Gå til innhold

Flibustier

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flibustier

  1. Den gamle, svarte, Dell-tastaturen, som man også finner på skoler, er den beste. Den lagger knapt lyd, og er en helt ordinær og fin mekanisk tastatur (nå er alle mekaniske tastaturer praktisk talt like, så lyd er den største faktoren).

     

    Og den koster rundt 100 kroner og?

     

    Liker også Dell-tastaturene, men de er rubber-dome. Uansett, det tastaturet du føler deg mest vel med er det beste. Det finnes altså tastatur som mest antakelig vil overgå Dells, men dette er en smakssak for brukeren.

    Forskjellene er flere. Et mekanisk er mye tyngre. Det er stivere og du kjøper dem etter grad av trykk du ønsker å øve på tastene. Noen trykker hardt og noen ønsker kun svak motstand. Tegnet du skriver oppfatte av tastaturet på veg ned i trykket, ikke først når du når bånn som med Dells tastaturer. Igjen, dette er en smakssak og man kan venne seg til det meste.

  2. Bruker daglig et Filco mekanisk tastatur med cherry brown taster og ser meg ikke tilbake.

    et er noe eget med et tastatur som svarer tastetrykkene direkte og som ligger tungt og stødig på underlaget.

    Dessverre markedsføres tastatur av dette slaget først og fremst for spill, men for en som skriver profesjonelt så er 1300 til 1500 kroner for et tastatur mindre viktig.

    Ergonomi og den gode følelsen av å skrive på et godt tastatur er overordnet mye annet.

    Anbefaler flere som skriver mye å teste ut mekaniske tastatur. Det er så absolutt ikke en geek greie.

    • Liker 1
  3. Selv bruker jeg både Qpad MK 85 og Filco. Godt fornøyd med begge, men så er ikke jeg noen gamer. Som skriveredskap duger disse mer enn godt nok (brune brytere).

    Tror nok at Qpad skal få mye juling før det bryter sammen. Forøvrig så er jeg ikke lenger sikker på at mekaniske brytere er det beste for å skrive med. Det dreier seg mer om å finne "sitt tastatur", uavhengig av pris og brytertyper. Det billigste kan også være det som passer best.

    Det er så fort gjort å kaste seg på den evige sirkelen av å kjøpe dyrere, bedre og mer....

  4. Hva med dette ?

    Det er lite og enkelt, tåler juling og fåes med blå, brune, røde og sikkert black.

    Bestiller du svensk/finsk layout og deretter norske/danske taster, så bytter du dem rett og slett ut. Ekstratastene koster 6 dollars.

    Det er et forholdsvis dyrt tastatur, men tror ikke du finner så mange andre som er bedre. Det har ikke makrotaster og heller ikke bakgrunnslys, men det enkleste er ofte det beste.

    Selv har jeg fullversjonen med keypad h.side.

  5. Vel, det skjedde ikke mye i denne tråden.

    Har bestilt en ny Tiguan Sport & Style 2012, 140 TDI DSG. Flott bil.

    Ekstrautstyr bestående av RNS 315 DAB/GPS, parkeringsassistent for kona, innsvingbart tilhengerfeste samt ambient og exclusive pakken.

     

    Det er dessverre laaaang ventetid på denne bilen, men vi får se om jeg hører noe over nyttår.

     

    Erfaringer så langt? Mest interessert i vær obs problemer.

    • Liker 1
  6. Uten å ha legend selv så vil jeg si følgende:

     

    Problemet generelt med telefoner er at prisen ikke faller lenger. Se på prisen av en HTC Hero vs HTC Desire for eksempel. Forskjellen på telefonene er LANGT større enn prisen ville antydet. Samme kan sies om iPhone 3g og iPhone 4 eller andre, vilkårlige modeller.

     

    Legend sliter med det samme etter min mening. I forhold til de nyeste modellene er den simpelthen overpriset for hva den gjør.

