Gå til innhold

Mr_Dillon

Medlemmer
  • Innlegg

    498
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr_Dillon

  1. Om du gidder å lese litt english:

     

    Myth - "Windows XP does not support 4GB of RAM"

     

    Reality - "On any 32-bit Operating System (not only Windows), you only have access to 4GB of address space by default. A 32-bit Operating System can actually handle 4GB of memory. The issue is the way in which the hardware allocates memory for its own resources. The hardware needs to allocate memory space to use for things like the PCI bus, BIOS, the video card and others. It allocates this from the address space presented to it, which is not necessarily the same as the amount of physical RAM installed. Also of note, it allocates this memory from top to bottom. The problem is, when you have 4GB of RAM installed, the amount of physical memory installed is the same as the address space. If you have 4GB RAM, and the hardware needs to allocate a large chunk of memory for its own use, and it does this from top to bottom, the memory that is blocked off starts at 4GB and allocates downwards. So, the final amount of RAM the OS will be able to see is the difference. This is because when it actually allocates for the physical RAM in the system, it has to skip the chunk that was blocked off by the hardware. Since a 32-bit OS can only see 4GB, the rest of the RAM is invisible because it is above the 4GB barrier. By using the /PAE switch, you enable the OS to see above this barrier, and you can see all of your RAM, sometimes. The real problem comes back to hardware. The OS can only handle whatever resources are shown to it by the hardware BIOS. If the hardware does not support a large enough addressing range, then it simply won't report anything above that so the OS is in the dark. If the hardware supports 36-bit PAE Intel Extensions or the AMD equivalent, and you use an OS that supports PAE, you should be able to enable both and see all of the RAM."

     

    (Hentet fra http://home.comcast.net/~SupportCD/XPMyths.html).

     

    Forøvrig ville jeg nok satset på å kjøpe raskere minne (PC8500) om jeg var deg...

  2. Og da fikk saken en lykkelig slutt :) Nytt hovedkort er ankommet og ligger nå bare å venter på at jeg skal få bestilt litt deler så PC nr 2 får seg en oppgradering.

     

    Om jeg husker datoene riktig nå så tok det akkurat 3 måneder fra jeg kjøpte kortet hos Netshop til jeg hadde et fungerende kort (er enda ikke testet, men det er hvertfall ikke spor på esken som tyder på at kortet har vært brukt) i min besittelse. Way to go Netshop! Eller ikke :p

     

    Det som forundrer meg (eller kanskje ikke det heller ved ettertanke) er at jeg ikke har fått noen som helst forklaring på saksbehandlingen. De har bare sendt ut et nytt kort og ferdig med det.

  3. :ohmy:

     

    ...Man må da kjøpe i en butikk, eller velge en av leverandørene som *garanterer* levering samme dag i *hentebu* ved bestilling før kl.10-12.

    Og varene må være på lager. :)

     

    Netshop klarer dette. :love:

     

    Bare håp på at de ikke sender deg en defekt vare som du må få byttet da... Jeg venter fremdeles på erstatningsvare for et hovedkort som ble kjøpt 19. februar! Skulle jeg si hva jeg mener om Netshop så hadde jeg vel blitt utestengt fra forumet her...

  4. 15.04. fikk jeg til min glede en sms fra netshop om at jeg kunne hente varen min fra service. Dette hørtes jo fint ut, så jeg dro fra jobben for å hente nytt kort... Men neida, selvsagt skulle det ikke være så enkelt. Når jeg leverte inn kortet husket jeg ikke saksnummer som var registrert fra starten av, noe jeg forklarte kundebehandleren, men jeg regnet med at de var i stand til å koble sakene mot hverandre via navn/tlfnr... Han som tok i mot kortet for 2 uker siden var hyggelig og grei han, og det var samme kar denne gang. Han hørte på forklaringen min og kunne ikke annet enn å si at det hørtes rart ut, men at de dessverre fikk se på saken en gang til. Så da ble det å levere kortet tilbake til serviceavdelingen enda en gang, denne gang hadde jeg heldigvis med saksnummeret...

