Gå til innhold

Niqābninja

Medlemmer
  • Innlegg

    4 879
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Niqābninja

  1. Kan du bli Høgskolelektor i informatikk uten mastergrad?

    Det er da noe litt mer spesifikt enn "stillinger knyttet til den offentlige sektoren". Du kan ikke generalisere en hel sektor ut fra en spesifikk stilling.

     

    Du må nok kunne vise til høyere utdanning for å bli lektor ved en høgskole, men det betyr ikke at du må ha det for å jobbe på sentralbordet eller resepsjon på samme høgskole. Og de er begge knyttet til samme arbeidsgiver. 

    • Liker 1
  2. Mannen min og jeg får også en del kommentarer. Vi har vært sammen lenge, vi har leilighet (med et kontor som alle refererer til som barnerom), faste jobber og kommentarene begynte virkelig å komme etter at vi ble gift.

     

    Virker som noen tar det som et personlig angrep på deres valg om å få barn. Det er jo ikke det, ikke noe mer enn at mitt yrkesvalg er annerledes enn deres er det.

     

    Noen virker til å tro at det er fordi vi hater barn, og prøver "forhandle" - "Jeg liker heller ikke barn! Det er annerledes når det er ditt eget!". Det er jo ikke det at vi ikke liker/hater barn, vi er bare ikke så gira på ansvar for et eget et. 

     

    Mens andre igjen bare konkluderer med at vi kommer til å endre mening, vi er fortsatt unge, har fortsatt tid, osv. 

     

     

    Jeg tror aldri jeg kommer til å skjønne denne trangen til å overbevise andre om å endre mening om så store livsvalg. 
    Det er så gjennomtrengende og reseptivt å ha den samme diskusjonen om og om igjen. Det er de færreste som lar det ligge etter et enkelt "Nei". Jeg ville jo aldri stilt så invaderende spørsmål til noen som annonserte at de skulle prøve få eller venter barn - Hvorfor er det greit å stille meg de invaderende spørsmålene?  :roll:

     

     

     

    dv5gdo5g7t131.jpg

    • Liker 2
  3. Å! Takk for positiv historie! Fint å høre at det faktisk kan bli bra igjen. Kjenner hun det noe i det hele tatt nå?

    ...

    Unnskyld for mye syting, men bare føles litt håpløst akkurat nå.

     

    Kan godt bidra med enda litt positivitet \o/ (kanskje)

     

    Jeg ble gående med skaden i fire-fem måneder før jeg fikk svar på MR og en vei videre. Halvannen måned med litt målretta trening gjorde underverker. Jeg merka at bevegeligheten fikk lide litt, men det er egentlig bare enda en sak å jobbe litt med. 

    Legen på sykehuset sa i hvert fall til meg at så lenge man er "ung", så kommer det seg stort sett ganske fort med riktig opptrening. :) Jeg kan fortsatt kjenne skaden, selv etter noen år, men stort sett bare om jeg har vært altfor stillesittende en altfor lang periode eller fått vridd kneet/beinet litt ufrivillig. Ikke noe hinder i verken hverdag eller trening, for å si det sånn. 

  4. Vi snakker om en mann, tilsynelatende uten noe ansettelsesforhold til kvinnen, som prøver å kysse henne en gang og lar seg høflig avvise. Du snakker om å "ta seg til rette og true i etterkant", mens vi her ser en mann som lar seg avvise så lett og udramatisk, og uten etterspill, at kvinnen ikke tenkte sørlig på dette før nå flere år senere. Med andre ord noe ganske annet enn det du snakker om. 

    Det stod at hun høflig avviste, ikke at han lot seg høflig avvise. Det er ikke det samme.

    Det er nok mange damer som har høflig avvist, uten at det nødvendigvis har hatt effekt før andre menn har sagt ifra at oppførselen ikke er helt i henhold. Jeg sier ikke at hun nødvendigvis skal dra han til sjefen hans eller melde HMS-sak på han. 

