyskland, etc..

     

    :)

    Det er ikke sensurert på PC så ser ikke noen grunn overhodet til at du skal laste ned. Da lar du være å kjøpe X360 versjonen å heller kjøper PC versjonen. Da demonstrerer du med lommeboken hva du foretrekker.

     

     

    Nå skjønte jeg ikke .. ? Hvem sier at jeg skal laste ned noe som helst?

     

    Jeg får en følelse av at du antyder at jeg skal piratkopiere spillet, noe jeg ikke helt skjønner hvor du får det inntrykket ifra.. Jeg har vel ikke piratkopiert et spill på nærmere 15 år, eller noe, -bortsett fra Oblivion, som jeg ikke klarte å vente de ekstra dagene på når det ble lekket, men det spillet hadde jeg allerede forhåndsbestilt Collectors Edition både til PC _og_ Xbox 360 (og avbestilte ingen av dem), så ikke så dårlig samvittighet akkurat der.

     

    Jeg har kun sagt at jeg har forhåndsbestilt PS3-versjonen, men synes det er trist og leit at det skal sensureres. Når det gjelder å "demonstrere" ved å kjøpe PC-versjonen, så kommer ikke det til å skje av 2 grunner: 1) Jeg vil ha PS3-versjonen, og 2) Min "demonstrasjon" vil ha så liten effekt at det ser jeg ikke grunnen til, når det er PS3-versjonen jeg helst vil ha (blir bare jeg som taper på det uansett, tross de manglende elementene) ..

     

    Beklager forvirringen Bone, trodde du svarte på innlegget til Schreiber kl 11:50, men ser nå du svarte på det han skrev 11:47.Gikk litt fort i svingene.

  6. Nja, du laster det vel ned til PC fra bukta? Og PC-versjonen er ikke sensurert? Ærlig talt tror jeg det er mange som bare leter etter en unnskyldning for å rettferdiggjøre piratkopiering. "Jeg kjøper det aldri uansett.", "Jeg vil prøve før jeg kjøper", "Det er sensurert", "Jeg har ikke råd" osv osv osv. Bullshit hele veien.

    Helt enig. Ser dette hver eneste gang noe dukker opp i media. Folk leter etter unnskyldning for å rettferdiggjøre piratnedlasting. Hvis du virkelig var imot noe så boikotter du hele produktet, ikke laster det ned! Å sier du er imot noe og så bruke produktet er dobbeltmoral til tusen.

     

    Neida, Schreiber.. Jeg tror ikke annet enn at det blir bra uansett.. Jeg er vel bare litt prinsipielt imot denne sensureringen, og synes det er trist at et spill, slik det originalt er tenkt, skal bli frarøvet oss, på grunn av regler i Tyskland, etc..

     

    :)

    Det er ikke sensurert på PC så ser ikke noen grunn overhodet til at du skal laste ned. Da lar du være å kjøpe X360 versjonen å heller kjøper PC versjonen. Da demonstrerer du med lommeboken hva du foretrekker.

    • Liker 1
  7. AWE32 var naturligvis ingen match for SCC-1 (selv når en sammenligner med AWE32s store GM-banker), men på den tiden hadde min interesse for MIDI famlet (spill brukte MIDI i mindre grad) og det var mer praktisk for meg å ha et kort istedetfor to. Jeg mener å huske at jeg beholdt SCC-1 kortet en liten stund etter at jeg hadde gått over til AWE 32. Det var ingen lett avgjørelse å kvitte seg med Roland-kortet, det var virkelig bra! (det var fremdeles det beste MIDI-kortet for PC som jeg hadde hørt frem til da).

    Roland SCC1 (og den eksterne Roland SC55) holder seg godt den dag idag. Roland SCC-1A/B er vel hakket bedre siden det er basert på den oppgraderte Roland SC55mkII med flere toner og lyder. De er faktisk ettertraktet den dag idag pga de aller fleste spill på 1990 tallet med General MIDI musikk ble laget på nettopp Roland utstyr. Det betyr at hvis du spiller musikken som er laget for SC55 på feks en SC88PRO (hvis du kjører den med SC88 mapping), som er en nyere spiller med enda flere lyder så vil det ikke høres helt korrekt ut i mange tilfeller.