     

    Hva konkret er det med legend du tiltrekkes av? Android? Design? Ytelse? Muligheter? Uavhengig tror jeg du kan finne en bedre kandidat til dine behov for prisen. Feel free to prove me wrong though ;)

     

    Jeg er rett og slett uenig med deg. Det som gjør Legend spesiell versus andre telefoner er byggekvaliteten og størrelsen som er mer tilpasset lomma og bilholder. Skjermen er stor nok og den er kjapp nok til å håndtere alle apps du slenger på den. Spesielt etter oppgraderingen til Android 2.2 så har den blitt merkbart mer responsiv.

    Prisen er høy, men så er den bygget langt mer solid og ser langt bedre ut enn plastic-fantastic telefonene som det er så mange av. Hvilken telefon mener du har like god byggekvalitet og som kan sammenlignes med Legend? En telefon som er bygget inn i et utfreset helt stykke aluminium finnes det ikke mange av.

    Når det gjelder batteriet, så fikk dette ufortjent dårlig rykte ved de første testene. Etter å ha strammet litt inn på innstillingene f.eks. at den slår av WiFi når skjermen slås av, samt begrense kontinuerlig oppdateringer av programmer som ligger på den, så holder batteriet like lenge som i andre telefoner. I tillegg kan du kjøpe et kraftigere batteri eller ha ett i reserve. Det er spesielt enkelt å utføre batteriskifte på denne telefonen versus øvrige.

     

    Hvordan kan du si at telefonen er utdatert? Den har Android 2.2 og den fungerer som tiltenkt.

    Om det er planlagt flere oppdateringer til den, det vet jeg ikke, men slik den fungerer nå så holder den i lange baner.

  7. Og du ser at det lyser på portene som går til routeren? Og det samme på routeren? Du har prøvd andre kabler mellom de?

    Det er det som er litt snålt at det lyser som det skal og alt tilsynelatende fungerer.

    Jeg benytter ordinære Cat5 kabler, noe switchen etter spesifikasjonene skal kjenne igjen. Jeg har forsøkt forskjellige kabler mellom klient og switch med tanke på brudd, men det fungerer heller ikke.

    Siden det er en svært så billig switch, så misstenker jeg at dette er et mandagsprodukt eller at denne switchen faktisk ikke er kompatibelt med routeren. Routeren selges ikke lenger i Norge (kjøpte den for ett år siden), så det kan jo være at denne ikke er kompatibel med switchen, for å snu på det.

  8. Prøv med statisk IP i samme range og subnet som routeren og se om det fungerer... da er switchen i orden ihvertfall..

     

    Hei,

    Har forsøkt både med og uten statisk IP, men det endrer dessverre ingenting. Som sagt lyser diodene grønt, hvilket skal indikere at det finnes en viss kontakt mellom switch og klient, men som sagt kobles det ikke mot en tildelt IP.

  9. Switchen lyser grønnt, så det er jo kontakt. Problemet må ligge et annet sted.

     

    Åpne opp cmd og utfør en ping opp mot routeren/Default Gateway.

     

    Klarer du det, så utfør en ipconfig /renew

     

    Nei, ping gir dessverre ingen kontakt.

    Det å legge til en switch skal jo normalt være en plug & play greie, så dette er litt merkelig.

    Skal forsøke å bytte inn switchen med en annen type.

    Skal jeg finne noe positivt om denne saken, så er det greit at folk får vite at denne switchen ikke er kompatibel med SMCs router.

  10. Jeg har et nettverk hvor jeg har fiberkobling 50/50 koblet til en SMCWBR14-N2 Wireless router. Til denne har jeg koblet 6 PCer trådløst, I tillegg til kablet 1 printer og en PC , 1 NAS, samt en IP telefon. Delt på det trådløse nettverket, noe som struper jobb-PCen. Det betyr at jeg trenger flere porter. For å løse dette kjøpte jeg en D-Link gigabit 5p switch, som jeg koblet til den ene porten og koblet to PCer til denne. Dessverre får jeg ikke opp tilgang til nettverket.