    Jeg leser det som at hun angrer på at hun ikke var tydeligere, kanskje særlig i etterkant, når rusen er sovet ut. 

     

    Det betyr ikke at denne mannen skal miste jobben sin, men at han skal få en tydelig beskjed om at det ikke er greit. Så kanskje han slipper å drite seg ut på samme måte neste gang, og kanskje det kvinner som har opplevd han på fylla før ikke føler behovet for å holde avstand for å unngå oppleve det samme om og om og om igjen. 

  5. Jeg er genuint interessert i å få opp mitt eget faglige nivå, samt at jeg er interessert i å få sertifiseringene, både for min egen del og arbeidsgivers del. Jeg er så heldig at arbeidsgiver dekker kurs, selve sertifiseringskostnaden, online-løsninger som INE, samt at jeg får lesedager. Så jeg har ingen problemer med å bruke av min egen fritid i tillegg. 

     

    Det må jo ikke være altoppslukende. Beste, for meg, er å få inn litt hver dag. Labbe litt mens middagen blir ferdig, lese et kapittel før leggetid, høre på en podcast mens man går tur, og da jeg bodde lenger unna tok jeg gjerne kollektivt tidvis for å kunne bruke pendletiden til å lese. 

     

    Arbeidsgiver kan vel ikke pålegge deg å bruke fritiden din på noe som helst, men det vil vel være i din beste interesse å holde deg faglig oppdatert. 

  6.  

    Wax on Wax Off har en rekke salonger i Oslo, i hvert fall:)

     

    Basert på at de kun tilbyr det i én avdeling så tolker jeg det som at det er der de har menn til å utføre den behandlingen.

     

    Anonymous poster hash: e8711...e41

     

    Når du bestiller time, så kan du velge behandler. :) Har forøvrig vært damer som har utført på menn de gangene jeg har vært der samtidig med menn. 

  7. Klarer man seg egentlig med 350000 Brutto i Norge dersom man har barn og kone? Får man et bra lån med denne lønnen? Handler ikke om å være verdens 1, eller 5 % rikeste, handler om at man gjerne vil ha en liten økonomisk frihet. 

     

    Anonymous poster hash: 6bc49...1d1

     

     

    1. Du vil jo ikke fortsette med startlønn resten av livet. 

    2. Om man har en kone, så har man vel gjerne to inntekter.

    • Liker 5
  8. Hei Ida.

    Hei Kine.

     

     

     

    Nye parkeringslover fra 1. januar, så håndterminaler må oppgraderes med ny software. Men filene jeg fikk på mail fungerte ikke, så jeg kontaktet IT som skulle se på det. Hørte ikke noe mer etterpå. Så de to som skal jobbe over nyttår får ikke gjort noe på jobb før noen fikser håndterminalene, og de er absolutt ikke kapable til å fikse det selv.

     

     

    De på IT eller de andre parkeringsvaktene?

  9. Kiropraktor funker eller ikke funker. Funker det ikke etter 4-5-6 ganger så vil det aldri funke. Du bør se på alternative metoder for å få hjulpet deg, trene opp kroppen kan funke hvis du gjør det riktig. Siden du nå har kastet mye penger på kiropraktor uten resultat så synes jeg du kan prøve en "personlig trener" som vet litt om hva som trengs.

     

    Du kan dog få kiropraktor og/eller fysioteraput på frikort med henvisning fra legen, så det er en ting.

    Jeg ville nå heller gått til en fysioterapeut enn en personlig trener for opptrening. Førstnevnte er en beskyttet tittel og krever en bachelor, mens sistnevnte ikke er en beskyttet tittel, og har ofte kun trenger noen ukers/måneders kurs/utdanning. :)

     

    edit: Ikke det at en PT ikke kan være dyktig, men når det kommer til skader som det her, så ville jeg lagt min lit hos en fysio i første omgang, gjerne en som jobber hovedsaklig med området du sliter med. 

    Jeg gikk til en fysio som hadde mye erfaring med akkurat den skaden jeg hadde.

