Gå til innhold

Meits

Medlemmer
  • Innlegg

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Meits

  1. Hvorfor opererer de egentlig med disse ubrukelige a-, b- og c-listene? De skal jo være et alternativ til kommersielle kanaler.

     

    Alternativ til kommersielle kanaler? Dette må du utdype. Jeg har alltid forstått listene som en måte å kategorisere musikken på.

     

     

    Personlig synes jeg Mira Craigs RR-pausejingler i podcastene er vel så irriterende. Hvorfor ikke gjøre som Herreavdelingen og gå rett på sak?

  2. Å kalle Lomo og særlig Holga for merkevarer blir vel litt tåpelig, for Holgas vedkommende er det vel så langt unna man kan komme merkevare som det går ann.

     

    Kanskje det, men jeg vil nå si at det Lomographische AG driver med er å gjøre merkevare av disse gamle kameratypene, nå som de pusher dem på en annen målgruppe enn den kameraene opprinnelig var tiltenkt.

  3. Mulig at jeg går under betegnelsen forvirret indiefans, men så har jeg da også økonomisk sans og teknisk kompetanse som gjør at jeg. A, kan finne Holga for 50 kroner på e-bay, B, innser at det ikke er noe magisk med Holga/Lomo som gjør at fargene blir sære, men derimot kryssfremkalling.

     

    Ah, så om man ikke ser til at filmen blir kryssfremkalt, vil bildene bli helt "vanlige"?

     

    Nei virkelig? Jeg mener at det sier litt om hvilken verdi slike kamera egentlig har. Du finner det til en fjerdedel av prisen på ebay.

     

    Man kan jo finne det meste til en fjerdedel av prisen på ebay. Og at man finner noe kjempebillig på et marked i Polen sier ikke dermed sagt så mye om verdien - selgerne der underselger så og si varene sine. Men det er vel med Lomo og Holga som med alle andre merkevarer som blir solgt til hundrevis av kroner - det koster kun en tier å produsere en enhet.

     

    Forstå meg rett - er enig at bruktmarked alltid bør sjekkes før man skaffer seg noe nytt.

     

     

    EDIT: Det morsomme med lomografi er at det beviser at når noe dårlig når en viss alder, heter det sjarmerende.

  4. Når man spiller i brassband, utvikler man etter hvert en meget spesiell humor... Spesiellt hvis man er av typen som tenker koffert hele tiden.

    Jeg sitter da med andre ord og drar i luren et par timer sammen med likesinnede... Slagverkere leker med køllene sine, andre forettekker å blåse i hornet...

     

    Hører kanskje ikke innenfor brassband, men de som trakterer fagotten får sikkert også gjennomgå.

  5. eg snakke nynorsk sjøl, og eg kan ikkje sjå problema "bokmålfolk" har me nynorsken. da einaste vi høyre rundt oss e bokmål heila tio. bokmål e fornorska dansk. nynorsk e ei blanding av dialektar, so nynorsk kan seiast å vera "skikkeleg" norsk... :innocent:

     

    Etter det jeg kan skjønne av skrifta di, snakker du vel noe nært sognemål, og ikke nynorsk? Ingen snakker nynorsk, borsett fra nyhetsankere og teaterskuespillere.

  6. [
    - "Jeg kjøpte en film i dag."

    - "Javel?"

     

     

    De som skriver slik til meg mister status som venn...

    Det er så jævlig frekt.

     

    Da synes jeg du er noe hårsår, ettersom det like gjerne kan være et utbrudd for å vise at man følger med og dermed gir deg klarsignal til å fortelle videre. Som sagt er "javel"s negativitet avhengig av tonefallet. Hadde vedkommende svart "javel" uten spørsmålstegn, derimot ..

     

    Uansett, allmenn enighet om at muntlig "javel" duger bra som uhøflig svar på tiltale. Snakker vi rett og slett om en norsk utgave av "whatever" her?

  7. Tidligere var jeg av den oppfatning at nynorsk i seg selv var mer poetisk enn bokmål, men det kom nok bare av at jeg ikke var så vant til nynorsk, og at det dermed hørtes mer eksotisk ut.

     

    Dette blir noe av det samme som at mange som synes at vendinger høres bedre ut på engelsk.

     

     

    Jeg oppfatter også nynorsk som mer kulturelt og intelligent enn bokmål. Ser jeg en nynorsk tekst, antar jeg at denne er sannere enn om nøyaktig det samme var skrevet med bokmål. Dette baserer seg på at jeg oftest har sett nynorsk brukt i seriøse sammenhenger - nyheter og krimserier.

  8. Norsk høres visstnok syngende ut, ja. Det er spesielt med norsk at vi har to ulike tonemer, dvs. at vi uttaler 'tanken' og 'tanken,' 'bønner' og 'bønder' osv. osv. forskjellig. Da blir vel norsk mindre monotont enn mange andre språk, og det er da kanskje ikke så rart at det virker litt syngende.

     

    Tror ikke tonemforskjellene bidrar *så* mye. Det er vel for få ord som blir påvirket av dette til at det gir norsk syngekvaliteten.

×
×
  • Opprett ny...