Gå til innhold

BigWhig

Medlemmer
  • Innlegg

    360
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BigWhig

  1. 19 hours ago, Hareide said:

    Et lite skudd i blindet, men har du testa å slå av "Above 4G Decoding" i BIOS?

    Bør jo egentlig ikke gjelde deg, da det vanligvis er disabla når du "Load defaults".
    Husker derimot en video fra LTT (44:09), der han mista skjermkortet når han endra:
    Advanced -> "Above 4G Decoing": Disabled -> Enabled


    Dersom 4G står på hos deg, kan det være verdt et forsøk å slå det av :)

    Noterer meg denne. Har oppretta sak hos Asus Norge som har fått informasjon og vil ta saken videre med R&D i Taiwan. Både hovedkort og begge skjermkort jeg har prøvd med er Asus. Ser hva de kommer opp med og oppdaterer her etterhvert.

  2. Prøvd begge connectorer på kabel (8-pins), samt annen kabel fra PSU. Målt connector med multimeter og alle pinner som forventet i forhold til +12v og gnd. 

    Etter å ha koblet fra power lyser fremdeles dioden på skjermkortet en stund og kobler jeg fra kabel på kortet da slukker hvit led og en rød tennes. Hvit indikerer da tydeligvis at spenning detekteres, mens rød er for manglende spenning. Tilsvarende på kortet som fungerer med hhv. grønn/rød.

  3. Hei,

    Har etter mange år bygget ny PC:

    Corsair HX850 PSU - https://www.dustin.no/product/5011013366/hx-series-hx850
    ASUS PRIME Z690-P D4 - https://www.dustin.no/product/5011260662/prime-z690-p-d4-ddr4
    i7 12700K - https://www.dustin.no/product/5011258658/core-i7-12700k
    Kingston FURY 2x16 GB DDR-3200 montert i A2 og B2. - https://www.dustin.no/product/5011251344/fury-beast
    Samsung 980 PRO 1TB - https://www.dustin.no/product/5011197089/980-pro
    ASUS DUAL-GTX-1070-O8G -https://www.asus.com/Motherboards-Components/Graphics-Cards/Dual/DUAL-GTX1070-O8G/

    Alt nytt foruten GTX 1070

    Feilbeskrivelse:

    BIOS detekterer ikke skjermkort når montert i noen av disse slottene:
    PCIEX16(G5)
    PCIEX16(G3)_1
    PCIEX16(G4)

    Jeg kan se og sjekke i BIOS ved bruk av IGPU og jeg har prøvd å velge PCIE som foretrukket for hver slot jeg har testet. Har prøvd displayport og HDMI-utganger på skjermkortet. For testing under har jeg konsekvent holdt meg til HDMI.

    Etter at jeg har testet og ikke fått bilde, har jeg byttet over fra skjermkort til IGPU og da fått bilde der først etter reboot - må vel detektere på nytt ved oppstart. 

    Forsøkt:
    1. alle PCIE utganger for power på PSU - led på skjermkort lyser hvitt - likt som i gammel PC hvor skjermkortet fungerer.
    2. PCIE Gen Auto som utgangspunkt
    3. Satt PCIE Gen manuelt til Gen3 på slot som skjermkortet er i bruk på etter at AUTO ikke gav ønsket resultat - ingen forandring med manuelt valg. 
    4. Valgt PCIE som default display. for hver slot testet 
    5. Oppgradert BIOS til siste versjon 0605 fra 0407. Load defaults og deretter prøvd manuelle PCIE gen settinger og prioritert display
    6. Testet GTX 1070 i gammel PC - hvor dette fungerer - (ASUS GRYPHON Z87 hovedkort)
    7. Brukt iGPU og installert Windows 11. Skjermkort dukker ikke opp i device-manager.
    8. Flyttet Samsung 980 PRO fra M.2_1 til M.2_3 og gjentatt Load defaults, teste forskjellige BIOS-settinger. Tanken her var om det kunne være problemtisk å kjøre Skjermkort PCIE gen 3 sammen med M2SSD gen 4 her på CPU-siden.
    9. Fikk lånt tilbake et eldre skjermkort og da forsøkt med et ASUS R9 280X Direct CU II i PCIEX16(G5). Kortet detekteres og ved valg av dette som prioritert output får jeg normalt bilde via skjermkortet og det dukker opp i Device-manager. Punkt 9 er testet med Samsung 980 PRO i M.2_3.

