Gå til innhold

KKake

Medlemmer
  • Innlegg

    8 686
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av KKake

  1. Var på Interrail i to uker for et par år siden, sammen med kjæresten min. Skulle gjerne ha vært ute og reist en uke eller to til. Anbefaler å ikke planlagge for mye, men gjerne bli enige om et start- og stoppsted slik at man kan være tidlig ute med flybilletter. Å ha en idé om en rute er ikke dumt, men ikke bestill hotell eller noe sikt flere dager/uker i forveien, det er fort gjort å ombestemme seg. Bruk nattog så mye som mulig, sparer tid og penger, dog på bekostning av søvnkvalitet, men da er det jo ekstra deilig å komme på hotell.

     

    Vi brukte vel ca 10.000 - 12.000,- hver på turen, flybilletter og 10-reisedagers-interrailbillett inkludert, men kunne nok klart oss med mindre om vi hadde valgt hostels fremfor hoteller, tatt enda flere nattog og oftere spist mat fra butikker fremfor spisesteder. Vi var i Sentral-, og Sør-Europa.

     

    Samtlige land dere planlegger å reise gjennom har vel et kurant togtilbud eller bedre, bortsett fra Kroatia. Vi skulle fra Zagreb til Zadar og valgte å ta buss, da togturen fort ville ta en hel dag (og gjerne en natt også), mens bussen tok 3,5 timer og kostet omtrent en hundrelapp. De ex-Jugoslaviske landene er ikke akkurat kjent for godt togtilbud, men i Kroatia er motorveinettet godt utbygd.

  2. Jeg bruker en Patagonia Torrentshell-jakke. Ikke sykkelspesifikk, men lang nok til å dekke baken hos meg når jeg sitter på sykkelen og med relativt smal passform. Hetten er stor nok til å romme en hjelm og kan rulles sammen for å ikke være i veien. Materialet jakken er laget av puster ikke veldig godt i seg selv, men i armhulene er det glidelåser som gir god lufting uten at det kommer vann inn. Jakken kan også pakkes sammen i den ene frontlommen slik at den blir temmelig kompakt og kan dermed puttes i sekken, i en lomme på sykkeltrøya eller under setet.

  3. Bare hyggelig! Travel agent + bremsehendler (brifters) og kabler + stem høres ut som skal funke ja. Du bør prøve å få tak i brukte hendler, for kombinerte bremse- og girhendler er dyrt. Shimano sine for 8 gir, 9 gir og 10 gir starter på hhv. 391,-, 659,- og 878,- hos Bikeshop, og det er bare for én stk., ikke par engang.

  4. Tja, de største utfordringene er at hybrider ofte har terrengsykkelbremser (V-brems eller terrengsykkel-spesifiserte skivebremser) og er utformet for terrengsykkelstyrer og -stem. Utfordringen med bremsene er at du ikke uten om-og-men kan bruke kombinerte bremsehendler/skiftere til landeveissykkel (terrengsykkelbremser krever lengre vaierdrag), men en må bruke en såkalt "travel agent" som festes på vaieren før den festes i bremsen.

     

    En annen løsning er å bruke "long reach"-bremsehendler for bukkehorn, men disse har ikke integrerte skiftere og du må bruke et sett med "bar end"-skiftere i tillegg. Har en Surly Cross-Check som kom levert med "bar ends" og det funker helt fint, de har også rykte på seg å være mer robuste enn "brifters", altså bremsehendler med integrerte girskiftere. Bruker også de bremsehendlene jeg lenket til sammen med V-bremser, funker bra. Finnes forøvrig også en tredje løsning, bremsehendler fra Gevenalle, som kombinerer de to overnevnte løsningene, der "bar-end"-skifteren er festet på bremsehendelen. Finnes i både "long" og "short reach". 

     

    Den andre utfordringen er som nevnt styret og stryestemmet (stem på eng.). Terreng- og hybridsykler har ofte lengre topprør enn landeveissykler og om man bruker standardstemmet er det fort en fare for at styret kommer for langt frem. Mulig du derfor må ha et kortere stem. Anbefaler On-One for billige, kurante stem, for evt. prøving og feiling.

     

    Selv om det er et par utfordringer tror jeg at det ikke trenger å bli for dyrt og du skal nok fint klare jobben selv. Selve mekkingen er jo å skru av og på et styre, ta av og på kabler/vaiere og feste ting og tang på styret. Det mest utfordrende med selve jobben er vel å ta på styretape hvis det er noe du aldri har gjort før. Men følg denne veiledningen, så går også det bra. 

     

    Her er forøvrig et par som har gjort det samme før deg: 1 og 2. Noen virker til å være skeptiske, men det ser ut til at resultatet blir bra. Sykkelen blir kanskje å ligne litt mer på en "monstercross" enn på en ren landeveissykkel, men blir like fullt en praktisk sykkel som er mer motiverende å dra opp i fart enn en vanlig og traust hybrid.

  5. Skal på jobbintervju hos Gjensidige i morgen, for en stilling som interaksjonsdesigner. Hva tror dere jeg burde ha på meg? Ser for meg at siden det ikke er snakk om økonomi så er det gjerne ikke kleskoden like konservativ. Designere skal jo gjerne være litt kule, kreative og hippe og det er jo greit, men jeg ønsker jo å unngå å se ut som en malplassert dust. Studentøkonomien og et litt mer minimalistisk syn på en garderobe har tært litt på utvalget, men jeg har tilgang på en koksgrå dress, et par-tre finere skjorter og et par fine gensere, samt et par oxford-sko. Evt. kan jeg jo gå apeshit og bruke et par finere sneakers.  :devil:

    • Liker 1
  6. Tja, så lenge man holder dem rene, oppbevarer dem riktig og sørger for de har litt glans i seg under bruk er det nå innafor synes jeg, alt annet er jo opp til hva eieren selv måtte føle for. Med mindre man er spesielt interessert i sko og får en glede ut av det er det jo faktisk bortkastet tid å pusse seg til mirrorshine.

  7.  

    Selvfølgelig "out of stock" der også.

     

    Er på jakt etter det samme som Netrum; brune lærsko i størrelse 46 til hverdagsbruk. Plain toe, helst ikke brogue. Man skulle tro dette gikk an å finne dette i en eller annen butikk i hovedstaden, men nei. Det nærmeste jeg fant var et par lave Timberlands i Paléet, men dem fikk jeg gnagsår av bare ved å ta dem på og gå bort til speilet.

     

    Noen som vet om butikker i Oslo-området med godt utvalg av f.eks. Dr. Martens? Hadde litt sansen for disse og lignende lave modeller uten den knallgule sømmen, men liker dårlig tanken på å handle sko uten å prøve dem først.

     

     

    Har ikke Zalando fri frakt og fri retur da? Da kan du jo bare bytte om dem ikke passer.

×
×
  • Opprett ny...