    - Jeg har forsøkt å restarte alle devicer etter kobling

    - Jeg får delvis eller ingen tilkobling

    - Diodene på switchen lyser grønt som det skal

    - Switchen skal kunne oppdage hvilken kabeltype som benyttes automatisk

    Det virker som om routeren og switchen rett og slett ikke er kompatible.

     

    Noen som har et forslag eller som vet om en switch som passer til SMCWBR14-N2?

  11. Prøvde idag å starte den aktuelle pcen med Ubuntu Live CD, for å teste om det samme skjedde.

     

    Men da oppførte routeren seg fint, og alt virket normalt.

     

    Noen ide om hva dette kan være for noe?

    Blir nok en reinstall når jeg har tid på mandag.

     

    Sitter selv på nettverk med akkurat det samme problemet. Det viser seg at Ubuntu 10.04 (jeg kjenner ikke til om problemet er løst ved 10.10), samt Mint versjonene av de samme distroene kobler ut routeren hvert 25 minutt. Det er beskrevet i Ubuntu-forum også. Det finnes ingen god løsning pr. idag. Det er slike mangler og feil som gjør at folk velger bort Linux til fordel for bl.a. Windows. Skal du ha en seriøs arbeidsdag bak en Unbuntu-maskin, så er dette bare ikke akseptabelt.

    Det foreligger ingen liste over hvilke routere som blir påvirket av problemet. Det man med sikkerhet kan si er at 6 Windowsmaskiner fungerer i et nettverk. Så kobler man inn en Ubuntu-maskin. Deretter mister alle nettverkstilgangen og må vente 1 til 2 minutter før de kobles på igjen automatisk.

  12. -Er htc legend brukervennlig?

    -er den rask?

    -god batteritid?

    -har den htc's sense?

    -Får den Android 2.2?

    -Hva med 3.0 når det kommer?

    -har den multitouch? (altså at når jeg er i hovedmenyen og kniperfingertuppene sammen så kommer 7 små miniatyrbilder av alle widgetene?

    -god oppløsning? (320 X 480) er det bra eller dårlig?

     

    - Ja, den er like brukervennlig som øvrige Htc telefoner. Det er ei lita datamaskin som du må bruker tid på å lære som alt annet.

    - Den er rask som bare det. Holder i massevis til film, musikk, kamera, surfing etc. Desire er sikkert litt raskere, men det dreier seg om så lite at det ikke spiller noen rolle... men om du spiller tunge spill, så er nok Desire hvassere og et bedre valg.

    - Sitter du og surfer eller bruker multimedia hele dagen, så må du lade hver dag. Bruker du den til å surfe litt, skrive noen e-poster, høre litt musikk og sånn litt her og der, så holder den i 2-3 dager.

    -Ja, den har Sence.

    - Etter sigende får den Froyo 2.2 i løpet av høsten.

    - Tror ikke at den kommer til å få 3.0

    - Du kan zoome inn og ut i bilder og under surfing, samt at du kan gå til helicopter view ved såkalt pinch to zoom

    - Skjermen er utrolig bra - upåklagelig!

    • Liker 1
  13. Kommer jo ann på hvordan du bruker telefonen. Så om du faktisk bruker den 1-2 timer per dag så er varer den ikke i 2-3 dager. Om ikke den er moddet med taskkillers og gud vet va annet.

     

    Har selv Legend og batteritiden er faktisk rimelig god. Bruker den som telefon, sjekker e-post, leser avisa noen ganger per dag, hører på litt musikk... varer da 2-3 dager.

    Uansett så har jeg kjøpt en bordlader i tillegg til laderen som følger med, slik at den lader seg om natten. Da fungerer den uansett som vekkeklokke. Ser ikke problemet lenger.