     

    Yamaha hadde også sin XG serie lansert i 95/96, mest kjent som Yamaha DB50XG/DB60XG og denne spiller bedre enn Roland i enkelte spill, da spesielt MIDI musikk med riff og trommer (Doom, Duke Nukem 3D, Descent, Final Fantasy VII). Roland er feks bedre i Dark Forces, Warcraft II. Skal du ha en optimal 90'talls PC så bør du egentlig ha en Roland og en Yamaha MIDI hardware kort/ekstern modul.

     

    Du kan høre forskjell på populære MIDI hardware på denne siden i de nevnte spillene: http://www.wavetable.nl/?cat=4

     

    Skal ikke sverge på at årstallet er helt korrekt, men jeg var ganske tidlig ute med å skaffe meg et 3dfx-kort.

    Kjøpte selv i 1997 og var den første i gata og i venne flokken som gikk til innkjøp. Alle kom å skulle se på hva et "3D" kort kunne utføre, noe som resulterte at flere skaffet seg et kort kjapt etter ;)

     

    Det er nok delte meninger om det :) Jeg synes selv at SCC-1 låt betydelig bedre.

    Husker du Rich Heimlich? Han ga ut en interessant liste i 1995, der han sammenlignet diverse lydkort. Etter litt Googling fant jeg artikkelen:

    Enig at det er delte meninger med dette. Roland og Yamaha er generellt sett bedre, men selvfølgelig finnes det spill som var laget med Gravis Ultrasound i baktanke, og dermed vil det høres bedre ut på dette kortet.

  8. 1991: Første lydkort: Pro AudioSpectrum-lydkort (3.600 kr). Jeg kjøpte i tillegg en Roland Sound Canvas SCC-1 et par år senere (ca. 4.000 kr). MIDI-lyden fra PAS eller SB-lydkortet var naturligvis ikke i nærheten av Roland-kortet. Noen år senere ble begge lydkortene byttet ut med et digert Soundblaster AWE 32-kort.

    Nice at du kjøpte SSC-1 kortet. Jeg hadde aldri råd til noe skikkelig MIDI kort selv (oppvokst på ESS Soundblaster emulation) og når jeg fikk en ekstern Roland SC55 (som er samme hardware som SSC-1) nå nylig så fikk jeg nesten bakover sveis! Jeg bare tenkte på hva jeg hadde gått glipp av! Må derimot spørre deg om du byttet ut SSC-1 kortet med AWE32?! Det gir ingen mening da MIDI spilleren til AWE32 ikke kan slå Roland Sound Canvas i 99% av alle spill.

     

     

    1996: Første 3D-aksellerator: 3dfx Voodoo Graphics (for 2D brukte jeg et Matrox Mystique-kort, såvidt jeg husker). For meg var dette en 'gylden' og spennende tid. Det er vel ingen overdrivelse å si at det var et revolusjonerende produkt, med tanke på hvordan det opplevdes å spille 3D-spill før og etter 3dfx's inntog. Noen år senere kjøpte jeg Voodoo Graphics 2. Det var forbløffende å se hvor raskt 3dfx gikk nedenom, etter at de hadde tatt markedet med storm bare noen år tidligere.

    Orchid Righteous 3D var det første 3DFX Voodoo kortet på markedet november 1996. Hadde du dette, eller Monster3D (desember)? Hvis du kjøpte i 1996 så var du jo en av de første som fikk det. Hvis ditt årstall er korrekt så var det spenstig kjøp. På den tiden var ikke Voodoo kåret som noen vinner av 3D krigen, faktisk trodde mange at Rendition med sin Verite serie ville ta stikket hovedsaklig pga det støttet Quake, noe som Voodoo kortene ikke gjorde før med GLQuake i starten av 1997.

     

     

     

    I 1995 (?) lanserte Matrox sitt Millennium-kort, en av de beste 2D-akselleratorene på markedet. Jeg eide ikke dette kortet selv, men kjente flere som hadde det. Jeg mener å huske at det kostet over 2.000 kr. Men bare noen år sidene begynte 2D-akselleratorer å bli skjøvet til side til fordel for 3D-akselleratorer.

    Jeg skrev en lengre post on Matrox Millennium kortet tidligere i denne tråden. Et av mine favoritt skjermkort :)

  9. Hadde også en 5.25" Bigfoot i en Compaq fra 98 - første og siste pc jeg ikke har bygget selv...

    husker de bigfoot diskene, var veldig greie lagringsdisker.

    Var vanlig å ta ut en disk og sette i kompisen sin pc om du skulle kopiere filer.