     

    Kortet ble kjøpt den 19.02. og nå er det da altså nesten gått 2 måneder, hurra for netshop og deres glimrende service... eller ikke :cry:

  5. En liten oppdatering her bare... Jeg fikk omsider mail fra netshop i forrige uke hvor de sier at de vil se på saken på nytt. De vil også evt sjekke med produsenten om retur. Jeg har derfor levert inn kortet til serviceavdelingen og venter nå på tilbakemelding.

     

    Om den foreløpige saksgangen er å regne for standard her så får jeg nok svar en gang i juni eller så ;)

     

    Jeg er uansett glad for at de vil å se på saken igjen uten at jeg trengte å sende inn klagen til forbrukerrådet. Den var faktisk ferdigskrevet men ikke postlagt pga manglende tilgang på konvolutt i heimen.

  6. At beskyttelseslokket sitter på socketen er ikke bevis på noe som helst i forhold til når skaden er skjedd. Hadde lokket vært forsegla så hadde det jo vært greit, men det er jo ikke det.

     

    Det er såklart ikke noe vannfast bevis. Men det gir butikken tvilen til gode siden "kortet kommer fra fabrikk og butikken ikke har fjernet beskyttelsen"

    De fleste produsenter tester jo kortene sine og det siste de gjør når de tar av test-cpu'n er å sette på denne beskyttelsen.

    Problematikken blir jo at sjangsen for fabrikkfeil vs. sjangsen for brukerfeil blir så stor at de fleste butikker vil nok regne alle som brukerfeil.

     

    Derfor ville jeg uansett satset på "kortet har vært brukt"-kortet, da dette tilsier en brukerfeil, men ikke fra din side.

    Dette gir en bedre argumentasjon for at feilen ikke er din skyld i forhold til at "det kom sånn fra fabrikken".

     

    PS: Fått noe svar fra produsenten? Jeg utaler meg jo på gennerelt grunnlag og erfaring, og det kan jo hende at produsenten har noen andre opplysninger.

     

    Jeg har ventet med å melde til Gigabyte da jeg ønsker å ta saken med netshop i første omgang. Om jeg ikke får noe positivt ut av netshop så tar jeg saken med Gigabyte før det evt blir forbrukerrådet.

  7. Til trådstarter:

    Var noe som helst av pakker i esken åpnet?

    F.eks hvis noen kabler mangler plastikk fungerer jo det fint som et argument at produketet har vært åpnet og var defekt da du fikk det. Hvis det er tvil om at produktet var helt nytt når du fikk det er det alltid lettere å få ordnet slike returer.

     

    Alle kabler etc lå i posene sine uten tegn på å vært forsøkt åpnet. Eska har dog riftmerker på innsiden av lokket som tyder på at et klistremerke er revet bort derfra. Nå skulle det vel neppe vært et klistremerke der i første omgang men det ytterste papiret i pappen er revet bort...

     

    At beskyttelseslokket sitter på socketen er ikke bevis på noe som helst i forhold til når skaden er skjedd. Hadde lokket vært forsegla så hadde det jo vært greit, men det er jo ikke det.

     

    Vil ellers oppfordre folk til å holde seg til topic her. Diskusjonen rundt erstatning er totalt irrellevant for saken.

  8. Tort og svie. Han fikk forsinket skolearbeidet sitt.

     

    He he :) Nå er det en stund siden jeg gikk på skolen da... Det er uansett ikke noe mål å få erstatning for noe som helst for min del, jeg er kun ute etter å få byttet kortet i et som faktisk er nytt og fungerer. Jeg nekter å la netshop, eller hvilken som helst annen butikk for den del, behandle meg som kunde på den måten de har gjort! Om de ikke erstatter kortet og innrømmer sin feil i saken kommer jeg til å benytte en hver anledning til å spre negativ reklame om dem...

     

    Jeg sendte ny mail til dem for 2 dager siden og forklarte situasjonen, men har enda ikke fått noe svar. Det er over en uke siden jeg først meldte feilen pr mail, og jeg har kun fått en "kvittering" på at saken er mottatt. Uansett hva som blir utkommet av denne saken så ligger de dårlig an i forhold til å ha meg som kunde i fremtiden.