    Om man trenger mer batteritid, så kan man kjøpe et ekstra batteri, eller så dukker det vel opp et extended battery snart til denne også.

    Task killer kan man gjerne bruke i løpet av dagen dersom man har herjet mye med den.

  14. Har også litt småkluss med bluetooth og Desire.

     

    Jeg har ett Nokia CK-300 bluetooth handsfreesett montert i min bil. Har parret Desire'n mot dette, og alt virker bra så langt. Jeg aktiverer bluetooth på telefon, starter opp bilen, og enhetene finner hverandre og kobler opp.

     

    Det som er rart er at første samtalen, uavhengig om det er inngående eller utgående samtale, detter ut. Etter dette, virker det stort sett greit.

     

    Jeg får altså parret og koblet til, men det virker liksom bare sånn delvis.

     

    Noen som har opplevd noe av dette, og som kan være med å synse?

     

    Det er ikke synsing.

    HTC har ikke inkludert gode nok drivere (stacks) til mange av de mest populære bluetooth-enhetene.

    Jeg kan si med sikkerhet at håndfrisettet for bil; Nokia ck-7w ikke fungerer. Har nettopp kjøpt et Parrot mk3000, som etter sigende skal fungere.

    Taleoppringing er ikke inkludert i noen av HTCs telefoner. Dette blir heller ikke fikset i siste oppdatering Froyo 2.2.

     

    Her har du noen linker som omtaler problemet:

     

    Freak-forum

     

    HTC support forum (engelsk)

  15. Jeg har skrevet om dette før, men HTC bruker en proprietær versjon av bluetooth-stacks (vi kan kalle det driverinnstillinger)som erstatning for den som følger med originalt i Android. Siden HTCs versjon er propietær, så kan ingen endre på disse innstillingene enn HTC selv.

    Dessverre er koden i disse driverne svært mangelfulle og støtter mange færre bluetooth-enheter enn hva Android gjør originalt. Problemet blir heller ikke løst i Froyo versjonen.

     

    Det er svært mange som ikke kan få HTCs telefoner til å fungere med bluetooth:

    1. Mange biler som har fast installasjon av bluetooth

    2. Bluetooth håndsett som ikke støttes av profilene som HTC har angitt. De HTC støtter kan være svært mangelfulle

    3. Mange PCer og fjernkontroller

    4. Mus og tastatur...

     

    At ikke flere har diskutert dette er merkelig, siden dette er en meget alvorlig feil ved HTC settene.

     

    Konklusjon:

    Det finnes ingen fix til problemet annet enn å roote telefonen og legge inn Android uten HTCs Sence, noe de fleste ikke ønsker da det fjerner garantien.

  16. Endelig 2.2 på min Desire, men har oppdaget problemer med å installere f.eks Dolphin HD browser, BatteryTime Lite, Handcent SMS etc. Andre som sliter med det samme ? :)

     

     

    Bare et spørsmål? Hvordan får man oppdatere Desire til 2.2? :blush:

     

    1. Lad telefonen din helt opp

    2. Klikk på meny og velg innstillinger

    3.Velg "Om telefonenW

    4. Klikk på Oppdateringer av systemprogrammer

  17. Endelig 2.2 på min Desire, men har oppdaget problemer med å installere f.eks Dolphin HD browser, BatteryTime Lite, Handcent SMS etc. Andre som sliter med det samme ? :)

     

     

    Bare et spørsmål? Hvordan får man oppdatere Desire til 2.2? :blush:

     

    1. Lad telefonen din helt opp

    2. Klikk på meny og velg innstillinger

    3.Velg "Om telefonenW

    4. Klikk på Oppdateringer av systemprogrammer

  18. Jeg mener personlig at iPhone-brukere ikke skal få snakke om Bluetooth! For det er ingen som er dårligere på å følge standarder enn Apple.