    Oppsummert har jeg da en helt ny PC som ikke vil gjenkjenne GTX 1070 kortet, men fungerer med et eldre ( Begge PCIE gen3 ). Samme GTX 1070 fungerer fremdleles helt fint på den gamle PC-en. Skjermkortet har siste BIOS som jeg kan finne på nett. 

    Har kjørt denne:
    https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/
    Og da fikk jeg opp at kortet burde oppdateres, noe som er gjort. Kortet fungerte fremdeles ikke på ny maskin, men fint på den gamle.

    Står da litt fast i forhold til hva jeg kan prøve. Virker som hovedkort og skjermkort ikke liker hverandre, men ellers ingen indikasjoner på feil på disse hver for seg.

    Forslag?

    Edit 1:

    Har prøvd å resette BIOS ved hjelp av reset-pins på hovedkortet og load defaults etterpå.

  4. Har nylig kjøpt en billig Lumia 640 som igrunn er helt grei. Siden denne bare har 8 GB intern lagring, så har jeg et 64 GB microsd installert. Har merket av for at alle apps skal installeres på SD-kortet. Etter at jeg installerte candy crush saga, gikk jeg inn på minnekortet og så at denne appen angivelig brukte 2+ GB. Reagerte også på at mange andre apps, som jeg tenker burde ta lite plass fort bruker 250+ MB. 

    Et eksempel er her Facebook, som på SD-kort viser å bruke 253 i storage sense. Prøvde da å flytte dette til internminnet og da viser det at Facebook bruker under 34 MB. Overfører tilbake til SD-kort, og er da på 250+ igjen. 

     

    Plass på SD-kort

    post-10309-0-62500400-1432031099_thumb.png

    post-10309-0-05375000-1432031103_thumb.png

     

    Flyttet til internminne

    post-10309-0-54989200-1432031106_thumb.png

     

    Noen som har vært ute for dette selv? Noen "logisk" forklaring på dette?

  5. For maskinvare, se "HovedPC" i min profil.

     

    Problemet er som følger:

    Maskinen har en tendens til å fryse og lagge i varierende lengde og til tilfeldige tider. Dvs at alt stopper opp; musepeker, musikk osv. Kan gjerne bruke maskinen en stund uten problemer, men når problemet melder seg, så virker det som det hender relativt ofte før det "løsner" igjen.

     

     

     

    Har prøvd følgende:

     

    1. Harddisker

    Minnes å ha hatt tilsvarende symptomer når jeg slet med en harddisk, og har derfor prøvd å kun kjøre med OS-disk (1 av 4 harddisker), som jeg igjen har prøvd på flere av SATA-portene. De andre var da fysisk frakoblet.

     

    Speilet så OS-disken over på en ny disk for å kunne eliminere også den siste harddisken som feilkilde. Samme problem hele veien.

     

    2. RAM

    Kjørt Memtest 86+ fra bootcd med alle 4 brikker installert. 2 loops uten å finne feil.

     

    3. OS

    Reinstallert Vista64 uten bedring.

     

    4. CPU

    Har prøvd å kjøre CPU på stock hastighet, samme problemet. Har dog ikke prøvd å underklokke CPU.

     

    Har ikke tilgang på passende CPU eller hovedkort for å eliminere disse mulighetene.

     

    PC-en har også den siste tiden tidvis hatt problemer med å starte opp. Har da låst seg litt tilfeldig under POST, gjerne når disker på SATA-kontroller ramses opp. Har også låst seg i BIOS.