  9. Var kortet du kjøpte fra Komplett det samme som du har sendt tilbake til NetShop? Hvis det er det, så er det ganske graverende. Snakker du sant, noe så selger må ta utgangspunkt i at du gjør, så har du enda mer vann på mølla. De har da klart å selge deg et demokort med en defekt. Nesten litt synd at du ikke oppdaget dette før du leverte tilbake kortet. Nå blir dette bare ord mot ord, men i følge Forbrukerkjøpsloven ligger bevisbyrden på selger de første seks månedene. Når du da kan "bevise" at kortet ikke var nytt når du fikk det, samt at det er særdeles vanskelig å bøye en av disse pinnene og at du er meget dreven innenfor området så tror jeg selger skal slite veldig i en evt. sak hos FTU. Det er synd hvis du må kjøre saken så langt, men ser man på noen av de andre trådene her om NetShop, så kan det hende at du må gjøre det.

     

    Følg uansett saken opp, og fortell de at på det nye kortet du kjøpte et annet sted så var PCI-sporene beskyttet av et klistremerke. Dette klistremerket var ikke på kortet du mottok fra dem. Dette er med på å sannsynliggjøre at defekten allerede var på kortet når du mottok det, og selgers bevisbyrde blir automatisk enda vanskeligere å oppfylle. Jeg tror ikke selger har noe ønske om å være vanskelig bare for å være vanskelig. Dersom du får de til å forstå at de er på tynn is burde de ta poenget og gi deg et nytt kort eller pengene tilbake.

     

    Jeg kjøpte et kort av samme type fra komplett ja. Som sagt hadde ikke esken til kortet fra komplett heller noen forsegling, men det nevnte klistremerket på pci-slottene viser jo at kortet fra komplett ikke har vært brukt.

     

    Jeg har fremdeles kortet fra netshop i min besittelse da de ikke var interesert i å ta det imot pga skaden.

     

    Forøvrig har jeg enda ikke mottatt noe svar på min første henvendelse på mail, som ble sendt onsdag i forrige uke...

  10. Ikke bare er deres håndtering av denne saken dårlig, den er også lovstridig.

     

    Husk at Netshop tror de har egne lover og regler. De mener jo at en bærbar pc kun har to års reklamasjon og.

     

    Men til trådstarter. Ikke gi opp! Men heller ikke kjeft til de når du skal klage igjen.

    Det verste er om det vil gå utover en helt uskyldig ansatt på Netshop.

     

    Uansett, om nå Netshop velger å erstatte varen, så får du muligens ny vare istedenfor pengene tilbake.

     

    Helt klart enig i at det er lite poeng i å kjefte på ansatte... Å få igjen penger er heller ikke forventet. Om jeg bare får byttet kortet til et nytt et så er det alltids en plass å bruke det :)

     

    HTPC'en som er oppgradert med det nye kortet surrer nå med E2160'en klokket til 2,7 GHz (300x9), og går fint opp til 3,3 GHz. Trenger bare litt bedre enn standard kjøleren for å få fornuftig temp på den hastigheten. Så kort nr 2 vil antagelig erstatte mitt gamle socket 939 i hovedboxen med en E2160 eller Q6600 :) Men det gjenstår jo å se om jeg kommer noen vei med netshop først da...

  11. Siste status i saken er at jeg har mottatt nytt hovedkort som jeg bestilte fra komplett.no og at jeg nå har en fungerende pc :)

     

    Må gi en liten honør til komplett for fantastisk kjapp leveranse! Kortet ble bestilt fredag formiddag og lørdag morgen (mindre enn 24 timer senere) fikk jeg melding fra posten om at pakken lå og ventet på meg.

     

    Det som er litt interesant i forhold til det nye kortet er at ved nærmere undersøkelse så viser det seg at hverken kortet kjøpt på netshop eller det nye fra komplett har forsegling av selve esken. I utgangspunktet trodde jeg det hadde vært den sedvanlige runde klistrelappen på eska fra netshop, men det var det altså ikke. Begge kortene lå som vanlig i antistatisk pose som var tapet igjen, og det er det jeg har tenkt på som forsegling... Noe det jo ikke er. Jeg stusset over at kortet fra netshop hadde overflødig lim, så det var seigt, oppå pci slottene. Når jeg så åpnet kortet fra komplett skjønte jeg hvorfor... På det kortet var det nemlig et klistremerke plassert over pci slottene med info "Ultra Durable 2...". Dette merket var ikke på kortet fra netshop, men limet oppå slottene tilsier jo at det har vært der, så jeg kan bare anta at noen har hatt kortet ute av esken og fjernet merket. Det hele blir selvsagt spekulasjoner fra min side, men tilliten til netshop er dermed langt fra noe bedre!