    Dere hadde Bigfoot diskene fra Compaq'en som Statoil leverte ut som hjemmepc til alle sine ansatte? Greie disker, har 2 stk fortsatt som tikker og går hvis de kobles til. Uheldigvis er de alt for støyende så bruker dem ikke lengre i mine eldre maskiner. Har forresten oppgradert min gamle Compaq (fra Statoil) til en AMD K6-II 400mhz (med Powerleap CPU adapter siden dette ikke støttes offisielt), 80MB RAM (maks), 160GB S-ATA disk og 2x Voodoo2 12MB i SLI. Benchmark gir 56.9 FPS i Quake2 i 1024x768 :)

    • Liker 1
  10. Det er kun vanilla Doom som var begrenset til det. Tok ikke lange tiden før man kunne spille Doom, Heretic osv videre i langt høgere oppløsninger. Har selv spilt spillene i 1600x1200

     

    Kilde:

    http://doom.wikia.co...ki/Aspect_ratio

     

    Stemmer at Doom95 og de senere source portene økte den mulige oppløsningen. Uansett så skal det nok stå 320x200 der i og med at resten av setningen (..er øynene til fiendtlige soldater bare en enkelt firkant på skjermen) gir liten mening ellers. Doom vanilla (samt shareware versjonen) var jo også de mest kjente versjonene og den jeg umiddelbart tenkte på.

  11. Jeg NEKTER å tro på at gamle Need for Speed (f.eks 2) så så dårlig ut som det gjør på videoene. Jeg husker det som så sykt mye drøyere grafikk på mitt Voodoo2, og da var det nok sånn... ;)

    Videon er nok laget med S-video capture,noe som reduserer kvaliteten betraktelig. 360p hjelper heller ikke. Uansett så må du nok trøste deg med at det i bunn og grunn er du som husker litt feil ;) Opplever det samme selv :p

     

    3DFX videocaptures i bedre kvalitet:

    (med Voodoo 5)
  12. Matrox Millenium og Mystique er nok betydelig bedre kjente merkenavn ... :)

    Jeg husker Matrox Millennium 64 var det råeste man fikk tak i med 2D, kostet mange tusenlapper i 1995 med 2MB minne. Hadde ikke råd til å kjøpe det da, men fikk tak i et senere som jeg ennå har liggende i kjelleren.

     

    Matrox Millennium var et skikkelig godt kjøp når det ble lansert rundt sommeren 1995. Det var dyrt, enten som 2MB eller som 4MB versjon, men gud for en kvalitet du fikk, noe de fleste databladene trykket ned halsen din. Superb 2D i DOS og Windows, video akselerasjon og 3D akselerasjon samt topp VGA signal kvalitet (dette kunne variere stort på 90'tallet). Det er kanskje et lite kjent tema den dag i dag, men tilbake i 1995 så hadde det noe å si hvilket skjermkort du feks kjørte intensive grafikk spill med i software modus, samt grafikk ytelsen i Windows ble satt under lupen. Hvis du tar en titt i denne listen med en haug av 1990 talls grafikk kort testet i Quake software mode så topper Matrox Millennium for 1995 kort.

     

    Matrox prøvde også å selge Millennium serien som et kort med 3D akselerasjon . Dette var en sannhet med modifikasjoner da det støttet akselerasjon av svært få 3D funksjoner, hovedsaklig Gouraud shading som brukes til CAD programmer. For spill var 3D støtten mindre, og kun ett spill kom ut med ren støtte for Matrox Millennium's 3D funksjoner, nemlig

    som blant annet fulgte med kortet i en spesial versjon. Kortet støttet ikke tekstur akselerasjon i spill som feks Diamond Edge 3D (Nvidia NV1) og Creative 3D Blaster gjorde som de to første "skikkelige" 3D kortene (lansert november 1995) rettet mot spill. Derimot var 2D rendering hastigheten i software modus til Matrox såpass overlegen at det i noen tilfeller kunne holde følge i de få spillene som støttet Diamond Edge 3D og Creative 3D Blaster propritiære APIer (gitt du hadde en rask CPU).

     

    I 1997 begynte 3DFX kortene virkelig å få fotfeste og et rent 2D kort var ikke lengre nok. Her var Matrox kortet perfekt sammen med et Voodoo kort som kun klarte 3D. Poenget er her at folk som kjøpte Matrox Millennium kortet i 1995 hadde potensielt sett et fullt ut brukenes skjermkort helt til år 1999/2000 når Voodoo2 begynte å bli tregt og alt måtte byttes ut til et kombinert 2D/3D kort.