     

    True story!

     

    Jeg snakker ikke om iPhone men om HTC. De har erstattet bluetooth stacken fra Anrdoid (open source) med en egen proprietær, som dessverre da ikke lar seg endre siden den ligger fast i kjernen. Denne stacken er av sært dårlig kvalitet og det viser seg at problemet ikke eksisterer f.eks. i Nexus 1. Dette er et stort problem for dem som eier biler med innebygde buetooth-systemer som rett og slett ikke fungerer under HTCs touch telefoner.

  19. Sånn det er diskutert tidligere her på tråden. Appstore er bedre en Android marked. Men iPhone har ikke sjangs i havet mot Android når det kommer til løsninger med bilde- video- og musikkfiler.

     

    Her syns jeg og at post #744 var et meget godt eksempel.

     

    Javel ja,da har jeg et par spørsmål her:

     

    1. Hvordan laster en ned musikk rett til sin android telefon? Uten å bruke en pc eller tredjeparts programvare selvsagt.

     

    2.Hvordan er det med podcaster? Husker android hvor du avsluttet avspillingen i mange ulike podcaster, slik at en starter der en slapp i hver enkelt?

     

    3. Hvordan laster en lydbøker rett ned til telefonen sin? Og husker android avspillingsposisjonen her?

     

    1. Bruk netleseren, gå inn på siden du ønsker å kjøpe musikk fra, f.eks. CDON. Last ned musikken du kjøper. Når du åpner musikkspilleren finner den automatisk musikken din.

     

    2. Last ned en lydbok app. Denne husker hvor du er og du kan låse den til én enkelt mappe, slik at den ikke blander podcast og lydbøker i en smørje. Det finnes sikkert en egen podcast app også. Har ikke sjekket dette.

     

    3. Du laster lydbøker direkte ned på minnekortet ditt. Den husker hvor du er og du kan gå i innstillinger og selv bestemme hvor fort du skal søke fram og tilbake i boka ved å sette hvor mange sekunder du skal søke tilbake for hvert trykk. Fungerer svært bra.

  20. Så langt har Android vært mye hype. I disse antennagate-tider så må jeg få minne om at bluetooth-problemene til Android med Sense er en alvorlig sak som HTC ikke har tatt tak i offisielt. Problemene fortsetter i Android 2.2 Froyo, i følge Desire brukerne.

    Slik situasjonen er må jeg bruke en annen telefon når jeg kjører bil, siden det ikke kobler opp som forventet. Jeg må i tillegg ta ut simkortet og sette det inn i den gamle telefonen fordi telefonnummeret benyttes til kunder.

    Ut over dette er Android svært så bra, men telefonen er altså ubrukelig når den ikke fungerer med vanlige og ordinære bluetooth-håndsett og bilsystemer. Det er liksom ikke bare å skifte dem uten videre.

  21. Jeg har en flott HTC Legend med Android 2.1, men oppdaget etterhvert at jeg ikke kunne pare telefonen til bluetooth-systemet i bilen (Nokia CW-7). Jeg leste på nettet og så etterhvert at dette var et helt vanlig problem, siden det tre år gamle Nokia-systemet ikke benyttet A2PD profilen som HTC krevde. Jeg synes jo dette var kipt, men har nå bestilt et Parrot ck3000 system som er avertert som kompatibel med HTC Legend.

     

    I ettertid må jeg si at jeg er noe usikker fordi det ser ut til å være et generelt bluetooth-problem med HTC og/eller Android.

    Er det flere som har problemer med å pare eller gjennomføre samtaler med bluetooth? Hvilken telefon har du, Android-versjon og kort om problemet.

     

    Det ser ut til at problemet ikke finnes i Android-telefoner fra andre produsenter enn HTC. Det er fordi HTC har laget en egen versjon av Bluetooth-stacken og denne er slett ikke bra:

    Les om det her

×
×
  • Opprett ny...