Gå til innhold

bamsebrakar

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bamsebrakar

  1. Jeg og en venn er koblet sammen via et nettverk. Jeg sitter på en ADSL-tilkobling, og han får internett gjennom nettet vårt (switch og router). Nå har det slik at også han skal få ADSL. Finnes det en mulighet for å linke disse koblingene slik at vi får delt trafikken ut på internettet? mao, slik at når jeg surfer, går trafikken både gjennom min ADSL- OG min venns ADSL? det hadde vært veldig artig i perioder der bare en person brukte nettverket (2048/768) ;)

  2. Om å legge i hageslange:

    har selv gjort det, men det er et ******* å få ledninngen gjennom. Innsiden av slangen fungerer som et non-slip belegg, og holder igjen kabelen. Så for lange tredninger går ikke.. Da må man evnt. kappe slangen i mindre biter og skjøte godt etterpå...

  3. Skulle fikse litt ledig plass til Linux på harddisk nr 2, en 40 GB Quantium Fireball. Har/hadde 23 GB film/mp3/downloads liggende der, og skulle sette av 10 GB til Linux. Alt så ut til å gå som det skulle, men så fikk jeg følgende feilmelding:

     

    Error #1533 Too few clusters.

     

    Partisjonen på 30 GB fungerer mao IKKE. Den nye partisjonen på 10 GB fungerer, men det er kjipt å tape så mye data. Noen som vet om en fiks, som ikke går ut på å slette hele greia?

  4. Skulle fikse litt ledig plass til Linux på harddisk nr 2, en 40 GB Quantium Fireball. Har/hadde 23 GB film/mp3/downloads liggende der, og skulle sette av 10 GB til Linux. Alt så ut til å gå som det skulle, men så fikk jeg følgende feilmelding:

     

    Error #1533 Too few clusters.

     

    Partisjonen på 30 GB fungerer mao IKKE. Den nye partisjonen på 10 GB fungerer, men det er kjipt å tape så mye data. Noen som vet om en fiks, som ikke går ut på å slette hele greia?

     

    [ Denne Melding var redigert av: bamsebrakar på 2002-03-23 02:20 ]

  5. Sitter her med en fysikk-tabell, og ordner spm med sprit versus vann i kjølesystemet.

    Vann og sprit (etanol) ha følgende spesifikke varmekapasitet:

    Etanol 2,45kJ/(kg*k)

    Vann - 4,18kJ/(kg*K)

     

    Spesifikk varmekapasitet sier hvor mye energi som skal til for å varme opp en kg av stoffet en K(elvin) (= en grad). Som du ser har vann nesten dobbelt så høy varmekapasitet som sprit. Så når du sier at sprit lettere tar opp varme, tar du feil, siden varme er definert som energi overført fra et objekt med høy temperatur til et objekt med lav temperatur. Det som derimot er riktig er at sprit fortere blir varmt, med mindre energi tilført. Men siden du vil transportere vekk varme, er vann å foretrekke i et kjølesystem.

×
×
  • Opprett ny...