    • Liker 1
  13. Hvorfor ble ikke PowerVR Kyro serie nevnt? Denne hamlet ganske bra opp mot det nVidia og ATi hadde den tiden...Parhelia kan jo også være et interessant tema som viste hvor viktig det var med occlusion culling...

     

    Synes hardware.no klarte det ganske bra med å avgrense artikkelen uten å gå helt av skaftet med å nevne alle typer skjermkort. Det var en del som ble utelatt, som du nevner Kyro serien, samt en kunne nevnt noe på generasjon "null" (Nvidia NV1 (Diamond Edge 3D), Creative 3D Blaster, Paradise Tasmania 3D) og første generasjon 3D kort (tenker her Rendition Verite, Matrox Mystique, 3DFX Voodoo Graphics, Riva TNT, S3 Virge, ATI Rage II/Pro, PowerVR PCX1/PCX2). Listen kan bli lang, og da synes jeg de klarte seg bra :)

     

    Kan forøvrig nevne at det er rett at topp versjonen (12MB) til Voodoo2 hadde 8MB teksturminne. De siste 4MB var satt av til framebuffer minne på 12MB versjonen. Selv i SLI med 2stk 12MB kort fikk en ikke utnyttet mer enn 16MB til teksturer, noe som betydde at Quake 3 feks ikke kunne kjøres med høyeste tekstur innstillinger uten at det fikk konsekvenser for ytelsen.

  14. i5 er da ikke en sugen prossessor? de aller fleste her på forumet anbefaler som regel i5 når noen skal oppgradere gamer pcen sin.

     

    Det er nok en god del flere spill du ikke klarer å maxe med fps over 60 konstant med de delene der, og en av disse er bf3, Far Cry 3 og Hitman.

    Nye i5 ja, ikke når det en av første generasjon. Har sett folk her med 1366 systemer som blir fortalt at de må oppgradere.. Da rister jeg på hodet.

     

    Har ikke testa de spillene,men jeg er fornøyd når spillene ikke detter under 30 fps. Jeg har ikke 60 konstant fps som et krav, bare så lenge jeg ikke kan se noen tydelig lav FPS. Tomb Raider er det jeg sitter å spiller nå og det går som det suser.

    • Liker 1
  15. Sikkert veldig mange her som kommer å skrike at du MÅ oppgradere og at Core i5 suger. Det er ikke sant.

     

    For tre måneder siden stod jeg mellom valget å gjøre en full oppgradering fra Q6600 med LGA 775 hovedkort, 4GB RAM og 8800GTX. Jeg valgte å bygge videre på det jeg hadde. Fikk tak i en Core 2 Quad 9650 Extreme prosessor, 4GB mer RAM og et ATI Radeon HD 7950. Alt brukt til en total kostnad på 2200 kr. Prosessoren min er svakere enn din Core i5 og jeg får 7500 poeng i 3Dmark 11 (med litt klokking på skjermkortet). Alle spill kjører helt fint og eneste spillet jeg ikke har klart å virkerlig makse i øyeblikket er Crysis 3.

     

    Poenget er at du fint kan kjøpe et nytt skjermkort og det vil fungere godt selv med din CPU. PCIe 2.0 vs 3.0 ville jeg ikke brydd meg om.

  16. Quake ble lanser 22. juni 1996, GLQUake 22. Januar 1997 og WinQuake 11. mars 1997.

     

    "By default Quake runs at a maximum of 72 FPS, and all physics, sound, input, rendering, etc can run no faster than this rate."

     

    Det var først med Voodoo 2 /SLI at man fikk god nok framerate med tanke på konkurranser og ligaspill.

     

    Du bør også spesifisere at du mener Voodoo Graphics da 3dfx slapp flere Voodoo-brikker.

     

    vQuake til Rendition kortene kom ut i Oktober 1996 og var den første 3D akselerete versjonen. 60 FPS var ikke standarden back then, men 30 FPS (noe veldig mange tidlige 3D spill er låst til som maks FPS). Folk var happy med å spille i 20-25FPS i 640x480 (som de fikk med Rendition Verite kortet) da den større oppløsningen + texture filteringen ble sett på som en fordel for å kunne se fiender samt kunne sikte mer nøyaktig på avstand i online kamper kontra de som spilte i software 320x200. Nå var ikke planen med den posten å gå i dybden med alle 3D kort og Quake versjoner, men heller gi et innblikk at PC virkelig gikk kraftig forbi konsollene når 3D kortene kom ut.

×
×
  • Opprett ny...