     

    Noen som har noen teorier?

  6. Prøvd å resette bios?

     

    Ville satt pengene mine på hovedkortet eller strømforsyningen, så om du har mulighet til å teste med annen forsyning, evt prøve hiper-en på en annen pc for å se om det går bedre.

     

    Selv om en er forsiktig, kan en være uheldig å skade f.eks. hovedkortet når en bytter kabinett etc. Trenger ikke da være synlige skader.

  7. Jeg ville da prøvd å koble fra mest mulig utstyr og se om strømforsyningen maskinen da starter opp. Evt. prøve med annen forsyning. Om du har et gammelt skjermkort (som trekker langt mindre enn X1900), gjerne PCI, så kan du prøve kun kjøre opp hovedkort med kun skjermkort og se om maskinen da starter opp.

  8. Kan det være at du har vært uheldig me monteringen slik at hovedkortet ikke har skikkelig avstand til platen bak (spacere brukt?). Dette kan evt testes med å kjøre opp pc på en pult uten platen f.eks.

     

    Har selv hatt problemer med strømforsyningen, samme type som du har, der det samme skjedde. 1-2 sek så skrudde den seg av. Den hadde da blitt verre over tid og endte opp med den tilstanden. Prøv evt. annen forsyning om du har.

  9. Hmm, takker! =D da blir det beretta om en stund da smile.gif men si meg, vet du hvordan avtrekket er på denne luftpistolen??

     

    Tja. Du har mulighet for både single og double action. Har ikke prøvd berettaen, men vil tro at disse luftpistolene er noe av det nærmeste du kommer å skyte med skikkelig pistol. Ser at flere sider reklamerer med at disse luftpistolene også brukes av politi og militæret til trening, så kan en velge om en vil tro på det eller ei.

     

     

    Du har jo også denne her da:

    http://www.xxl.no/xxl_templates/Produkt.aspx?id=52290

  10. Jeg har selv den her:

    http://www.game-on.no/webshop/product_info...products_id=552

     

    Så har jeg ettermontert dette siktet:

    http://www.game-on.no/webshop/product_info...products_id=716

     

    Det som fulgte med som standard hadde bare sidejustering av den unøyaktige sorten. I tillegg syntes jeg åpningen på siktet bak var for stor. Dette er bedre med nytt sikte.

     

    Artig å skyte med.

     

    Ville kjøpt en av de som det er greit å få tak i sikte til. Hos Game-on gjelder det ihvertfall colten, berrettaen og walter cp88.

     

    XXL selger også mange av disse.

     

    Den første du linket til koster nok en del pga av tilbehøret. Vet ikke hvordan kvaliteten er.

  11. Det var også en annen versjon, nemlig matteeventyret. :)

     

    Jaja, da får jeg prøve meg.

     

    Gammelt spill, spilte det tidligst i 1998. (Jeg spilte det hos en kamerat, og han flyttet til mitt nabolag i 1998 ;) )

     

    Hele poenget er å konstruere broer. Jeg tror det var det, hvertfall. Så kunne man se  om den tålte (jeg tror det var et tog) som kom kjørende over, og det var alltid et nytt landskap du måtte bygge bro over.

     

    Noen som kjenner til det, eller noe lignende..?

    9173748[/snapback]

     

     

    Bridgebuilder

  12. Dersom du fikk med en XP cd til pc-en skal det være mulig å starte installasjonen (boot fra cd som vanlig) og deretter få valg om å "reparere" gammel installasjon.

     

    Minnes at du velger som vanlig frem til installasjonprogrammet viser eldre installasjoner. Det står da at du kan trykke "e" for å reparere eksisterende installasjon.

     

    Da vil installasjonsprogrammet installere over de originale filene fra forrige installasjon, men du vil beholde alle andre filer, inkl. mine dokumenter osv.

     

    For å være helt safe kan det være greit å kjøre som du har tenkt med å kopiere filer fra disken først.

×
×
  • Opprett ny...