     

    Jeg kommer til å ta saken opp med dem på nytt, via mail, så får vi se hva som kommer ut av det. Skal komme tilbake med status her når jeg har noe nytt å melde.

     

    Ellers takk til dere som har gitt tilbakemeldinger! Er bra å vite at det ikke er bare jeg som finner netshop sin håndtering av denne saken for dårlig.

  12. Men det er Netshop som må sansynliggjøre dette. Det faktum at pinenne som er bøyd ikke står samlet taler for at de ikke er bøyd ved at CPUen er satt inn feil. De tyder heller på produksjonsfeil, eller transportskade.

     

    Er enig i dette resonnementet. Altså: Sannsynliggjør din historie ved å vise til liknende saker, og ikke gi deg. Det er ikke du som har ødelagt dette. Punktum.

     

    Hvis det er noen trøst vil jeg si at jeg akkurat har bygd en htpc med et gigabyte kort i bunn, og er svært fornøyd. Fikk dog en feil som holdt på å drive meg til vanvidd fordi "alt" liksom stemte: problemer med minnekompitabilitet. Kjøpte Kingston kvalitetsminne av korrekt valør men fikk mye samme feil som du har hatt nå... Satte inn noen gamle minnebrikker jeg tilfeldigvis hadde fra et annet prosjekt, og voila! Alt fungerte perfekt. Er det dumt å spørre om du prøvde andre minnebrikker??

    Ingen spørsmål er dumme ... :) Men nei, jeg testet ikke med andre minnebrikker. Hadde de vært problemet så ville jo systemhøyttaleren gitt melding ved å pipe. Jeg prøvde å starte opp uten minnebrikker, med kortet liggende løst på et bord for å unngå at det var jordingsfeil mot kabinettet, samme oppførsel. Uansett så er det jo ikke veldig vanskelig å se skaden på de 2 pinnene i socketen når en bare ser etter.

  13. EDIT: Bedrifter som skyver ansvar og feil over på kunde for å sikre egen inntjening burde pakke sammen. Om de ikke har tillit til kunden, hvordan kan de da drive butikk? Noen feil oppsår nok pga kunders uvitenhet og uforsiktig håndtering, men arrogant behandlig fra butikk kan føre til at de mister den kunden og kundens ommgangskrets for all evighet.

     

    Det er det ingen tvil om! Jeg kommer nok til å holde meg borte fra netshop etter dette, om ikke mot formodning de tar tak i saken og ordner opp. Synd egentlig, for de har bra prisnivå og det er utrolig praktisk å kunne bestille på nett og hente i butikken på vei hjem fra jobben...

     

    For meg så har de et varesortiment med aktuaelle varer som ikke alle andre firma har inn. Feks diverse minne, PSU, Thermalright Ultra Extreme 120 osv. Pga deres kundebehandling vil jeg aldri noen sinne greie å handle der igjen og bestiller slike varer fra utland til tross form toll, moms og leveringstid. Har dessverre også sett meg nødt til å slutte å handle hos Microplex etter de ble kjøpt opp og dette ser jeg på som meget trist. Jeg kan dessverre ikke ha dobbeltmoral i denne saken. Om eplet er surt/råttent på den ene siden slenger jeg det i søpplen selv om det er søtt på den andre.

     

    Enig i at oppkjøpet av microplex var synd. Har kun hatt positive erfaringer med dem, men det er en stund siden jeg handlet der sist.

  14. EDIT: Bedrifter som skyver ansvar og feil over på kunde for å sikre egen inntjening burde pakke sammen. Om de ikke har tillit til kunden, hvordan kan de da drive butikk? Noen feil oppsår nok pga kunders uvitenhet og uforsiktig håndtering, men arrogant behandlig fra butikk kan føre til at de mister den kunden og kundens ommgangskrets for all evighet.

     

    Det er det ingen tvil om! Jeg kommer nok til å holde meg borte fra netshop etter dette, om ikke mot formodning de tar tak i saken og ordner opp. Synd egentlig, for de har bra prisnivå og det er utrolig praktisk å kunne bestille på nett og hente i butikken på vei hjem fra jobben...