    • Liker 1
  10.  

     

    Bare jeg som kunne klart meg fint uten norsk kommentator? Håper dette er et engangstilfelle.

    Etter kommentarene på Viaplay Fighting sin Facebook-side å dømme, så er det nok ikke bare deg. :p

     

     

    Haha, se der ja! Det er faktisk mulig å velge om man vil se sendingen på norsk eller engelsk.

    Lærer så lenge man lever, si.

     

    15327309_10154357774623640_3672587452853

     

    Fant heldigvis ut av det selv, så fikk sett kampen til Emil på nytt, og sett resten med Rogan. :p

    Synd de ikke opplyste om det på forhånd, og at det bare var den norske som poppet opp i første omgang (før klagene begynte komme).

  11. Noen som har erfaring med å være i et forhold hvor man plutselig ikke får sett hverandre på lang tid, (f.eks ett halvt år)?

    Ikke plutselig, ikke et halvt år, men tre++ måneder, med veldig begrenset forbindelse. Brev, telefon maks en gang i uka og kanskje et par timer chat totalt i løpet av uka. Lengste var to uker uten forbindelse i det hele tatt, om jeg ikke husker feil.

    Det sugde, men det gikk. Meste kan vel gå om man går inn for det, man må vel bare være klar over at det suger og akseptere det for hva det er.

  12. Fuck me, så varmt det er. Da jeg sto opp var det 5, da jeg åt frokost, 7, og da jeg gikk ut, 13. Siden har det bare steget jevnt og trutt. Nå er det 22 grader i lufta, og gudene vet hvor varmt det er i sola.

     

    I feel yah!

    Vi starter dagen med 25 pluss på kontoret nå om dagen. :---(

  13.  

     

    http://www.ted.com/playlists/309/talks_on_how_to_make_love_last?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=facebook.com&utm_content=playlist&utm_term=social-science

     

    Synes det hun snakker om er veldig interessant og jeg må si meg enig...men så er jo alle forskjellig og da:)

    Ble litt forvirret av det hun sa jeg. Endte hun opp med konklusjonen om at alle bør ha et seksuelt liv utenfor forholdet? Et seksuelt liv som partneren ikke vet om? Og at man samtidig kan nyte det fordi man vet man har en å komme hjem til? Og skal dette piffe opp sekslivet med partneren?

     

    I mine øyne ville det gjort sekslivet med partneren dårligere, fordi man ville lengtet etter det spennende og "ulovlige" sekslivet man "har på si".

     

    Jeg håper egentlig jeg misforstod totalt. Tror egentlig jeg gjorde det også.

     

    Anonymous poster hash: d2d6a...cb7

    Det var ikke det jeg fikk ut av det, i hvert fall. :)

     

    Jeg forstod det heller som at man beholder sitt individ i et parforhold. Man er ikke ett menneske, man er et par individer.

    Og det at min partner, og jeg, kan dra ut i verden, både bokstavelig og metaforisk, helt på egenhånd og oppnå våre helt egne mål, oppleve helt egne ting, gjør at vi kan klare bevare lidenskapen.

     

    Det handler for meg ikke om at man skal ha sex med andre, men at man skal bevare sin egen seksualitet, parallelt med å bevare seksualiteten i parforholdet.

     

    Det handler om tryggheten til å la hverandre gå sin egen vei, at ikke alle steg i livet må tas hånd i hånd.

     

    Om det ga mening.

    • Liker 1
  14.  

    Er det nå vi skal prate om folk som står i veien for folk som skal av toget?

    Jeg pleier å heve stemmen og komme fysisk (ikke aggresivt) bort i vedkommende med skulderen og si/rope "AV FØRST SÅ PÅ!" hvis det er noen som tvinger seg på mens folk går av. Hvis det er noen som står i veien ser jeg bare styft på dem og sier det samme men rolig

    Sånn her?

     

    http://www.nrk.no/video/PS*155425

     

    :p

    • Liker 8
×
×
  • Opprett ny...