  15. Da måtte de isåfall ha brutt forseglingen og da kan det være kunden ikke hadde ønsket kortet.

    Jeg ville i alle fall ikke ha tatt imot ny hardware der forseglingen var brutt.

     

    Alle seriøse firma har en policy som tilsier at kunde ikke skal akseptere forsendelsen dersom forseglingen er brutt. Ofte har de i tillegg til normal forsegling fra produsent egen forsegling på forsendelsesesken i form av tape med tekst "Do not accept if this tape is broken."

     

    Er enig i at forseglingen skal være på plass ja. Men hvor ansvaret da ligger i saker som denne er jo et problem. Så lenge alt var forseglet (som det jo var) så har jeg ingen mulighet til å få gehør for at det var feil fra fabrikken... Om jeg hadde oppdaget at pinnene var bøyd rett etter at beskyttelseslokket var fjernet, før jeg hadde montert cpu, så ville jeg fremdeles hatt samme problem. Det er egentlig rimelig frustrerende!

  16. Det är otroligt lätt att böja pinnarna på S775. Har hänt på 4 kort på rappen för min egen del, men jag har lyckats att rätta till de igen. Det är helt enkelt Intels design som är otroligt sårbar för detta. Framför allt med 3-parts tillverkare av kylare är min teori.

     

    Det är ju helt omöjligt för en förbrukare (och alla andra) att se om alla pinnarna är "alligned" innan man spänner fast kylaren, sedan en eller flera pinnar teoretiskt kan "fastna" i fel position innan man spänner fast cpu med pinnen. När väl cpu sitter fast kan man ju inte se om pinnarna sitter som de skall. Detta händer garanterat butikerna lika ofta när de sätter ihop maskiner och de får säkert samma felmeddelande som du, men den statistiken får vi ju aldri veta sedan de bara hämtar ett nytt kort. Att det hänt när du har spänt fast cpu är det väl lika stor chans som att det var där från början, men hur en butik ska kunna bevisa detta är utom min tro. Frågar du flera förbrukare här på forumet som har byggt maskiner på flera S775 så kan jag garantera att alla har sett samma sak en eller flera gånger. Design-flaw är stickordet.

     

    Fant en engelsk artikkel som sa noe av det samme som du sier i forhold til dårlig design... Jeg har kun bygd en pc med socket 775 tidligere, så jeg har ikke mye å sammenlikne med der. Både forrige pc og denne brukte jeg standard intel kjøler. Hvorvidt det er akseptabelt at jeg som kunde skal måtte ta kostnaden på grunn av dette er jo da spørsmålet. Som du sier så kan jeg jo på ingen måte bevise at skaden var der før jeg satte i cpu'en. Om dette faktisk er et stort problem burde nesten butikkene gjøre et nummer av å sjekke kortet før det ble sendt ut, men det er vel dessverre heller ikke praktisk mulig...

  17. Men det er Netshop som må sansynliggjøre dette. Det faktum at pinenne som er bøyd ikke står samlet taler for at de ikke er bøyd ved at CPUen er satt inn feil. De tyder heller på produksjonsfeil, eller transportskade.

     

    Setter pris på tilbakemeldingen :) Problemet er hvordan jeg skal få netshop til å akseptere dette... Jeg sendte mail til dem og forklarte at kortet var DOA før jeg dro innom butikken, men har fremdeles ikke fått noe svar på den utover en kvittering på at saken er registrert. Jeg får vel skrive nok en mail til dem og vise til det som ble sagt av teknikeren, og bare ta saken videre derfra... Uansett er jeg klar på at jeg ikke gir meg uten videre. At en tekniker avviser saken er jo ikke det samme som at holdningen til netshop er den samme.

  18. Her er det snakk om ytre skade og ikke nødvendigvis en produksjonsfeil. Sansynligheten for at skaden er oppstått i forbindelse med montering er stor.

     

    Er enig i at det er lett å si at dette ikke er en produksjonsfeil. Problemet mitt er at jeg vet 100% sikkert at jeg ikke har forårsaket dette selv. Hadde skaden vært selvpåført hadde jeg vært irritert på meg selv, men akseptert situasjonen og kastet hovedkortet dersom det ikke lot seg reparere. Dersom en ser på "pinnene" i en socket 775 så vil en se at de ikke er rette pinner. De er laget for å fjære slik at de presses mot kontaktpunktene på cpu med "passe" kraft. For å klare å ødelegge disse kan jeg bare tenke meg til at en må bruke helt andre ting enn en cpu som legges riktig på plass. Det er jo tross alt også både et hjørne på cpu'en som er merket for hvor det skal oppi socketen og 2 fysiske punkter som skal passe sammen mellom socket og cpu for at den skal ligge riktig. Det er, dersom man er litt påpasselig og forsiktig, nesten ikke mulig å gjøre feil. Hvordan det skal være mulig å skade disse pinnene ved å legge cpu'en oppi på riktig måte, og deretter sette på låsebøylen er vanskelig for meg å forstå, og derfor kan jeg kun anta at kvalitetssjekken fra fabrikken ikke har vært god nok.

  19. Hva er Socket pinner for noe? mener du pinnene på Cpu'en? disse går fint å bøye tilbake, dette har jeg gjort på mange Cpu'er, det er også veldig lett at disse blir bøyde, så å si at du ikke har gjort dette selv, ja det er bare dumt, sjekket du alle pinnene før du leverte det tilbake? neppe, det er ikke så lett å se at noen pinner er bøyde bare ved å se på prosessoren, men nå kan dette likegodt være feil rett fra fabrikk og/eller Netshop som har gjort, det er jammen ikke så godt å si.

     

    Men er det ikke sånn at kunden alltid har rett.

     

    Skjønner at du ikke er kjent med socket 775. Den er nemlig "motsatt" av andre socketer som eksempelvis AMD sin 939. En E2160 cpu som jeg har kjøpt har ingen pinner, den har flate kontaktpunkter som legges mot pinnene i socketen. Hadde det vært pinner på cpu'en hadde saken stilt seg helt annerledes da, som du sier, disse lett kan bøyes ved instalasjon.

  20. jeg vil i alle fall råde deg fra å begynne med noe reperasjoner selv før du hører fra gbyte.

     

    Selvsagt! Jeg har bestilt nytt kort fra komplett så jeg får bygd maskinen ferdig. Er tross alt husets mediesenter det dreier seg om og pjokken på 4 ville nok blitt litt lei seg om han ikke fikk se filmene sine ;)

     

    Jeg aner jo ikke om komplett ville håndtert saken noe annerledes enn netshop, men inntil erfaringen tilsier noe annet så velger jeg å gå tilbake til den gamle kjempen.

  21. Gigabyte har vel same garantipolicy over heile verda? Om dei har eit kjend problem med akkurat dette og er villige til å fikse det bør du snakke med Netshop om saken. Det er dei som då skal ta kontakt med Gigabyte og kome fram til ei løysing. Det er sjølvsagt sett at Gigabyte faktisk har erkjent at dette er ein produksjonsfeil sidan den då blir dekka av garantien til Gigabyte. Eg veit ikkje om det er mogeleg å få kontakt direkte med Gigabyte, men det kan kanskje være eit forsøk verd.

     

    Jeg har funnet et feilmeldingsskjema på giga-byte.no, så da blir det å fylle ut det og håpe på svar. Tar vel sannsynligvis litt tid, men jeg skal nå hvertfall prøve :) Hadde egentlig ikke vurdert det i utgangspunktet siden jeg kun er vandt til å forholde meg til forhandler dersom det er noe feil. Takker for innspillet!

     

    Veldig merkelig at du skulle klart å bøye en pinne blandt resten.

    Jeg klarte å miste skrutrekkeren min rett ned på sokkelen og bøyde mange pinner. Ble så forbannet på at jeg klarte å gjøre det. Tenkte, jaja da blir det nytt hk da. Hentet fram forstørrelsesglass og en veldig liten skrutrekker, for å forsøke meg på å reparere. Jaggu gikk det fint. Det var snakk om 7-8 pinner som var helt flate. Tenkte det var litt oppløftene for deg å vite at det er mulig :)

     

    Er jo positivt å høre det ja :) Får se hvordan det ser ut når forstørrelsesglasset er innkjøpt og detaljene blir litt bedre synlige...

×
×
  • Opprett ny...